Keresés

Részletes keresés

foveon Creative Commons License 2011.02.12 0 0 5

erdemes megfontolni hogy mire is akarjuk hasznalni. addig oke hogy felteszed egy sisakra. viszonylag konnyen megoldhato mindnel. de ez eleg hamar unalmas lesz a nezo szamara. raadasul zavaro is a hirtelen fejforgatasok miatt. ezert erdemes utananezni melyiket hogy lehet meg rogziteni, hanyfele modon milyen helyekre, stb. es hogy ez mibe kerul, magad barkacsolsz vagy megveszed keszen, vagy mar az indulo csomagban mik vannak (pl a gopronal van tobb fele kiszereles, motoros, szorfos, biciklis es ezek csak a tartozekokban ternek el). sztem a legtobbunk nem engedheti meg maganak hogy egyszerre egy marek kamerat tegyen fel a motorjara/biciklijere/magara ezert jo ha gyorsan at lehet tenni egyik helyrol a masikra. sztem a gopro ilyenekebn eleg jo. a kepminosege is jo, feneyros az objektivje. de van egy csomo hatranya. nincs kijelzo, nem latni a pontos kepkivagast, a felevetelekbol utolag nem lehet valogatni torolni. igaz most mar megjelent egy kiegeszito kijelzo de torolni azzal sem lehet. es ahhoz uj haz is kell ha felvetelnel akarjuk hasznalni. a tobbit nem ismerem de driftnek van kijelzoje. cserebe joval nagyobb mint a gopro. a countournak a kepevel en nem annyira voltam megelegedve.

badmad Creative Commons License 2011.02.12 0 0 4

A Drift-et nem ismerem, de pár napja vágtam egy ContourHD és egy goproHD felvételeiből. A ContourHD-ből én már eleve 720p-s felvételeket kaptam (nyilván beállítás kérdése), a goproHD felvételeit 1080ból konvertáltam 720-ba. És a különbség igen szembetűnő, a gopro javára. A képei sokkal fénygazdagabbak, részletesebbek. Mondjuk ezek borús körülmények között készült felvételek, nyilván napsütésben javul a helyzet, de sok fényben a hülye is tud jó képeket csinálni. :)))))))))))))))))

Előzmény: R1200R (3)
R1200R Creative Commons License 2011.02.12 0 0 3

Sziasztok!

Én most tavaszra terveznék vásárolni sisakkamerát, de eddig nemigen találtam saját tapasztalatokon alapuló részletesebb összevetéseket. A Drift Hd170 illetve a Contour HD között választanék, de nem tudom, hogy motoros felvételek rögzítéséhez melyik lenne ideálisabb.. Pl. van-e különbség a képminőség között. Nekem ez a legfontosabb a két gép között ez alapján döntenék. Sok filmet vágok, és 1080p-ben készíteném a végterméket. Kihasználható-e a 60 fps a Contour-nál? Ami a Drift-hez vonz, az a távirányítós - praktikus vezérlés, szerintem sokat jelent, ha a motoron és nem a sisakon vagy a kezem ügyében van a kamera rögzítve..

Az áruk Magyarországon ugyanannyi kb, bár ez külföldön nem így van érdekes módon. USA-ban és Németországban a Drift ugyanennyibe kerül nagyjából (kicsit olcsóbb), de a Contour jóval olcsóbb, idehaza van túlárazva.

Mit gondoltok?

foveon Creative Commons License 2011.02.11 0 0 2

kulso ceruzas az szinte a legtobbnel jatszik csak ugye kerdes bele tudod e dugni. mert a gopro vizhatlan hazan nincs luk oldalt. van a skeleton haz, azon ugyan van lik, csak azt meg meg kell venni kulon (vagy kifurod a vizhatlant).

az az ontapados cucc brutal eros, csodalom hogy neked lejott. persze tiszta zsirtalanitott (pl sebbenzinnel lemosott) feluletre kell tenni, plusz nem baj ha ugyanolyan az ive (vagy a sikhoz sik).

viszont a bepattintos gyorcsere lapja az eleg gazos, nekem 3 bedugas utan (kint hidegben) letorott az egyik oldala. raadasul azt nem lehet csak ugy kulon venni (termekeket megnezve latszik hogy az csak csomagban van, meg a talpakat is kulon meg lehet venni de azt a rohadt belecsuszot nem).

Előzmény: badmad (1)
badmad Creative Commons License 2011.02.11 0 0 1

Én egyébként a következő kamerákkal kerültem közelebbi kapcsolatba: FlyCamOne2, gorpro Hero SD, HD960.

És nemrégen láttam, hogy például snowboardosok hogyan készítenek egymásról felvételeket: egy törött síbot vége ellapítva és erre fixen felszerelve a gopro csuklóinak egyike, amire akár magunkfelé fordítva, akár előre irányba, követve a másikat is dolgozhatunk. Ezt meg is csináltam magamnak is.

A gopro rögzítőrendszere hatalmas szabadságfokkal rendelkezik, de nagyon kell figyelni, hogy az öntapadós konzolokat minimum szobahőmérsékleten, tökéletesen zsírtalanított felületű sílécre, vagy snowboardra, sisakra szabad feltenni, ha an kéznél, jó segítség egy hajszárító is, mert különben elhagyhatod a kamerát a sípálya közepén, mint én a deszkámról. Tanulság: egy nagyon vékony zsinórral ajánlott biztosítani a kamera házát, ha ilyen aktív sportnál használod, vagy pl autón, motoron.

Az FCO2-höz meg gyártottam egy külső akkupackot, így most már 4db AA-s celláról megy, szinte korlátlan ideig, a beépített akku kb 20perces üzemidejéhez képest. Ezt főleg motoron, modellhajón szoktam használni, mert a mérete szinte egy USB pendriv mérete.

badmad Creative Commons License 2011.02.11 0 0 0

végre nullázhatok egyet...

Előzmény: foveon (-)
foveon Creative Commons License 2011.02.11 0 0 topiknyitó

Minden ami Action cam.

A topic célja  megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.

Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV

Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!