Napokon belül kiderül, hogy a kormány ígéretéhez híven valóban mindenki jól jár-e az adórendszer változásaival. Mindenki szembesülhet az igazsággal, a lelkes fülkeforradalmárok és a 2/3-os felhatalmazásból részt nem vállaló maradék 2/3 is! Szóval ? Mindenki jól járt?
Szeretném megkérdezni, hogy a két gyerekes egyedülálló anyákat miért nem lehet támogatni valamilyen formában? (pl: étkezési jegy) pláné ha még az állásukat is elveszítették.
Az öcsém Magyaroszágon mikrovállalkozó, eddig valami 150 volt a számfejtett bruttója, idén levitte 100-ra, mert megszűnt az elvárt dupla minimum. Ezzel megspórol havonta 50 közterhet, amivel 3 év alatt visszahozza a bedarált magánnyugdíját.
többen írnak itt 10e körüli csökkenésről, nekik ajánlom figyelmükbe a fenti linken található táblázatot, melyből kitűnik, hogy az ő esetükben nem az adóváltozásban kell keresni az okokat (hanem pl. nem érvényesített kedvezményekben, vagy egyéb illetményváltozásban)
Az a legszerencsésebb, akinek egyszerre több ls meg kevesebb is lett a fizetése, a bruttó 8 ezerrel több, a nettó meg 3 ezerrel kevesebb. De sajnos csak a közalkalmazottak harmada ilyen szerencsés. Remélhetőleg nem fogják minden évben ilyen ütemben csökkenteni az adókat, mert előbb utóbb ékenhalnak a zemberek a sok adócsökkentéstől.
Aztán jöhet a többi! Pl. pártok. Apropó! Hallottad, hogy az Angela Merkelt az amerikaiak Angela "Teflon" Merkelnek nevezték? Állítólag azért, mert olyan öntörvényű, hogy lepereg róla minden. :-))
Valamivel el kell ütni az időt, a versenyszférában csak jövő héten lesz fizu.
Egyébként nem tudom, melyik térfélről indult a szakszervezeti téma, de mindegy is. Én csak a tájékozatlanságra lettem figyelmes. Vagy most a következő "rendetteszek" cél a szakszervezetek megrendszabályozása lesz? Akkor jó lakmusz ez a dilis fórum, mert itt mindig előre meg lehet tudni, mi a következő lépés a lenini úton :-))
Ha jól sejtem, itt a többség valahol a közszférában dolgozik. Nekem csupán az a kérésem a véleményalkotókhoz, hogy mielőtt valamit be akarnak sározni a versenyszférában, nem kell, hogy kérdezzenek, de legalább guglizzanak!
Amúgy meg jó, ha tudják, hogy néhány ágazati szakszervezetnek a sok közül az egyik stratégiai célja az, hogy olyan együttműködés alakuljon ki a közalkalmazottak és köztisztviselők valamint a versenyszféra szakszervezetei között, mint amilyen pl. Németországban van.
Ha már a szakszervezetek leminősítéséről esett szó, hadd ragadjak ki egy példát a megállapodások közül, amit egy régi - egyes nem autentikus szemlélők szerint bolsevik - szakszervezet kötött. Bérautomatizmus. Tudjuk, ez mit jelent? Akkor is van GARANTÁLT bérfejlesztés, ha adott évben nincs is bértárgyalás. Ennek alapja pedig az egy egész ágazatra, azon belül pedig egy nagyvállalatra vonatkozó több éves bérmegállapodás. Alapja a KSH infláció. Még, mielőtt lesajnálkozás! Nincs kőbe vésve felfelé! Tehát, ha úgy gondolják a dolgozók, hogy ez ebben az évben kevés, akkor megrúgdalják a bizalmijaikat, akik felfelé ugyanezt teszik ... és indul a bértárgyalás. Kérem tisztelettel, Magyarországról beszélek! Annak is arról az intézményéről, amelyik előbb volt EU-konform, mint ez a vadkeleti ország.
Akkor már értem, hogyan használják fel, azt a plussz sok tízmilliárdot a költségvetésben, erre a célra. Az utolsó mondatod nem értem. Szijjártó félék nem esnek bele a nagyátlag közszolgálati és közalkalmazotti bértábla hatályába. Szerintem. De nem értek hozzá. Most az látszik, hogy ez az intézkedés, még nem lett aktív a februári kifizetésekben. Na nem baj! Lehet nyitni egy új topikot. 2011. március - Közszolga kevesebb a fizud? ;-)
Ezekszerint jó úton halad Orbán:D Már nem a többlet fizuról van szó, hanem a szagszervezetekről:D Valamiben kell hibát találni:D Nosza gyorsan az EUhoz:(P
Ne haragudj rájuk! Fingjuk sincs mi is az a szakszervezet (nyugat-európai értelemben). Abból indulnak ki, hogy hatalmi eszköznek használták fel őket az átkosban. Na meg aztán sajna az ún. "történelmi" ezeket az utódpárt MSZP. Sőt még valahol ma is a régieket persze csak. Ezért haragszanak nagyon. Én teljesen megértelek. Ugyanis független szakszervezet alapító tag vagyok. Ugye a rendszerváltás környékén, hiába jött a multi, a vezetői és szakszervezeti összefonódások maradtak. Nem volt tagdíj, nem volt iroda, nem volt fizetés. A nagy vasas helyi óriás mentalitását, alaposan felfejlesztettük, mint konkurencia. Miután a tagságunk elkezdett nagyon-nagyon növekedni, ők is észbe kaptak és a folyamat megállt. Aztán az önkéntes aktívák (helyi fiatal értelmiség, közgazdászok, mérnökök) persze elkezdtek a cégnél pozícionálódni és beosztásilag és tevékenységileg összeférhetetlenségekbe bonyolódni. Szóval az alapítók elkezdtek szépen kilépegetni. Aztán akik maradtak még, azok rájöttek, hogy már semmi értelme sincs a dolognak, hiszen a régi is alaposan szemléletet váltott, a régi vezetőket kibaccta a multi, és szépen feloszlottunk.
Hát arról igazán nem tehetek, hogy nem olvasod el figyelmesen, amit írok. Különben meg az az érzésem, hogy el sem olvasod, csak valakin el akarod sütni a brossúra szöveget.
Azért leírom neked, bár nem hiszem, hogy tudod, mik voltak az alternatív szakszervezetek, de erről világosítson fel más. Na én egy olyannak az elnöke voltam.
Ahogy látom, az ipari szakszervezetekről és magáról a magántulajdonú nagyüzemről (5000fő fölött) semmi fogalmad nincs.
Te! Ennyi zagyvalékot hogy tudsz összehordani?
Egyébként nem vagyok szaksz. tisztségviselő. A mi kis szaksz.-ünk megszűnt, a másikban nem kértük a tagokat, hogy válasszanak be minket, pofátlan igény lett volna. Azóta proli, munkavállaló, neked bolsi, másnak teljesen az ellenkezője és és és vagyok.
Ha úgy eldönteném, hogy felfedem a kilétemet, vállalsz nálunk egy gyárlátogatást? Találkozhatsz a zemberekkel, nem kell tőlük félni, ők sem félnek senkitől.
Na, joccakát te vadmagyar :-))), szelidülj már egy kicsit! És nyisd ki a szemed!
Idézet kezdődik: "... megbízásából illetménykiegészítés tárgyában az alábbi tájékoztatást adom. Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője, Kormánymegbízott Úr 2011. január 27-én kelt levelében a következő intézkedést rendelte el: „Tekintettel arra, hogy a költségvetés személyi juttatások előirányzatának számadatai, illetve az illetményeltérítések fedezete jelenleg nem állnak rendelkezésre, ezért a Ktv. 43. § (6) bekezdésének alkalmazásával a munkáltatói jogkör gyakorlója 2011. január 31-ig hozza meg a szükséges munkáltatói intézkedést a kormánytisztviselők fizetési fokozathoz tartozó alapilletményének 100 %-ra történő visszaállítására vonatkozóan. Kérte továbbá, hogy a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény 19. § (2) és (4) bekezdés alkalmazásával a kormánytisztviselők illetménykiegészítésének változására vonatkozó munkáltatói intézkedések történjenek meg.” A törzshivatallal történt sokszori egyeztetést követően a mai napon azt az utasítást kaptuk, hogy a munkaügyi központ kirendeltségei a Kjtv. 19. § (4) bekezdése alá tartoznak, mely szerint: „Az illetménykiegészítés mértéke a felsőfokú végzettségű kormánytisztviselők esetében az alapilletmény 10 %-a.” A középfokú végzettségűek esetében illetménykiegészítés nincs. A megyei illetékességű szervezetnél az illetménykiegészítésre a Kjtv. 19. § (2) bekezdése vonatkozik, mely szerint: „Az illetménykiegészítés mértéke a felsőfokú végzettségű kormánytisztviselők esetében az alapilletmény 35 %-a, a középiskolai végzettségű kormánytisztviselő esetében az alapilletmény 15 %-a.” Az alapilletmény 100 %-ra történő visszaállítása, továbbá a Kjtv. 19. § (2) bekezdése alá tartozók esetében az illetmény megállapítása 2011. január 31. napján megtörtént, az értesítések aláírás alatt vannak.
A Kjtv. 19. § (4) bekezdése alá tartozó szervezeti egységek vonatkozásában a 100 %-ra történő beállítás megtörtént, a mai napon kapott utasítás szerint pedig az illetménykiegészítés beállítása is módosításra kerül.
Kérem az ügyben a munkatársak teljeskörű tájékoztatását.
Köszönjük Viktor. Ez volt a tavalyi fizetésem 35 %-a... Add oda a Szíjjártónak, hogy hiányt ne szenvedjen !!!
Ez a 2011-es csúcs, hiszen a tavalyi közfoglalkoztatások december 31-én jártak le, és azok az emberek bekerültek az álláskeresői nyilvántartásba. Lassan kezdődnek a 2011-es közfoglalkoztatások, ami lassú csökkenést eredményez, majd május-júniustól kezdődően radikálisat. Ez csupán játék a számokkal, mivel a második munkaerőpiacról ezek az emberek nem fognak az elsődlegesbe bekerülni, de minden kormány kiemelt programja, hiszen jó a statisztikáknak. A munkavállalók 90 %-a 4 órában fog dolgozni, ami a bér miatt, nem lesz igazán népszerű.
A csendes többség nem kér a szakszervezeti hőzöngésből, volt már elég idejük hőzöngeni, és a saját zsebük megtömésén kívül nem értek el kutyagumit sem. A közlekedésiek sztrájkjai mindenkivel kibasznak, és irracionális követeléseket fogalmaznak meg, amiknek semmi köze az utasok érdekeihez. A BKV-nál például maga Hagyó Miklós rendelte a sztrájkot. A nagy magánvállalatoknál a szakszervezetek lapítanak, mint nyuszi a fűben. Kis- és közepes vállalatoknál nincsenek is, mert igény sincs rájuk, ugyanis ott még beszélőviszonyba kerülhet minden dolgozó mindegyik másikkal, vagy akár a tulajdonossal.
Balogh Zsolt, a társaság korábbi megbízott vezérigazgatója ugyanis azt mondta, „végül megegyeztünk a sztrájkolókkal, aláírtuk a megállapodást, és ekkor valaki szólt, hogy menjek fel az irodámba. Ott ült pár szakszervezeti vezető, egy-két igazgató, és mondták, rendben, vége a sztrájknak, és most szokás szerint vissza kell juttatni valamennyi pénzt a szakszervezeteknek, és küldeni kell egy csomaggal Hagyó Miklósnak is.”
Abszolút nincs happy sorsa a tanároknak, sok tíz gyerek szellemi és erkölcsi fejlődéséért felelősek, és életre szóló hasznot vagy kárt okozhatnak neki, de akár az egész családjának is, és mindezt akár generációkon átívelően.
Minden egyes órára fel kell készülniük, ha dolgozatot íratnak, azt ki kell javítaniuk, természetesen hibátlan minőségben, mint ahogy a tananyaggal sem tévedhetnek egyszer sem. A székely, ha elbassza a csónakot, akkor legfeljebb fogpiszkálót farag belőle, de a tanári szakmában nincs ilyen.
Valóban sok szabadnapjuk van, cserébe a többi napon mindig ott kell lenniük kivétel nélkül minden egyes órán percre pontosan.
Erkölcsi elvárások is vannak a tanárokkal szemben, iskolán kívül sem élhetik úgy az életüket, mint mondjuk egy szabadúszó tanácsadó, sokkal inkább az élsportolókhoz hasonlóak a tanításon kívüli életvitelükkel kapcsolatos elvárások.
Nem mondom, hogy ezért sajnálni kell őket, mert egy jó tanárnak ez a hivatása, ezt szereti, örömmel teszi.
De az is méltatlan, hogy lekicsinyeljük a munkájukat.
Én csak az ellenőrizhető elvárásokat soroltam, azt még nem is, hogy mitől lesz jó tanár vagy rossz, csak azt, hogy mi az, amik hiányában rögtön kezdhet új megélhetés után nézni, bárki is a munkaadója. Biztos olyan könnyen betartható feltételek ezek?
Valójában nem olyan sok embernek van aranyélete a közszolgálatban, legalábbis a tanárok és az egészségügyi alkalmazottak többségének nem hiszem, hogy az lenne. Persze, kétségkívül van olyan is, de én nem falusi, városi meg kerületi iskolák tanári szobáiban keresgélném őket, hanem sokkal inkább országos szervezetek pénzzel foglalkozó területein, ahol gyakran az a látszat keletkezik, hogy még túlórában is dúl a korrupció.
Köztisztviselő vagyok, és épp most soroltak vissza 15 %-kal, nem biztos, hogy irigyelned kellene.
Tekintve, hogy kormánytisztviselőnek átsoroltak, így kiderült, hogy ahol eddig több mint 20 évig dolgoztam már nem az ami, ezért a felsőfokúak 30 %-kos illetménykiegészítését 10 %-ra le akarják csökkenteni. Persze, van olyan köztisztviselő aki + 35 , illetve +50 %-ot kap, de azok nem csóró vidékiek... A munkám nem csökkent, fenyítve nem vagyok, és nem is voltam, és a munkámmal sincs baj. Köszönöm, Viktor...
Bármilyen szemét dolognak tűnik is, és tudtommal a törvények is tiltják, de szerintem olyan bért ajánl, amilyet akar, a munkavállaló meg olyat fogad el, amilyet akar.
Cserébe elvárható, hogy vegye tekintetbe a gyerekes dolgozók igényeit, hogy el tudjanak menni a gyerekükért óvodába, ha megbetegszik a gyerek, akkor ne álljon meg a világ, mert otthon marad a dolgozó a szabadsága terhére pár napot, és nagyobb cégnél a bölcsőde vagy az óvoda üzemeltetése is elvárható lenne. Az sem szép, ha megtiltják, hogy gyerekes (vagy beteg családtagos) dolgozók maguknál tartsák vagy felvegyék az otthonról érkező hívásokat.
Én ezekre kényszeríteném a cégeket, nem a bérekkel kapcsolatos egyenlősdire, az menjen piaci alapon.
Engem nem érdekel sem a szakszervezet sem a facebook. Csak azért jöttem ebbe a topicba, hogy elmondjam:
Ha a munkaadók a béremelésnél előnyben részesítik azokat akiknek nincs gyerekük, az a legmélyebben d i sz k r i m i n a t í v, a l j a s, e l l e n t é t e s a c i v i l i z á c i ó n k k a l, k u l t ú r á n k k a l, e m b e r e l l e n e s, a l j a s...
Nekem is sikerült. Több lett. A gyerekek nélkül is több lett (mejdnem egy havi törlesztővel), a három pulya meg még rátett. Viszont az elmúlt x évben felhalmozott hiányaim miatt, most megint ott tartok, ahol tavaly ilyenkor. Számolgatok, hogy jövök ki hónap végéig. Igaz több nagyobb kaliberű beruázást be mertem vállalni.
Amióta dolgozom, azóta mindig azt tapasztalom, hogy a melóst (lásd bejelentett, neadjisten termelő munkát végző dolgozó) mindig megszopatják, most először történik ennek az ellenkezője. Végre.
Értettem én, szakszervezetis vagy, ezért szerinted az fasza dolog. Szerintem meg minden szakszervezet kommunista élősködő a piacgazdaság testén jellegéből adódóan.
Arról hallottál már hogy a kommunisták nyomták át a szakszervezeteket a nagyobb cégeken, hogy így szerezzenek politikai befolyást a munkások fölött, és így tudják a megfelelő időben fellázítani őket a tulajdonosok ellen?
Szerintem akinek nem tetszik egy vállalat, annak el lehet onnan menni, és keresni másikat, van éppen elég vállalkozás. Ha meg mind szar, akkor azon semmilyen bolsevik egységfront nem fog segíteni.
Jogszabály nem tiltja ügyvéd közreműködését, sőt, mint közvetítőt el is fogadja. De, ha nem volt világos, amit leírtam, illetve ha szándékodban áll kötekedni, ahhoz keress más partnert!
Bolsi, vagy nem bolsi, nekem mindegy, milyen jelzőt akasztasz rám, nekem az a fontos, hogy az általános közállapotokhoz képest cégünk hangulata és a viszonyok európaibbak, mint azt egyébként tapasztalhatjuk kicsiny országunkban.