A Fonyódligeten egy hétig üdülő gyerekek befogadásának és ellátásnak költségeit a Somogy megyei közgyűlés, valamint a fideszes országgyűlési képviselők állják felesben,..
Senkit nem kényszeríthetsz miről mondjon le, akár politikus, akár civil. Másrészt, senki sem kényszerített senkit, egy civil nő feltette a facebook-ra, és ahogy látod éjcakára talán a 100ezret is eléri azok száma akik szimpatizálnak az ötlettel. Harmadrészt: a döntés a kurmány kezében van, kiállhat a Viktor és megmondhatja országos szinten hány millába kerül a pufogtatás, aztán megmondja hova teszik, hogy teszik, mit csinálnak belőle. A pénz ott van. Kérdés, hogy 100-150 ember véleményét hogyan veszik figyelembe. (mert addigra lesz annyi).
Közpénzből kapják a javadalmazásukat a képviselők.
Mondjanak le legalább az egyhavijukról, ne mindig az egyszerű állampolgárokra kényszerítsék az adakozást. Adtunk, lemondtunk mi már eleget, minimum annyival biztosan, amennyivel kevesebb a fizetésünk.
Miért? a jobbos milliárdosoknak osztana-szorozna? Másrészt ha a zembereknek csak úgy spontán eszébe jut egy alulról jövő kezdeményezés, drága politikusaink is észbe kaphatnának tökmindegy melyik oldalon állnak.
NEm csak Budapesten van tüzijáték, hanem Debrecenben, Szegeden.... sok helyen. Szerintem adakoztak a vállalkozók is, voltak ingyenes koncertek, ruha és kajaosztás is. Most őszintén annyira ver a víz fél óra pufogtatásért? amikor jó helyre kerül az a pénz, amit fellődöznek az égbe?
Adakozzanak a vállalkozók, hiszen ők most adókönnyítéseket kapnak.
Az nem lemondás, hogy nem fizetek be valamiért. Az sima álszentség és az aláírók közt bizonyára vannak olyanok, akik talán még soha nem jártak Budapesten.
Én még olyan felhívást az ujdonsült kormánytagoktól nem hallottam, hogy lemondanak minimum az egyhavi jövedelmüktől.
Azt meg ugye senki ne vegye komolyan, hogy annyi az összvagyonuk, amennyi a vagyonbevallásukban szerepel...
Több szoci képviselő van, aki évekig nem vett fel javadalmazást és költségtérítést, ellenben a fideszesekkel...akik mindig a zemberek nevében tiltakoztak minden ellen.
Egy étterem egynapi bevétele, és egy cca. 800 milliós befizetés között van némi különbség. Amúgy engem is aggaszt az adományok sorsa. Talán ebben nem szemetek az emberek.
Azét megnyugtató lenne azokat az adatokat is megtalálni, mennyi gyűlt össze és hogyan osztották el, név és cím szerint kinek-mennyit utaltak és pontosan mire?
Gyűlnek az adományok és nem látni világosan az útját.
Ha már étteremtulajdonos-vállalkozó...Akkor itt a nagy lehetőség, a vendéglőjének az egynapi bevételét ajánlja fel és buzdítsa erre a többi étteremtulajdonost.
Miért mondjunk le olyanról, ami közvetlen kiadással nem jár?
A magam részéről ezt álszent képmutatásnak tartom, adakozzanak a gazdagok!
Az ügyesen elővezetett ötlet lényege: senki ne érezze, hogy a sajátájából kellene egy fillért is adjon, hanem "a nagy közösből", ami természetesen őt személyesen anyagilag egyáltalán nem érinti! Így aztán ingyen érezheti "jó embernek" magát, anélkül, hogy ez egy fillérjébe is kerülne ez. Ezért talált ilyen könnyen néhány nap alatt százezer támogatóra az ötlet! Kiváncsi lennék rá, hogy ha egy számlaszámra lehetne befizetni mondjuk csak egy százast per fő vajon hányan fizetnék be?
Mondjunk le augusztus 20-án a tűzijátékról, az árvízkárosultak megsegítésére! Nekünk csak látvány,nekik az élet. A múló látvány helyett, maradandó, életre szóló segítség ! Egyet értesz? Menjen ez a lista körbe egész MAGYARORSZÁGON! Klikkelj a "Továbbítás"-ra,írd a neved a lista végére, és küldd el minél több ismerősödnek!
További ötletek: mondjunk le minden fesztivált, ünnepséget, kulturális rendezvényt, államit, önkormányzatit idén, jövőre és egyáltalán. Micsoda demagóg baromság! S tényleg ennyien beugrottak ennek?? Lehet adakozni, kinek-kinek hajlama és képességei szerint! Ha valaki adni akar, tud adni. Persze így sokkal könnyebb. Értem én.