Keresés

Részletes keresés

Jéhu74 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2430

Kezdem már érteni! :)

Arra lennék csak kiváncsi, hogy informatikus és nyomozóként, szolgálatból csinálja vagy szívből, ha pedig szolgálatból csinálja remélem, ezért a sok pénzt kap érte.

Mert ilyen munkához böszme nagy gyomor kell. Teljesen igazad nyomozóként felülkénne emelkedni-e és nem ilyen egyoldalúan megközelíteni a dogmákat, és megkénne vizsgálnia a biblia bizonyságokat is.

Előzmény: csokipaci (2427)
csokipaci Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2429

Szia Harmonikás!

Kamublöff honfitársunk az Embertársaidban c topik /2842 hsz-e és előzményei, utózmányaiból próbálta azt sugallni.

De szerintem valójában inkább fegyőr a Váci börtönben, csak azt szégyelli bevallani.

Legyél áldott!

csokipaci

Előzmény: harmonikás (2428)
harmonikás Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2428

Nem mondod, hogy nyomozó :-o

Előzmény: csokipaci (2427)
csokipaci Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2427

Kedves Rém Kaotikus!

Ha nyomozó létedre mindent igaznak találtál a r.k. dogmákban, akkor sztm. gyorsan add vissza a kamarának a papírjaid!

Előzmény: R.Katolikus (2413)
Aragorn Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2426

egyetlen témában sem mersz velem vitába szállni. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ez nagyon jóóóóóóó!!! Ekkora nyilvánvaló hülyeséget ezen a fórumon sztem még fennállása óta senki nem írt le!!!

Nemo, amint épp nem mer vitába szállni!

Te, most komolyan: ne égesd már magad! Ezen egy depressziós sündisznó is egy hétig röhögne, ne viccelj! :DDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: R.Katolikus (2423)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2425

"arra nem tudtál mit írni,amit a te egyházadról írtam"

Mit írtál róla? Semmit, csupán saját menszeszes képzelgéseidet, mindennemű érvek nélkül.

Majd ha elkezdel gondolkozni és hozol észérveket, akkor én is válaszolok, addig nincs mire:-)

Az elekromosságot csak ne hagyjuk, jól felsültél vele:-)

A videón láthatod, még akkor is ha szőke vagy:-)

Megválogathatnád a szavaidat,főleg,akkor,ha azt sem tudod,hogy ffival,vagy nővel beszélsz.

Én csak egy bukott jehovista szektást látok, aki átment magánzóba. Kutyát nem érdekli, hogy nő, vagy éppen egy 50-es szakállas pedó pasi vagy aki nőnek adja ki magát. Eddigi gondolataiddal, sajna még a keresztény felebaráti szeretetet is eljátszottad, nem csak a kierőszakolásával, de te még keresztény sem vagy.....

"Megmondtam: mások hitét tisztelem,de nem egy egyházat."

Akkor vedd úgy, hogy 2 milliárd ember hitét képviseli a katolikus egyház. Ha nem tiszteld Jézus alapította egyházat, akkor annak a "mások hite" alatt tiszteld annak a 2 milliárd ember hitét, melybe az enyém is tartozik!

Különben ismét csak seg..-et csináltál a szádból:-)

Előzmény: Spirit1 (2422)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2424

luther démonról igen hiányosak az információid, ráadásul azok is egyoldalúak, olyan szektás forrású, jó alaposan átköltve!!!!!

Előzmény: Nemo (2421)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2423

"Kend nem Jézus, és a r.k. dogmatika sem az"

Talán azt állítottam magamról? :-) Nagyon lesülyedtél te bosszuálló kapitány, olyan érveket tagadsz, amik elsem hangoztak. Fura, hogy nem létező szavakon lovagolsz, miközben egyetlen témában sem mersz velem vitába szállni.

Ami magát Jézust illeti, te Őt soha megnem vallottad, nincs Róla személyes bizonyságod, sem tanuságtételed. Már vitázni se vagy jó, csak fröcsögsz és magyartalan tanárként próbálsz nyelvészkedni. Mit próbálsz, csak görcsölsz:-)

Előzmény: Nemo (2420)
Spirit1 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 2422

Hát arra nem tudtál mit írni,amit a te egyházadról írtam,segget meg te csinálsz a szádból,amikor jehovásnak kiáltasz ki és utána írod,hogy nem vagy vérbeli jehovás.Hagyjuk is:)

Az,hogy a számítógép elektromosságtól működik,attól te még magát az elektromosságot nem látod,csak a hatását érzed,mert megy a gép.Ezt is hagyjuk.

Nem vagyok kend,sem öcsém,mert nő vagyok.Megválogathatnád a szavaidat,főleg,akkor,ha azt sem tudod,hogy ffival,vagy nővel beszélsz.

Megmondtam: mások hitét tisztelem,de nem egy egyházat.Nagy különbség!És az okát is leírtam,csak arra vhogy nem tudtál mit mondani.

Amúgy a katolikusoknál ezt tanítják,hogy ilyen stílusban kell beszélni egy másikkal,ahogy te?

A felebaráti szeretet és a szeresd ellenségeid neked azt jelentik,hogy másokra azt kell mondani,hogy rosszabb,meg segget csinálsz a szádból,stb?

Hát tudod még jobban bebizonyítod ezzel,hogy ez az egész katolikus egyházasdi úgy fake (hamis),ahogy van.És tényleg igaz,hogy bort isznak és vizet prédikálnak.Élő példa vagy rá.

Előzmény: R.Katolikus (2419)
Nemo Creative Commons License 2011.02.05 0 0 2421

"Az pár év nem számít semmit. luther démon nem is ér annyit, hogy pontosan tudjam a baromságait." - Aha, tehát kendnél a cél szentesíti az eszközt.

"Az viszont tény, hogy amég korai luther hívők úganyúgy hittek Máriában és az Oltáriszentségben, gyónásban, mint a katolikusok." - Nem, ez egyszerű hazugság. Máriára nézve Luther még csak óvatos mérsékletet követelt, de az átlényegülést szörnytanításként, a misét pedig bálványimádásként és az ördög farkaként jelölte meg, amiben követte őt az egész ev. dogmatika. És ugyan Luther odaillesztett egy gyónásra való buzdítást a Nagy káté végéhez, de azt így kezdte: "A gyónásról mindig azt tanítottuk, hogy legyen szabad. Érjen véget a pápa zsarnoksága, hogy mindnyájan megmeneküljünk igájából és megszabaduljunk a keresztyénségre rakott elviselhetetlen tehertől és nyomástól." A többit képzelje oda kend.

Előzmény: R.Katolikus (2414)
Nemo Creative Commons License 2011.02.05 0 0 2420

"Néma csak akkor ha Jézus mellett kellene szólnod....... bezzeg ha ellene, olyan a szád mint bécsi kapú." - Kend nem Jézus, és a r.k. dogmatika sem az. az utóbbi ellen érdemes alaposan harcolni, de kend az első bíráló érintésre összeroskad, és attól fogva csak vonszolódik utánam. Hát lerázom kendet, amit nem szabad Jézus megvetésének tekinteni, hanem ellenkezőleg elhatárolódásnak a kend következetesen krisztustalan (gúnyolódó, személyeskedő, hazudozó) fórumozásától.

Előzmény: R.Katolikus (2411)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2419

"kis milliószor hangoztattam már,hogy nem vagyok jehovás"

Kismilliószor mind a 96 hozzászólásodban? :-)

Valóban nem vagy vérbeli jehovás, sokkal rosszabb vagy náluk:-)

Jehovák Jézust többé kevésbé elismerik Istennek, inkább a Szentlélekkel kavarnak, mint személytelen isteni erő.

"nem láttam még azt az ívet"

Hány éves vagy? Anyukádék még nem engednek ugye a villamosság közelébe?:-)

Figyike, mielőtt még baj érne, nézd meg azt a videót

Amúgy mit gondolsz a számítógéped mitől működik? Petzróleummal mi vagy a tehén szuszugásától:-)

Tudod régen mikor még ennél is nagyobb szegénység volt, a kis tehén bent aludt az emberekkel és a lehelete volt az egyetlen fűtés.

Egyébként meg nem látni kell:

Jn 20,29

Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.

"mutass jó példát és tiszteld a katolikus egyház hitét!:-)"

Nos kendnek nem tetszik saját felszólítása? Pedig te hajtogattad alig egy hozzászólásoddal korábban, hogy tiszteljük mások hitét! Hát akkor tiszteld ecsém és ne kritizáld!

Nem mond már, hogy ilyen gyorsan seg..-t csináltál a szádból!:-)

Előzmény: Spirit1 (2418)
Spirit1 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2418

"Igen, ez vak jehovista írásaidon igen jól látszik....."

Tényleg igazam volt,amikor írtam,hogy elhomályosít a vak hited,mert kis milliószor hangoztattam már,hogy nem vagyok jehovás és nem tartozom egy vallási felekezethez sem,de ezt vhogy nem vetted észre.

"Attól, hogy nem látod az áramot, még létezik. Nekem elhiheted:-)

Egyébként ha ívet húz láthatod is, kérdezd csak harmonikást......"

Na,amiről én beszélek,az ugyanez.Te láttad,elhiszed,én nem láttam még azt az ívet sem,most akkor mondjam azt,hogy de akkor sem létezik,ahogy te szerinted,amit én mondok az hülyeség?

"Akkor mutass jó példát és tiszteld a katolikus egyház hitét!:-)

Nem pártolok olyan egyházat,amely kimondja,hogy rajtuk kívűl nincs üdvösség,amikor szeretet nélkül nincs üdvösség. 

A katolikus egyház legerősebb külső hatalmi eszköze az egyházi szervezet megtartása érdekében a nőtlen papság és szerzetesség a szegénységi fogadalommal, a szüzesség mint cölibátus és a teljes engedelmesség az egyházi elöljárókkal szemben. Sem Krisztus, sem az apostolok nem ismerik azt a papságot, ami a katolikus egyházban van; nem ismernek papi rendeket sem. Semmi ilyent nem tanítottak és nem használtak. Nem ismerik a szegénységi fogadalmat, a szüzességet mint cölibátust és a papi feljebbvalóval szembeni teljes engedelmességet mint a tökéletesség ideálját. Nem ismerik az önkéntes szegénységet a katolikus egyház értelmezése szerint. Nem alapítottak rendi közösségeket és nem is tanítottak az ilyenek alapításáról, hogy az emberek lépjenek be oda és bocsássák rendelkezésre vagyonukat. A szerzetesek valóban szegények  Ha a szegénység az egyén ideálja, akkor a közösség ideáljának is a szegénységnek kell lennie. És a papságotok, amely az önkéntes szegénységet mint a tökéletesség magasabb fokát prédikálja, miért nem gyakorolja azt maga is? Az ideál prédikátorának az ideált először magán kell megvalósítania.

Vagy talán szegény a papságotok? Szegény a pápa? Szegények a püspökök? Szegények a papok? Ha minden embernek olyan jól menne a Földön, mint ezeknek a szegénység prédikátorainak, akkor sehol nem lenne szegénység.

Na,úgyhogy én inkább Jézus tanításait tartom tiszteletben.

Előzmény: R.Katolikus (2417)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2417

"- itt a szabad gondolkodás hiányzik,a vak hit mindent elhomályosít"

Igen, ez vak jehovista írásaidon igen jól látszik.....

Előzmény: Spirit1 (2405)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2416

"Ateista: ilyen nincs,mert én nem láttam.- És akkor atom se létezik,meg áram se,mert én meg azt nem láttam."

Attól, hogy nem látod az áramot, még létezik. Nekem elhiheted:-)

Egyébként ha ívet húz láthatod is, kérdezd csak harmonikást......

R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2415

"Nem kell egyet érteni más nézettel,sem elfogadni,de tiszeletben tartani azt igen."

Akkor mutass jó példát és tiszteld a katolikus egyház hitét!:-)

R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2414

Az pár év nem számít semmit. luther démon nem is ér annyit, hogy pontosan tudjam a baromságait. Az viszont tény, hogy amég korai luther hívők úganyúgy hittek Máriában és az Oltáriszentségben, gyónásban, mint a katolikusok. Az, hogy később elkorcsosultak és mai napig is osztodnak különböző felekezetekre, mindennél beszédesebb. Vaj hol vannak már ezekben az apostoli hagyományok? SEHOL!

Előzmény: Nemo (2408)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2413

"egyetlen olyan Igét nem tudtál mutatni, amit protestánsok ne gyakorolnának."

Csak másolva, elferdítve sátán módra.

Még azt sem mondhatom, hogy rosszul fogott az indigótok, ti szimplán csak a  sátán színpadján bohockodtok.

Előzmény: csokipaci (2409)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2412

"Ha Isten maga lett volna,akkor nem így imádkozik.Én így gondolom."

Mint mindent ezt is rosszul gondolod.

Jézus itt példát nyújtott számunkra. Lásd Sz. Istvánt, hogyan megfogadta, akit megköveztek és mégis kivégzőiért imádkozot, ahogyan Jézus is.

R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2411

Sem néma, sem protkós nem vagyok.

Pedig te prókos vagy, mindig minden körülmények közt:-)

Néma csak akkor ha Jézus mellett kellene szólnod....... bezzeg ha ellene, olyan a szád mint bécsi kapú.

Előzmény: Nemo (2410)
Nemo Creative Commons License 2011.02.04 0 0 2410

"Mit szóltok ehhez protkósok? nema nemo és csokimaszat?" - Sem néma, sem protkós nem vagyok.

Előzmény: R.Katolikus (2403)
csokipaci Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2409

>a te felekezeti dogmáidat <

dogmák katolikuséknál vannak Nyomozókám

>A katolikus egyház a dogmáival együtt 2 ezer évesek, mag Jézus alapította!<

Csak szeretnéd! ;-)

Ez igen tartalmas érv volt:<

Jézus semmilyen dogmát nem alapított, egyetlen olyan Igét nem tudtál mutatni, amit protestánsok ne gyakorolnának. A jellegzetesen katolikus dogmák viszont mind eltérnek az eredeti apostoli tanítástól. Ez a 2000 éves álmod egy üres lufi marad.

Előzmény: R.Katolikus (2402)
Nemo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2408

Ez a különbségtétel nem üti helyre a kend Lutherre ráfogott hamis állítását, miszerint ő 1600-ban (!) hitte Mária mennybemenetelét (!).

Előzmény: R.Katolikus (2400)
Nemo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2407

Nem nyestem ki, hanem egyik felét a kend egyik mondatának cáfolatául idéztem, a másikat meg a másikénak.

"ezek a mai katolikus Szentmisékre vonatkozó utasdítások, miszerint  Isten akarata előzetes, de feltételes" - Ennek semmi köze a témához, vagyis hogy Jézus közvetítő-e.

"Ezzel mondjuk magasan bukott a hozzászólásod további része is!" - Üres blöff. Kend nem is próbál érdemi cáfolatot adni, csak veri a tamtamot.

Előzmény: R.Katolikus (2399)
Nemo Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2406

"Ugyanis már tagadtad, hogy nemigen olvastál irodalmat." - Nem konkrétan ezt, hanem azt, hogy még sohasem olvastam irodalmat, amint kend a számba hazudta. De ezt a mostani változatot sem mondtam így meztelenül, hanem csak hozzátéve: "felnőttként."

"Majd mikor idéztem a hozzászolásod, elnémultál" - Mindkettő hamis. Kend nem idézte a hozzászólásomat, hanem emlékezetből elferdítette, illetve nem némultam el, hanem visszaolvastam, és annak alapján megjelöltem a kend illetéktelen hozzátételeit.

Előzmény: R.Katolikus (2401)
Spirit1 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2405

Jézus a kereszten Istenhez imádkozott,amikor azt mondta,hogy: Istenem,Istenem,miért hagytál el engem?!

Vagy,amikor azt mondta,hogy: Atyám,bocsásd meg vétkeiket,mert nem tudják,hogy mit cselekszenek.

Ha Isten maga lett volna,akkor nem így imádkozik.Én így gondolom.

De nem is lényeges,hogy mit hiszünk, hogy én mit hiszek Jézusról,vagy te mit hiszel róla.Az a lényeg,hogy hívő katolikus létedre a legalapvetőbb Jézusi tanításokat nem tartod be: Ítélsz ("Ne ítélj,hogy ne ítéltess"),felebaráti szeretet nincs benned ("Szeresd felebarátodat,mint tenmagadat",-akkor nem mondanád másra,hogy protkósok,nem sértegetnéd a másik embert-),vmint nem látnám,hogy gyakorlod a "szeresd ellenségeidet".

A Bibliában az is benne van,hogy "Aki felmagasztalja magát,az megaláztatik" és te nagyon úgy tűnik,hogy mások felettinek érzed magad.Hol van belőled az alázat?

Nem kell egyet érteni más nézettel,sem elfogadni,de tiszeletben tartani azt igen.

És ez MINDENKIRE vonatkozik.Túl magas lóról beszélnek itt elég sokan,nem egy kérdésre jön különböző és megannyi változatos válasz,ami a topic címe, hanem csak egymást túl licitálja mindenki a maga igazát hajtogatva,h csak az lehet az igaz és semmi más.

Ateista: ilyen nincs,mert én nem láttam.- És akkor atom se létezik,meg áram se,mert én meg azt nem láttam.

Vallásos: az nem úgy van,mert a Biblia azt mondja,hogy...- itt a szabad gondolkodás hiányzik,a vak hit mindent elhomályosít

Jézus mondta: "Akinek van füle a hallásra,az hallja" - nem sok ilyennel találkozom itt a fórumon sajnos. 

Előzmény: R.Katolikus (2403)
harmonikás Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2404

Azt nem mondhatnám, hogy megtanítanálak, csak leírom, hogy mire figyelj, a tobbi már kéz és szem kérdése.

Előzmény: R.Katolikus (2370)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2403

"Talán,mert az én hitem az ellenkezik a tiéddel? akkor egyből ez a válasz rá?"

Ha Jézust nem tartod Istennek és az Atyával egylényegűnek, akkor igen ez a válasz rá:-)

"Megad nekem az Úr...az igaz Bíró." Tehát ki az igaz Bíró? Isten és nem Jézus.

"Vágyva várják az ő megjenését": Isten megjelenését várják.

Az, hogy Isten tág fogalom.

Jelen idézetekben Jézus a Bíró és Jézus fog visszatérni.

Mit szóltok ehhez protkósok? nema nemo és csokimaszat?

Előzmény: Spirit1 (2395)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2402

"Te lukadsz ki és hivatkozol Lutherre"

Nem én vallom magam prótkos babos szektásnak. Akárhogy nézzük a te felekezeti dogmáidat a  sátán egy bűnös lázadó ember által hozta e világba.

>A katolikus egyház a dogmáival együtt 2 ezer évesek, mag Jézus alapította!<

Csak szeretnéd! ;-)

Ez igen tartalmas érv volt:-))))DDDDDDD

"A többire vonatkozólag Nemo és a többiek válaszoltak és nincs mit hozzáfűzzek."

Kár, hogy ezekből még egy írásjel sem akad ami igaz lenne:-)

Hogy nem tudsz mit hozzáfűzni, azt gondoltam.......

Előzmény: csokipaci (2396)
R.Katolikus Creative Commons License 2011.02.03 0 0 2401

"Amit mondtam, azt soha nem tagadtam le. Csak azt tagadtam, amit ehhez kend hozzáköltött."

Eleve hamis állítás! Ugyanis már tagadtad, hogy nemigen olvastál irodalmat. Majd mikor idéztem a hozzászolásod, elnémultál:-)

Most megint tagadod, és próbálsz a szavakon lovagolni. Na nem mintha bármin is változtatna:-)))))DDDDD

Előzmény: Nemo (2394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!