Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
nincs túl meleg, 10 fok körül, de déli fekvésű, ott teleltetek mindent ami befér, kivéve a leanderek, mert azok már nem férnek, de most már a sétányrózsák is nagyon megnőttek, és kinek van (lesz ) szive lemetszeni őket ? most még olyan gyönyörűek
Ha napfényes helyed van és meleg az nem baj, nálam azt volt baj, nem volt világos a helye, de meleg volt és így kihajtott, mikor pedig kiraktam akkor a napsütés pedig szépen elintézte, így meg kellett várni míg újra hajtott. Rövid pihenés után szépen virágzik a sárga csüngőn és a fiatalok is kezdenek alakulni.
Szuper helyed van, talán még jobb, mint Kod-é. Tavasszal biztosan hamarabb életre kelnek Nálad. Nálam a kicsi az ebédlőben, a nagy a kamrában telelt. A kicsi 5héttel előbb virágzott.
én sajnos ennyire hidegbe nem tudom őket tenni, pincém van, meg egy télikert szerű, de ott is van 10 fok, és tiszta napütés, akkor persze több ! tavaly is ott volt, ki is hajtott tavaszra, elég gyengécske ágakat, de amikor kitettem a kisebb hajtások teljesen megerősödtek, a nagyokat meg ledugtam földbe és azok is !
dehát most már nem egy van hanem négy + a félfutó, és ledugtam fehéret és rózsaszines-lilástés azok is szépen megindultak, már hajtanak
tervezek egyet- kettőt én is fára metszeni, na majd meglátjuk mi lesz !
Szia! Igen a visszavágás legfőbb oka a szűk teletetőhely. Nem jó meleg hely mert kihajt. Nálam olyan 5 fok körül telelnek, de a télen szerintem volt néha 0 fok körül is. www.gazdabolt.hu/index.php?content=68
a virága teljesen olyan mint a verbénának, itt Pestlőrincen ahol lakom, van két kertészet is, sőt a piacot is járom mindig, de csak sárga futójuk van, de az sem az igazi, csak olyan félfutó
de ez a lila nekem baromira tetszik, na még próbálkozom beszerezni, ha máskor nem majd jövőre
Egy helyi ismerőstől kaptam, tavaly, nem is láttam még sehol máshol, most nem a legszebb formáját mutatja, de a többi is nagyon változó, a csüngő sárgámon most éppen nincs egy virág se, a püspök lilám meg épp most kezdett el virágot hozni(a nagy kedvenc). Van két törzsesnek nevelt növendékem is.
Aranyos vagy, hogy adnál nekem hajtást, ráadásul nekem pont ilyenem nincs, mint amilyen neked. Az enyém sárga rózsaszín keverék. Csak az a baj, hogy mégsem fogsz tudni adni, mert én Nyíregyházán élek... De azért köszönöm szépen a tanácsot, és a jószándékot!:)))
úgy lehet szaporítani, hogy mostanság, levágsz egy sétányrózsáról, egy pár ágat, és bedugod cserépbe, árnyékos helyre teszed, de azért esővíz érje, vagy avval locsold, ne hagyd kiszáradni
én nagyon szívesen adnék neked, de postára nem adom fel, mert tönkremegy
nem tudom hol laksz, én Budapesten, Pestlőrincen, de Kispesten is járok
az enyémek ilyenek, tavasszal ez is két három kis hajtás volt
hihetetlen nagyot nőnek egy nyár alatt, és ha van megfelelő helyed át is tudod teleltetni
most szereztem én is egy fehér, és egy lilás hajtást, két hete, nagyon szépen állnak a cserépben, valszeg meggyökereznek, vízben is meggyökereznek csak az egy kicsit lassabb, legalábbis nekem sikerült
Ha jól utánanéztem, akkor montevidensisek. Már csak lilát szeretnék, de azt még csak Kódnál láttam. Majd jövőre talán találok vhol. Különbség nemigen van, csak a gyengébb szár, színben meg elenyésző.
Csüngőből fehér és sárga. Állóból citromsárga, világos sárga, fehér, sárga-narancssárga, sárga-piros, sárga-rózsaszín, krém-pink, sárga- pink, sárga-pirosaspink. Képen nem túl látványosak az eltérések!!! Az állók sorban: