Keresés

Részletes keresés

anita.n Creative Commons License 2015.05.18 0 0 1861

Szia Timi!

Köszi!

Nekem először is ilyen volt a virága. Nagyon szép, csak elég kicsi a mérete némelyikhez képest.

Szerintem a Te képeden inkább a Stuart Law lehet, mert az olyan rózsaszínes lazacos, telt virágú.

Ha neked mégsem nyílna ilyen virágod, akkor megkérdezhetem ahonnan nekem van, hogy van-e még. Tavasszal hirdette a srác a vaterán is. Nekem 2 féle van tőle, és azok is lettek, aminek vettem. És postán is lehetett kérni.

Ja, és megjött a csomag, sajnos a hétvége beleesett, féltem valami bajuk lesz, de úgy tűnik nem a kocsi rakterében parkolt a csomag.

A sima lágyszárúak elég szépek, ősszel örömmel ültetnék ilyen szép gyökereket. Ennyi pénzért simán megérte, remélem megmaradnak. Cserépbe ültettem őket és árnyékba tettem, szabad földbe, tűző napra már nem merem. A Garden elég kicsike, kell 2-3 év, mire normális lesz a mérete, de a valamirevaló itoh tövek még mindig horror áron vannak.

Előzmény: guba2002 (1860)
guba2002 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 1860

Szia Anita!

Nagyon szép a madame louise henry. Az enyém ilyen név alatt màs színűt nyitott, de egyrészt először viràgzó, màsrészt lehet hogy összekevertem a stuart law-al, majd megnézem. Ez a narancsba hajló finom àrnyalat elképesztően szép.

Előzmény: anita.n (1859)
anita.n Creative Commons License 2015.05.18 0 1 1859

Madame Louis Henry

Előzmény: guba2002 (1828)
anita.n Creative Commons License 2015.05.18 0 1 1858

Hillary      

Abalone Pearl   

P. peregrina   

anita.n Creative Commons License 2015.05.16 0 1 1857

anita.n Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1856

Ha utána néznél, nagyon megköszönném!

Mindkét helyen nagyon sokféle van, saját maguk termesztik, szaporítják és nemesítenek is. Az osztrák kertészetből főként botanikai fajtákat rendeltem annó, a hollandoktól meg inkább intereket. Nekik még a yout...on is vannak videóik.

Helyem az van, sajnos csak a piszkos anyagiak, amik gátat szabnak a vágyaimnak. :-((

De most már eldöntöttem, hogy ha lesz mag, az olyan töveken, amik különlegesek, akkor mindenképpen elvetem őket, mert ki tudja, mi lesz belőle. Sárga magjából csak nem fehér lesz. Egy telt sárga lágyszárút szép telt rózsaszínek mellé ültettem. Áááá, nem szándékosan! :-))

Mondjuk a telt virágúaknál , lehet én leszek a méhecske.

Az interek jellemzően sterilek sajnos. Talán egy szem mag volt rajtuk eddig, abból sem lett semmi.

A kedvencem egyébként a tök snassz Sarah Berhardt, meg a Duchesse de Nemours. Mindkettő jó vágott virágnak, illatosak, nagyon szép a virágformájuk és a Duchesse gyöngyvirág illatú.

Előzmény: Ranyu (1855)
Ranyu Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1855

Na, akkor tényleg át kell tennem a nemvirágzókat naposabb helyre. Lukontól közös rendelés volt, ha nagyon visszanyomozok, talán megtalálom a postaköltséget. Viszont néhány növénynél nem azt kaptam, amit kértem. Szerencsére a Canary az lett.:) A lengyel szállítás így nem drága.

Nagyon tetszik a belinkelt oldal, még nem ismertem. Itt aztán, mi szem szájnak ingere...

Látom, hosszú távra tervezel és még helyed is van!

Előzmény: anita.n (1851)
anita.n Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1854

És kiveszem a kezem a biliből.....

anita.n Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1853
anita.n Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1852

Ezekből tudnék szemezgetni:

https://www.peonyshop.com/peony-assortment/our-seedlings/page/1

anita.n Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1851

Az interek a teljes napot szeretik, ugyan úgy, mint a lágyszárúak.

A Lukonnál mennyi lett végül a csomagolás is postaköltség? Néztem pár növényt, ami még jöhetne, nem is lenne drága, csak nem tudom, mennyi lenne az egyéb költség.

A lengyelektől csak rendeltem én is, ott összvissz 7 euró volt a csomagolás és a futár. Elvileg 2 nap alatt megjön. Remélem a hétvége nem esik bele, csak megérkezik holnap, vagy remélem csak hétfőn adják fel.

4 félét rendeltem, 1 inter is van köztük. Ha megmaradnak és tényleg azok, amiket rendeltem, bőven megérte, még, ha 1-2 évet várni kell a virágzásra, mert a 2-3-ik évben már nagyon be tudnak indulni.

Az átültetésnél jó nagy földlabdával szedd ki, úgy kevésbé érzi meg. Nem szeretik, ha piszkálgatják őket.

Egyik évben ( amikor még cserépben kellett tartanom a peóniáimat ) az egyik cserépbe beköltözött egy hangya kolónia. Már bimbós volt. Hát kiszedtem a cserépből az egész tövet, 1 napot ázott egy hordóban, hogy leázzon róla a föld, meg az összes hangya is pusztuljon, és új földbe elültettem. Simán kinyílt és semmi baja nem lett. Azóta persze már kiültettem, és vígan virágzik.

A lista nálam is elég hosszú.

Majd rakok fel pár képet, hogy milyenekre ácsingózok. Van, amelyikre 2020-at írtak. Akkor lehet majd megrendelni. De addig is lehet rá gyűjtögetni. .-))

Előzmény: Ranyu (1850)
Ranyu Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1850

A képről nem jött le, hogy Oukan fás. Nem néztem utána a neten. Van két lágyszárúm, ami idén virágzik először. Az egyik Lukonbulbs-tól rendelt Raspberry Sundae és egy kapott fajta. Van két tövem, ami idén sem virágzik. A tavaly vett és virágzott Canary Brilliants szerintem nem fog virágozni, túl árnyékos helyen van. Ősszel át kell telepítenem jobb helyre.

A kedvencek listája túl hosszú...:-)

Előzmény: anita.n (1849)
anita.n Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1849

Az Oukan egy fás szárú, amit a Highnoon fás szárú fajtából nemesítettek, a Bartzella meg az egyik legismertebb interszekcionális fajta.

Teljesen mások.

Fásat én már évek óta nem szereztem be, a lágyszárúak illetve az interek jobban bejönnek. És eszméletlen, hogy milyeneket nemesítettek illetve fognak még kinemesíteni lágyszárúból.

Azokban a kertészetekben, ahonnan szoktam rendelni, fenn van az oldalaikon, hogy milyen új  fajták várhatók az elkövetkezendő években. Húúú!

Előzmény: Ranyu (1847)
anita.n Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1848

:-)))

Na sorold csak gyorsan, hogy mik a kedvenceid!!!

Előzmény: Ranyu (1846)
Ranyu Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1847

Nagyon szépek! Oukan mennyiben más, mint a Bartzella?

Előzmény: anita.n (1843)
Ranyu Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1846

Köszönöm Anita! Kicsit megszállottja vagyok... Lassan minden fajtát beszereztem, amire vágytam. Ezek után rendezgetni kell az ágyásokat.

Előzmény: anita.n (1841)
anita.n Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1845

Mindegyik peónia ( paeonia ). Van, aki mindet pünkösdirózsának, van aki mindet bazsarózsának hívja, akármikor nyílik, és függetlenül attól, hogy fás szárú vagy lágyszárú.  A népnyelv hívta, hívja a korábban nyíló alacsony bordót pünkösdirózsának, mert elvileg pünkösd idején nyílik. Ebből van a telt bordó, a telt fehér és 2 féle telt rózsaszín változat.  Ők mind Paeonia officinalis fajták. Mind lágyszárú. Ha nálad még nem nyílnak, akkor azok valószínű Paeonia lactiflorák.

Előzmény: bombaba (1844)
bombaba Creative Commons License 2015.05.14 0 0 1844

Még szoknom kell a szóhasználatot.

A fehér és a rózsaszín pünkösdi lágyszárú?

Nálam a fehér idén még nem virágzik, a rózsaszín fog, de még csak bimbós.

Előzmény: anita.n (1843)
anita.n Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1843

Mai nyílók:

Fehér pünkösdi:   rózsaszín pünkösdi:   névtelen fás:   Oukan:   P. anomala:  

A hagyományos pünkösdi még 1-2 nap.

Az első nyílókról már kezdenek hullani a szirmok.:-(((

anita.n Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1842

Köszönöm!

Előzmény: Nam Wan (1840)
anita.n Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1841

Nagyon szép kerted van!!!

Előzmény: Ranyu (1839)
Nam Wan Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1840

Nagyon szépek!

Előzmény: anita.n (1838)
Ranyu Creative Commons License 2015.05.13 0 0 1839

Szépek ezek a fehérek!

Nekem a hagyományos pünkösdi is nagyon tetszik:

és készülődik a Coral Charm.

Előzmény: anita.n (1838)
anita.n Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1838

Nekem ezek a fehérek vannak:

Ostii ( idén valamiért rózsaszínes lett a közepe ) 

siófoki ( volt, hogy szimpla, volt hogy dupla, és volt hogy mindkét virágforma virág is volt rajta egyszerre ) 

szimpla fehér ( sajnos idén nem lesz virág rajta ) csak egy nagyon régit találtam hirtelen

Előzmény: Törölt nick (1835)
anita.n Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1837

Nálam a pünkösdik csak mostanában kezdik.

Előzmény: bombaba (1836)
bombaba Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1836

Kedves vagy, köszönöm :)

Az első lágyszárú már lassan elvirágzik.

Előzmény: anita.n (1834)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1835

Keressetek szimpla , tiszta fehér virágút is . Az is csodálatos! Nekem volt egy, de eredetileg árnyékos helyre ültettem és a tapasztalatlanságom okán átültettem. Nem kellett volna !!!! Azóta nincs sajnos!

anita.n Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1834

Üdv a csapatban!

Nagyon szépek a virágaid, gratulálok!

És várjuk a lágyszárúakról is majd a képeket!

Anita

Előzmény: bombaba (1831)
anita.n Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1833

Nagyon szép!

Előzmény: guba2002 (1828)
anita.n Creative Commons License 2015.05.12 0 0 1832

Én a Tündérkertjétől rendeltem, cirmos volt tavaly ( idén nincs rajta bimbó) de messze nem úgy nézett ki, mint a képeken a Shimanishiki. Szerintem az enyém inkább valami kínai cirmos fajta lehet. Az enyém Dao-jin néven futott.  De nekem ez is megfelel. De most néztem, elvileg 2 különböző fajta.

A Szászírisznál volt régebben az eredeti Shimanishiki, valaki rendelt tőle és fel is rakta róla a képet, és valóban olyan volt, mint az eredeti. De most az van az oldalon, hogy elfogyott.

A dao-jin-ből láttam valahol egy kertészetben, de nem emlékszem rá, hogy hol. Már a Tündérnél sincs a Dao-jin.

Fás szárút szerintem nem érdemes külföldről rendelni, mert azok elég drágák.

Esetleg kérdezd meg a Szász Sándort, hogy lesz-e belőle neki ősszel.

Anita

Előzmény: Törölt nick (1827)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!