LS-es olaj van előírva. Ha nem azt kap, összeégnek a lamellák és igencsak zárni fog akkor is, amikor még nem kéne. A nagybütykös terepgumit megcsikorgatja az aszfalton, a simábbal recseg.
Kanyarodáskor minden autó azonos tengelyen lévő kerekének más a kerületi sebessége. A terranoban előfeszített speer diferenciámű van a hátsó hídban, de ez csak bizonyos mértékig fogja össze a két kereket - kanyarodáskor úgyanúgy enged diferálni, mint a hagyományos difi. A recsegő - ropogó hang sohasem normális és nem jelent jót......
Segítségre lenne szükségem! Nissan Terrano II! Hátsó tengely felől ropogást hallani elindulásnál és lassú kanyarodásnál! Teljes olajcsere volt az osztóműban difikben, váltóban! Nem szünet meg a a hang! Jó állapotú gumikkal, megfelelő nyomással! Olvastam hasonlót, hogy speer difi esetében kanyarodáskor nem egyforma a kerekek kerületi sebesség emiatt hallani! De nem hinném hogy ez normális lenne! Esetleg ha valakinek lenne ötlete megköszönném!
300 ezer valahány kilométerrel vettem és még amit én beleraktam most már közel 8 éve ,és amikor vettem akkor is vissza volt már állítva az óra gondolom,szóval lehet benne bőven.
Egyik haverom Nissan Cabstar billenősre átalakított tgk. (tűzifát hord vele) motorjában 1,2 M km volt,mikor már válla volt a hengereknek. Ha jól emlékszem ugyanaz a 2,7-es motor van benne,mint a Terranoban.
Azt hogy mennyit ment nem tudom mert a kilométer spirál sem jó, egyszer cseréltem de 1 hét múlva megadta magát :( nem foglalkoztam vele, 7 éve én hajtom ,raktam bele szépen az biztos.
Hengerfejes miattam lett mert télen be szoktam rakni egy gumi szőnyeget a hűtő elé ,kis távon nem is volt baj csak elindultam 300 km-re és elfelejtetem kivenni :(
Hengerfejesre vágtam azt ki akartuk cserélni,akkor láttuk hogy iszonyat válla van a hengernek,plusz az adagoló is rossz megy még vele de folyamat világit a check lámpa,szervó szivattyú is rossz :( szóval van baja ezért gondoltam egy komplett motorra.
Na, ez is valami. Ezzel lehet, hogy még évekig elhúzod, de majd megpróbálok valamit keresni neked, mégis jobb lenne, ha atombiztos lenne a gép. Az adagolótisztító csodaszertől ne várj semmit, de azért tedd bele nyugodtan, legalább a lelkiismeretedet megnyugtatod vele. :) A képet pedig küldjed a szokott címre....
Hazahoztam az autót, a nissan szervízben kiolvasták 6350 Ft-ért. Főtengely jeladó és az adagoló is hibát írt ki. 100 km-t hoztam lábon, egyszer villant a check lámpa. Úgy döntöttem használom így azt majd megadja magát. Ajánlottak valami adagoló tisztítót, szerintem azt kipróbálom, ártani nem árt a 97-es járgánynak. Most jönnek a szüretek, szükségem van a gépre! Majd télen foglalkozom vele kicsit jobban. Majd lefényképezem a jeladó csatlakozóját és elküldöm, hátha valami okosságot ki tudsz találni.
Terrano II 2000-es 2,7 tdi,automata. Pöccre indul,normálisan megy, de ha elveszem a gázt,sokszor egyszerűen leáll.(mintha nem volna alapjárat).
Váltó üresbe,megállás,gyújtás le,pár másodperc múlva indítás pöccre,síma alapjárat,váltó "D"-be,még mindíg jó alapjárat,gázt neki,(minden ok.) egészen a következő gázelvételig,amikor is sanszos hogy kezdődik minden előről.
Lécci-lécci súgjatok!!! Előre is köszi! Űdv: Pityu