Az IC kocsikra van remény, hogy valamikor visszatérnek Eger-Budapesti járatokon? Nem gondoltam volna, hogy ennyire fognak hiányozni ebben a nagy melegben.
Ez a cikk parasztvakítással. Semmi egységes képet nem fest fel, ide is kapkod oda is kapkod, mert nincs koncepciója. Nehogy már a legnagyobb probléma az M 25 hiány legyen. / na és metró sincs még :-)))))))) / Szervezéssel sok gond megoldódna elsőre. ( pld a környező települések bekapcsolása a helyi járat közlekedésébe, vagy vasút HÉV -ként üzemelhetne - ez se új , csak ismétlődik. - Ja a legfontosabb , hogy a patak lehetne vízi út is , főleg a bicikliseknek :-)))))))))))))
Akkor viszonyítsd a magyar átlag sebességet ( 30-40 km/ h ezen a vidéken ) , hogy néha eltörnek a sínek:-)))))))))))))) / képzeld egy kb 300 km/ h közlekedő vonatnál ugyan ezt. / Szóval az nem az a vidék :-)))))))), magyarnak való vidék, vissza a lovakat és a szekeret és a portyázást :D
Erre a "nincs kocsi" dologra: Ma reggel a Szinva két román másodosztályúval, illetve azzal az első osztályúval (Amxz 000-7) jött le, ami néhány hónapja rendszeresen felbukkant egri IC kocsiként. Az IC kocsik össze-vissza vannak mindenütt most, mindenesetre elég érdekes elegyet alkotott a két szürkés román mögött a sárgás-kékes Amxz... Kár, hogy későn kapcsoltam, így a fotó meghiúsult. :)
Nagyon jó húzás a MÁVtól...kb csak ezek miatt a kocsik miatt utaztam vonattal Egerbe (kényelmes, gyakran egyedül, vagy csak ismerősökkel egy kabinban, kilehet nyújtózkodni stb. stb.) Most lehet nyomorogni a fecskékben.
Különben olyan információt kaptam kollégáktól hogy talán hollandok voltak az okozók. A nyomból ítélve különben nem összeütköztek, hacsak nem fékezés nélkül rongyolt előre és jobbra félrerántva a kormányt az előtte lévőtől,( de még belemenve )végig szántotta a földet, kiforgatva pár betonkockát vagy mit meg a fénysorompót és a sorompót. Lehet ott más gubanc volt az okozónál, mert állítólag, befele jövet is padkázott már a falatozó környékén.
Végre vasúti rekordot döntöttünk két idióta autós miatt! Még ki se csomagolták az új sorompó csapórudakat és máris négy millió forintos kár lett benne! Ez az csak így tovább!
Vajon senkinek nem szúrja a szemét, h baromira nem sorompó kellene a sas út mindkét végére???