Reggel még csak fojtogatás volt, bővebb kifejtés nélkül... Ööö... életszerűnek azt találom, amit a rendőröknek kényszerintézkedésként megenged a szabályzat/kiképzés... Ha ez benne van, akkor életszerű (bár legalábbis furcsa...)
"Na lehet idézni, hogy hol mondja Lengyel azt, hogy egy szál fürdőgatyában vezetett."
Természetesen sehol.
"Ha nem velem történik, nem is hiszem el, hogy ma Magyarországon ilyen megtörténhet" - mondta az Indexnek Lengyel Zoltán. Az alagút közelében volt a közúti ellenőrzés, a Lengyelnél csak a kocsi papírjai voltak, ráadásul csak egy fürdőnadrág volt rajta, így nem tudta igazolni magát, számolt be a hétfő hajnalban történtekről a képviselő. A megállított képviselőt ezért bevitték a kerületi kapitányságra. Lengyel azt állítja, hogy amíg a személyi irataiért küldött rendőrre vártak, addig verést kapott.
Itt az újságíró írja ezt, Lengyel szavai alapján.
De a sajtótájékoztatón elhangzottakat is újságíró közvetíti, miszerint egy szál fürdőnadrágban, meg festékes pólóban vezetett.
http://index.hu/politika/belfold/kepvver0709/ "Az alagút közelében volt a közúti ellenőrzés, a Lengyelnél csak a kocsi papírjai voltak, ráadásul csak egy fürdőnadrág volt rajta, így nem tudta igazolni magát, számolt be a hétfő hajnalban történtekről a képviselő."
Az előbb valaki agyhalottnak nevezett. Akkor erősnek gondoltam.
Csak a helyzet, tudod? A körülmények. Meg aztán ez is van annyira reális feltételezés, mint hogy a rendőrök ok nélkül kirángatják a békés autósokat a kocsiból, közben eltörik az autó zárját, leteperik az autósokat, fojtogatják őket, ilyesmi.
Ja! És a korai hírekben külön kiemelték: a képviselő öltözékének nem volt köze az afterpartihoz. Hogy miért tettek ilyet? Ki érti?
amúgy mivel az élet képes furcsa dolgokat produkálni, aztért az is lehetőség, hogy mindenkinek igaza van. lehet hogy sik ideg volt a tag, mert mittudomén tényleg sietett valahova, miért ne. velünk hányszor fordult már el, hogy akkora stresszben vagyunk, hogy a kurva anyját minden másnak, ehhez hozzájön az egetverő balekság, hogy nincsenek meg a papirok, aztán beszólt a rendőrnek. lehet. simán. olyan zsaru is lehetett volna aki jobban kezeli, de ha felkapja a vizet az is belefér. miért ne. hogy 3szor került a földre és a 30 ütés tényleg nagyon soknak hangzik, kivéve akkor ha az első ütést például ö vitte be, vagy csak arra utaló magatartást tett. mert ugye aki rendőrre emeli a kezét azt verjék csak meg (most egy ideális országról beszélek :) ). szóval simán lehet, hogy annyira pengeélen táncolt a szitu, hogy mindenkinek ugyanannyira van igaza mint a másiknak. szóval nem kell feltétlenül minden szituációból nyertest és vesztest kipaszirozni...
(vonatkozik ez a jobbos balos vitákra is...)
akik nyomoznak, mondjuk őket se irigylem. persze azért tényfeltárás legyen, de nem lesz könnyü. hacsak nem vette az egészet végig egy HDtvs kamera, aztán majd mindenki megállapithatja hogy nála mikor és hol pattant volna el a húr. mert itt elpattant...
Ha a rendőrön nincs, vagy nem látszik a szám, akkor nem igazolja magát, mert az egyenruhának és a sorszámozott szolgálati jelvénynek egyaránt meg kell lennie. Ami meg nem látszik, az "gyakorlatilag nincs". Ebben az esetben jön a szolgálati igazolvány.
Bocs! Életszerűnek találod a következőt: ugrál egy pasi (v. nem, csak rohadt szadista állat vagyok), erre leteperem a földre, és befogom a száját és az orrát? Nos? Mert a képviselő ezt állítja.
A kocsin nem volt semmi feltuno, egy normalis Magyarorszagon berelt kocsi volt. Szerintem teged is tobbszor allitanank meg, ha tobbet vezetnel keso este vagy ejjel.
A korai nyilatkozataiban mondta (tán reggel a tévében láttam), hogy a rendőrök kirángatás után (meg mintha a kapitányságon is) fojtogatták... Ez mondjuk érdekes momentum, nem tudom, része-e az alkalmazható kényszerintézkedéseknek...
Úristen! Már én is vezettem egy szál fürdőnadrágban. Meleg lennék? Egyébként ha minden szabályszerűen történt volna, nem kerül sor ilyen atrocitásra. A rendőrök meg a képviselő úr is egyaránt hibáztak.
Hibas azert, mert hajnalban vezette a kocsijat? Nem tudtam , hogy Budapesten kijarasi tilalom van. A rendorallamnak veget kellett volna vetni a Kadar rendszerrel.
Két hét alatt négyszer? Ez rekord! Vagy volt valami feltűnő a kocsin? Mondjuk egy hiányzó rendszám, egy törött fényszoró... Tudod, ilyen lényegtelen apróságok.
Engem utolso kethetes magyarorszagi tartozkodasom alatt negyszer allitottak meg a rendorok. A negy esetbol haromszor nagyon durvan beszeltek hozzam es nyomdafesteket nem turo szavakat hasznaltak annak ellenere, hogy en azt semmivel sem provokaltam ki. Egyebkent teljesen szabalyosan vezettem es ok sem allitottak ennek ellenkezojet. Csak azt nem ertem, hogy akkor miert kellett engem zaklatniuk.
Sajat tapasztalataim alapjan sokkal hihetobbnek tartom Lengyel sztorijat, mint a rendoroket.
" az intézkedés alá vont állampolgárnak nincs mérlegelési lehetősége, hanem végre kell hajtania a rendőr utasításait. Ez alól egyedül akkor van kivétel, ha a rendőr parancsának jogszerűtlensége mérlegelés nélkül megállapítható."
Na ilyen hülyeséget is csak jogászok tudnak megfogalmazni. :DD