Lalu: mivel Marci volt (remélem marad a múlt idő) a keveset alvó, biztatlak. Úgy másfél hete egészen jól alszik éjjel. Hajnal 4 v. 5-kor kel enni, elötte 2 v. 3-kor elég a cumi. Cserébe nappal alig valamit szundít:) Talán ezidő alatt egy éjszaka volt, hogy többször kelt.
Nem tudom viszont, hogy mit változtattunk. Talán egyet: az első ilyen éjszakán a konvektor kikapcsolt, s kb. 20 fok lett a szobájában. Azóta efölé nem nagyon lövöm a fűtést.
Éloin: egy ismerősöm kisfia féléves, s ők apával szoktatták le a gyereket az éjjeli kelésről: 2 éjszaka alatt!!! Az apuka 5 percig sétált vele, s a gyerek elaludt. A következő éjszaka szintén. Harmadik éjjel már fel sem ébredt a baba.
Aztán meg sajnálni fogod, hogy hogy elment ez az idő.
Én máris hiányolom azokat a percket, cselekedeteket amiket 1-2 hónaposan produkált a fiam:( Ebben a pillanatban mondtam a páromnak, hogy úgy röpül az idő:(
ja a védőnő azzal vigasztalt, hogy majd alszik ha eszik már szilárd kaját, de amig van tej, csak szoptassam, ha igényli gyakrabban is, mert most annyit fejlődik, és mozog, hogy nem baj ha hamarabb megéhezik, mint 3 óra
lassan ott tartunk, mint amikor hazajöttünk a kórházból, 7-8* eszik egy nap
és igen, strawberry már minden létező ötletet kipróbáltam, dunsztom sincs mit is lehetne még tenni, a fiuk tök mások voltak,m próbálom túlélnio:)
a nem alváshoz.. lesz ez még másképp is. Amikor fiatalítanak rajtunk a csemeték. :-) Mozgásban és boldogan tartanak, de alszanak éjjel és délután is.:-)
nálunk Újévkor van, ja és erről jut eszembe, szent Eufrozina a védőszentje a lánynak, még egy kislányt kereszteltek vele együtt, egy Kittit, gondolom neki szent Katalin a pap meg bemondta hogy szent Fruzsina és szent Kitti, majd eldobtam magam micsoda modern szentek vannak! azért azt a szent Kittit megnézném magamnak!:))
Dusica lehet, hogy nem véletlenül mondta azt a védőnőd, hogy üdítőt ne.
Akár hiszitek, akár nem a repülőgépen igen sokszor kértek colát kicsi és mégkisebb gyerekeknek.
Volt olyan desztináció (főleg a Balkánra), ahol már a CUMISÜVEGBE!!! is azt kértek a bébinek, aki max. 1 éves lehetett (és igen sokszor fordult elő, tehát nem egyedi eset volt).
De nem csak Balkán felé, angol, holland és francia kicsi gyerekektől (ovis korúak) amikor kérdeztem mit szeretnél inni, mondta colát, ránéztem az anyjára, hogy biztos?????????? és igen, az anyuka rábólintott.
De már itthon is láttam, amikor sétáltunk az Andrássy úton, hogy anyuka sétál a babakocsis kisbabával (1-1,5) év körüli, és a gyerek kezében colás doboz, benne szívószál és itta!
Fáradtság: múltkor azt hittem, hogy én milyen frankón hozzászoktam a nem alváshoz, tiszta büszke vagyok magamra, mert régebben bizony 10-12 órákat is lehúztam. Nade tegnap belenéztem a tükörbe és megdöbbentem hogy nézek ki.
Szürke arc, vastag lilás táskák a szemem alatt, legalább 5 évet öregedtem az utóbbi hónapokban, a bőröm ráncosodik.
Bizony-bizony a természet megbosszulja a nemalvást (emellett aprítom rendszeresen a tányérkészletünket, ezáltal a járólap is repedezik).
mondjuk a mozgása baromira fejlett, már ülni akar, sőt felülni! a pihiszékben úgy húzkodja fel magát, állandóan hasazik forgolászik hasról hátra, meg vissza, tologatja fel a kis fenekét és tolat és már komoly távolságok megtételére képes:)) állandóan lemászik a játszószőnyegről
egész nap meg nem áll a keze-lába, néha nagyon vicces, olyan kis fenyegetően hadonászik, és az pofa hozzá, amit vág! mintha azt mondaná: na mi lesz? kikezdesz velem? :))
Fruzsi most kelt az első reggeli alvásból, mondjuk nem vitte túlzásba, aludt vagy fél órát, hajnali hatos szopi után nem aludt vissza, szép napnak nézünk elébe...
nem volt akkora gáz. Gondolom látták, hogy már kezd elegem lenni. Már tolofájásokat éreztem, de sehol nem volt Tomi feje. Volt még egy kis pereme a méhszájamnak és utólag kiderült Tomi feje sem állt épp teljesen megfelelően. Egyébként pont azon a napon, dec. 23-án szültem mikor kérte a dokim, hogy nee.:-) De végül nem vettem el sokat az idejéből. A szülésznő volt velem a kezdetektől, a dokim csak olyan 10 óra tájékában érhetett be. 11.50-kor lett meg végül Tomi..épp nem karácsony napján. Tiszta kiszúrás lett volna szegénykémmel, mert ráadásul van egy Tomi névnap is a körül. :-) Meg asszem ma is. :-)
sajnálom, és Éolint is... pedig te már tapasztalt mami vagy, még tanácsokat se tudnánk adni, amit te ki nem próbáltál már biztos... nem is gondoltam, hogy tényleg ennyire gyerekfüggő, véletlen, hogy egy abab alszik-e vagy nem...valahol olvastam, hogy a gyorsabb mozgásfejlődésű babák rosszabbul alszanak éjjjel, ez lehet a biztatás, hogy van előnye is:)
Tulajdonképpen ez a fél év gyorsan elrepült, bár az elején ezt nem hittem volna:) remélem így pikk-pakk lesznek majd egyévesek, és már járnak, beszélnek, és kitörlik a feneküket:)))
megkérdezték? de fura... én úgy gondoltam, ha gáz van, akkor szólnak, hogy akkor most császár, amúgy meg ezt nem lehet választani... bár lehet, hogy ők már eldöntötték, csak rendesek akartak lenni hozzád, hogy kikérik a véleményed. melyik kh-ban szültél?