Zsolnay Vilmos út- Mohácsi út kereszteződése. AMC delta elnevezésű autósbolt/ fotós bolt... és még ki tudja mi van ott. Király úr főhadiszállása. Ha a belváros irányából mész a 6-os úton (4 sávos, ott épp Zsolnay a neve) akkor a Zsolnay domb után a lejtő alján az ATI/Közlekedési hatóság bejáratát követően egy 45°os jobbos a lámpánál, és bal kéz felől találsz parkolót.
De ilyet be tudsz szerezni Pécsett a CCSfoto-nál is a Citrom utcában vagy az Advesphotonál a Rákóczi úton. Kiek melyik szimpatikusabb/kényelmesebb.
Ha pedig rendelni szeretsz házhoz, akkor keresd meg Futozt. Igaz 1 kupaknál majdnem annyi a szállítás díja mint maga a kupak.
Kültéri építészeti hosszúexpókra már rég fenem a fogam, csak hát Pécs nem bővelkedik a látványos alanyokban. Jövő héten talán, ha majd lesznek megint bárányfelhők... :)
Igazából remek szórakozás volt, és sokat tanultam belőle (még ha ez a képeken nem is látszik :-)). Persze az is igaz, hogy nem mindig mentem vissza, ha jobbak voltak a fényviszonyok (pl. szembe süt a nap a Barbakános képnél, stb.), vagy az autókat sem tudtam eltüntetni a házak elől. A legnehezebben az utómunkálatokra vettem rá magam. De most itt egy - két fórumtárs dicsérete sokat lendített rajtam.
A torzítást próbáltam korrigálni PS-ban, de nem mindig volt rá türelmem. Az egyik régi képen a Dzsámi pl. sokkal "karcsúbb", mint a mai képen és a valóságban. Biztos vagyok benne, hogy igazad van a műszaki géppel kapcsolatban, és az miatt mások a régi képeken az arányok sokszor.
A torzítást az okozhatta, hogy a régi képek egy részét műszaki fényképezőgéppel készíthették, aminek dönthető-emelhető az elő és hátlapja (gyk.: tilt-shift).
A pécsi régen (1955) - ma (2009) galériát frissítettem, így 85 képpár van benne. Minden pécsi fotósnak és nem fotósnak ajánlom. 21 régi képhez még nem készítettem mai párt, ezek is benne vannak az albumban leghátul. Talán még lesz energiám fogyasztani a páratlan képeket.
Az album címe: http://picasaweb.google.hu/istvnkajli/PecsRegenEsMa#
Kérem, hogy ne a mai képek technikai kivitelezését véleményezzétek. Én is látom, hogy különböző mértékben ugyan, de rosszak.
Köszi. Ismerek ilyet, használtam is a lányom telefonos videóinak visszanyerésére formázott kártyáról, sikerült is. Azt mondta nagyon fontos, pótolhatatlan. Belenéztem..... Hát, más az értékrendünk. A letörölt képeknek nincs jelentőségük, azért írtam csak ide, mert érdekes volt, a szituáció.
Más: holnap feltöltök még egy adag régi/mai pécsi képet. Tudom persze, hogy ebben nincs semmi egyéni, de akkor is érdekesek együtt. Sajnos technikailag is elég gyengék lettek, de a képek tavaly készültek, azóta sokat tanultam. Ha valakinek van kedve megcsinálhatja a saját verzióit. Nem is olyan egyszerű!
Na és, letörölt kép nem vész el, csak nem látszik a gépedben . Recovery progi elő és már ott is a kép. A biztonsági őr meg nyaljon sót, meg is formázom neki a kártyát ha szeretné, a kép akkor is megmarad.