Még annyi, lehet az volt a baj, hogy a összel a levélnyélnél összegyülő vizet nem öntöttem ki, és a teleltetés során ez is árthatott neki. Mivel erre már más is panaszkodott.
Ebben az edényben nőtt ekkorára, úgy próbáltam visszafogni, hogy nem ültettem át nagyobb edénybe, de visszafele sült el, mert még sokkal agresszivabban növekedett, pedig akkor már nem is tápoldatoztam egyáltalán, csak tiszta vizzel locsoltam. Egyébként ha jól emlékszem kb 3 éve készültek a képek, mielött bevittem a teleltetőbe ( ezért is kellett levágni a leveleket ) Sajna akkor télen kidöglött szegényke - és ez válasz M-S-M kérdésére is -, nem tudom mit rontottam el, ha csak nem azt, hogy levágtam az összes levelét, a musa basjoonak nem árt, ennek lehet, hogy mégis?
Nincs véletlenül vlkinek eladó m. basjoo növénye? Esetleg meggyökeresedett sarj? (kétszer próbálkoztam már vele, mindkétszer sikertelenül, most ujra megtenném) Szivesen megvásárolnám, esetleg csere. Mailcímem: david.polgari@gmail.com előre is köszi.
Tényleg, valahogy elsiklottam e felett. Most módosítottam én is. :) Érdekes hogy a basjoom alig nőtt magasságra kb 50 cm, de két kis sarjat már hozott. Az egyiket sajna a páváim lecsipték de a másik növekszik.
Kojonó sem csak trágyába ültette a banánt.Ültető gödörbe trágya,arra 10 cm föld,és erre megy a banán.Szerintem nem trágyával takarja be a gödröt,hanem földdel.
Én is átültettem most a basjoomat és a maurelit is tiszta tescos marhatrágyába. Nagy 50 literes dézsákba. Hát remélem nem ég ki. Bár ez a tescos marhatrágya, lehet csak a neve az :)
Amikor én ültettem a banánomat, így csináltam. Olvastam hogy nagyon tápanyagigényes növény. Van másik kiültetett növényem is, nem lett alá téve csak kevés trágya, és nem növekszik kétméterig sem. Az érett trágyától nem lesz baja.
Legalább 60-szor 60-as gödör 60cm mélyen kiásva. Tele érett marhatrágyával keverés nélkül. A tetején 10cm föld, amibe vagy amire ráülteted a banánt. Az első évben a trágya pont anyit fűt, hogy nem fog kifagyni a töve télen a kis növénynek, amíg igazán meg nem erősödik.