Keresés

Részletes keresés

Magdi60 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 273
(Láttam, pont olyan, mint Nohab előző cicája, akire egy ideig Stiglinc vigyázott. Pont olyan. Szerintem.)
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (271)
pszeudocsííz Creative Commons License 2006.02.16 0 0 272
Frednek gratulálok!
OFF: csak nekem tűnik úgy, hogy Fred erősen emlékeztet a Twin Peaks-beli FBI igazságügyi szakértőre, akit azt hiszem, szintén Frednek hívtak?
Előzmény: trikolor vakarcs (269)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2006.02.16 0 0 271
trikolor vakarcs Creative Commons License 2006.02.16 0 0 270
Angliában eredményes volt a szakszervezet, úgyhogy hajrá!

]b]Törvény garantál macskát minden brit macskának

MTI/Reuters

Ötezer fontos, azaz csaknem kétmillió forintos büntetésre számíthat a jövőben Nagy-Britanniában az, aki nem gondoskodik házi kedvence számára játszótársról, vagy megfelelő szellemi ösztönzéséről.

A most elkészült törvénytervezet pontosan meghatározza az állatok öt alapvető szabadságjogát: a négylábúakat megilleti a megfelelő diéta, valamint tartási körülmények. Joguk van gyógyításra és fájdalomcsillapításra, biztosítani kell a házi kedvenceknek a játszótársat, a zárkózott egyéneket viszont megilleti az elvonulás joga - olvasható a Lenta című orosz hírportálon.

A fő szabályokon kívül minden háziállat számára kidolgozták a fajtájuknak megfelelő specifikus tartási előírásokat is. A kutyákat például kellő óvatossággal kell bevezetni a macskatársaságba, s kezdetben pórázon kell tartani, nehogy az eb, ősi ösztöneinek engedelmeskedve, a cirmosok hajkurászásának bűnébe essék.

A macskatulajdonosnak mentálisan kell ösztönözni kedvencét, nehogy a cirmos frusztrálódjon, gondoskodnia kell arról, hogy a macska el ne hízzon, valamint speciális játékokkal fejlesztenie kell reflexeit is. A gazdiknak ajánlatos lesz betartaniuk a leendő törvény mellékletében foglaltakat is, amely a macskahigiénia szabályait határozza meg.

A jogszabályt még el kell fogadnia a brit törvényhozásnak, ám ha életbe lép, betartását az állatrendőrség felügyeli. Egy-egy kihágást még nem büntetnek, ám a notórius törvénysértőket akár ötezer fontra (1,85 millió forintra), vagy börtönbüntetésre is ítélhetik.

trikolor vakarcs Creative Commons License 2006.02.16 0 0 269

Macska buktatta le
Fredet beszervezték titkosügynöknek

2006-02-09 18:46:28

Ügynöknek szerveztek be egy macskát az Egyesült Államokban. Az Fred névre hallgató állat segítségével sikerült lefülelni egy engedély és orvosi képzettség nélkül dolgozó állatorvost.

A történet Burttel kezdődött. A 6 éves kutyus épphogy túlélte a kontár orvos műtétjét. Ráadásul a 28 éves, engedély nélkül dolgozó egyetemi hallgató mindezért több mint 200 ezer forintnak megfelelő összeget kért. Gazdája feljelentést tett.

Fredet pedig beszervezték titkos ügynöknek. A kismacskát gazdája ivartalanítani vitte az állítólagos dokihoz. Az asszony lakásában rejtett kamerák rögzítették, amint az orvos vállalja a műtétet, és elfogad ezért pénzt. A rendőrök ezután fogták el a férfit.

Hogy az állatorvosi diplomával nem rendelkező fiatalember hány embert csapott be így, nem tudni.

A lefülelésében segédkező macskát kitüntették,

trikolor vakarcs Creative Commons License 2006.02.13 0 0 268

És persze mindog nekem kell megnézni., ki csengetett.
pszeudocsííz Creative Commons License 2006.02.11 0 0 267
Nélkülem már egy rendes autót sem képesek venni.Hogy napozzon ezen kényelmesen a macska, mikor lukas a teteje!?!
Floppyka Creative Commons License 2006.02.10 0 0 266

Ha már a gazdinak annyira tetszett tegnap az a sok fehér izé a földön, gondoltam meglepem vele, amíg a könyhában ügyködik, de én tényleg nem értem az embereket,  öröm, simi és pocakvakar helyett eddig teljesen ismeretlen kifejezéseket használt, ráadásul emelt hangerővel, és egy papírhengert lengetve végigkergetett a lakáson. Pedig még olyan kerek fém micsodákat is szórtam közé, amiket nagyon szeret találni. Mi lehet a baja velem? Most mér?

vacmarek Creative Commons License 2006.02.10 0 0 265
:-))) Szép álmokat ! :-))))
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (264)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2006.02.10 0 0 264
Engem hívnak Wazkornak is. Nagyon jó fej vagyok.
És ehhez a topichoz szóltam hozzá először.
De nem veszekedjünk meeeeeeeeeeeert neeeeeeeeeeeem éééééééééééérdekel.
Most mennem kell vissza aludni.
Előzmény: vacmarek (263)
vacmarek Creative Commons License 2006.02.10 0 0 263
Úgy látszik, Vackorok több példányban léteznek.

Nekem sem adnak se egy rendes párnát, se franciágyat, kénytelen vagyok a radiátoron teljesíteni napi alvásadagomat :-))
Vackor, de ha valami neki nem tetszőtt csinálok, akkor csak Vaciiiii ...

Előzmény: Törölt nick (248)
Boborjan Creative Commons License 2006.02.10 0 0 262
Lehet, hogy túllihegem az egészet, de ettől a hozzászólásodtól akkora lelkiismeret-furdalásom van, mint egy ház...
Légy szíves, meséld el a cicáid kalandjait - akár itt, akár a másik topicon!
Előzmény: _Tujunga_ (255)
Boborjan Creative Commons License 2006.02.10 0 0 261
Írtam Neked az említett topicon.
Előzmény: _Tujunga_ (254)
Boborjan Creative Commons License 2006.02.09 0 0 260
Egyetlen hozzászólásod van az említett topicban. Eddig hárman reagáltak rá, egyik reakció sem elutasító...
Vannak olyan időszakok, amikor senki nincs egy adott fórumon: gyereket altatnak, tévét/DVD-t néznek stb.
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 259
Szakszervezetet!
Vagy legalább Kolláth Györgyöt: "Igazságot fönt a mennyben szolgáltatnak, itt lent a földön legfeljebb jogot."
Előzmény: Floppyka (258)
Floppyka Creative Commons License 2006.02.09 0 0 258

Egyeseknek játék, de másoknak, mint szerény személyem, maga a folyamatos robot: nem elég, hogy egész nap rekedtre ordítom magam, hogy elzavarjam a madarakat, ma még a jegesmedvékkel is meg kellett harcolnom, hogy szépen le legyen taposva a hó, de itt az este, és még az adminisztráció és az én nyakamba szakadt.

Előzmény: Magdi60 (257)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 257
Sértődést kidobni a szemétbe! "Játék az élet."
Előzmény: _Tujunga_ (255)
Floppyka Creative Commons License 2006.02.09 0 0 256

Nem értelek. Én úgy kerestem magamnak tavaly kétlábút, hogy a fogadott papám, Bonifác elnökvezérigazgatóúr nagyon bánatos volt, mert már a harmadik gazdija halt meg, és a gazdinője úgy gondolta, hogy egy kiscica szekálása jót tenne a lelkének. Tök ismeretlenként írt egy levelet az egyik macskás fórumba,  mert ráadásul golyófejű sziámit - thait képzelt társnak. Kapott egy csomó ötletet, telefonszámot emilcimet - így az enyémet is. Nemsokára már ott gyilkoltam az életüket, ahol tudtam, és szórakoztattam a fórum olvasóit a kalandjaimmal. Aztán már minket kerestek meg mások egyéb macskás fórumokról. Sőt már egy hörcsögös gazdi is megtalált, olyan bőséges élettapasztalatokkal rendelkezem, amiket persze szivesen megosztok mindenkivel. Ahogy velem is megosztották a többiek. Én csak jót mondhatok a netes macskavilágról. Fel a fejjel, fütyülj a világra, és minden jó lesz!

Floppyfác

Előzmény: _Tujunga_ (247)
_Tujunga_ Creative Commons License 2006.02.09 0 0 255

pedig olyan örömmel fedeztem fel, meg jöttem ide...:(((((

_Tujunga_ Creative Commons License 2006.02.09 0 0 254

akkormost nyissunk külön topicot? de minek? már annyi van...

hogy belterjes társaság, arról nem tehetek (valami nagyszámú bulijuk lesz nemsokára). viszont a befogdás elég érdekes dolog. valahogy az újakról vagy tudomást sem vesznek, vagy hülyének nézik. bocsánat tényleg, csak nem értem az egész állatos fórumot.

Előzmény: Magdi60 (252)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 252
Mert. Jelen vagyunk. Létezünk. Ez épp elég. Akkor is, ha nem kellünk senkinek:
Előzmény: _Tujunga_ (251)
_Tujunga_ Creative Commons License 2006.02.09 0 0 251

irkálással, képekkel nincs gond. de minek?

Előzmény: Magdi60 (249)
_Tujunga_ Creative Commons License 2006.02.09 0 0 250

pereld be a szakszervezetnél!:)) vagy torlaszold el a fiók végét valami műegérrel, és mindig nyitva lesz a fiók:))

Előzmény: Törölt nick (248)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 249
Ugyammá! Írkálj, tegyél be képet, és attól még olvasnak, ha nem is szólnak hozzád, mi macskák alapvetően vidám, optimista lények vagyunk, fenségesen, sajnálkozva nézzük az ember-alattvalókat, nem törődünk csak magunkkal, a szenvedéseket, muszáj dolgokat cinikusan, vidáman vesszük:
Előzmény: _Tujunga_ (247)
_Tujunga_ Creative Commons License 2006.02.09 0 0 247

nahallod! míg nem martam, addig azt se mondták, hogy fulladjak bele a hóba! egy másik macskás topic meg annyira belterjes, hogy végképp fölösleges elmondani ott bármit is, és ne soroljam. próbáljak még máshol is írni, vagy halott ügy az egész az olyanoknak, akik felfedezték, hogy (tiszta szégyen 5 év után, hogy csak most) bármilyen állatos topichoz csatlakozzanak?

Előzmény: Magdi60 (243)
_Tujunga_ Creative Commons License 2006.02.09 0 0 246

jahogy emiatt lehetett.:)) nemtom, de valahogy már nem is zavar. elvégre én is öntörvényű vagyok, ahhoz szólok, akihez akarok. de akkor nem némán kitátom a számat, hanem nyervákolok egy picurt.

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (244)
_Tujunga_ Creative Commons License 2006.02.09 0 0 245

az élet télleg szar!! azt se engedik, hogy az összes nyers húst bezabáljam, pedig nagyon rajta voltam, ráadásul vittek a másik macsnak is, de láttam ám!!

és ráadásul, mint most is, öli az a rengeteg gyerek állandóan a gazdit, semmi ideje rám szinte...

Előzmény: cumeszk (242)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2006.02.09 0 0 244
18 óra 40 perckor is, és 21 óra 40 perckor is, szundikálunk.
Ezért nem tudtunk idáig még köszönni.
Az időzóna tetszőlegesen megválasztható.
Vackor.
Előzmény: _Tujunga_ (239)
Magdi60 Creative Commons License 2006.02.09 0 0 243
Natasa, mi a baj? Bántottak, s most marsz?
Mi itt sokan olvasgatunk, néha írogatunk, háborgunk, mert ezek az emberek olllyan UNDOKOK !!!
És most mindezek tetejében még ez a hüjjje hó is!
Előzmény: _Tujunga_ (241)
cumeszk Creative Commons License 2006.02.09 0 0 242

Kedves Natasa!

Ezuton üzenem, hogy az élet nem könnyű...Alig tudok a számítógéphez férni, mert valamelyik kétlábú állandóan ott mereszti magát...A fényképezőgépet meg dugdossák előlem...

Nemrégiben segíteni akartam egy kicsit, mert a toalettünket takarította.

Reggel amúgy is olyan kiszámíthatatlan, illetve a míg a sötétbarna undorító löttyét (megkóstoltam!!! - ne tudd meg...) le nem nyomja a torkán - beszámíthatatlan.

Na most az egész hóbelbancot iszonyatos munkával kifejtettem a papírból, és szétszórtam szépen, rendesen...Arról én nem tehetek, hogy a bamba lakótársam (Mogyi) klotyesznek nézte azt a néhány morzsát, ami az eredeti funkciójú alkalmatosság mellé ment, s odarendezte el éppen aktuális tennivalóját.

S erre mit kaptam? Hálát? Frászt!

Még szegény makulátlanul tiszta erkölcsű édesanyám becsülete is sárba lett tiporva, mert azt emlegette az a gaz!

Lujzi

Előzmény: _Tujunga_ (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!