Keresés

Részletes keresés

gajdosik Creative Commons License 2011.02.10 0 0 3886

Köszi, köszi, köszi!!! :) Nagyon rendes vagy. Van neked is kutyusod, akivel kiállításra jársz? Ha megnyírtam, rakok fel róla képet, remélem nem felejtem el lefényképezni!!! Szorítsatok neki. Márciusban lesz valahol Németországban a kiállítás.

Előzmény: kutyimaci (3885)
kutyimaci Creative Commons License 2011.02.10 0 0 3885

Szia!!

Képekben jó?? Előtte utánna rajzok:

Legyen szép a sziluettje, ,mintha körbe lenne rajzolva!!! Képek az olasz Logrus kenneltől!

Előzmény: gajdosik (3884)
gajdosik Creative Commons License 2011.02.10 0 0 3884

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az újfoundlandi kutyusokat hogy szokták megnyírni kiállításra. Mit kell rajtuk igazítani??? Kutyakozmetikus vagyok, és még nem volt dolgom ilyen kutyussal, akit kiállításra vittek volna. Most ven egy, akit hozzám hoznának. Olyan kutyusokat hoztak eddig hozzám, akiket kopaszra kellett nyírnom mivel a gazdi elhanyagolta a szorét. Ez lenne az elso lehetoség, hogy kiállítási kutyust hoznak hozzám. Nem szeretném elrontani, sot. Azt szeretném, ha nyerne valamilyen díjat. Újfoundlandisok és kutyakozmetikusok légyszi írjatok nekem, vagy kuldjetek olyan oldat, ahol le van írva. Nem hiszem, hogy valakinek konkurencia lennék (kulfoldrol vagyok).  Elore is koszonom.

inmi Creative Commons License 2011.02.10 0 0 3883

Höhö... nagyon menő!

Előzmény: macipofa (3882)
macipofa Creative Commons License 2011.02.09 0 0 3882

Nézzétek: Pont ilyenre vágyok....

Rozamaria Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3881

Sziasztok A macska terrorról én tudok mesélni. Vannak ugye saját lakásban tartott cicáim, velük semmi gond. viszont befogadtam a garázsba egy személlyiséghibás cicalányt. Mna ő ugy  gondolja ő tehet mindent, mit ne mondjak. Láttatok már  menekülő bernit égnekálló piszakafarokkal üldöző macskától? Szegénykém megállt hogy rám nézzen és segítséget kérjen (mert macskát nem ölünk ugye csak borzot), a hülye macska meg ráugrott a nyakára és át akarta harapni a torkát (még jó hogy bundás kutyám van és nem valami rövid szőrű). Mit ne mondjak kapott tőlem a macska volt ordítás és egy kis csihi-puhi (pedig én ilyet nem szoktam , de a kutyámat ne merje bántani), de sokáig tartott míg megtanulta hogy kutyát nem verünk.

Szóval evvel a kutyával húzott ujjat:

És egy kigiccs, tegnmapi idill a sajátokkal:

Előzmény: inmi (3880)
inmi Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3880

Kedves Lolly, a mi fundink egy haláli nyugodt pasi, saját macskával remekül megvan, idegent viszont.... olvasd csak 10 perce történt:)

Kimentem a kertbe a kutyákkal, barom macska (valakié a sok szomszéd közül) itt húzott át, a 70 kilás fundi utána, a terrier későn kapcsolt, de aztán az is utána. Mire beértem őket, a fundi már üvöltött, a macska menekülés helyett őt szabta, a terriernek volt annyi esze, hogy csak bele-bele kóstolt a macskába, azonnal hátra is táncolt tőle. Egy karóval tudtam féken tartani a macskát a támadástól, a fundit annak grabancán rázva tartottam vissza a 70 kiláját, a terriernek meg megígértem, hogy felrúgom, ha bele mer kapni a macskába (több kezem nem volt). 10 másodperc patt helyzet után a macska VÉGRE felkúszott a kerítésen....elengedtem a kutyát, majd beparancsoltam őket. A hülye fundi boldogan, faroklengetve rohant előttem befelé, majd az udvaron szembefordult velem, HOGY LÁTTAD??? Láttad, hogy megcsupáltam az ősellenséget??? Közben nyalogatta a vérző orrát.. hülye....

Én nem aggódom, mert a francnak jön erre idegen macska, mikor nem egyszer meg lettek már kergetve???

Saját macskával türelmesen össze kellett szoktatnom, időbe került. Volt időszak, amikor a cicánk a tetőkön közlekedett kajáért, meg a kertben csövezett.. aztán nem hagytam magunkat:)

Előzmény: -Lolly- (3879)
-Lolly- Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3879

Úgy lesz, kitartok. :) Köszönöm

Előzmény: Bruti-zsu (3878)
Bruti-zsu Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3878

Remélem egy picit tudtam segíteni! Lassan megy,de nem lehetetlen! Kitartás!

Előzmény: -Lolly- (3877)
-Lolly- Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3877

Óóóó, ezek nagyon jó képek!!!! :) Köszi hogy beszúrtad, és amiket írtál. :) Lassan haladunk az elején nem várok túl sok pozitívumot, egyenlőre csak szokja hogy vannak rajta kívül más élőlények is akiket szeretünk, és ne egye meg őket. :)

Előzmény: Bruti-zsu (3869)
-Lolly- Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3876

Óóóó, ezek nagyon jó képek!!!! :) Köszi hogy beszúrtad, és amiket írtál. :) Lassan haladunk az elején nem várok túl sok pozitívumot, egyenlőre csak szokja hogy vannak rajta kívül más élőlények is akiket szeretünk, és ne egye meg őket. :)

Előzmény: Bruti-zsu (3869)
Bruti-zsu Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3875

Ő az én szépségem!

Bruti-zsu Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3874

Bruti, Mazsola és Tádé. Együtt napoznak! Tomi melegíti a popsiját Bruti hátsó lábán.

Előzmény: kornél88 (3872)
Bruti-zsu Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3873

Mazsolával

Tomival

Itt voltam, csak kétszer lefagyott a gépem, egyszer meg ledobott a net, mire rájöttem, hogy tudom feltölteni rendesen a képeket!

kornél88 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3872

Üdvözöllek Bruti-zsu a fórumon!!!

A képfeltöltés menetét annó a 3644-es hsz-omnál leírtam képekkel illusztrálva! Keress vissza!

üdv

Kornél

Előzmény: Bruti-zsu (3870)
**Cherry** Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3871

Szia!

Miután kikeresed a gépedről a képeket, a beillesztés-re is kattints rá, akkor jelenik meg a kép itt.

Előzmény: Bruti-zsu (3870)
Bruti-zsu Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3870

Tomival.

Előzmény: -Lolly- (3858)
Bruti-zsu Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3869

Kedves Fórumozók!

Először is szeretnék egy kicsit bemutatkozni. 4 éve lettem szerelmes a fundikba és jelenleg a saját fundim 3 éves lesz márciusban, akinek boldog és büszke tulajdonosa vagyok! Brútusz jelenleg 75 kg-os, törzskönyvezett, érett és vidám kutya. Nem bírtam megállni szó nélkül azt, a cicás story-t, szeretném bemutatni, hogy van kutya-macska barátság. Mikor 8 hetes korában megkaptam, nem engedtem ki a már meglévő cicánkhoz, amíg minden oltása meg nem volt. Majd szépen lassan összeismerkedtek és elkezdte kergetni, szaglászni. Így nőttek fel, mígnem a cicánkat sajnos elütötték, elvittük orvoshoz, kapott oltásokat, antibiotikumokat, de olyan belső sérülése volt, hogy a kosarában elaludt örökre. Megmutattuk halva Brutinak és Ő a hatalmas nagy mancsával csak szépen, finoman megsimogatta. Úgy döntöttem hozok két cicát, mert láttam rajta mennyire hiányzik neki Tomi cica. Bruti ekkor már 2 éves volt. Meghoztam a két pici cicát és úgy ismertettem meg őket, hogy Brutit leültettem és a cicák az ölemben megmutattam neki, amikor nagyon izgatott lett elvittem tőle őket. Először csak bökdöste a nózijával őket, majd egymáshoz szoktak maguktól is. Bár ha mindenki együtt volt, akkor a kutyámat is és a cicákat is egyszerre simogattam, hogy lássa hozzánk tartoznak ők is. Erről hoztam pár képet, mennyire, a képek magukért beszélnek. Persze ettől a rangsorban Ő az első és utána a cicák, de ha baj van a cicákat bármitől és bárkitől képes megvédeni, beleértve az idegen cicákat és a kutyákat is. Nálunk a kertben csak a mi cicáink (Mazsola és Tádé) járkálhat, idegen cicák nem! Hagyjál időt nekik, és a többi macska meg tanulja meg, hogy a kertetek tiltott hely! Bruti is majdnem kivégzett egy idegen macskát, mert a mijeink vacsiját ette, ha nem lépek közbe, már nem élne. Sok türelem kell hozzájuk, de megéri!

Üdv:Zs.

macipofa Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3868

Én Személy szerint,  Vetri Glyco-Flexet 600-ast használok. + Ultra surt adok neki. Természetesen fajta tápot kap

http://www.zooplus.com/shop/dogs/dry_dog_food/nutro/adult/136362

Ebböl napi 25 dkg-ot kap.

Előzmény: T.soprano (3867)
T.soprano Creative Commons License 2011.02.07 0 0 3867

Sziasztok!! Érdeklődni szeretnék Tőletek,hogy nagytestű kölyökkutyáknak melyik fajta zöldkagylókivonat lenne a legmegfelelőbb? Semmi baj nincs vele , csak szimplán táplálékkiegészítőnek adnám neki a gyors növekedés miatt!!! sok mindent hallani ,h melyik a jobb ,és azt is hallottam h nem mind1 milyen korba van a kutya, mert pár hónaponként másfajtát javasolt nekik adni az emésztésük miatt /hogy dolgozzák fel azt/!Gondolok itt pl: 3-5hónapos kor,5-8hónapos stb...!Igazából  engem a  3 hónapos kortól érdekelne a dolog!! köszönöm a  segítséget és bocs ,ha hülyeséget kérdeztem!

inmi Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3866

Yesssssss! Apukád tudja, mitől döglik a légy. De odaállítanám egy-két városi asszonysághoz, akik "családtagként" elkényeztetik a jószágaikat, és elomló nyálassággal tűrik, ahogy a kutya felugrál rájuk, és szétszed mindent, és szemtelen és ő a falkavezér és többi. Pedig a kutyákra is lehet alkalmazni egyik írónk mondását: a gyereknek ne azt add, amit kér tőled, hanem AMIT KÉRNIE KELLENE.

Lehet, és kell, hogy családtagként bánjunk az állatainkkal, de meg van annak a helye, módja, és ideje. Bár a családtagjainkat nem szoktuk elfogyasztani, de a tyúkjaimat pl. szemrebbenés nélkül megeszem...

Előzmény: feketepanda (3865)
feketepanda Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3865

Sajna macsek ügyben én nem tudok tanáccsal szolgálni. Csupán saját kísérletem jut eszembe az idők homályából:)

Kilencvenes évek elején lelkesen hazacipeltem két pöttöm, csíkos bundájú maccsot. Egy darabig bent rohangáltak, oszt jött a kiszoktatás, hiszen vidéki portán van nekik meló:)

Lelkes, akkoriban - '90-es évek eleje - 7 tagú fundibanda boldogan ismerkedett az eleinte köpködő borzikákkal, oszt hamar megbékéltek egymással. "Ide úccse tudsz felmászni, beeee" jelenetek a fáról incselkedő maccsokkal szép emlékek....de, és itt a de, nekem akkor is volt kamaszkutyám:)) Natúr egyszerűséggel apportfának használta őket. Nyakonkapta, és boldog faroklengetés közepette parádézott valamelyikkel, a többiek lelkes aszisztálása közepette. Cicc ernyedten lógva hagyta, ha kiszabadult undorodva őrült mosakodásba kezdett...mindkét macsek nyakán a szőr rohamosan fogyott:)) És egyszercsak eltűntek...

Tudni kell, hogy édesapám hatalmas állatbarát, ha átnézett hozzánk mindig hívta és dédelgette a "cirénkéket". Neki akkoriban nem volt macsek...ezeket pátyolgatta. Elcuccoltak vele a csíkosok...hazahoztam őket, de újfent elcuccoltak. Na...gondoltam macska van másik, legyenek ezek fateré, ha már őt választottak, így hoztam két új kis szőrgombócot.

Jelenetek dettó...famászás, apport....macskák elcuccolnak...

Egyik nap jön fater: "Anyád üzeni, hogy 4 macska elég..."

Ma már ezen ciccok ükonái élnek apámmal, hordom nekik rendületlenül a kaját, őseim két eleven pulija miatt lopakodó üzemmódban közlekednek:)) Mert a nevelés fateréknál két irányú kutya ügyben:))

Ha anyám kint van az udvarban, macska és galamb lába nem érintheti a földet, ha apám van kint az udvarban, minden élőlény boldogan jöhet-mehet. És ezt a két pullancs tudja:)) Muter kimegy, őrült elkergetés, fater kimegy, békés terelgetés, ahogy ő kéri.

Apám minden állatot össze tud szoktatni...legszebb emlékeim egyike: kezében egy galamb, lábánál egy nyúl és egy őzike, a kutyáján alszik egy másik nyuszkó, a vadkacsamama meg békésen toporog mellette porontyaival...ha kell büntet, ha kell simogat. Nem keveri, nem bonyolítja..és nem viszi túlzásba:))

-Lolly- Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3864

Ó, nem lett szájbarágós, inkább szépen kifejtett, amire szükségem is van hogy jól tudjam csinálni. Holnap kezdem. :) Köszönöm.

Előzmény: kutyimaci (3863)
kutyimaci Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3863

Hát, én meg azt írtam amit gondoltam, és nem tudom Lolly mennyire van tisztában a gyakorlati kivitelezéssel.

Bocs, ha szájbarágós lett.

E.

Előzmény: Rozamaria (3862)
Rozamaria Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3862

Hát én sem ugy gondoltam hogy csak simán hadjuk mit csináljon a pórázos macsekkal a kutya. Természetesen a kutyát le kell parancsolni keményen. Nekem a cicáim nagyon szépen sétálnak pórázon amúgy (mivel túl sok volt sérülésük  mikor kijártak, ezért a kandúrokat sétáltatom időnként a kertben így, ez kényszerhelyzet). Jelzem én nem a kutya miatt hanem hogy ne menjenek ki a kertünkből.

-Lolly- Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3861

Kinti kutyusról van szó, konkrétan Lédáról. Ha ezt a problémát sikerülne megoldani, kint lehetne éjjel-nappal, csak akkor lenne becsukva mikor elmegyünk itthonról és senki nincs a háznál.

Öcsi nagyon hamar megszokta a cicákat, nem is kergette őket soha, csak egyszer majdnem megjelölte Spurit. :D Ezt leszámítva szereti őket, néha odadugja a hatalmas orrát hozzájuk és megszaglássza a cicákat. Kaja terén nem gentleman, eleszi az övékét is ha eléri, így a macsekok a tetőn esznek. :D

Hú, Léda az egy helyben ülő macskára is ugrik. Kipróbáltuk, hogy kiengedtük és nem csuktuk be a macskát. Spuri (a cica) ült a kert közepén és Léda megindult felé. Mivel megszokta hogy Öcsitől nem kell félni, így nem igazán ijedt meg, csak mikor Léda már túl közel jött és még mindig nem lassított. Én kiabáltam a macskára hogy sicc, fuss, mert amúgy Léda bekebelezte volna. Egyszer már azt hittük megtört a jég, mert közel ment és megszaglászta, a macska ügyet sem vetett rá. Fogtuk óvatosan Léda grabancát ha baj lenne. Majdnem lett is. Megszaglászta és finom illata lehetett mert utánakapott. Léda ezt a két macskát kölyökkoruk óta ismerik. Mikor Léda hozzánk került, anyósoméknál laktunk és ott voltak a kiscicák. Akkor is kergette őket. Aztán átköltöztük a mostani házunkba és itt sem változott a helyzet.

A pórázosat kipróbálom, amit kutyimaci írt, szép fokozatosan ahogy tanácsoltad.

Köszönöm a tippeket, remélem lesz eredménye. Szép lassan, fokozatosan próbálom, jutifalatokkal. Nem baj ha sokáig tart, lényeg hogy megbarátkozzanak.

kutyimaci Creative Commons License 2011.02.06 0 0 3860

Szia Lolly!

Hát ez nehéz eset,de nem lehetetlen.

Nyilvánvalóan könnyebb a dolog mikor a macska érkezik előbb a házhoz, a kölyökkutya akkor még nagy  károkat nem tehet benne.

Macskával összeszoktatni azért macerás mert az komoly ösztönkezelést igényel. Gondolom megfigyelted, hogy ha a cica egy helyben marad nincs akkora probléma, csak hogy a mozgásban lévő maccs zsákmányszerző ösztönt vált ki a kutyából ami természetes ösztöne minden ragadozónak, így a kutyának is.

Macskát én spec nem tennék pórázra, igen komoly sérüléseket okozhat ha megilyed. Viszont a kutyát igen és megpróbálnám rávenni hogy ne lendüljön a cica után ha az nekiiramodik.

Egyenlőre fogd pórázra, menjetek a cica közelébe ha rendesen viselkedik nem ugrál nem toporzékol, nem rángat adhtsz neki jutalomfalatot(a kutya legyen nagyon éhes, én két napig nem etetném!!!!!!) nagyon dícsérd meg és hagyjátok is abba, hogy kellemes élmény maradjon. Ha nem marad nyugton, határozott NEM parancs és elhúzod onnan.

Nagyon fontos a fokozatosság!! Ne várd tőle, hogy elsőre sikerüljön, kicsiket gyakoroljatok.

Sok türelmet:

E.

Rozamaria Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3859

Szia Először pár szót írok magamról. Van egy vagon macsekom akik nagy barátságban vannak a kutyáimmal (berni pásztorok, havanese). Nálunk olyan természetes volt mikor haza került a kutyus akkor cicák fogadták.(minden kutyám barátságban volt a cicáimmal, de mindig cica melett nőtt fel minden kutyám). Lakásban nőtt fel mivel téli kutya, késő tavasz volt mikor kint mertük egyedül hagyni az udvaron. Ezidáig megszokta hogy csak játék, fülzselézés lehet. Még a kaját is ott hagyta nekik (mivel ugy sem esznek sokat). Ha jól emlékszem azt írtad hogy a lakásban be-be engeded a kutyudat. Esetleg lakáson belül cicát ölbe simogatva , kutyára ráparancsolva, majd nagyon megdícsérni megszeretni ha jól viselkedik. A tippem mindenképp hogy lakáson belül barátkoztasd meg őket. Utána pórázon próbáld kivinni a cicát (így tudod megelőzni a hajtóvadászatot). Lényeg az egyforma figyelem és szeretet, ne legyen féltékenység.

-Lolly- Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3858

Tanácskérés. :)

Köszönöm az eddigieket is. Úgy gondolom a legnagyobb előrelépés az lenne, ha Léda megbarátkozna a macskákkal. Nekünk van 2 cicánk, ezért fontos. Hogyan lehet ennek nekiállni? Kennelen keresztül már odavittem a cicát és ott nem volt baj, csak mikor ki van engedve. Ezt úgy oldjuk meg hogy olyankor a cicák bent vannak. De ha valaki esetleg ebben tudna tanácsot adni, kipróbálnánk.

Köszönöm a rengeteg segítséget. :)

kutyimaci Creative Commons License 2011.02.05 0 0 3857

Lolly, mail címemet megtalálod keress meg ha nem boldogulsz. :)

Előzmény: kutyimaci (3856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!