Nem egészen van így. Ezek - ha jól tudom - polgári célú műholdakról készültek. A hadi célokra azonban már évtizedekkel ezelőtt használtak ilyen felbontású műholdakat, csak akkor még titkos volt. Gondoljatok bele, milyenek lehetnek manapság a katonai műholdak...
Szerintem az maga a repülő. Talán az lehet, hogy a -felszínhez képest- magasan és gyorsan haladó repülő és az "alatta" elforduló Föld helyzete az expozíció alatt megváltozik és kétszer (sőt a fenti képen szerintem háromszor) is rákerül.
Feltettem a Google Earth-ot, de valami nem ok :(((
A program indulás után "performing google earth server login" ablakot feladja, majd hibaüzenet után nem indul :(
Ha az üzenet ablakban sz igen-re nyomok, elküld egy hibakereső oldalra, ami a tűzfal kikapcsolását vagy közvetlen kapcsolatot ajánl. Kerio kikapcs után sem ok. Én ADSL swich "mögött" vagyok, esetleg ez lehet a gond?
Nyilván nem a felhős és éjszakai képekből rakják össze a fototérképet ha van egy csöpp eszük. De azért felhős képek akadnak. Nézd meg pl. a brit szigetek környékét!
Mége egy kérdés: hol vannak a legnagyobb felbontású részek? Az előző verziónál (Keyhole) még kiírta a felbontást is is akkor Boston egyik negyede és LasVegas belvárosa volt a legrészletesebb. Van arról valami táblázat, hogy melyik résznek milyen a felbontása?
Tegnap kirándultunk a Prédikálószékre, gyönyürűen végigkövettem a GE-ön az utat, de egyszerre csak véget ért a nagyfelbontás:-( Létezik valami menetrend, hogy hogyan bővülnek a nagyfelbontású területek? Amióta használom a Ge-öt, sokkal jobban eligazodok idegen helyeken, mintha térképet vinnék. Sokszor nyomtatok ki ilyen képeket és azokat viszem megemmel, persze ha van. Ami hiányzik: Ausztria nagy része, Magyarország (bár most kibűvült a Bp-től északra lévő rész, de Dobogókő és környéke már nincs. És csemetém Long Islandon nyaralt és pont annál a háznál kezdődött egy "takarás" ahol lakott. Vajon miért hiányzik az a kb 1 hektárnyi négyzet? Itt:
40°53'17.32"N 72°26'32.44"W
Más: azt a plugint, amivel animálni lehet az utakat nem lehet valahonnan letölteni?