Keresés

Részletes keresés

Skywalker. Creative Commons License 2009.03.23 0 0 2762
én most néztem meg az uccsó részt
nagyon tetszett
és összességében a sorozat is (bár a LOST-ot csak nem nyomta le)
OK, a 4.5-ik évaddal már voltak fenntartásaim, de talán a világon nincs olyan sorozat, amelyik képes tartani az előre elgondolt minőséget, sztorit, a folyamatosan változó (mert ugye a nézettség számít) epizóddarabszámok közepette, szóval azért ez még így is átlagon feletti volt és legalább időben és kellő méltósággal be tudták fejezni
na mindegy, nem ragozom, nekem tetszett
most úgy kedvem lenne néhány korábbi részt újranézni (igazándiból az egészet, de nem vagyok időmilliomos)
Dr.Feelgood Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2761
ja, ez az angyalosdi eleg ciki.
en a befejezo reszt teljesen gagyinak tartom, bar voltak jo momentumai is.
de legalabb vege van, mar joideje csak egy kinlodas volt az egesz sorozat.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2760)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2760
Na ez az angyalizé meg aztán végképp baromság :)
Előzmény: Biga Cubensis (2759)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2759

akkor lehet, hogy te mást néztél :) az FF missziója nem járt sikerrel, sőt az okozta a katasztrófát, technológiát adtak a toastereknek. a fináléban viszont az angyalok azt mondják, most nagyobb az esély.

Does all of this have
to happen again?

This time, I bet no.

You know, I've never known you
to play the optimist.

Why the change of heart?

Mathematics, law of averages.

Let a complex system repeat
itself long enough,

eventually something
surprising might occur.

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2758)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2758
Én azt gondolom hogy az exodus of the 12 colonies nagy kérdőjele hogy miért is felejtették el a Kobolon történteket valójában.... és az, hogy annak a tudásnak a birtokában inkább lett volna elkerülhető az ismételt katasztrófa. Ezért is igyekezett a final 5 a kolóniákra.

Az összes eszköz eldobása és a diaszpórák kialakítása csak azt eredményezi hogy megint elfelejtik, mi történt (ahogy el is felejtették).
Előzmény: Siphersh (2757)
Siphersh Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2757
Jó, hát a szereplők meg úgy gondolták, hogy a technológiai tudáshoz képest túlságosan el volt maradva a morális fejlettség. Ez sem egy teljesen illogikus elképzelés.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2756)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2756
Szerintem nem így van, a tudás töri meg a kört, az eszközök irrelevánsak.

Más szóval a vége össze lett csapva.
Előzmény: Biga Cubensis (2755)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2755

senkit sem akarok megbántani, de aki azt szajkózza, hogy miért nem tartottak meg mindent, az nem értette meg a sorozatot. máshogy ki sem lehetett fejezni, hog ez így nem működik tovább. az egész a körből való kitörésről szólt. mi értelme lett volna görcsösen ragaszkodni ahhoz az élethez? persze, egy-két hajóval lehetett volna felderítgetni, tyliumot keresni (mert anélkül a hajók által képviselt technológia sem működött volna többé). a benszülötteknek így is durva lehetett a találkozás, de milyen durva beavatkozás lett volna rájuk erőltetni azt a világot, a fegyvereket, a hajókat, stb.

ráadásul 150 000 év múlva így-is-úgyis felépült újra az egész, remélhetőleg kicsit több jóval, remélhetőleg annyival, hogy a körnek vége legyen.

szerintem ehhez a döntéshez az egész sorozatot kell nézni, nem a mi kényelmes világunkat. ezen is lemérhetjük, mennyire tiltakozunk, mennyire ragaszodunk a kényelemhez, amit a technológia nyújt nekünk. hányan tudnánk elmenni pár hónapra a vadonba, telefon, fegyver és minden kisegítő kütyü nélkül.. nem sokan. mi értelme lenne?- kérdezhetik sokan. pontosan ezért, hogy megtörjük a kört, a robotikus életet, belül változzunk. ehhez viszont újra fel kell éledni, közel kell érezni az életet, a veszélyt, a kemény munkát. és ha megváltoztunk, nem fog gondot jelenteni a robot, a fegyver és tényleg Wall-E szerű robotjaink lesznek, nem Terminator és Cylon. (érdemes megnézni azt is, melyik népszerűbb...)

Laa-Yosh Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2754
A befejezés szimbolikus inkább, szerintem...
Bárki értelmes ember számára nyilvánvaló hogy ha mindent eldobnak, akkor pár évtizeden belül nyomtalanul eltűnnének. Hány magunkban hordozott betegség ellen is kell beoltani ma egy újszülöttet, csak kezdésnek? Hányan halnának meg változatos mérgezésekben, mire kiszűrik hogy mely növények ehetők? Hogyan is lehetne megoldani a keveredést a bennszülöttekkel?

Ha elég sokat tökölne rajta az írói stáb, akkor persze össze lehetne hozni valami áthidaló megoldást, bemutathatnák ahogy fokozatosan "vadulnak el" - de a BSG szerintem sosem ezekről a részletekről szólt.

Az a lényeg, hogy hátrahagyják a múltjukat és összeolvadnak a bolygó őslakosságával, egy új kezdet reményében, és ez kellően szép befejezés nekem.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2741)
Platon Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2753
Jobb lett volna azért ha nem igyekeznek annyira átvezetni a fináléban a The Plan-t, és a Capricat.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2749)
Platon Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2752
És visszatérve a rádióaktív Földre, ott a zodiákus csillagképek láthatók az égen, szerintem. Tehét azt a részt továbbra is hibának érzem.

Ha 30 fényéven beül van a két bolygó egymáshoz képest akkor nem probléma.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2746)
Platon Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2751
Ugye ennél kevesebbért is fellázadtak korábban.

Össze volt csapva a vége.

Amúgy semmi esélyük nem volt ipari civilizációt építeni, ahoz túl kevesen voltak túl kevés eszközzel.

Előzmény: Biga Cubensis (2745)
Platon Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2750
Az ugyanaz.

Mint faj eltűntek.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2744)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2749
Egyetértek egyébként :)
És főleg azt bánom hogy vége.

Mondjuk a The Plan helyett inkább a Centurionok nyomába eredhetnének a következő folytatásban.
Előzmény: közt-es állapot (2747)
közt-es állapot Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2748

igen, a csillagképek azonossága egyértelmű baki. hacsak nem az idővonalat kuszálják össze-vissza...

szerintem az idő-tényezőt kéne körbejárni: eleve a "mi időnkhöz képest" csak a legvégén derült ki, h mikor értek az "igazi" Földre, és ki is az Isten :-) (lottóznom kéne, komolyan), és hogy hogy "utazgat" v üzenget fejben-időben...

meg hogy Kara hullája után az új Kara honnan a francból került elő- én totál azt hittem, h beszívja őket a fekete lyuk (mert IRL az időt is képes beszívni egy ilyen, ugye???) és Sam "találkozunk odaát"-tal az egy fehér lyuk újjáteremtésére céloz...

az emberek nem hiszem, h kihaltak: 38 ezer túlélő azért csak képes volt produkálni valamit...pláne a maszájokkal...

a technológia nem-átadását/beavatkozást helyeslem, ahogy ezt a Star Trekben többször alátámasztották már...

Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2746)
közt-es állapot Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2747
huh, srácok, én meg lettem véve! bár sok elnagyzolt részlet volt, meg hipermagas elvárásokat támasztottam; a Földi windóz-háttérképeknél már majdnem felálltam, hogy frakkin'crap, de Gaius farmerkedésénél eltört a mécses. mekkora SZÍNMŰVÉSZ MÁR, BAZZ, mondhatni: istencsávó :-D
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2746
Azt én is értettem hogy mivel indokolták :)

Csak azt gondolom hogy ez több okból is butaság (lásd azt hogy a flotta milyen megosztott volt korábban, csak az hogy Adama azt mondja hogy "bele a hajókkal a napba, és túrjátok kézzel a földet (bár nálam marad azér egy Raptor)" nem vezetett volna engedelmességhez.

De csak azt akarom mondani hogy el volt nagyolva és valami sokkal elegánsabb megoldással kellett volna "elveszíteni" a régi tudást.

És visszatérve a rádióaktív Földre, ott a zodiákus csillagképek láthatók az égen, szerintem. Tehét azt a részt továbbra is hibának érzem.
Előzmény: Biga Cubensis (2745)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2745

Úgy gondolták, hogy ezzel törik meg a kört, hogy újrakezdenek mindent. Nem akartak sem fegyvert, sem technológiát közvetlenül adni. Másrészt szerintem mindenki megszerette a hajóját és Adama biztos nem ment volna bele, hogy kibelezzék, felhasználják pl a Galactica darabjait - javításra nem volt már esély. A hajók méltó temetést kaptak.

Pont el akartak mindent dobni, nem egy új várost alapítani, hanem a nulláról kezdeni.

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2744
Szerintem nem pusztultak ki hanem összevegyültek a cylonokkkal és a földi őslakosokkal.
Előzmény: Platon (2742)
Platon Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2743
Ezt a részt nem lehetett kihagyni ugyanis akkor probléma lett volna a hibridek jóslatával miszerint Kara Thrace elvezeti az emberiséget a pusztulásba.

Igy viszont szépen a helyén van. Az emberiség kipusztult, a hibridek új civilizációt alkottak.
Előzmény: Biga Cubensis (2730)
Platon Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2742
Hát.

Végül is az emberiség csak kipusztult, és csak a Cylonok, meg a hibridek élték túl.

Csak nekem tűnt fel?
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2741
OK, ez tényleg igaz! Az amit belinkeltem, mostmár a Wikiben is pontosították, a Crossroads Part 2 végén van, és ezek szerint Kara arra mondja hogy "I've been to Earth".

Jó, akkor ez az ellentmondás kilőve, so-so.

Viszont továbbra is teljesen irracionálisnak gondolom hogy minden technológiát, minden tudást eldobnának maguktól amikor letelepszenek... hogy mást ne mondjak, Baltar megjegyzi hogy ért a mezőgazdasághoz. Nyilván ha túl akarnak élni akkor egy olyan társadalmat kell felépítsenek, amelyben az aktuálisan szükséges tudással rendelkezők segítenek a többieknek, és nem olyat amelyben mindenki egy-egy diaszpórában él. De ugyanez vonatkozik a technikai berendezésekre is.

Plusz, ha meg akarják őrizni a békében együttélés titkát, akkor kifejezetten fontos hogy emlékezzenek a történelmükre, ne pedig eldobják azt.
Előzmény: Laa-Yosh (2739)
Laa-Yosh Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2740
Előzmény: Laa-Yosh (2739)
Laa-Yosh Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2739
Ez tényleg Észak-Amerika, de a 4/10-es részben nem erre a bolygóra szállnak ám le :)

Az így néz ki, és bizony egyetlen felismerhető kontinens se látszik rajta, mert erre direkt odafigyeltek:

Az első Föld
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (2715)
emceje Creative Commons License 2009.03.21 0 0 2738
Egyetertek. Csak a finaleban ez nekem ugy jott le, mintha a vegen kiirtak volna nagy betukkel az uzenetet, hogy "aztan vigyazz, mit csinalsz, mert szivni fogsz"... Es ez a kvazi "direkt" uzenet nekem olyan volt, mintha utolag ragasztottak volna oda cellux segitsegevel a kepernyohoz. Erre ertettem, hogy ez, ilyen formaban nem hiszem, hogy az eredeti koncepcio resze volt. Csak akartak valami nagy-nagy tanitast a vegere. Szerintem feleslegesen, mert maga a sorozat sok szempontbol tanitas volt a kulonbozo nezopontokbol megmutatott dilemmakkal. Szoval olcso volt a vege a robotokkal. Szerintem.
Előzmény: Siphersh (2737)
Siphersh Creative Commons License 2009.03.21 0 0 2737

Érdekes, nekem ponthogy az első évad során volt leginkább az a benyomásom, hogy ez egy nagy filozofálgatás a transzhumanista jövőképekkel való szembenézés körül. Ha "üzenet" alatt itt most azt értjük, hogy ésszel és szívvel álljunk hozzá az ember technológiai önmeghaladásának a lehetőségéhez, akkor ahhoz nem kell a sorozat végéhez menni. Mert benne van az alapfelállásban.

Előzmény: emceje (2736)
emceje Creative Commons License 2009.03.21 0 0 2736
Ha ezt ugy erted, hogy az elejen tudta-e Ron Moore, hogy a vegen majd jol elmondja ilyen-olyan formaban, hogy ez meg az a tanulsag, akkor kotve hiszem. Belekezdtek valamibe par otlet menten, aztan irtak hozza a torteneseket meg a hatteret parhuzamosan.
Előzmény: Biga Cubensis (2735)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.03.21 0 0 2735
nem lehet, hogy mindkettő miatt csinálták? :)
Előzmény: emceje (2732)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.03.21 0 0 2734
nem lehet, hogy mindkettő miatt csinálták? :)
Előzmény: emceje (2732)
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.03.21 0 0 2733
egen.. :)
Előzmény: Siphersh (2731)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!