Keresés

Részletes keresés

pedrojunior Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1861

hmmm....

igen, pont ez a baj Palawannal.

Hong-Kong - Manila - PPS majd onnan busz El NIdo, aztán vissza busz PPS - Manila - Singapore.

Ha meg Coron-t is bele akarjuk venni, akkor meg a hajó ugye...

Mind a kettő nem fér bele (ill. csak sok utazással).

Coron vagy

Palawan vagy,

Bohol+Panglao+Camiguin.

nem lesz könnyű döntés az tuti!

Előzmény: wanbo (1856)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1860

Mikor utazol amúgy? 

Én Január 28-tól az országban leszek egy hónapot. Az útitervem nagyvonalakban: Manila - Calaguas - Caramoan - Manila - Zambales partszakasz - Cebun keresztül Siargao - esetleg pluszban Mindanao keleti része - majd a végén egy kis Boracay. Manilában és Cebuban csak átutazóban leszek.  

Előzmény: neomedia (1858)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1859

Melyik légitársasággal repülsz, hogy csak 5 kg a kézipoggyász? Cebupacific-kel már repültem sokat, de mindig 7 kg körül volt a poggyászom, ráadásul méretben sem volt kicsi (50 literes hátizsák), de sosem szóltak érte. AirAsi-nál szintén, ott évekkel ezelőtt elég szigorúan vették, de manapság nem szólnak, pedig a reptereken található "kézipoggyász keret"be, amiben össze tudod hasonlítani a poggyászod a felvihető mérettel, na abba nem fér bele a hátizsákom. Szerintem nem lesz gond. 

Előzmény: neomedia (1858)
neomedia Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1858

kosz

tegnap este vettem meg a jegyeket, nem terveztem Boracay-t

Batadot lecsereltem, kb ugyanannyi arban az utazas, de ez most inkabb kenyelmesebb ut lesz

Caticlan Airport: mennyire veszik szigoruan az 5 kg-os kezit? (nem lesz feladando)

Előzmény: wanbo (1852)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1857

Ami lemaradt, és fontos szempont lehet, hogy Coron városban nincsen strand, viszont a környező szigeteken annál több, így ott érdemes minél több időt a környező szigetvilágban tölteni, szerencsére a túrák olcsóbbak, mint El Nidóban. 

Előzmény: wanbo (1856)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1856

Helló! 

Ha számít az aktív időtöltés, akkor mindenképpen ajánlanám Coront, nekem anno nagyon bejött. 5 napot voltam, de tudtam volna még mit csinálni. 

Boracayon nagy vonalakban ezeket lehet csinálni: búvárkodás (SZVSZ túlárazott, és azt hallottam, hogy nem is világszám), snorkeling túra a sziget körül, hajókázás, windsurf/kitesurf, sziklaugrás, hirtelen ennyi jut az eszembe. Amúgy nagyon jó hely, tényleg szép a part, nagyon jó bulihelyek vannak, jó éttermek, én már 3-szor voltam, nálam nagy kedvenc. Amúgy csak a station 1 + 2 zsúfolt, szóval ezért is nagyon jó a station 3-on megszállni, ott nyugi van, mégis könnyű bejutni a forgatagba, ha éppen arra vágyik az ember. 

Coronon rengeteg környékbeli sziget közül lehet választani napi túrákat, kb. 4 napot simán el lehet tölteni csak island hopping-gal úgy, hogy nem mész 2-szer ugyanoda. A környéken rengeteg hajóroncs van, híres a búvárkodásról. Viszont, ha nem vagytok búvárok, a snorkeling is szuper, jobb, mint Boracayon. Szóval itt azért mozgalmasabb lenne 1 hét. 

Viszont ha Palawan is érdekel, akkor csak a hajó jöhet szóba Coronról (Coron - El Nido), amire elmegy egy fél nap, ráadásul El Nidóból még Puerto Princesába is kellene jutni (szintén több óra), hogy onnan vissza tudjatok repülni Manilába, majd Hongkongba (nem hiszem, hogy van közvetlen HK - PP járat, bár nem kizárt). De amúgy ezek vannak annyira jó helyek, hogy megérjék a fáradozást! :) 

Előzmény: pedrojunior (1855)
pedrojunior Creative Commons License 2016.01.09 0 1 1855

Hello wanbo!

Köszi a gyors választ!

Az egy szigetről sikerült meggyőznöd.

Megnézem Boracay-t még egyszer, elsőre túl "zsúfoltnak" tünt.

És mivel mindenképp az aktívabb időtöltésre mennénk rá, az átszállásos Coron és Palawan előrébb ugrott.

Bohol-Panglao marad a végére.

Ha jól olvasom szavaidat, te Coron-t ajánlanád???

Előzmény: wanbo (1853)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1854

Lemaradt, hogy Boholról pl egy gyors hajóúttal elérhető Camiguin, ami gyönyörű, így ebben a térségben abszolút élvezhetően el lehetne tölteni 7 napot, és így nem is csak egy helyen lennétek. 

Előzmény: wanbo (1853)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1853

Helló! 

A legjobb/legélvezhetőbb valóban az lenne, ha csak 1 helyet keresnétek fel, akkor nem kell egyik helyről a másikra utazni. A felsoroltak közül Boracayra a legegyszerűbb eljutni, van közvetlen járat Hongkongból, bár nem minden nap, viszont átszállással sem vészes (Manila kb. másfél óra HK-ból, Manila - Caticlan (Boracay) pedig kb. 1 óra, bár ugye van átszállási idő a kettő között is)

Átszállással amúgy nagyobb a választási lehetőség, pl. Coron is kivitelezhető, és ott azért sok minden van, én csak ajánlani tudom. Boracay elsősorban a tengerpartjáról híres, illetve különböző vizisportokat lehet űzni, de sok egyéb aktív program nincs. Coron környékén rengeteg felkereshető sziget van, snorkeling és búvárkodás szintén híres arrafelé, oda nagyon jó, ha van 7 napja az embernek, míg Boracayra a 7 napot egy kicsit sokallom. Bár azért Boracayon is el lehet lenni, de ha fontos, hogy aktívan teljen el az idő, akkor unalmas lehet. 

Egyéb alternatíva esetleg: Siargao, ami egy cebui átszállással elérhető (elsősorban a szörfről híres, de ott is van lehetőség pl. island hoppingolni, búvárkodni, stb.). 

Esetleg Bohol, ami Panglao-val együtt szintén egy érdekes laternatíva lehet. (Csoki hegyek, szuper búvárkodás és sznorkeling, stb) 

Előzmény: pedrojunior (1851)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1852

A kikötővel is az a gond, mint a triciklikkel az egész szigeten: fix árak vannak (biztos van egy triciklis maffia), így a legjbob megoldás, ha egyedül mész és magad intézed, hogy keresel ott 2-3 másik turistát, akikkel meg tudod osztani a költséget. Én a station 3-ról mentem a kikötőbe, kb. 100 peso volt, ha jól emlékszem, de 3 felé osztottuk. 
A szigeten belül is fixek az árak, nem hajlandóak engedni belőle (pl. station 3 - station 2 kb. 60-70 peso, ha jól emlékszem)

Az Orchids-hoz nekem ez az email címem van, erre mindig gyorsan válaszolnak: orchidslynn@hotmail.com

Viszont, ha egyedül mész, és bevállalósabb vagy, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb opció, ez akkor szuper, ha többen vagytok (opcionális esetben 3-an), akkor viszont nagyon megéri, mert nagyon jó helyen van és tiszta.  

Foglalás nélkül sem lesz szerintem gond, főleg a station 3 környékén vannak olcsóbb szállások, némelyik hostel stílusban ad ki ágyakat kb. 350 pesoért. Legrosszabb esetben 900-1000 peso környékén amúgy lehet találni szobákat, de ezek általában a főúthoz valamivel közelebb esnek, mint a parthoz (de amúgy a főút sincs messze a parttól)

A főúton is vannak táblák, melyek olcsó szállást hirdetnek, de gondolom nem szeretnél a zajos főutcán megszállni :) 

Előzmény: neomedia (1848)
pedrojunior Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1851

Hello Mindenki!

ápr. 7én szállunk le Hong-Kong-ban és ápr. 19én indulunk vissza Singapur-ból. Eddig ez a biztos.

2-3 nap mindkét városban, a többit szeretnénk a Fülöp-szigeteken eltölteni (kb7 nap ugye).

Mit javasolnátok, merre induljunk?

Palawan (El NIdo)?
Boracay?

Coron?

Más?

nézegettem, de nem nagyon találtam olyan opciót, hogy 2 szigetet is "útba ejtsünk" reális utazási időt szem előtt tartva... (ne utazzunk 1 napot, majd 2 nap mulva indulás tovább)

pl El Nido-Coron hajóval 8-10 óra és ahogy olvastam nem nagyon ajánlják, ha repülő akkor El NIdo - PPS buszút szintén ~8 óra majd a repülés, igy is kb szintén elmegy egy nap :(

Melyik szigeten (szigeteken) lehetne a "maradék" 7 napunkat a lehető legjobban eltölteni?

Vagy maradjunk csak EL-Nido-ban, ill. Palawanon?

T

neomedia Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1850

erdekes arkepzes

tehat a legkozelebbi (station 3) a legdragabb

biztos korbemennek...

Előzmény: COOP (1849)
COOP Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1849

Boracay: tricikli kikötő -Station1. 100-120peso

Station 2. 150-180

Station 3. 200 körül

Station1. Puka Beach 150korul

köszi Levi és Móni az infót!

neomedia Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1848

kosz

kb en is igy szamoltam, foleg a Caticlan Airport tularazott szerintem

szeretem egyedul intezni, ez nem gond

boracay-on felulnek hatra valami motorra station 3-ig, gondolom van ez is es olcsobb...meg szeretem is

szallas elerhetoseg erdekelne, bar mail cimet talaltam

februar vege fele, 3 ejszaka, foglalas nelkul, station 3 kornyeken, esti erkezessel mennyire zuros (eleg rutinos vagyok, csinaltam mar parszor)? 

Előzmény: wanbo (1846)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1847

Ami még lemaradt, hogy az Orchids neten közvetlenül nem foglalható, csak banki átutalással vagy Western Union-on keresztül. Tudok adni elérhetőséget, ha érdekel, rám hivatkozva még lehet, hogy engedményt is adnak, én utoljára kaptam 10% kedvezményt az árból, mint visszajáró vendég. 

Előzmény: wanbo (1846)
wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1846

Helló! 

Nekem az a tapasztalatom (eddig 3-szor voltam Boracayon, utoljára Júliusban), hogy nem sokkal drágább a Southwest és hasonló cégek által kínált transzfer, mintha az ember maga oldaná meg, a különbség kb. 150-250 peso; ráadásul időben is gyorsabb, mert különben mindent neked kell megvenni (pl. különböző terminal feek, jegyek; majd a boracayi triciklit is neked kell intézni, aminek az ára fix, nem nagyon lehet alkudozni: pl. a kikötőtől mondjuk station 2-ig olyan 100 peso ha jól emlékszem, ami arányaiban elég drága), mindez viszont a southwestes transzferben benne van, tényleg elvisznek a kiválasztott szállodádig. 

Én mindig az Orchids-ban szállok meg, szerintem ár-érték arányban szuper, szezonban 950 peso egy standard fan szoba (szezonon kívül csak a fele!), saját fürdőszobás, mindegyikben egy dupla és egy sima ágy van, tehát minden szoba jó lehet akár 3 főre is, az ár ugyanaz. Van AC és bungalló típusú szobáik is, sőt, tavaly óta azt hiszem ún. villa is elérhető, ami nemrég épült, de az kicsit drága. A station 3-on van, kb. 100 méterre bent a parttól, kb. 15-20 perc besétálni a központba. Az egyik legolcsóbb megoldás Boracayon, tiszta, kényelmes, nagyon jó az atmoszférája. 

Előzmény: neomedia (1845)
neomedia Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1845

Boracay kerdes:

Aktualis arakat tud valaki ezekre:

Kalibo Airport-Caticlan Port: van/bus
Caticlan Port-Boracay Port (Bangka+Environmental fee+Terminal fee)
Boracay Port-White Beach: ez setalos is lehet?

Caticlan Port-Caticlan Airport: gondolom seta

nem ez erdekelne
http://www.southwesttoursboracay.com/
nekem soknak tunnek a door-to-door arak, de lehet, hogy nem ertem

Olcsobb (sajat furdoszobas) szallas is johetne
Kosz

COOP Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1844

mi is megyünk, de alszunk egyet Manilában, mert nem a reptéren akarok fetrengeni...

Előzmény: magedo (1838)
COOP Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1843

sok és sokféle.

Egész kora reggeltől késő délutánig és vissza is.

Előzmény: magedo (1839)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1842

Szia!

Szerintem bármilyen pénzváltónál válthatsz, többnyire adnak elismervényt is a váltásról (ha nem bízol, inkább kérd is el!), az árfolyam nagyjából mindenhol hasonló. Cebu repülőtéren van több váltó is. Viszont próbálj meg mindig akkora címletet adni, amennyit váltani akarsz, mert többnyire azt mondják, hogy nem tudnak visszaadni (tehát mondjuk például ne 200 Euróst adjál, ha csak 100-at váltanál).

Azért van, ahol adnak vissza, de jobb felkészülni. :)

Előzmény: Lajos Gabor (1832)
Zs... Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1841

3 hét csak El Nidoban kicsit sok, ezt gondoljátok még át.

1. Közbiztonsággal nem lesz semmi gondotok.

2. Szárazföldet motorral, szigeteket hajóval, épp most írtak a túrákról, aktuális árakkal együtt.

3. Nem, helyben is lesz kínálat bőségesen, általában olcsóbban is mint neten előre foglalva.

4. Amire bárhol máshol a világban vigyáznál.

5. Kb sehogy. Elvileg van hajó is, de nem hinném h ez opció lenne. Éjszakát nyugodtan lehet a reptéren is tölteni, nem lesz a legkényelmesebb, de kibírható. Az első gépek ráadásul már 6:00 előtt mennek, addig nem is nagyon érdemes kimenni egy szállodába, max ha akad vmi közvetlen a reptérnél, ezt nem tudom.

6. PPS - El Nido busszal 6-8 óra, függően attól h melyikkel mentek.

Előzmény: magedo (1838)
Zs... Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1840

Helyben találsz szállást bőségesen 1000 PHP alatt is, igaz nem Greenviews színvonal lesz, de neked bőven megfelelő.

Előzmény: neomedia (1836)
magedo Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1839

Még egy kérdés: mennyi idő a buszút Puerto Princessaból El Nidoba, és milyen gyakran közlekednek (hány indul naponta)?

magedo Creative Commons License 2016.01.07 0 0 1838

Szervusztok! Segítséget szeretnénk kérni, februárban 3 hétre mennénk El Nidoba.

Milyen a közbiztonság?

Mivel lehet, és érdemes bejárni?

Kockázatos-e szállásfoglalás nélkül menni?

Mire kell vigyázni, mire hívnátok fel a figyelmünket?

Manilából repülőn kívül hogyan juthatunk el Palawánra (El Nidoba)? Megnéztük, este 19,30-ra ér Manilába a repülő, de csak másnap reggel 7,20-kor indul a gép a szigetre. Nem szeretnénk megszállni Manilában.

Segítségeteket előre is köszönjük!

Lajos Gabor Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1837

Köszönöm a választ,akkor marad nekem Cebu. 

Előzmény: peteyval (1835)
neomedia Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1836

Kosz

Port Bartonbol megyek El Nidoba, ezert kerdeztem
Egyedul megyek, olcso ut lesz, ezert nem szivesen fizetek londoni vagy japan arakat a szallasert

Előzmény: peteyval (1833)
peteyval Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1835

Manilán a reptéren váltották nekünk a legjobban.

Előzmény: Lajos Gabor (1832)
peteyval Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1834

8.5K HUF / fő / éj

Előzmény: peteyval (1833)
peteyval Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1833

Puerto Princesa-ban a San Jose busz terminálról indulnak a buszok. Könnyen megtalálod a RoRo busz standját és az ott ülő fickónál be tudod írni a nevedet egy lapon arra a helyre, ahova ülni szeretnél majd, ezzel lefoglalva a helyedet. Fizetni a buszon kell. A Cherry-n szintén a buszon.

A Grennviews valóban elég drága, nekünk a leghúzósabb volt a 4 szállásunk közül. Cserébe jó a hely. 238$ volt négy éjszakára két főnek. Ez kb 8.5K / fő. Ezért légkondis cottage-t kaptunk a parttól számítva a második sorban, tehát nem front cottage, de majdnem.

Előzmény: neomedia (1826)
Lajos Gabor Creative Commons License 2016.01.06 0 0 1832

Sziasztok Gábor  vagyok  január 12-15 mactain  Cebu január 16-31 Tacloban. Én egyedül utazom. Kérdezném  hol megbízhatóbb a pénz váltás..sok rém hírt hallani 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!