Keresés

Részletes keresés

Hintapa_Linta Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20790

Ha eddig nem tudta, akkor most kiderült, pedig szerettük volna titokban tartani. Jól elárultál minket. (Azért, ha valamit még megtudsz, számíthatunk rád, teríted az infót?)

Előzmény: Törölt nick (20789)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20789

csak érdeklődöm: szerinted b.e. tudja és értékeli ezt az erős és tiszteletre méltó védelmet, amit köré építettetek?

Előzmény: Doppelstangel (20788)
Doppelstangel Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20788

Nem jól látod te ezt itten.

Szili már amortizálódott. Viszont ennek az országnak mindig kell egy olyan női személyiség: Királybé Izabellától Maczó Ágnesen át Szili Katalinig (és a felsorolás bővíthető), aki olyan izés... szóval, elég hülye ahhoz, hogy feltűnést keltsen, és a szoknyája mögé bújva (vagy alatta) a férfiak vígan politizálnak.

Hogy Babarczy erre a kétes szerepkörre tör-e, az kérdés, de nem kizárható, mert a felsorolt hölgyek esetében a túlburjánzó szereplési és megmondási inger erős közös vonás.

Előzmény: Törölt nick (20745)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20787

micsoda egyívású társaság vagytok ti itt nickek, csak azt nem tudom, hogy minek azt annyira hangoztatni, hogy a hozzászólásaitok kedvelése nem változtat mások hozzászólásainak bolondságnak tartása alól :-) ez a természetes, magától értetődő, és logikai csúsztatás a kettőt egybemosni, A-ból nem következik B, következésképpen az állítás hamis. de egyébként is miért várná el ezt tőletek bárki is?

:-)

ja, bocs. máris hagyom számodra a terepet.

Előzmény: Doppelstangel (20786)
Doppelstangel Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20786

Kedveld továbbra is, de sajnos ez nem ment fel citált hozzászólásod totális értelmetlensége alól, őszinte sajnálatomra.

Mindamellett az tény, hogy bizonyos helyeken és bizonyos emberekkel bizonyos embereknek egyszerűen nem illik szóbaállni. A féktelen szereplési vágy és az a hamis illúzió, hogy emberek bizonyos körét meg tudja győzni bármiről, nikább árt a komoly ügyeknek, mint használ, miként ezt példánkból is láthatjuk.

Előzmény: Törölt nick (20785)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20785

hát ha nem zsidó, akkor azon minek jajong, hogy őt zsidózzák? sok más módja van a médiatörvény tárgyi hatályának bemutatására, azon kívül, hogy az ember azonosul valami olyasmivel, ami a gój motorosok műsorvezetőjét egészen biztosan kihívás elé állítja, hogy na ezt most hogyan is kezelje a műsorban (látszik, ahogy a két pasi mély levegőt vesz, hogy ez most hogy jön ide, és egyébként is mit kezdjen ezzel)

de mindegy, én már elmondtam amit akartam, csak gondoltam a szerencsétlen szófordulatú kezdés ellenére neked azért még válaszolok, mert amúgy a hozzászólásaidat, amit ezen a nicken teszel kedvelem.

Előzmény: Doppelstangel (20784)
Doppelstangel Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20784

Te szegény hülye, speciel egy nem zsidó miért ne jajonghatna azon, hogy zsidóznak?

Tudom, hogy már a kérdésfelvetés is  áttekinthetetlen a számodra, de ha megerőlteted magad, valósággal új szemléleti horizont nyílhat meg előtted.

Előzmény: Törölt nick (20774)
Doppelstangel Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20783

Volt az index fórumnak történelmi küldetése?

Alig tíz éves, és máris történelmi?

És küldetés is volt? Miben állt az? Azon túl, hogy gyepálták egymást aitt a jampik, anélkül, hogy egyetlen példáját láttam volna annak, hogy az egyik oldal megszállottja azt mondja: "Igazad van, meggyőztél...". Vagy csak nem jól figyeltem?

Előzmény: babarczyeszter (20770)
Doppelstangel Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20782

Ezt a szegény Jeanne-t igazán kár volt belekeverni a diskurzusba, mert aztán jön Teréz anya meg a többiek...

No meg: Jeanne valóban volt valaki. Nagyszerű személyiség, máig ható példa. Hozzá - akár csak a név említésével - hasonlítani ezt a mai korszakot és annak lehangoló szereplőit, vicces.

Valaki megemlítette itt az ő katolikus mivoltát. A helyzet az, hogy harcában ez a szempont szinte mellékes volt, mert akkor még mindenki katolikus volt, a bősz angolok is, nem volt azzal semmi hiba. A 100 éves háború nem vallásháború volt, szemben a 30 évessel. Jeanne mindenekelőtt honleány volt, aki vissza tudta állítani Franciaország egységét és szuverenitását, ez az ő műve, tehát sokkal inkább felszabadító hős, mintsem vallási jelkép. A franciák is mindenekelőtt nemzeti idolnak tartják.

Wágner úr Creative Commons License 2011.01.26 0 0 20781

... nem volt neki ilyen történelmi izéje...., de azé' Lyó bazári céllövöldének, mindig - abszolúte nem váratlanul - fölbukkan valaki, mint céltábla, aztán lődöznek rá, utána meg a céltábla is, meg a lődöző is eltűn a Nagy Semmibe...., lehet kaszálni a golóbérleti és céltáblahasználati díjat és inni a Söröt..., tiszta üzlet, semmi rizikó, állandó utánpótlás, nagy haszon..., hujrááááá! Ja, és vivát is!

Előzmény: babarczyeszter (20770)
vizus Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20780

Ezért volt ott a :))))

Előzmény: szilárdtestfizikus (20779)
szilárdtestfizikus Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20779

Folyton feladja a magas labdát, aztán csodálkozik, ha lecsapják.

Mentségére szóljon, hogy mindez (még ez is) jól áll neki.

vizus Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20778

Jaj Eszter! :)))

Egyszer vonaton hallottam, ahogy a csinos 17 éves fiú diszkréten utána morog az őt "vegzáló" ( elkérte a diákigazolványát) negyvenes, nem túl előnyös kalauznőnek: "Faszom".

Fülig szaladt a szám, a srác meghökkenve nézett.

-Akartad mondani: Kapd be a faszom! Nem?

- Hát...

- Aztán szerinted ezzel valami rosszat kívántál neki?

De hát már csak ilyen a nyelvünk, meg a néplelkünk. 

Előzmény: babarczyeszter (20767)
detkiLB Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20775

Babarczyeszter 2011.01.25 17:42:28 (20767)
Tessék, itt belőlem csak egy nagy segg látszik. És meg is érdemlitek.
@

Az a nagy helyzet, h ehhez nem kell a falra másznia!
A kérdés viszont az, hogy hol van az ott, ahol nem a segg látszik belőle?

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20774

nem. olyat tényleg nem láttam, olyat láttam, amikor as goj motorosok műsorában keserűen panaszkodtál, hogy zsidóznak. amely információ ott a műsornak azon a pontján pláne úgy, hogy nem is vagy zsidó teljesen inadekvát volt.

félreértés ne essék: nem nagyon vártam tőled mást annál, mint amit most mondasz. régen rájöttem arra, hogy észre sem veszed, amikor ferdítesz (hazudsz) vagy amikor olyasmit csinálsz, amihez egyáltalán nem értesz.

egyszer akartam elmondani, hogy engem ez kurvára idegesít, olyannyira, hogy lehet bármilyen jó az ügy, amit felkarolsz, én amögül egyszerűen kihátrálok, mert annak nincs jó vége. nem utolsósorban ezek miatt. csak azért, hogy ne tehessek magamnak szemrehányást azért, hogy ezt egyszer se mondtam el.

most elmondtam, megnyugodtam.

valóban egészségemre vált. köszönöm.

Előzmény: babarczyeszter (20769)
babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20773

Mindössze azt kívántam illusztrálni, hogy ha a médiatörvényt komolyan veszem, akkor jó néhány blogot feljelenthetek azért a számtalan hülyeségért, sértésért és kifejezetten rágalmazó állításért ami ott kommentekben (időnként cikkekben is) elhangzott. De eszembe sincs. Hadd mondják. Őket minősíti.

Előzmény: Törölt nick (20771)
babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20772

Mi van?

Apám katolikus (valamikori bárói) családból jön, anyám asszimilált zsidó családból. So what?

A Mandineren közölték, hogy választanom kell.

Én bizony nem választok. A magyar történelem és a szüleim választottak. Kiválóan elvagyok ezzel a keverékkel.

Előzmény: Törölt nick (20771)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20771

ja. és ha nem b. e. rinyálná tele az összes elérhető csatornát azzal, hogy "trollok" meg "destruktív személyiségek", akármilyen légyre ami feltűnik az éterben, akkor esetleg most könnyesre sírnám a párnám. de miután bármilyen kritikára általában ez a válasza, viszont azért, hogy ezt a választ elmondja egyenesen a goj motosok műsoráig megy el, ahol nemesi származása ellenére arról panaszkodik, hogy zsidóüldözésben van része: csak mosolygok. a világnak szüksége van meg nem értett zsenikre, bár a megértett zsenik valamivel jobban járnak.

Előzmény: Törölt nick (20768)
babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20770

Azt hiszem, a legtöbb politikai érdeklődésű ember átköltözött blogokra, ott kommentelnek. Változó színvonalon, de pl. Török Gábor blogján nagyon jó a színvonal. A Véleményvezér so-so. A Vincent színvonalas. A Mandiner borzalmas. 

Attól is függ, mennyire tartják a szerkesztők fontosnak, hogy 1. válaszoljanak, 2. az érdemi hozzászólásokat kiemeljék. 

Történetesen a Facebookon -- meglepetésemre -- szintén elég jó a színvonal. Kritizálni kritizálnak, de a legtöbben értelmesen. 

Lehet, hogy az Index Fórum Polidilije betöltötte történelmi küldetését, oszt annyi.

Előzmény: Törölt nick (20768)
babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20769

Na, én vagyok az, aki se nem náciztam, se nem fasisztáztam soha. Amiért itt kaptam is a fejemre (és máshol persze).

De mindegy, mindig egyszerűbb a világot úgy látni, ahogy te látod. Egészségedre.

Előzmény: Törölt nick (20766)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20768

nem ez a topic süllyedt le, nem is az index, hanem általában a fórumok.

úgy tűnik, igaza lett Babarczy Eszternek, aki valahol, egy interjúban azt (is) mondta, hogy elsősorban meg nem értett zsenik és őrültek terepe.

Normális hangnemű politikai beszélgetések alig vannak.

Akik pedig tudnak tisztességes hangnemben beszélni, azok közül sokan vagy érdektelennek tartják a témát, vagy pedig azt gondolják, hogy aki erősen kritizál, ne adj isten felháborodik, az negatív személyiség, üldözendő, próbálja magát átformálni nyugodtabb, pozitívabb személyiséggé

(erős kritika= lúzerségből és személyiséghibából adódó rinyálás, e szerint a felfogás szerint)

Előzmény: babarczyeszter (20767)
babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20767

Undorító, hogy itt belepakolta valaki Pixy képeit. Milyen szintre süllyedt ez a topik, hihetetlen. 

Bárkit be lehet mutatni előnytelenül. Tessék, itt belőlem csak egy nagy segg látszik. És meg is érdemlitek.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20766

de egyébként meg már bánom, hogy megszólaltam, mert ebből se lesz más, minthogy elmondtam a véleményemet, amiről ezerféle módon fogod megmagyarázni, hogy amit érzek, hogy túlteng néhány személy olyan eseményekben, amikből jobb lenne most egy icike picikét távoltartani magukat mert csak ártanak a dolgoknak, az miért nem úgy van.

úgyhogy marad az a taktika amit eddig követtem: ahol feltűnik az a pár ember, aki bármit képes zsidózó nácizó hisztériává fordítani, onnan én elmegyek. onnan szereznek támogatókat ahonnan akarnak.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20765

történetesen ezt nevezem én pattogásnak.

és akárhogy is csűröd csavarod, én onnan, ahol pl. te, meg még jónéhányan megjelennek a "liberálisok" közül, magasra kézzel viharsebesene szoktam eltávozni, mert onnantól az érdemi munka lehetetlenné válik, marad a zsidózó meg a fasisztázó hisztéria, amihez nekem nincs se közöm, se gusztusom. pedig állítólag még én is valami liberális - féle álláspontot képviselek.

a probléma ezzel az, hogy egy csomó dolgot így egyáltalán még csak megbeszélni sem lehet normálisan, akkora a zaj, nemhogy megoldást találni rá.

Előzmény: babarczyeszter (20752)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20764

szép név. biztos hogy maga ezt nekem írta?

ha maga szerint teljesen irreleveláns, akkor miért idéz ide különféle emberek különféle adatait és fényképeit?

Előzmény: Törölt nick (20751)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20763

szép név. biztos hogy maga ezt nekem írta?

ha maga szerint teljesen irreleveláns, akkor miért idéz ide különféle emberek különféle adatait és fényképeit?

Előzmény: Törölt nick (20751)
Gyurica úr Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20755

Pixy válasz | 2011.01.25 10:26:13 © (20745)

Szent ég, minek ennek a nyomorult országnak még egy Szili Katalin?

Előzmény: babarczyeszter (20733)

Míg ugyebár Pixyből ez az egy is sok ebben a nyomorult országban.

Semmivel sem vagy különb Babarczy Eszternél, még kevésbé vagy különb Szili Katalinnál. Ha pedig elfelejtetted volna, olvasd csak el, nem szégyen az olvasás, ráadásul – mint tudjuk – az ismétlés a pixytlenség (értsd: a tudás) kedves édesanyja.

macstappancsok éke válasz 2005.10.23 12:56:01 (1596)

hát ez igazán érdekes, ez a Vas István dolog
van ez is olyan "autentikus" mint a huhogás meg a többi

Pixy válasz 2005.10.23 18:46:24 (1601)

Huhogikánk természetesen hazudik. Vas istván ilyet sose mondott. De mi ebben a meglepő?
:)))

Előzmény: macstappancsok éke (1596)

MGperY válasz 2005.10.23 18:50:08 (1602)

miért ne mondott volna?

Előzmény: Pixy (1601)

Pixy válasz 2005.10.23 18:54:20 (1603)

Mert nem mondott. El lehet különben olvasni az önéletrajzát, Mért vijjog a saskeselyű? cím alatt keresendő.

Előzmény: MGperY (1602)

macstappancsok éke válasz 2005.10.23 19:37:11 (1605)

mint Pixy már jelezte, azért, mert Vas István autentikus véleménye JA-ról elolvasható abban a bizonyos önéletrajzban, és abban egészen másképp vélekedik nevezett költőről

Előzmény: MGperY (1602)

MGperY válasz 2005.10.23 19:40:37 (1606)

értem én: nem vagyok egy vasistván guru, de mindenkinek vannak/lehetnek gyönge pillanatai.

Előzmény: macstappancsok éke (1605)

Pixy válasz 2005.10.23 19:42:49 (1607)

Bocs, de személyesen ismertem. Nem létezik, hogy ő ilyet mondott volna. Nem olyan ember volt.

Előzmény: MGperY (1606)

Mint ismeretes, ebben a nyomorult országban nem él oly, az érettségin legalább kegyelem-kettessel átengedett, vidéki suttyó, aki ne tudná, hogy Vas István a hivatkozott könyvben pontosan háromszor nevezi József Attilát par excellence bolondnak, illetve még számos alkalommal használja a „bolond” szó szinonimáit.

Vagyishogy az a tanulatlan, tudatlan, műveletlen nick, aki nyilván vészes tudatlanságára, műveletlenségére, mondhatni, alsótanyasi intelligenciájára „alapozva” nevezi élből hazugnak a másikat, ráadásul azt, aki legalább valamicskét tud a vitatott tárgyról, bizony, nem csupán intellektuális, de morális hitványságról is tanúbizonyságot tesz a nagynyilvánosság előtt. Ebben a nyomorult országban. És ezt te itt mindig meg fogod kapni, ahányszor csak előtolod vastag epidermisszel burkolt fiziognómiádat, megkapod, ahányszor csak idevicsorítasz szimplán (tanulatlanul, műveletlenül, tudatlanul) piszkoskodni másokkal, akár Szili Katalinnal is, akár Babarczy Eszterrel is – ebben a nyomorult topikban.

Hintapa_Linta Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20754

Előzmény: Gyurica úr (20743)
babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20752

A Facebook csoportban (by the way: melyikben -- tudod egyáltalán?). szóval a Beigliforradalom csoportban megfogalmaztak egy Nyilatkozatot, amelynek neve később Kiáltvány lett. Ezt átvette az Egymillióan... és megkértek, hogy tegyem rendbe a szöveget (ahogy egy szerkesztő csinálná). A változatokat (5 volt összesen) kitettem az összes érintett oldalra, és a megjegyzéseket belefoglaltam a szövegbe. Ezután a médiajogászok (a Szól a rádió csoportban) jogi szempontból megnézték és tovább pontosították.

A "pontok", a "magyar... nevében" az eredeti Nyilatkozatból származik, amelyet petícióként alá lehetett írni.

A végső szövegváltozat 70k ember véleményét kívánta tükrözni (ha valaki nem szólt hozzá, feltehetőleg egyetértett vele). 10k ember kiment a Kossuth térre, mert egyetértett vele. 

Szóval -- mit is írtam én? Én a magam szerény eszközeivel szolgáltam azt a közösséget, amelynek alapvető céljaival egyetértettem. Egyetlen dolgot tettem, amire büszke vagyok (bár teljességgel nem tudhatom, milyen hatása volt a végeredményre: hogy a Facebook visszaadta az Egymillióan... admin jogait, miután írtam nekik egy levelet, és elmagyaráztam, mi ez és miért szeretné az admin (nem én vagyok), ha képes lenne kommunikálni a feliratkozottakkal.

A történeti tényekről beszélgethetünk. Nagy tisztelője vagy Jeanne d'Arcnak -- de hogy azt honnan szedted, hogy hermafrodita volt szegény, nehezen tudom elképzelni. Hacsak nem a burgundi kirakatperből. 

A története azért szomorú, mert minden ihlete ellenére végül politikai egyezkedések áldozata lett, s hasonlóképpen, a rehabilitációja sem volt más, mint politikai  machináció. Szentté 1920-ban avatták. 

A per szövegét -- bár nyilvánvalóan eltorzították már a per folyamán -- Georges Duby adta ki, és magyarul is olvasható, ha nem olvasnál franciául. Javaslom. 

Ami a politikát illeti, hatalmas űr tátong a politikai palettán. Ezt az űrt a harmincasoknak kell kitölteniük, lehetőleg.... De nem adok ötleteket, mert akit Babarczy Eszter dícsér, azt jól kupán verik.

Előzmény: Törölt nick (20747)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20750

a hozzászólásod tartalma és stílusa sem feledteti azt, hogy hibásan.

Jeanne d'Arc szerzett egy királyságot VII. Károlynak.

b.e. pártjához meg maximum te és baráti köröd csatlakozna, nem érnétek el az állami támogatások igénylésének szintjét sem, tehát érdekes lenne megkísérelnetek, legalább megnézném saját erőből hová juttok.

akárhogy mérlegelem nagy butaságot mondott, amire semmi és senki nem kényszerítette.

nem csodálkozom, hogy a politikusok nem ismerik a történelmet, ha már az egyetemi tanárok, akik feltételezhetően némelyiket még tanították is - > sem.

Előzmény: Törölt nick (20749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!