ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem nagyon értesz a banki tranzakciók működéséhez...
minden vásárlásod először zárolásba kerül, aztán a bankok majd 1-5 munkanap alatt lekönyvelik. ez teljesen normális működés, ahogy sajnos az is előfordul, hogy egy atm paypass-olvasója nem működik
egészen pontosan négyéves cikk, felesleges rá bármilyen formában hivatkozni. lehet, hogy az általad próbált atm-nek volt éppen egyedi problémája. itt, a mi városunkban is volt már, hogy az erste atm nem fogadta el a paypasst, de akkor idegen kártyával próbálkoztam, a sajátot - amikor próbáltam - elfogadta
egy minta nem minta, többnyire működik az érintés, ha nem, akkor egyedi hibáról lehet szó. nem fog tudni segíteni az ügyfélszolgálat azon kívül, hogy küldenek egy sablon sajnálkozó levelet
Én így szoktam felvenni kp-t, legutóbb ma reggel (Allé, Erste ATM).
Nekem már nyelte el (pontosabban: nem adta ki) BKK automata a hitelkártyámat, ezért én ha csak lehet és van, kezelő nélküli helyen csak érintéssel kártyázom.
Az előbb voltam egy Erste ATM-nél, ahol volt egy írás: "ide érintse a bankkártyáját". Mind mobillal, mind kártyával próbálkoztam, de nem megengedte. Akkor mire való ez az egység???
tudja esetleg valaki kapásból, hogy ha a Max HK visszafizetési határideje április 26, akkor ha aznap reggel utalok, még időben leszek? nincs tökölés a könyveléssel?
Jellemzően ezeket azért csinálják, hogy védve legyenek törvényi változások esetén (pl. Tranzakciós adó bevezetésekor nem háríthatrák át). Ha a külső körülmények nem változnak akkor biztos hosszabbítják. Ezt egyébként elég sok bank csinálja már.
Sok-sok évvel ezelőtt a munkahelynek jó viszonya volt az Erstével. Ez sok mindenben jelentkezett, többek között bankfiók is üzemelt itt, az ingatlant "tőlünk" bérelték. De sok más szál is volt. (Nem szeretnék részletekbe menni, nem egészen biztos hogy minden publikus.)
Közben nálunk a teljes vezetés lecserélődött, a maiak szájából az is elhangzott már, hogy egyáltalán nem érdekli őket az Erste. Időközben az épületet is lebontották már, így már nincs jelen az Erste a területen, de a régen megkötött dolgozói bankszámlaszerződéseket nem bántották.
Januártól újabb nagymértékű változás várható nálunk. Még azt sem tudom, hogy én itt maradok-e, illetve mivel már minden szál elszakadt a munkahely és az Erste között, el tudom azt is képzelni, hogy az Erste az eddigi kedvezményes dolgozói csomagokat is elkezdi megszüntetni.
Nekem személy szerint viszont van egy másik kapcsolódásom is az Erstével, amin ha változtatok, az havi 4-6 ezer Ft többletköltséget hoz magával.
Minderre szeretnék egy lehetőleg költséghatékony stratégiát már előre kitalálni.
Ezeket a kedvezményes csomagokat, pl. Privilégium L, Szupernulla sokáig hosszabbítgatták, így nem csak a meghirdetett 3 évig lehetett igénybevenni. Egy idő után már nem olyan kedvezményes a számla, mint gyári új korában, de még éppen azon a határon tartják, hogy pont ne érje meg elmenni.
Aki innen lelépett, inkább az egyéb hülyeségek, pl. George megbízhatatlansága miatt tette.
Köszönöm, értem, de a kérdésem nem arra irányult, hogy hol van még megfizethető/olcsó bankszámla.
Tényleg arra vagyok kíváncsi, hogy valóban így gondolja (és teszi)-e az Erste ahogy kiolvasom a sorokból, vagy van valami mellékutcájuk, amit nem vettem észre?
Ezekben közösnek látom, hogy 3 évre szólóak, és 3 év után mindegyik átalakul vagy Bázis, vagy Standard számlává. Ez utóbbiakban meg az a közös, hogy horribilis díjaik vannak, ezeknél gyakorlatilag minden más bank olcsóbb.
Jól látom? Ezt az Erste komolyan gondolja, és így is csinálja, hogy 3 év után csak horribilis díjért ad számlát? Vagy van valahol olyan útvonal, ahol ez mégis elkerülhető, csak én nem tudom a sorok közül kiolvasni?
Ha külső bankhoz kell átvinni a bankszámlát, akkor a hitelkártya visszafizetés is nagy díjjal jár, ami gyakorlatilag a kedvezményt elviszi, szóval annak a fenntartása is értelmetlenné válik...
Év elején felszámoltak 4 havi Őrszem díjat egyben utólag, valami technikai hiba miatt. Kikapcsoltam az appban, továbbra is vonták. Megjött a magyarázat:
"Tájékoztatjuk, hogy önmagában az értesítések „főkapcsolója” csak lenémítja az Őrszem értesítéseket, de magát a szolgáltatást nem szünteti meg."