Az egészben a leggusztustalanabb, hogy nincs egy éve, hogy új gazdát akart keresni a kutyának, mert a németjuhász bántotta... akkor segítettünk, meg is lett a szuper gazdijelölt, erre visszaléptek. Év végén tudomásomra jutott, hogy újfent el akarják passzolni... akkor nem tudom végül miért nem sikerült, de a lényeg, hogy tisztában volt vele a k. gazdi, hogy van megoldás normálisan új gazdát keresni a kutyájának, mégis ezt választotta... hányok tőle. És hogy ezek után nekiáll mocsok módon azokat az embereket sértegetni akik törődnek azzal a szerencsétlen Meggivel mindennek a teteje!
Ja és még valami. Úgy látszik nálatok ilyen könnyen szabadul meg mindenki az elunt állataiktól. 2011. 04. 07-én ugyanígy szabadultál meg 8010 Ft-ért a sógorod ivaros szuka shar-pei kutyájától. Még azt is írtad, hogy jó lesz neki egy kan mellett. :-(((
Nem tisztelt 17 hónapos középuszkár szuka kutyáját Vaterán hírdedő, acsarkodó névtelen emailokat küldözgető fórumtársunk!
Most már 100%- ban biztos vagyok benne, hogy ki vagy, és ki a kutyád. Vettem a fáradtságot és elkezdtem keresgélni. És az eredmény megdöbbentő lett. Így még sohase verte ki a biztosítékot nálam semmi. Te merészelsz acsarkodni, kioktatni másokat????? Pont te? Kertes házba nem adod a kutyádat a panelból? Második kutyának nem adod egy yorki mellől és egy macska mellől? Egész embert kíván a kutya, amit te biztos biztosítani tudtál még egy kutya egy macska és három gyerek mellett????? És ugyan ivartalanítattad e már a szerencsétlen jószágot? Képes vagy ezt a mocsokságot elkövetni ellene, hogy meg sem adod neki a lehetőséget, hogy biztos szerető családja legyen? Hírdeted a Vaterán, ahol hemzsegnek a szaporítók? Tudod milyen élete lesz a te állítólag imádott és jaj nem tudok megválni tőle kiskutyádnak?????? EZ NEM EMBERHEZ MÉLTÓ CSELEKEDET!!!!!!! A yorkit és három gyerekedet mikor fogod elvaterázni? Majd ha megunod őket is? Csak azért merem ezeket a sorokat leírni, mert rájöttem, hogy ki vagy. És mert nem gondoltam volna, hogy azok után ezt a kutyával szembeni inkorrektséget sőt mi több, merem kimondani kegyetlenséget tapasztalom nálad. Végtelenül sajnállak. Lesajnállak. A véleményemet nem rejtem véka alá, mint te tetted névtelenül Loryzsuval.
Csak az a baj, hogy aki a vaterán "keres" a kutyájának új gazdát már önmagában kiállítja magáról a szegénységi bizonyítványt. Az ilyet nem lehet normális érvekkel meggyőzni, hogy mi is lesz a kutyájával... és még nekiáll észt osztani! Inkább nem írom le a véleményem az egészről, mert kitiltanak, de azért remélem csuklik az egész rokonsága ;-)
Ma olvastam a Vaterán egy hirdetést,ami felháboritott, egy másfél éves közép uszi lányt hirdetnek 10 Ft-ért,mintha valami használati tárgy lenne szegényke, tündéri-ápolt .
Tényleg csodálatos tájai vannak Angliának. Nekem különösen tetszik itt Derbyshire megye és a Peak District National Park. Kimondottan erre a tájra szerettem volna jönni. Az időjáráshoz hozzá lehet szokni, szerintem nem vészes. Annyi minden kárpotólja az esős, felhős napokat. Vidéken nagyon barátságosak az emberek, nem egyszer történt, hogy számomra ismeretlenek rám köszöntek. Főleg az idősebb korosztályra jellemző, a tinédzser generáció annyira más, őket nehezen tolerálom néha, máskor meg csak nevetek rajtuk. Nem tudom, mi a helyzet a nagyvárosokban vagy Londonban. Gondolom, mint otthon. Vidék és város mindig különbözni fognak. Írországba én is elmennék, de Skóciába is.
Az biztos, hogy egy hús-vér kutyánál nincs jobb, a virtuális tényleg csak pótlás lehet. Egyébként nem hülyeség, amit mondasz. Lehet, hogy dilis vagyok, de a gyerekvállalást is valami tanfolyamhoz kötném. Néha úgy ki tudok akadni, ahogy egyes szülők "nevelik" a gyereküket. Nincs ez másképp a kutyatartásnál sem. Mindig megérintenek azok a csodálatos, sokat mondó kutyaszemek, amik visszanéznek az emberre. Annyira jó, hogy léteznek elhivatott emberek, szervezetek, akik próbálnak segíteni a gazdátlan vagy elkóborolt kutyáknak. Más körülmények között én is szívesen lennék önkéntes az uszimentésben. Míg Szegeden egyetemista voltam, kijártam az ottani menhelyre. Jó és rossz dolgokat is megéltem, de összességében igen hasznos tapasztalat volt.
Gubanc nagyon gubancos uszkár(?) kanocska. Más kanokat nem tűr meg maga mellett, de az embereket nagyon szereti. Vagyis csak szeretné, mert életét a rácsok mögött tölti, így nem igazán tudja kifejezni szeretetét. Pedig rendkívül kedves, aranyos, játékos kiskutya. Érdeklődni Ildikónál lehet a 06/30/303-6331 telefonszámon, vagy Zsuzsinál a 06/30/748-2381 telefonszámon lehet.
Cabalának ma izgalmas napja volt: átesett az ivartalanításon, kapott chipet és gazdihoz költözött. Szuper helyre került, egy szintén mentett uszi mellé, szimpatikus gazdihoz. Fognak suliba járni, és agilityzni is, és a gazdi viszi őket magával mindenhová. Azt hiszem Cabala jobb helyre nem is kerülhetett volna, és a gazdi is nagyon jól jár ezzel a kedves, illedelmes és intelligens kutyával :-)
:-) Kutyapótlónak egész jó, majd ha lesz húsvér uszid nem akarsz virtuálissal babázni :-) Viszont egy ideális vilégban vagy 3 hónapig csináltatnám az emberekkel mielőtt kutyát vesznek, ha nem bánnak jól a virtuális ebbel, nem kaphatnának valódit :-D Mennyivel kevesebb dolga lenne a kutyamentő szervezeteknek...
Oké, csak hogy tudjátok, miféle elkötelezettségben volt részem és mennyire belemerültem a játékba:-)
A Nintendogs kutyás játék valós időben játszódik, azaz ami nekünk 24 óra, az a játékban is 24 óra. Ezért tényleg hasonló körülmények közt kell nevelni a kutyát, akárcsak a valóságban. Ha nem foglalkozol vele eleget, nem engedelmeskedik neked és elidegenül tőled. Minimum háromszor kell naponta etetni és itatni, hogy ne éhezzen, szomjazzon. Fürdetni és fésülni kell, sétálni vinni (eközben pisil, kakil - fel kell szedni, más kutyákkal találkozik, ajándékokra lel, de szemetet is találhat - rosszul lesz). Sétálni bármennyit viheti az ember, de minimum fél óra különbséggel, eleinte csak rövid távokra, majd hosszabbakra is. Simogathatod, játszhatsz vele, trükkökre taníthatod (szóra, hangsúlyra reagál, a nevét is így tanulja meg), agility, frizbi és obedience edzésre, illetve versenyre viheted.
A verseny nyereményekből és a séta közben talált tárgyak beváltásából lesz pénze az embernek, amit kajára, egyéb felszerelésre, másik kutyára, új házra fordíthat. A játék során pontokat gyűjtesz szinte minden tevékenységgel, ez lehet plusz és mínusz is, ezek alapján emelkedhetsz magasabbra a "kutyatréner ranglistán". Bizonyos szinteken új kutyafajta jelenik meg a tenyésztőnél (kezdetben csak pár fajta közül választhatsz) vagy új háztípus. A kutyák örökké kölykök maradnak, sosem nőnek fel. Ha nincsenek gondozva hosszú ideig, akkor sem halnak meg, nem kóborolnak el, de ki vannak éhezve, szomjazva, koszosak, bolhásak és vissza kell őket szeretgetni.
Szerintem elég jó a grafikája (persze pixeles), egészen élethű viselkedésminták, mozgások és hangok jellemzik a kutyákat. Egyik baja, hogy nagyon pici ablakban játszódik, legyen az az eredeti kézi nintendo vagy a számítógépes verzió. Mióta itt vagyok a családnál, két kamasz fiúval körülvéve, sokat tanultam ezekről a modern ketyerékről. Ki is próbáltam némelyiket, ennek és az egyik húgomnak köszönhetően fedeztem fel a nintendogs virtuális kutyákat is. Uszkárból sajnos csak toy méretű létezik, de nagyon cuki, színben van fekete, fehér és vörös. Választani lehet lányt és fiút is, jellemleírás jár hozzájuk, mert élénkek és nyugodtak is vannak.
Szóval, ennyi magyarázás után elhihetitek, mennyire belebolondultam a játékba. Kicsit kattant vagyok, tudom. (Ha netán bárkit érdekelne jobban, szívesen segítek, számítógépes verziót tudok ajánlani.)
:-D Még gimi elején nekem is volt egy ilyen tevém, Galagonya :-) Sajnos én nem voltam ilyen lelkiismeretes gazdi, így szegény nem lett ilyen hosszú életű :-D
Én is hozok egy képet, tegnap családi uszkártalálkozónk volt :-)
Anglia fantasztikus lehet, ha épp nem esik az eső, szívesen sétálgatnék ott, valami nyugis helyen. Én egyszer voltam Londonban, 3-4 napot. Szerencsénk volt, mert jó idő volt végig. Az a sok szép zöld fű. Írországba nagyon szívesen elmennék még. Az ottani emberek szerintem barátságosabbak lehetnek mint az angolok. Több ír emberrel beszélgetek mostanában és mind nagyon kedves, barátságos, közvetlenek. Nem rég személyesen is pár fiatallal. Kérdeztem, miért vannak itt Magyarországon. A válasz, mert itt jó az oktatás és szépek a lányok. :)) Egyébként az állatorvosi egyetemen tanulnak.
Napi 2-3 etetés... és természetesen sok-sok nasi mindig van. :) Nagyon kajásak, főleg Francy.
Ugyan Zsaminó, egyáltalán nem gáz a virtuális uszkár. Egyszer rábukkantam egy ilyenre a neten. Clara őseit kutattam és találtam egy talán finn oldalt, ahol valami ilyesmiről volt szó. Utólag magyarázták el nekem, hogy mi is az. Nekem van internetes tevém, már 9 éves múlt. :)))
Ideiglenes vagy végleges gazdit keresünk Petikének!
Ő egy fajtatiszta középuszkár, aki nagyon elhanyagolt állapotban van. Fiatal kanocska, rendkívül aranyos, kedves és szeretetéhes. Egy jó gazdi mellett újra szép lehetne, és ezért Ő nagyon hálás lenne.
A szentesi gyepire, majd menhelyre került- ott nagyon áldatlan állapotok vannak, minimális gondozás mellett a szukák-kanok együtt vannak, ivartalanítás nincs, az ott született kölyköket altatják, vagy vízbe folytják... lelkileg nagyon megviseli Petikét az ottani lét, sürgősen ki szeretnénk őt hozni! Fuvara megoldott, egy önkéntes elhozná őt bárhová, ha menekülhetne onnan.
jelentkezni nálam, ill a poodle.sos@indamail.hu címen lehet.
Jól teszed, hogy kihasználod a szép időt és a kutyuiddal töltöd. Én is ezt csinálnám. Szeretek magamban barangolni a környéken, csodálatos erre a vidék, de egy kutyával sokkal élvezhetőbb volna. Még meg is "botránkoztatnám" a helyieket egy uszkárral. :-D Itt leginkább angol fajták vannak, főleg border collie, terrierek, spánielek, retrieverek.
A kétszeri-háromszori etetés jótékonyságát már én is egyre többször hallom, olvasom. Szerintem ez teljesen normális a háziasított kutyánál, mivel már rég nem a vadonban él és nem úgy kell falnia, hogy nem tudja, mikor ehet következőre.
Áá, csak egy szimpla kép, ami megtetszett. Haláli az az óriás papucságy. Egyébként nevetni fogsz, mert egy ideig tényleg nevelgettem virtuális uszkárokat (Nintendogs). Ja, kettőt. Tiszta őrület! :-) Aztán csak abbahagytam, felülkerekedett a józan ész, hogy nem lehetek ennyire kétségbe esve és már jócskán kinőttem az efféle játékokból.
HÁt nálunk megint szép az idő. :))) Nem rég jöttünk meg a délutáni nagy sétából, egy órát lent voltunk. Aztán egy könnyű uzsonna és most pihiznek...
A kutyákat is tökéletesen fotózod, ebben biztos vagyok. De róluk is egyszerűbb szebb képet csinálni a szabadban mint a szürke csarnokokban.
Ha már az említett uzsonna és szokásaink a táplálkozással kapcsban... (Írtam egyébként priviben, amit kértél)... Mostanában nagyon sokat etetem az ebeket. :) Eleinte úgy volt, hogy naponta egyszer eszik a kutya, mármint ezt a szabályt tartottam be. Majd több helyről hallottam, hogy az egészséges a napi kettő. De mostanában már egy harmadikat is bevezettem. :) De a fő étkezés a vacsi, akkor kapnak a legtöbbet. Reggel és délután csak a létfentartáshoz szükséges mennyiség. ;-) Úgy látszik, minél több kutyám van, annál többet adok nekik. :) 3 kutya, tehát napi 3 étkezés. :-D