Keresés

Részletes keresés

big_mafa Creative Commons License 2003.09.09 0 0 76
A lakás alaprajzát tudod pontosan, hogy milyen lesz, hiszen van tervrajzod

HAt ez az, hogy nem. Van a kezemben egy EREDETI, egy KÉRT alaprajz, de hogy mi a VALOS, azt nem tudom.
Kertunk UTP kabelezest - de 30e felett nem kernem (akkor mar inkabb radios, vagy aramos). Az elektromos kapcsolok/dugaljak szempontjabol ez pl. fontos.
Kertunk egy csomo extra dugaljat - ha egyik-masik nagyon draga lenne, inkabb nem kell.

Kertunk mosogepkiallast a konyhaba - ha nem lehet oda ahova kertuk, akkor mas mosdokagylo kell a furdobe.
Klima - ha dragan csinaljak, akkor inkabb megcsinaltatom en.
Ajto - a konyhaban plafonig kertuk a falazast, es harmonikaajtot szeretnenk oda. De ha nem csinaljak meg a falazast, akkor ugye ajto sem kell...

Szoval ezek miatt ragom magam...
MAr alig varom, hogy mikor mehetunk, mert felszerelkezek akkor meroszalaggal es fenykepezovel, es el lehet kezdeni tenlyeg centirol centire tervezni mindent...

Remelem, nem lesz olyan, hogy valamit kertunk, es utolag kiderul, hogy tul nagy osszeg. (Mondjuk az alaprajz mar biztos eldolt, de hogy hogyan es mennyiert....)

Szal' ennyi...

Előzmény: adi123 (75)
adi123 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 75
Nyugi, mafa!
Egyébként nem értelek teljesen. A lakás alaprajzát tudod pontosan, hogy milyen lesz, hiszen van tervrajzod. A kapcsolókat, szanitereket, klímát, ajtókat be tudod szerezni a költségvetés ismerete nélkül is, ezeket ígyis-úgyis meg kell venni. A beépített szekrényt én majd utólag szeretném megcsináltatni, ott +-1-2 cm is sokat számíthat. Az egyetlen ami bosszantó, hogy nem tudjuk, mennyi pénzt költhetünk az "extra" dolgokra. Nagyon bízom benne, hogy nem fogok szívinfarktust kapni az árajánlat láttán. Kíváncsi vagyok!
Az alaprajz-módosításra speciel nem számolhatnak fel egy vasat sem, mert a szerződésünk mellékletét képezi a módosított alaprajz.
Valószínűleg mi is kimegyünk a BNV-re, de nem hiszem, hogy nagybevásárolnánk (hacsak a köv. fél évre a jelenlegi lakásunkból nem csinálunk raktárt), inkább csak ötleteket akarok "lopni".
Előzmény: big_mafa (74)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.09 0 0 74
Eszem megall..:-(( Nem kemenykedni akarok, de nagy makjuk van, hogy nem en hivtam oket..:-(((

A duma jo - kepzelem, ahogy az ugyvezeto igazgato egyenkent atnezi az ajalatokat..:-(( Jovo heten meg a takarito?

Azert haborgok, mert amig nem tudom, hogy pontosan milyen lesz a lakas, addig csomo mindent nem tudok intezni (beepitett szekreny, kapcsolok, szaniterek,klima, ajto - Mindez a BNV-n olcsobb lenne.....)
Mi julius legelejen voltunk egyeztetesen. Akkor is, es azota is "ket heten belul" postazzak. (10 het telt el). Mult heten "ezen a heten" volt, de ezekszerint ugyanugy mondhattak volna akkor is 2 hetet...
Kozben a fal-modositasokat mar megcsinaltak amit kertunk - de hogy ez mennyibe fog kerulni, nem tudom. Raadasul szepen csinalgatjak a belsot (gondolom en), es ha a vegen kell megtudnom, hogy ezt mondjuk nem kernem, mert tul draga, haaat... Grrrrr....

Előzmény: adi123 (73)
adi123 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 73
Ma beszéltem a Zsalusokkal, a ktgvetést a jövő héten postázzák (a héten a vezetőségük nézi át).
A szanitereket tőlünk még nem kérték, mostanság a vízvezetékeknél tarthatnak.
Előzmény: big_mafa (72)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.07 0 0 72
Hoppa, mi meg "adosak" vagyunk az ajtova, szaniterekkel, elektromos cuccokkal. Nem mondtak "hgataridot" - remelem, azert meg benne vagyunk...
Előzmény: adi123 (70)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.06 0 0 71
Ezt annyira a beruházó bonyolítja, hogy a mi emberünkkel fogtok időpontot egyeztetni telefonon és vele fogjátok megnézni a lakást :)
Előzmény: big_mafa (69)
adi123 Creative Commons License 2003.09.06 0 0 70
Tényleg a számla :-( Én meg már kezdtem reménykedni.
Kétmedencés mosogatóból nagyon sokféle van a katalógusukban.
Jövő hét vége felé mennünk kell a Zsaluhoz (WC tartályt kell leszállítanunk), akkor majd jól kifaggatom őket!
Előzmény: big_mafa (67)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.05 0 0 69
Ja, igy tenyleg mas. Az Ofir-tal tenyleg korrekt volt eddig.

Jovanna, gondolta a fene, hogy ezt a beruhazo bonyolitja... ;-)

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (68)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.05 0 0 68
Nem a mundért akarom védeni, de a műszaki egyeztetés meg az árajánlat Zsalu, a lakás megtekinthetőségéről szóló levél meg Ofir-Tal :)
Előzmény: big_mafa (67)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.05 0 0 67
Az a szamla lesz..:-))) Nekunk legalabbis tegnap jott.

Teka: ne faradj a gepelessel, egyelore nekem a, hogy jo, az boven eleg.

En 2medences mosogatot csipazok, remelem olyan is lesz. De azt mondtak, hogy ha nem tetszik, akkor beszamitjak...

Hatarido: Tudod, amikor nem tudom meddig huztak a muszaki egyeztetes idopntjat, meg az arajanlat is 2-3 honapja csak jon es jon, es Szeptember-t hallok, akkor reflexbol oktober vege ugrik be.. ;-)

Előzmény: adi123 (64)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.05 0 0 66
A kivitelező rugalmasságáról én nem tudok nyilatkozni, ezeket a dolgokat ők intézik, de nem hiszem, hogy gond lenne belőle, eddig normálisan, rugalmasan álltak hozzá a dolgokhoz.
Előzmény: adi123 (64)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.05 0 0 65
A TEKA az egy jó márka (ezelőtt konyhabútoros cégnél dolgoztam pár évig :)

A határidővel ne legyél szkeptikus, tényleg menni fog a levél, az eddigi házaknál is ment a levél és jöttek a lakók szépen sorban megnézni a lakásaikat.

Előzmény: big_mafa (63)
adi123 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 64
Szerintem egy normális középkategóriás márka. A héten beszaladtam a márkaboltjukba (Bajcsy-Zsilinszky úton van, az Alkotmány úttal szemben, a Nyugati téri felüljárónál), nekem pl. a legolcsóbb főzőlapjuk (mert gondolom nem a legszuperebb lesz az alapáras) sem tűnt gagyinak. Ha érdekel, begépelem az egyszerűbb termékek fontosabb paramétereit. Én val'szeg a mosogatóval leszek gondban, mert sarokmosogatót terveztem, és abban nem valami erős a TEKA. A kinézett mosogatót a Blanco gyártja :( De feltételezem, lesz annyira rugalmas a beruházó-kivitelező brigád, hogy levonják az alapmosogató árát a ktgvetésünkből, ha mi akarjuk beszerezni. Ugye Benő, ugye Rospe??? :o)

Árajánlatot még nem kaptunk, de tegnap találtam egy cetlit a postaládánkban, hogy tértivevényes levelünk érkezett, csak még nem tudtuk elhozni. Hátha...

Előzmény: big_mafa (63)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.05 0 0 63
Teka. Aha. Az jo? :-)) Nemvagyok jaratos sajna a teren..

Mi a szerzodesbe kulon bevetettuk, hogy mit is tartalmaza "konyhabutor" megnevezes. Pont ugyanezeket.

Arajanlatot kaptal mar? Ezekkel a "majd ertesitjuk" 6aridokkel sajna kicsit szkeptikus vagyok...

Előzmény: adi123 (61)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.05 0 0 62
Ja, a TEKA az már régóta le van fixálva, a konyhabútorra meg mostanában szerződik a Zsalu, lehet, hogy a héten ki is választották már a kivitelezőt.
Előzmény: adi123 (61)
adi123 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 61
Ja, nekem van egy új infóm, most jut eszembe. Azt mondta az értékesítőm, hogy nemsokára (még szeptemberben :)) levélben fognak kiértesíteni bennünket, hogy mikor mehetünk megnézni a lakást.
Rákérdeztem a konyhabútorra: az már biztos, hogy TEKA márkájúak lesznek a gépek, és kapunk főzőlapot, sütőt, szagelszívót és mosogatót.
Előzmény: big_mafa (58)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.05 0 0 60
Pontosan mit meséljek? A daru már pár hete nincs ott, szépen halad az építkezés, de a villanyoszlop még mindig szerves részét képezi az erkélynek :)
Nem hallottam még, hogy mikor lehet bemenni, de ha hallok valamit, szólok :)
Előzmény: big_mafa (58)
adi123 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 59
Köszi a pontosítást.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (57)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.04 0 0 58
De jo itt egy bennfentes..:-)) Foleg, ha jo hireket hoz.
Voltal hetfon "terepen"? Meselj, isszuk szavaid..:-) MIkor lehet bemenni? Jol lattam, hogy a daru nincs mar ott? (Nem remlik, hogy lattam volna...)
KOsz az infokat!
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (57)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.04 0 0 57
Majdnem, tényleg tervekkel és engedélyekkel vette meg (és nem át) a telket az Ofir-tal, de azért módosítások voltak rajta, hiszen építési engedélyt lehet módosíttatni, az egyéb feltételek meg változatlanok, függetlenül attól, hogy ki a beruházó (pl. beépíthető terület nagysága).
Hogy miért csúszott a határidő, azt nem tudom, de a módosítotthoz képest hamarabb lesz kész a ház. (Nem májusban, hanem már áprilisban elkezdődnek az átadások, persze ez függ az idei téltől is).
Előzmény: adi123 (56)
adi123 Creative Commons License 2003.09.03 0 0 56
Az Ofir-Tal előtt másik cég volt a beruházó, az Ofir-Tal már a "kész", jóváhagyatott (önkorm., stb...) projektet vette át, a terveken már nem módosíthatott semmit.
De ha már tavaly is ők voltak a beruházók, akkor nem igazán értem a csúszást. Talán a kivitelezővel egyezkedhettek valamin.
Mindegy, az egész mostmár lényegtelen, a fő, hogy az építkezés jelenleg jó ütemben halad és remélem, így fogják a jövőben is folytatni.
Előzmény: big_mafa (55)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.03 0 0 55
Masik beruhazo?
Ezt nem ertem.

Mi tavaly novemberben is ugyanott voltunk az ertekesitesnel, mint iden februarban. Akkor is Ofir-tal-nak hivtak, meg most is. Vagy en ertek vmit felre?

Előzmény: adi123 (54)
adi123 Creative Commons License 2003.09.03 0 0 54
Villanyoszlop: Esküszöm, nem tűnt fel, de jövő héten majd megsasolom közelről...

Csúszás: biztos azért volt, mert másik beruházó vette át a projektet.

Előzmény: big_mafa (53)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.03 0 0 53
Ugyan nem en vagyok a megszolitott :-)), de nehany valasz:

Csuszas: Igen, volt. Tavaly ev vegen meg 2004.01 volt a hatarido (korabbi szarny), amikor mi vettuk (febr.) mar majus volt...

Villanyoszlop: Jaja, kiralyul nez ki, meg nem vetted eszre? :-) Sztem csak kiszedik mar... Ennel durvabb, hogy ahol lakom, van egy epitkezes, es valszeg elmertek a darut felallitaskor, mindenesetre MINDEN SZINTBE belelog kb. 10cm-t..:-))) Kiraly, hogy a kornyeken kihagytak a betonozast, csak a vas-szerkezet van meg :-)))

Előzmény: adi123 (51)
206GTI Creative Commons License 2003.09.03 0 0 52
Igen voltak, hiszen az eredeti terv szerint idén decemberre kellett volna elkészülniük az épület Vaskapu utcai felével.

Valószínűleg csak átmeneti megoldásról van szó a villanyoszlop esetében, de poénnak elég jó:)

Előzmény: adi123 (51)
adi123 Creative Commons License 2003.09.03 0 0 51
Szia!

Hol vettetek végülis lakást?
Kezdetben voltak csúszások???

Az a villanyoszlop komoly? Ki fogják szedni majd az erkélyből?

Előzmény: 206GTI (50)
206GTI Creative Commons License 2003.09.03 0 0 50
Én is sűrűn járok arra, majdnem ott vettünk lakást, de a kezdeti csúszások miatt más mellett döntöttünk.

big_mafa: a legfelső képen alig vehető ki (a tábla mellett balra), de légyszi csinálj közeli képet a 218-as lakás (2.emelet jobbról 3.) erkélyéről. Párommal jókat szoktunk nevetni, hogy a tulaj kap egy villanyoszlopot is grátisz, hiszen beépítették az erkélyébe:)

Előzmény: big_mafa (49)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.02 0 0 49
Eszerint sikerült digitális fényképezőgépet szerezned...
Nekem van, csak sajna FHB-nek nincs - belulrol jobban erdekelne, hogy mi van, kintrol latom :-) Mint latszik, a 2. emelet az Ipar utca felol ki van vakolva...

Koltsegterv: Allitolag ezen a heten postazzak, tegnap kerdeztem. Bar mar 2 honapja "2 het mulva!", igy nemtom..:-))

Mivel meloba szinte a haz mellett jarok el, igy a kesobbiekben is tudom illusztralni a topikot..:-) (Kar hogy eddig nem jutott eszembe)

Előzmény: adi123 (48)
adi123 Creative Commons License 2003.09.02 0 0 48
Nagggyon jók! Eszerint sikerült digitális fényképezőgépet szerezned... :o)
Hétvégén mi is voltunk kinn, jól haladnak, csak így tovább!!!!!
A költségtervet Ti megkaptátok már?
Előzmény: big_mafa (47)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.02 0 0 47
Ezeket ma reggel lottem:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!