Most ugyan még csak a 16-ban van 7 magyar, de itt az ideje, hogy érvényesüljön a papírforma! Tegyük ILLÉSt boldoggá! ;) Grat Tomi! Hajrá, Zormi, pepe, mizo, Aata, tolyás!
Sziasztok! Nem akarok senkit bántani, vagy sürgetni, de nem akarjuk elkezdeni lassan az MB-t? Csak azért, mert lassan jön a nyár, utána vb, szóval, ha nem kezdjük lasssan el, sose lesz vége. Tudom, van aki még EB-zik is (én is így vagyok), de szerintem az a pár ember csak megoldja valahogy (max a határidő végefelé több csoportmeccset játszik). Egyébként meg HAJRÁ MAGYAROK! GO HUN GO! Csak magyar legyen a 4-ben az EB-n!!!!! Minden jót: mizo
Fura alakú egy játszma: Zormac-13-Robot-12-2008-05-23-2040. Nagyjából két egyforma nagyságú terület, amelyet egy egyetlen lapka szélességű híd köt össze egymással.
Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást, és a bíztatást, tényleg hihetetlen, de sikerült.
Viszont lassan csak rólam szól a forum, szóval ne feledkezzünk meg a többi magyarról sem. 10 hazánkbeli is van a 32 között már, és remélem, hogy idén is el tudjuk hozni a bajnoki címet! :) Hajrá fiúk lányok!
Go HUN Go!
Ui.: Zormac, majd emlékeztess, hogy beszéljünk erről a ratata-ról... :D
Ugyan nem voltam ott, de valószínűnek tartom, hogy Sirpi ezt mondta el:
"Szokás olyasmit mondani, hogy két játékos között klassziskülönbség van. Ezt olyankor mondjuk, ha az egyik játékos nagy valószínűséggel legyőzi a másikat. Nevezzük például klassziskülönbségnek azt, ha az erősebb játékos legalább 75%-os eredményt ér el a gyengébb ellen. (Ha döntetlen eredmény nem lehetséges, akkor azt is mondhatjuk, hogy klassziskülönbség akkor van két játékos között, ha az erősebb játékos legalább 75%-os valószínűséggel legyőzi a másikat. ) A 75%-os küszöbszám megválasztása teljesen esetleges, lehetne 60% vagy 90% is, ez gondolatmenetünk lényegén nem változtatna. Azért választottuk éppen a 75%-ot, mert láttuk, hogy a sakkban például az egyes néven nevezett minősítések (II. osztályú, I. osztályú stb. ) között nagyjából éppen ez a különbség észlelhető.
Most gondoljuk meg a következőt: hány klassziskülönbség lehet például a sakkban vagy a góban a teljesen kezdő és a világbajnok között. Elvileg ez meghatározható: vegyünk egy teljesen kezdő játékost, aki éppen most tanulta meg a játék alapelemeit. Keressük meg azt a leggyengébb játékost, aki nála már éppen egy klasszissal jobb. Utána ehhez a játékoshoz ismét keressük meg azt az embert, aki őnála jobb éppen egy klasszissal, kicsit sem többel. És így tovább, előbb-utóbb biztosan eljutunk a világbajnokig. Ezzel meghatároztuk, hogy a szóban forgó játékban az emberi tudás teljes fesztávolsága hány klasszisnak felel meg.
A sakk esetében ennél egyszerűbb és gyakorlatiasabb módszerrel is jó közelítő eredményt kaphatunk. Láttuk, hogy körülbelül 200 Élő-pont különbség jelent egy klassziskülönbséget. A kezdő játékos nagyjából 1300 pontos, a világbajnok 2800 - eszerint tehát a sakkjáték mélysége összesen körülbelül 8 klasszisnyi.
Hasonlóan számolva a góminősítések alapján azt kapjuk, hogy a gó játék mélysége összesen körülbelül 13-15 klasszis. Meglepően nagy különbség észlelhető tehát a sakk és a gó között, és ezt a kijelentést immár nemcsak szubjektív érzésekre alapozhatjuk, hanem objektív mérésre."
(Forrás: Mérő László: (Új) Észjárások) vagy http://enel.web.elte.hu/origo.origin/Gorol_irtak/eszjarasok.htm
Előadnád a klasszisokról, amit tudni kell? Tudod, amit Berlin (baby!) -ben magyaráztál, csak asszem kicsit fáradt voltam ahhoz, hogy megjegyezzem. Most viszont fogadóképes vagyok rá! :)
Elcimeztem a mondandómat, ezért bocsánatot is kérek, de azért az meg kell vallanom Aatát sem találtam az Élő rangsorban mögöttem. Ezt viszont neked kell belátnod.