Ajaj! Most szedtem szét egy K40 kazit és azt hittem ez is olyan, mint az Agfachrome-k, de nem. A nyersfilmtartó orsó helyett csak egy nájloncsúszka van...igy kicsit nehéz utántölteni. Szilárd: régebben már dumáltunk arról, hogy volna neked széttört kazid, amit tudnék használni. Volna Agfachrome-s is? Persze ráér, nem zargatlak...család? :-)
Jól megjártam ma a bürökrácia rögös útját :-) Igazából tetszett, vicces volt. Ott kezdődött, hogy kifogyott a na-szulfátom, mondom szerzek. Pécsen. Benézek egy gyógyszertárba, hátha, mondják, hogy menjek az ÁNTSZ-hez, ott adnak formanyomtatványt, hozom, aztán kapok. Elmegyek. Ott másfél órán át állítottak ki nekem személyesen egy hivatalos papírt, miszerint ez nem veszélyes vegyszer, tehát tessék az úrnak adni belőle :-)))))))))) Ráadásul túlórázott miatta a fazon, de rendes volt és addok környékbeli vegyszerbolt-elérhetőséget...Aztán vissza a gyógyszertárba, ahol időközben lecserélődtek a dolgozók és azt mondták ilyen nincs is. Megnézettem velük, ott fél órát álltam, mire 100g-t kimértek nekem...mert nem volt több :) Szép nap volt. Keretbe kerül a papír az tuti! Üdv! Jövő héten forgatunk...szurkoljatok!
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy CANON 1014E hez szerelési manálja van e , vagy tud e valahonnan szerezni, illetve ismer olyat aki tudja ,hogy honnan lehetne megszerezni, az legyen olyan kedves üzenjen! köszönöm előre is.
Kérdésem inkább erre irányult. A film költsége csak egy dolog, de megfelelő könyvet, szereplőket, díszleteket, jelmezeket keríteni, netán mozgatni is, hát az nem kis pálya. Alsó hangon is tíz-tizenöt ember összehangolt munkájáról van szó. Ehhez képest már mindegy is a felvételi technológia. (Legfeljebb annyiból jobb az s8, hogy még az utóhangosítással is lehet szívni. :-))
Meg tudod csinálni. Egy előfürdővel kell kezdeni a kidolgozást, hogy a korom fényudvarmentesítő leoldódjon. Utána pedig egy hosszú mosás. Az 1. hívás idejét pedig próbával álapítsd meg. Ha a korom nem jön le, akkor pedig papírtörlővel töröld le minden kockáról a végső mosás után.
Szilárd! Egyszer régebben kérdeztem, de azóta sem foglalkoztam vele, most viszont fontos lenne: Hogyan lehet régi színes, fordítós anyagot (Agfachroma) feketefehérben előhívni? Egyeltalán lehet-e házilag? Előre is köszi!
Akkor nem hülyeség ha elnyersz valami állami támogatást, akkor kifejezetten olcsó, viszont csinálhatsz bármit, senki nem kérdezi, hogy mennyire lett jó, tetszett -e a közönségnek, meg ilyenek. Sőt szerintem ha túl sokan nézik meg, az már nem is igazi művészet! Ugye igazam van!? ;)
pl. Buharovék az idei filmszemlén a Lassú tükör című filmet teljes egészében s8-ra forgatták + Szemző Tibor is használta + Forgách Péter...mind nagyjátékfilm - asszem:)
Mivel először hírdetjük időben (talán) a pályázatot, reménykedünk sok film kerül levetítésre! Az előző fesztekre is jöttek, de nem sok.
Hírdessétek az igét - mi is küldjük egy csomó helyre!
Házilag filmet készíteni nem egyszerű pálya még videjóóra sem! Sokan nem akarják vagy nem engedhetik meg maguknak. Nálunk nem trendi a filmre forgatás. Még mindig fontosabbl a legújabb kütyü használata tartalmommal szemben.
Az Álomvadász munkacímű produkció majd 200teki S8 64T-re forgott és régi 7240-es anyagra. Utána optikai úton fel lett nagyítva a film. Most is készülnek S8-ra filmek. Igaz, hogy ezk csak 20-25percesek. Forognak ezen kívül filmek 5285 és 7285-ös anyagra is.:-)))
a segítségeteket szeretném kérni. régóta tervezgetem, de most végre vettem is egy super 8 vetítőt, egy bolex sp8 típusú kis gyönyörűséget, ami úgy tűnik szépen működik is, de sajnos a lámpája ki van égve (legalábbis nem világít).
tudnátok tippet adni, hogy hol lehet ilyet beszerezni? van néhány filmem, nagyon nézném már őket.. :) köszi!