Keresés

Részletes keresés

Beuka Creative Commons License 2006.02.10 0 0 3014

Sziasztok!

Egy étteremben nagyon finom burgonyás muffint ettem. Ez volt a hús körete. Valami isteni volt! A pincér csak annyit árult el, hogy tejszinnel készítik. Nagyon kellemes fűszeres íze volt. Valaki tud ilyen receptet? Előre is köszi.

 

t3v3d3s Creative Commons License 2006.02.08 0 0 3013
hát muszáj volt összekeverni a lisztet meg a nedves trutyit! de mivel a szódabb úgy emeli a tésztát, hogy odabent buborékokat fejleszt, aztán azok köré "rákeményedik" a lisztváz, nekem viszont már elbuborékosodott a sav hatására még a sütés előtt, így nem maradt ereje újabb buborékok fejlesztésére. ha már van buborék, mielőtt sütnél, az rég rossz (ezért kell mindig lisztbe keverni, h minél később keveredjen a folyadékkal). szóval todományosan ennyi :-)
Előzmény: markusjud (3008)
latsia1 Creative Commons License 2006.02.08 0 0 3012
Szia 12 nagyon finom muffin!:O)
Előzmény: csilla597 (3011)
csilla597 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 3011

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a mazsolás-túrós receptből (30 dkg liszt, 25 dkg túró, 20 dkg cukor, stb) hány muffin lesz? A héten ezt szeretném sütni.. Előre is köszi a segítséget!

mara2 Creative Commons License 2006.02.07 0 0 3010
Hát igen, a muffint is el lehet rontani :)) Csak nehezebb, mint  a többi süteményt :)) de mindenki járt már így és legalább sok nem vész kárba egy elrontott muffinnal. Bezzeg más süteménynél...
Előzmény: stefiadri (3009)
stefiadri Creative Commons License 2006.02.07 0 0 3009
Köszönöm Mindenkinek a segítséget, nekem úgy tűnik valószínűleg az összes felmerült hibalehetőségből jutott parányi a kolléganő muffinjába :(
markusjud Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3008
Hagytad kipozsogni a buborékokat? Vagy kikeverted belőle?
Előzmény: t3v3d3s (3007)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3007
Én is most először rontottam muffint, mármint látványra, nem ízre. Stahl-féle meggyes-mákos, de szokás szt kevésbé vajasan és édesen. Lusta voltam több edényt elővenni, és csak szépen rászórtam a habos tojásos-vajas cuccra a meggyet, némi levestül, aztán a közepére a lisztet, szódabb-t, sütőport, mákot, és csak akkor vettem észre, hogy a sütőpor meg szódabb jó része bizony a savas meggylébe került, amikor már habzott az egész :-) szódaízűt meg nem akartam - lapos is lett, mint annak a rendje.
Előzmény: stefiadri (3001)
Fafara Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3006
a múltkor nekem is ilyet csinált, több sütőport raktam bele, mint szoktam, felfújódott és néztem, hogy jajdeszép, kinyitottam a sütőt, megnézni, hogy jó-e már a tészta, erre homorú lett gyorsan az összes muffin.
meg picit több cukor is került bele. szóval óvatosan az adalékokkal.
Előzmény: stefiadri (3005)
stefiadri Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3005

Hááát... azt mondja hogy ki, de olyan 20-25 perc után amikor már azt hitte hogy készen van.

 

Mara: kevergette is...........

Előzmény: Fafara (3002)
mara2 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3004
Esetleg túl nedves/híg lett, túl sok sütőporral? Hiába fújta fel a sütőpor, ha nem volt váz ami megtartsa. Esetleg túl sokáig kevergette jó háziasszony módra :)
Előzmény: stefiadri (3001)
zita2 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3003

12-es Fackelmann muffintepsi most nyolcszázvalamennyi a Metroban akciósan! Talán 860.- de nem emlékszem pontosan.
Üdv: Z.

Fafara Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3002
sütés közben kinyitotta a sütőt?
Előzmény: stefiadri (3001)
stefiadri Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3001

Sziasztok!

Kolléganőm a hétvégén a joghurtos-meggyeset sütötte meg, amit innen nyomtattam ki neki. Azt mondja nem sikerült, feljött aztán összeesett és nem sűlt meg. Szerintetek mi lehetett az oka? Mire kell jobban odafigyelni?

Mellesleg én már ezt sütöttem, nagyon szép és finom lett, ezért mertem neki ajánlani.

ribizli Creative Commons License 2006.02.06 0 0 3000
Tegnap ilyet sütöttem:
egy bögre negyedelt (száraz) datolya, 1 alma apróra vágva ment az édes alaptésztába. Nagyon finom lett, a datolyának egész más lesz az állaga, olyan kicsit krémes, lágy, ha apróra vágva kerül a sütibe, csokinak is gondolhatnánk.
ribizli
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 2999

A héten újítottam:

a sós alapreceptbe belekevertem egy tömlő majorannás kenőmájast. Fincsi volt, így utólag viszont kiderült, hogy lehet erőteljesebben fűszerezni, adott esetben tehettem volna bele még + majorannát.

Viszont a teteje hűlés közben belapult, ezért nincs is fénykép.

latsia1 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 2998
Szívesen!;O))
Előzmény: zita2 (2996)
zita2 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 2997
Angiszeged!

Ebben a reciben mi az a 180? Ml vagy gramm? 1747 alatt találtam. És csak pehelyből jó? Vagy sima kölessel, hajdinával is megy?
Köszi, Z.

" Nos, Én reformoslájtos vonalon próbálkozom mostanság, szerencsére eredményesen:). Ez egy bevált recept immáron:

 

2 pohár gabonapehely-keveréket (köles, rizs, hajdina) megfőzök 2 dl vízzel, 2 dl tejjel. Hagyom kihűlni.

Ez lesz a "lisztrész", így megy bele sütőpor (feljön tőle!!), kakaópor, dió, csokidarabok, vagy ami tetszik:)

!!4 tojás sárgáját kikevertem 180 szőlőcukorral (fanatikusok készíthetik édesítővel), ment bele fél pohár joghurt, kevés margarin olvasztva. A tojások fehérjét habbá vertem.

 

Utoljára a habot kevertem a kulimászhoz, nagyon óvatosan, majd kb 22 percet sült 200 fokon."

Előzmény: Angiszeged (1747)
zita2 Creative Commons License 2006.01.25 0 0 2996
Sziasztok, megcsináltam innen a fórumról a mazsolás-túrós receptet. Nagyon finom lett, köszi érte, aki feltette! Pici módosítással: tettem bele citromhéjat és citromlevet, és feleztem a cukrot. Megpróbálok képet is feltenni róla, bár nem érvényesült igazán a színe. Hiába, meg kéne tanulnom végre kezelni a gépet...
ajaj Creative Commons License 2006.01.24 0 0 2995
draga vagy, tenyleg nem volt eddig idom megnezni, igy mar konnyebb lesz :o) koszonom!
Előzmény: markusjud (2994)
markusjud Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2994
Néztem Neked a Konyha-trükkökben :)
pl. 31957, 31864, 31697
Előzmény: ajaj (2993)
ajaj Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2993
emlekeztem, hogy sok tojas, meg hogy kb olyan bonyolult, mint a muffin, csak mar jo reg csinaltam. De akkor megnezem a konyhatrukkben, koszi
Előzmény: ribizli (2992)
ribizli Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2992
A konyha-trükkökben biztosan, karácsony környékén mindig felmerül a téma.
Egyébként kevert tészta, lehet tojáshabbal lazítani, és sok gyümölcs bele - ilyen bonyolult. :)
ribizli
Előzmény: ajaj (2991)
ajaj Creative Commons License 2006.01.23 0 0 2991
lanyok, jo gyumolcskenyer receptet melyik topicban talalhatok?
latsia1 Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2990
Szívesen, örülök, hogy ízlett!:O)
Előzmény: kicsirigó64 (2976)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2989
feladom!!!! :-)))
Előzmény: Zitka (2988)
Zitka Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2988
Nem egészen. :-) A Zimmerdienst az a szobaszerviz, pl. szállodában, panzióban. A szolgálati lakás az a Dienstwohnung.
Előzmény: Törölt nick (2987)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2987

én is csak tippeltem :-))) szóval akkor a zimmer dienst az szolgálati lakás? jó tudni.

Előzmény: Zitka (2984)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2986
Sztem csak a vak nem látja, hogy már évek óta ez megy: az ár marad, a méret csökken, de én is csak a gyümölcsjoghurtokon vettem észre, és mivel abból nem sok fogy itthon (kivéve a Spar biocitrom!), legalább nem érzem, hogy én is az áldozatok között vagyok :-) A sajátmárkás natúr joghurtok, kefirek, tejfölök ugyanúgy 175/450 grammosak - egyelőre.
Előzmény: Zitka (2985)
Zitka Creative Commons License 2006.01.21 0 0 2985
Sőt, a kis d....ne már nem is 175, hanem csak 150. Vagy csak a gyümölcsjoghurtjaik? A Profi sajátmárkás nagy tejfölje (talán SOLE gymány) még mindig 450 g. :-)
Előzmény: ribizli (2983)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!