a madagaszkáriaknál bevált a vízbe mészpor (szépia-reszelék) keverése, illetve a nappali gekkóknál az a szerencse, hogy ha nem akar állati cuccot enni, akkor is elvegetál mézen/banánpürén/lekváron+vitaminon, amíg meg nem jön az étvágya. Mindenesetre keverj a kefírbe mészport, vitaminport és reménykedj... és megpróbálkozhatsz valami édesebbel is (lásd előbb), hátha rá lehet kapatni, mint a nappaliakat. Ha van D3 vitaminod (Laevovit stb.) akkor abból is cseppents az orrára, hogy lenyalogassa.
Igaz nem leopard gekkoink vannak, de talán tudtok segíteni. A helyzet a következő:
van egy kochi párunk, és a lány az elmúlt két hónapban 5x tojt, pontosan 12naponta rak tojásokat, amik össze vannak nőve, ez alól kivétel az első tojci, ami egyke. Ez szerintetek rendellenes? Ha igen, mi lehet az oka. És mennyi idő alatt kelnek ki a tojások, erről nagyon sokféle infot olvastam és eltérőek, volt ahol 60-65 napot írtak, valahol 40-70 nap közötti, máshol pedig 55 nap körül...
Csak azért vagyok kíváncsi, hogy Ti szállítjátok-e Szegedre is a tücsköket, mert az ottaniakkal sose volt semmi gond: nagyon életerősek, ha hazahozom őket nem rohannak kaja, víz után, pattognak össze-vissza és még szaporodnak is nálam. :-)
Ellenben más városból hozottakkal, amelyek miatt már másodjára betegedtek meg a gekkóink.
Szintén Szegeden tudtam venni fagyasztott tücsitápot ami ugyan úgy néz ki, mint amit Ti adtok enni a tücsköknek. Ezzel kapcsolatos kérdésem, hogy mit is tartalmaz ez a táp? Mert a csomagolásán nincs semmi feltüntetve. Nem áll szándékomban ilyet házilag előállítani, csak annyiban érdekel, hogy ezáltal mivel is etetem a gekkóinkat.
Szerintem ez nagyon változó nekem tavaj az első adag 36 ra a második pedig 40-42 körül!Sajnos nem lehet konkrét időt kijelenteni pedig egy hejen lettek keltetve! Aztán meglátjuk mi lesz idén az új sokkal komolyabban felszerelt és elkészített keltetőmben!
Megkaptam 2 leo-tojást, betettem őket a keltetőbe. Tényleg, a leo-k ugyebár 50-55 nap körül kelnek ki? A madagaszkáriak van, hogy "elhúzzák" egészen 60-65 (!) napig. Csak hogy tudjam, mit írjak a keltető-dobozra, mint céldátumot... Előfordul, hogy ha a tojás-keltető kissé kihűl (ilyen volt egyszer, amikor tönkrement a vízmelegítőm :-( ), a tojások "késtek", egyszerűen csak a kiírt időpontnál később keltek ki.
A megtévesztő nickhasználatra nincs valami szabály, vagy jogorvoslat? Én már egy ideje itt fórumozok normálisan, erre lett egy "rajongóm", aki én én nickem használja picit módosítva (DonGal -> Dongal). Szerintem zavarja a többieket is, és amikor kultúráltan fórumozunk és gekkókról beszélünk, akkor a hivatkozást is megnehezíti, értem ez alatt, ha valaki csak DonGal-t ír, és új fórumozó érkezik, akkor nem fogja fel a különbséget. Pl! Segítséged előre is köszönöm!
A "van valakinek leopard gekkoja" topicba nem írhat az ember szabad véleményt, mert egyesek uralják a topicot, és fellengzősen, nagyképűen osztják az észt!
Kérem a számomra bántó hsz-ok sorozatáért megtisztítani a topicot DonGal, Beast 99 és Nemezoli topicolóktól.
Kérem objektív döntést hozz, ne annak teljesítsd a kérését, aki először futott az óvónénihez!
Off: életemben először árulkodtam, és szégyellem is magam!
Az egyikőtöknek se tűnik fel, hogy érdekes módon, amikor Ti ketten hozzászóltok ehhez topichoz, rögtön balhé lesz?
Én személy szerint örülök, hogy Beast megtette ezt a lépést - és remélem, hogy foganatja is lesz és ismét újra a régi, barátságos, nem anyázós és gyülölködős leopárdgekkós topicot olvashatjuk.
Sajnos hiába van állítólagosan Kristóf Balázsnak olyan óriási tapasztalata gekkós téren, ha nem segítségre, hanem cukkolásra használja fel. Így sajnos ez nem jön át itt semmilyen téren...