Köszönöm a jó tanácsot,Valami ilyesmit fogok leadni én is,de még dolgozom rajta.A szomszédom egyenlőre jó egészségnek örvend,amióta közöltem vele,hogy nem haragszom rá, azóta nem áll velem szóba.Ha kimegyek megnézni hogy állnak a srácok akkor bemegy a vackába és onnan próbál igen érdekes stílusban kommunikálni:-"Bontás lesz.Hiába építkezik bontani fog.Hagyja abba,amíg nem késő".Én meg csak állok és hallgatom,ahogy ordibál.
Mindíg azon tűnődöm,hogyan szorulhatot ennyi szemétség és rosszindulat egy ilyen idős emberbe,és az ostoba némberbe akivel nyomul.
A beadványát aláíratta a másik szomszéddal is,aki full alkoholista,de a légynek se tudna ártani,szavát nem hallani sose.Valami mérnök volt az átkosban,aztán meghallt a felesége,elkezdett inni stb...Az idióta őt is belevette az ármánykodásába.Amikor számonkértem ebbéli tettét,azt felelte:-"Ha elérakom az ellenkezőjét,azt is aláírja,és ne haragudjak rá,de annyira be volt baszva,és ilyenkor mindent aláír,csak hagyják őt békén"
Másik kettő fiatal pár egyenlőre távolról szemléli az eseményeket,és fogadoznak,ha odaköltözöm,majd minden megváltozik:)))
A házvásárlás két alapszabálya:
1.Jól nézd meg házat,lehetőleg egy olyan emberrel aki építészmérnök.
2.Teremts kapcsolatot a szomszédaiddal,ismerd meg Őket.
Ezzel elérhető,hogy ha a ház magától már nem omlik le,más sem akarja lebontatni.
Egyszerüen letagadod hogy épitettél.Ahogy értettem te ugyanakkorát épitettél.Azt mondod hogy az már rég megvolt csak belölröl átalakitottad.Meg tataroztad kivülröl.A szomszédot meg elküldöd az anja P.Nézze a saját dolgát,mert hamár elöre megegyeztetek akkor ez amit ö tesz az zsarolás.
Na elkezdődött a stressz.Megjelent ma nálam a szomszédom és azt mondta:" feljelentett" az önkormányzatnál.Elmagyaráztam neki mennyire tisztelem Őt,amiért a mai világban mikor ember embernek farkasa,ráér velem foglalkozni,és meg tud maradni a törvényesség szűkosre szabott keretein belül.És ettől teljesen kikészült,valami olyasmire számitott,hogy mérges leszek és anyázni fogok.
Most várom mit fog lépni az önkormányzat:)
Űgyvédem már van,a fenntartási engedélyt elkezdtem intézni.Dehát ebben az országban minden megtörténhet:))
Mostmár lehet hogy találsz jófajta hitelet,de áprilisbaan nem nagyon volt még:)))
Az a lényeg az épitkezésnél is mint minden másnál:Bizz Istenben és tartsd szárazon a puskaporodat.:)))
Igen láttam,de nem a Fotex Rt. többségi tulajdonosa vagyok,csak egy kis videotékával szenvedünk kettesben:)))
Az se olyan egyszerű,de hitelt csak erre tudtam felvenni,érdekes módon egy hónap alatt.Ingatlanfedezetre kb. 2-3 hünap átfutással adtak volna,addigra meg vége a szezonnak:)))
Válaszfalakat oda és úgy rendezgetheted ahogy akarod,ha az épület szerkezete ettől nem változik,és a tulajdonod a ház.Legalábbis ez lenne a normális...
Tisztelt Madeleine_G.!
Ez teljesen egy kényszerpálya nálam,nekem se volt hozzá kedvem és pénzem,De ha rákényszerül az ember akkor már nem lehet megállni.Nálam elkezdték bontani a dolgokat,és már közben kérdezgették mi az elképzelésem,észre se vettem és egy épitkezés közepén találtam magam nulla forinttal.Ezt a roppant mókás helyzetet csak a cégemre felvett,vállalkozói kölcsönnel tudtam még viccesebbá tenni.Most itt álok egy fillér nélkül,éppen végeztem,elköltöttem a cég egyéves nyereségét előre,és fogalmam sincs miből fizetem be az egyetemet:)))
De majdcsak lesz valahogy:)))
Ne aggódj,ha odakerülsz megoldod.Hajrá!!!
Pedig olvastam, csak azt gondoltam tudod hol van Hattyas-telep /a szakik miatt/ és a közelben építkeztél, helyesebben hozzátoldtál. Ettől függetelenül kaocsolhattam volna, bocs.
Nálunk 1 válaszfal 15 cm-rel arrébb, 100 rongy bünti és semmi jóindulat, tanács, segítség.
Tisztelt hattyas!
Nem vagy indiszkrét,már leirtam alant Rákospalotán,és nem épitkeztem, csak hozzátoldottam a házrészemhez,és az egészet összhangba hoztam.Nem hiszem hogy túlságosan komolyan venné az önkormányzat,mert ők örülnek minden beruházásnak ami a kerületben történik.A XV, kerületi önkormányzatnál az épitési-és a műszaki osztályon halál rendesek és segitőkészek.Nem úgy mint a XIII-ban ahol most lakom.
Ha ácsra van szükséged akkor itt van egy név és telefonszám az ember isten:Nagy József +36309967364,Gyors, profi,olcsó.
További sportsikereket!
Köszi a tanácsot, de nem merném elkezdeni hamarabb, mert az alapot 10% készültségnek veszik és keményen büntetnek. Azt a tanácsot kaptam, hogy írassak alá a szomikkal egy nyilatkozatot, amiben lemondanak a fellebbezési jogukról. Ezzel is nyernék 2 hetet.
Lehet hogy szükségem lesz a segítségedre, szakikra, mert ma nem jött egy ács a megbeszélt találkozóra.
Hol építkeztél, ha nem vagyok indiszkrét?
Hát tudod Lefty, ahogy így olvaslak... eddig se igen volt kedvem építkezni (na jó, lehetőségem sincs rá) de ezek után... majd ha hipermilliomos leszek :-)))
Először kérdezd meg a szomszédaidat,hogy ők mit szeretnének:)))
De most komolyan,szerintem ha teheted kerüld el nagyivben az épitkezést,teljesen mindegy hogy kivel csináltatod,neked végig ott kell lenned.A másik nagy gond a pénzügy,ha teszem azt az elején kiszámolod,hogy 1 millióba fog kerülni,akkor mire elkészül lesz kettő.Ez igaz a munkadijakra is:jön az 1. vállalkozó azt mondja 100k,a 2. azt mondja 75k,aztán közbejön valami és lesz 110k,de akkor már nem tehetsz semmit,mert már Ő csinálja.És amikor végzel jön a következő.Ezt át lehet hidalni ún. generálkivitelezővel,aki egylépcsőben kirabol.
Aztán ha épitkezel,kell egy csomó közműengedély villany,gáz,viz,csatorna és legvégül de nem utolsósorban a kéményseprő.Ha végeztél jöhet a Matáv,a kábeltv,a riasztós meg ilyenek.
Ja és persze az Önkormányzat akinek mindenről tudni kell.Ma még pl. nem hivott a szomszédom,lehet hogy nem jelentette be a bontási kérelmét,pedig nem adtam neki pénzt.
Ha belekezdesz sok sikert,mire kész vagy sokkal sportosabban fogsz kinézni:pár kilót le lehet adni a folyamatos stressztől.Aztán ha minden megvan akkor jöhet jólmegérdemelt kertészkedés.
Én tudok olyan kőművest aki elkezdi neked engedély nélkül,de az sem valami nagy vigasz:)
Ha bármilyen szakember hiányozna a gárdából,irj ide és segitek,én már végeztem,Legközelebb csak kész házat veszek:)
Még csak 2 hete adtam be de az a baj, hogy a legrosszabb "hírű" ügyintéző a felelős azért a területért. A kőművesek szerint ha 6 hétre megjönne, akkor még az idén beleférne az építés.
A 30 nap az általános eljárási határidő, az építési ügyek 60 napot kaptak az Éptv-ben. Járj a nyakukra, ha lejár a határidő, akkor azonnal fordulj a közig hivatalhoz. Sajnos eléggé lazán kzelik az önkormányzatok a határidőket :-( Tisztelet persze a kevés kivételnek.
A kérelem elbírálásának ideje 60 nap, ami az esetlegesen szükséges hiánypótlás idejével meghosszabbodhat. Amennyiben a határidő már eltelt és az önkormányzat hallgat, akkor a helyileg illetékes megyei közigazgatási hivatal építésügyi főosztályához/osztályához kell fordulni kérelemmel, hogy utasítsa az önkormányzatot a határozat meghozatalára.
Ezt egyébként az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. évi IV. tv, illetve az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi XLVII tv. szabályozza.
Menj be Te a polgármesteri hivatalba, nagy szánom-bánomok közepette jelentsd be, hogy mit csináltál, és kérelmezd, hogy fennmaradási engedély benyújtására kötelezzenek. Ott elmondják mi a menete, miket kell becsatolni hozzá. Te kezdeményezd az ügy rendezését és nem lesz mivel zsarolnia.
HÚÚÚÚÚÚÚ!
Na most, azért egy kicsit megkönyebbültem.
Épiteni lehet ott,mert az egész utca azt csinálja,és a beépithetőség nem nő,mert ugyanakkorát épitettem,mint bontottam,a városkép se lehet gond,mert az udvari oldalon bővitettem.
Nem a birság zavar, hanem hogy ne zsarolhasson utána semmivel:)
Ha fizetni kell fizetek,de az emberi szemétségnek és a kapzsiságnak az oltárára nem vagyok hajlandó adakozni.
Köszönöm a segitséget,alkalomadtán meghálálom.
Lefty