Keresés

Részletes keresés

gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 603

Nem en reagaltam arra, hogy mivel lehet miylen allatot orvvadaszni legpuskaval...ugye?

de: Reszemrol tema lezarva.

Előzmény: Törölt nick (602)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 601

"A rendőrség álláspontja jelenleg a 10 ezres becslés (véleményem szerint politikai megrendelésre)."

Na, akkor min vitatkozunk? Nekem is pont ez a velemenyem.

Kerdes az, hogyha MSZP-s kepviselok szerint a szam a 200k, es baromsag az engedelyhez kotottseg, akkor vajon ki lehetett a politikai megrendelo???

Előzmény: Fürgeláb (600)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.04.16 0 0 600

Ha visszanézed az eredeti kérdésemet, láthatod, az iránt érteklődtem, hogy a Népszabadság cikk írója milyen rendőrségi közleményre hivatkozott. Mert szerintem egy nem létezőre. A rendőrség álláspontja jelenleg a 10 ezres becslés (véleményem szerint politikai megrendelésre).

Nem védek én senkit és semmit, csak arra vagyok kiváncsi, hogy az állítását ki mire alapozza. A

Előzmény: gvass1 (597)
Mossberg 12 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 599
Jesszus?Kuvasz?Mik vannak!Ha orvvadászkodni akarsz nem ez a legjobb szerszám!Mondjuk egy hangtompítós Ak/Amd éjjellátóval!Vagy Draganov!De az nem olcsó mulatság így!Tippelhetek kire gondolsz?A.-vl kezdődik a neve ugyebár?aztán l. majd v. talált?Nem tudom hogy az ő szolgálatában e?De nehézsúlyúak rendesen kivált az egyik!(3-fős társaság volt akkor,hogy azóta mi van fogalmam nincs,de mint mondtam jobb tartrani a távolságot)
Előzmény: Törölt nick (598)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 597
"Nem interjú, de hozzászólásaid annyira indulatosak, hogy kiváncsi lennék, a flóbertengedélyezés ellenzése mögött üzleti érdek áll, vagy pedig a társadalom "védelme".

"

Ize, te a Fegya vagy, vagy valaki a Pravdatol, hogy sikerult ennyire lelkedbe taposnom??? Csak mert folyamatosan veded itt a vedhetetlent egy szakmailag is tamadhato cikk okan...

Kerdesedre: kisebb reszben uzleti a dolog, de inkabb igazsagerzetemet serti a kerdeskort ilelto hazudozas, hiszen - az emlitett ujsagcikkel ellentetben - NINCS EU-s kovetelmeny ezek engedelyhez kotesere! .sk es .cz-ben tovabbra is szabad!

Raadasul minden epelmeju embert kell, hogy bantson, ha az allam elrabolja sok a tizezer ember vagyontargyat karpotlas nelkul+meg bortonnel is fenyegetoznek!

Előzmény: Fürgeláb (595)
Mossberg 12 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 596
És mi a szándékod vele?Amúgy én 2002-ben végeztem ott,ezekkel az alakokkal igyekszem nem kapcsolatba kerülni!Ebből a bandából(akik árultak) az egyik befüvezve megrakta a tanárt,képzelheted milyen "fejlődést"érhettek el azóta!Amúgy amit te szertetnél az nem egy elterjedt típus a magyar feketepiacon,szerintem nem olcsó!Itt a ruszki/jugó vasak mennek!Nekem a pa-t mutatták meg "termékbemutatóba".Egyébként pécsiek a jómadarak,ha nagyon akarsz akkor ott kell keresni őket!Vagy valamelyik "állami hotelban"Én azt mondomnagy ívben el,meghát nem akarok hűvösre kerülni!
Előzmény: Törölt nick (591)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.04.16 0 0 595
Nem interjú, de hozzászólásaid annyira indulatosak, hogy kiváncsi lennék, a flóbertengedélyezés ellenzése mögött üzleti érdek áll, vagy pedig a társadalom "védelme".
Előzmény: gvass1 (594)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 594

"Ha lehet, kihasználnám a lehetőséget, hogy megismerjem a véleményed a gázriasztók új engedélyezési eljárásáról. Támogatod, ellenzed, hogy most már szinte bárki simán szerezhet ilyen fegyvert?"

Ize,

te most itten interjut csinalsz velem?

Mert akkor menjunk at maganemilbe:

gvass KUKAC freemail PONT hu

Itt kezdunk offtopik lenni.

(Nana, hogy tamogatom, hogy vegre europai modon lehet veszelytelen onvedelmi ezskozhoz jutni, meg ha a jard viselesinkent 2 rugot el is lop.)

Előzmény: Fürgeláb (593)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.04.16 0 0 593
Ha lehet, kihasználnám a lehetőséget, hogy megismerjem a véleményed a gázriasztók új engedélyezési eljárásáról. Támogatod, ellenzed, hogy most már szinte bárki simán szerezhet ilyen fegyvert?
Előzmény: gvass1 (589)
bantam Creative Commons License 2006.04.16 0 0 592
legyen 2;)
Előzmény: Törölt nick (591)
Mossberg 12 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 590

Bocsi de szerintem a 100 ezres legóvatosabb becslés is hibás!Tudod faluhelyen minden portán akad Flóbert és/vagy légpuska!Meg még amit nem vernek nagydobra:rengeteg ún.dugifegyver,nemrég  a közeli faluban egy 70 egynéhány éves bácsinál találtak a zsaruk 2db I.vh-s Mannlichert és egy II.vh-s német géppuskát a padláson mivel a kisunoka elszólta magát!A családunkban is volt eset(nagyapám testvérénél)hogy szétrobbant a padláson rejtegetett puska és ez a legvadabb 60-as évek közepén volt!(akkor pegig nem igazán lehetett legalábbis nagyon nehezen illegális (legális)fegyverhez jutni.Most pedig:Mikor még középiskolába jártam a kollégiumban kérdezték hogy nem kell e stuki(pa-63)/uzi/ak/gránát?(nem hatástalanított vagy gáz!)Mivel hallották hogy engem érdekel az ilyesmi.(Nem vettem)És ezt 1-2 órán belül megkaptam volna!Amúgy kb 24 óra alatt  bármilyen csúzlit beszereznek neked ha legombolod a jattot a megfelelő alaknál!

Előzmény: Fürgeláb (586)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 589

"A  rendőrök azt mondják, megkérdezték a kereskedőket, hogy mennyit adtak el, onnan veszik. Ha ez nem igaz, akkor hazudtak."

Muhahahahaaaaaa.

Tehat a rendorok ezek szerint felhivtak az orszag 200+ vadasz es fegyverboltjat, plusz az idokozben megszunteket is, hogy "megis, tessek megmondani, hogy az utobbi max. 13 evben hany flobertet teccett eladni?"

Jaj mar....ekkora faszsagot, aki elhisz, az sem normalis.

Raadasul erre van egy ellenbizonyitek: engem sem kerdeztek meg, sooot, en nem is ismerek olyan kereskedot, akit megkerdeztek volna. Tehat ennyi fegyo mar csak teoretikusan is hianyzik.

""Csak" két félnapodat kell elbaszni vele, az egyiket a bevizsgálásnál, a másikat az engedélykérésnél."

Egen, tehat teged olyan szarul fizetnek, hogy egy atlag 10-15 ezret ero flobert (a tobbseguk ugye keseru) megtartasa az neked megeri a 2 (sztem 3) fel munkanapot, a kiutazast obuda halal faszara, a beszamozas, a bevizsgalas es az engedelyezes koltseget???

Es akkor nezzuk azt, ha mondjuk Debrecenben laksz...

Tehat ha nem vagy orvosi szinten elmebeteg, akkor fogod a flobertet es engedelykeres nelkul kihajitod a kukaba, es amikor lampertmonika fejit meglatod a teveben, automatikusan lekopod.

Előzmény: Fürgeláb (588)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.04.16 0 0 588

A rendőrök azt mondják, megkérdezték a kereskedőket, hogy mennyit adtak el, onnan veszik. Ha ez nem igaz, akkor hazudtak.

Nem vagyok a flóbertek engedélybuzisága mellett, de az nem igaz, hogy bonyolult és hosszú lenne az engedélyezési eljárás. "Csak" két félnapodat kell elbaszni vele, az egyiket a bevizsgálásnál, a másikat az engedélykérésnél.

A passzív ellenállásos érveléseddel nem értek egyet. Azért az emberek félnek a börtöntől, amivel most a rendőrség fenyegetőzik. Valószínűbbnek látom inkább, ha volt is 100 ezer flóbert, az már működőképesen nincs ekkora mennyiségben. Vagy a kukába került, vagy pedig a padláson egy doboz mélyére.

Előzmény: gvass1 (587)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 587

"A rendőrség a 10 ezres becslését arra alapozta, hogy megnézték a Magyarországon kereskedők által forgalomba hozott flóbertek számát."

A micsodaaaaat?

Honnan francbol tudnak a rendorok, hogy hany darab kerult forgalomba, hiszen 1991-2004-ig semmifele nyilvantartast sem kellett ezekrol a jatekfegyverekrol vezetni!

Semmilyen adatuk nincs, es jogszeruen nem is lehetne roluk.

A legnagyobb magyar gyarto (K. muvek) sajat bevallasa szerint, csak a VZD (broaffff) tipusbol 80 ezer darabot adott el itthon!!!

"Ehhez még hozzájött, hogy a meghosszabbított határidő alatt nem volt túl magas az új engedélykérések száma."

Ez talan inkabb arra bizonyitek, hogy az emberek nem komplett idiotak, es a melyostoba tilalmakkal szemben inkabb a passziv ellenallast valasztjak.

Mar csak az engedelyezesi eljaras ara, hosszusaga es bonyolultsaga okan is.

Előzmény: Fürgeláb (586)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.04.16 0 0 586

A rendőrség a 10 ezres becslését arra alapozta, hogy megnézték a Magyarországon kereskedők által forgalomba hozott flóbertek számát. Ehhez még hozzájött, hogy a meghosszabbított határidő alatt nem volt túl magas az új engedélykérések száma.

A 100 ezres becslés véleményed szerint mitől állja meg a helyét?

Előzmény: gvass1 (577)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 585
"

koszonom szepen.... szoval akkor ha jól értem valaki a kornyezetemben cowboyt jatszik.."

Hat nem kovboj, hanem inkabb vilaghaborus angol katona!

Torkolati energiaja olyan 350 J, ugyhogy azert nem oylan rossz az ilyen dognehez nagy lovedeknel.

Előzmény: mabelle (583)
radom1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 584

Ja. Valóban .455 Webley brit revkótöltény. Jó gyengusz lőszer, de mackós lövedékkel. Jelenleg legfeljebb hobbi-, vagy gyűjtői kaliber.

radom1

Előzmény: gvass1 (582)
mabelle Creative Commons License 2006.04.16 0 0 583

mindig tanul valamit az ember;-))

koszonom szepen.... szoval akkor ha jól értem valaki a kornyezetemben cowboyt jatszik..

Előzmény: gvass1 (582)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 582

Hi,

azert a HUVELYhosszot illik merni, nem a telejs toltenyhosszt, de most utanapislogva szagirodalomban, a fenekjelzesek alapjan is egyertelmuen .455 Webley MKVI (FMJ-lovedek), rendszeresites: 1939, gyartasi ev meg ami a fenekin van.

Előzmény: mabelle (580)
mabelle Creative Commons License 2006.04.16 0 0 581
ha a huvely vegen nem szamolom a keretet, akkor stimmelhet a .455
Előzmény: gvass1 (579)
mabelle Creative Commons License 2006.04.16 0 0 580

udv gvass1

meroszalaggal:-) 13x31..

Előzmény: gvass1 (579)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 579

Ranezesre .455 Eley (Webley) British revolvertolteny.

De le kene merni meretit.

Előzmény: mabelle (578)
mabelle Creative Commons License 2006.04.16 0 0 578

hat jo szar képek lettek, ...én még ilyennel nem lottem... joval vaskosabb mint a 9mm.. (lehet olyan 10-11..)az aljára  K43  VIZ van írva

lehet tök egyszeru, de nem vagyok szakerto..

udv

Előzmény: mabelle (575)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 577

Rendorsegi 10(tiz) ezres valtott ki nagy megrokonyodest belolunk, talan 1 honapja, a pontos linkkel stb megtalalod a fegyvertartas vagy felelem topikban!

A BM (rendorsgere hivatkozva) a kulonfele eloterjesztesekben kovetkezetesen 100-200 ezerre tette a flobertek szamat, IMHO a felso all kozel a valosaghoz.

A fenti topikban lathatod az erre hivatkozo parlamenti eloterjesztes linkjet is (Vari-Gal), ami pont a flobertek enghez kotottseget akarta feloldani, de semmi nem lett belole, kampanyfogas volt.

Előzmény: Fürgeláb (576)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.04.16 0 0 576

De melyik állítás átvételére írtad a takony munkát? A 10 ezres, vagy a 100 ezres?

A kérdésem egyébként eredetileg az volt, hogy ki találkozott egyáltalán ilyen rendőrségi közleménnyel, hogy 100 ezer flóbert van. Mert szerintem nem volt. Igy nem az állítás kritikátlan átvételéről van szó, hanem hazugságról.

Előzmény: gvass1 (574)
mabelle Creative Commons License 2006.04.16 0 0 575

udv gvass1

benyomok mindjart nehany kepet egy lovedekrol... megmondod milyen? nem vagyok benne biztos..

Előzmény: gvass1 (574)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 574

Takony: "ujsagiroi" munka. Francot munka, rendorsegi sajtokozelmeny kiritkatlan atvetele, masik oldal, ellenorzo forras igenybe nem vetele.

Plusz a nyomtatott lapban kozrohej modon, olyan statisztika illusztral, amiben meg van gaz-riaszto TARTASI engedely!

Előzmény: Fürgeláb (573)
Fürgeláb Creative Commons License 2006.04.15 0 0 573
Melyikre értetted a taknyot, a 10 ezres, vagy a 100 ezres becslésre?
Előzmény: gvass1 (571)
STEVE.5 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 572
Pedig, az a szomorú, hogy ha a jelenlegi "nyerésre" álló csapatnak "bejön" a dolog, megint elfelejtik a Vári Gyula féle módosítást.
Előzmény: gvass1 (571)
gvass1 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 571
hi,
a renrdoseg - az elozovel immar ellentetes - faszsagainak kritikatlan atvetele, takony, nem ujsagiras!
Előzmény: Fürgeláb (569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!