Keresés

Részletes keresés

geodo1 Creative Commons License 2015.10.01 0 3 7909

sarti ugyan csak nagyon érintőlegesen szerepel benne, de a sithónia-félsziget már nagyon is része alábbi beszámolónak:

chalkidiki és ammouliani-sziget.

geodo1 Creative Commons License 2015.09.15 0 1 7908

7890-ben és 7895-ben írtam erről.

Előzmény: mcsabane (7907)
mcsabane Creative Commons License 2015.09.15 0 0 7907

kõszönöm

még az auto bérlès is eszünkbe jutott, esetleg tudja - e valaki hogy a Szaloniki reptérről bérléskor mennyi depositot kérnek?

Előzmény: Okusaba (7906)
Okusaba Creative Commons License 2015.09.15 0 1 7906

Szia,

http://www.sarti.gr/hu/sarti-taxi-repteri-transzfer.html

itt a link és írj nekik emailt.

Nekünk a szállásadó intézte.

De nem főre, hanem autóra vannak az árak.

Előzmény: mcsabane (7905)
mcsabane Creative Commons License 2015.09.15 -1 0 7905

Szia

Tudnál  segiteni abban hogy a Sithon traveltől hogyan rendelted meg a transzfert  és mennyibe került / fő?

köszönöm előre is 

Előzmény: Okusaba (7888)
imesc Creative Commons License 2015.09.14 0 0 7904

Még egy jól felkészített autóval is történhet ilyen hosszú úton valami probléma

Egy jól felkészített autónál kb. akkora a meghibásodás valószínűsége, mint egy jól felkészített repülőgépnél. Ha mégis beüt a krakk, akkor letolom az út szélére (ha van) és hívom a non-stop assistance szolgáltatást, repülővel ugyan ez a levegőben...

Porsche Hungária szervizben szoktam az időszakos szervizeket végeztetni, cserébe ingyenesen jár Európán belül az assistance, ahogyan előttem leírták azokkal a szolgáltatásokkal. :-)

Előzmény: Okusaba (7898)
S-900 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 7903

Sziasztok!

Barátaim egy autóval 4-en holnap az esti órákban indulnak Sartiba. Aki esetleg járt a napokban a Röszkei határon, azoktól érdeklődnék, hogy milyen a határ, időben mennyire számoljanak? Előre is köszönöm az infót.

Okusaba Creative Commons License 2015.09.13 -1 0 7902

Dehogy akarok vitatkozni, csak beszélgettünk kit mi motivál a repülés felé.

Egyébként, előítéletes vagyok? Igen.

Van realitása? Nincs.

Működnek a régi beidegződések aminek a megváltoztatásához idő kell.

Előzmény: Boar... (7900)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.13 0 1 7901

sztem meg nem is kért tanácsot. elmondta, h miért választ más eljutást, ti meg megpróbáljátok meggyőzni (ahogy az itteni autós topikosok általában ezt teszik, mikor ez a téma előkerül :) ), h de pedig az autó az egyedüli üdvözítő és legesleg. pedig nem az.

Előzmény: Boar... (7900)
Boar... Creative Commons License 2015.09.13 -1 0 7900

Neked meg azt nem sikerül megértened, hogy nem afrikába mész...

Ha nem kötsz olyan biztosítást ami assistance szolgáltatást is tartalmaz akkor elmented a telefonodba egy hazai autómentős számát és ha beüt a vész, tíz-tizenöt órán belül ott van érted. De ha nem akarsz élni ezzel az opcióval, akkor amerre jársz, ott is emberek élnek, vannak szakszervizek akik semmivel sem rosszabbak mint pl. a hazaiak.

Vitatkozni nincs kedvem, Te nem tanácsot hanem megerősítést keresel.

Bujazliz Creative Commons License 2015.09.13 0 0 7899

Ha félelmed van az autó vonatkozásában, akkor köss itthon, éves Euro Assistance biztosítást. Nekem 8 éves Dacia Logan-om van (féltestvére a Thalianak). Nekem egy évre 18 ezer és akár szerbiában, akárt görögországban ha elromlik az autód, fizetik a javítást, max 2 nap szállást, ha meg nem javítható, a hazafuvarozást. Van 10+-os díjcsomag is, a 10 évnél régebbi autókra is (max. 15 évesig lehet biztosítást kötni).

Okusaba Creative Commons License 2015.09.12 0 0 7898

Nem sikerült megértened, nem a vezetéssel van bajom, hanem ha műszaki probléma van, akkor annak intézésével vannak aggályaim.

Ha Pesten történik ilyesmi, letolom az autót az útról, telefonálok egyet és jönnek "megmenteni", vagy buszra ülök és majd "visszatérünk a problémára". 

Ha tőlünk nyugatabbra történne ilyesmi (Németországnál messzebb még nem mentem) számíthatok arra, hogy korrektül megcsinálják, fizetek és mehetek tovább. Tőlünk keletebbre nem bízom abban, hogy ez ennyire simán menne.

Egy másik fórumon az idén is  olvastam, hogy megbízható szervizt kerestek Thessaloniki környékén, vagy egy másik esetben megadták milyen alkatrész kellene és hogy lenne e valaki, aki elvinné nekik. 

Még egy jól felkészített autóval is történhet ilyen hosszú úton valami probléma, s mivel nagyon nem értek hozzá, így engem jobban aggaszt.

Előzmény: Boar... (7897)
Boar... Creative Commons License 2015.09.12 0 0 7897

...vezettem már ennyit nem egyszer.

Csak nem a balkánon.

Pesten rosszabb vezetni. Ráállsz az autópályára aztán Szerbiában egy kicsit lejössz róla meg Makedóniában is egy kicsit lejössz róla oszt jónapot. Viszont ahol nem pályán mész ott meg többségében gyönyörű helyeken vezet az út.

Előzmény: Okusaba (7894)
Okusaba Creative Commons License 2015.09.12 0 0 7896

Köszönöm, ez még jó lehet.

Előzmény: geodo1 (7895)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 7895

azért ha legközelebb mész, nézd meg ezeket a kölcsönzőket:

http://rideanddrive.gr/

https://www.poseidoncarrentals.com/

4-5 euró per nap a nullázó önrész, nincs semmi átverés, nincs előleg, egyszerű, laza, görögös ügymenet. a műszaki hibától pedig pont bérlésnél nincs miért tartani: 0-24 órás ügyelet, baj esetén mennek, javítják, kicserélik az autót. persze várakozni nyilván kell, kellemetlennek kellemetlen, háta közepére nem hiányzik az embernek, de más aggódni való ezzel nincs.

Előzmény: Okusaba (7894)
Okusaba Creative Commons License 2015.09.12 -1 0 7894

Thaliám van. Maga a távolság nem lenne akadály, vezettem már ennyit nem egyszer.

Csak nem a balkánon.

Ami visszatart, hogy 4 nő nulla műszaki tudással, mi van ha történik valami az autóval. Kiben bízhatok ha sufniszervíz, vagy ha hivatalos márkaszerviz akkor pedig drága és ott is átverhetnek. Így nézve már nem is tűnt olyan drágának az a repülő. 

Autóbérlést néztem, a helyzet hasonló, nincs baj, míg nincs baj. A különböző önrészekkel, biztosítékokkal együtt már nem tűnt olyan vonzónak a lehetőség. Az idén pedig a pihenés volt a cél. Ki sem mozdultunk Sartiról. 

Tavaly a fiam is jött velünk, amerikai focizik, sejtheted, nem lehet beültetni akármilyen autóba, a Thaliába is nehezen fér be a maga 2 méteres magasságával.

Előzmény: Pierr_Kardán (7889)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 7893

már öngól a repülés - márhogy neked. ez a szó lemaradt. :)  amúgy ha nem fővárosi vagy, akkor is csak töredékét koptatod, mint amennyit így, max. az arányok romlanak, igaz, azok akár jelentősen is. de a lényeg szempontjából amúgy ez mindegy is, mert pont arról beszéltem, h mindenki esete más, és rengeteg a változó: ki hol él, kinek milyen autója van, hányan utaznak, hová utaznak, mennyiért veszi a repjegyet, milyen autókölcsönzőt talál, mekkora autót bérel, szereti-e magával cipelni a fél háztartását... és ezek még csak az anyagi szempontok, van legalább ennyi azon túli is.

szóval én csak azt akartam elmondani, h egyáltalán nem lehet azt így kijelenteni, h valami teljesen földről elrugaszkodott, anyagilag okvetlenül ráfizetés dolog repülővel utazni, mert nem feltétlenül az. még ilyen 1000 km körüli távolságra sem. hosszabbra, vagy amikor már komolyabbat kell kompozni meg pláne nem.

Előzmény: Boar... (7892)
Boar... Creative Commons License 2015.09.12 -1 0 7892

Plusz, nem az én kocsimat koptatom, és ha beleveszem az időbe, h el kell menni a reptérre, h ott is kell várni a tranzitban, akkor is lényegesen gyorsabb és kényelmesebb.

Amennyiben a fővárosban élsz. Amúgy meg fel kell jutni, meg kell oldani a saját autó elhelyezését i tak dajse... Én itthonról három óra alatt jutok el a repülőtérre. Ha ehhez hozzáveszem a görögországi várakozásokat és járulékos költségeket, már öngól a repülés.

Előzmény: geodo1 (7890)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.09.12 0 0 7891

Szerintem is mindenki úgy osztja be a rendelkezésére álló időt és pénzt, ahogy azt jónak tartja!!!

Autós családban nőttem fel (a családi albumban vannak olyan képek a családról az Északi tenger partján, vagy az Adria déli részén, amire én magam nem is emlékszem, mert még olyan kicsi voltam, hogy nem is emlékezhetek rá), ezért nekem az elsőszámú közlekedési eszköz, kirándulási forma, nyaralási alap az autó.

Ettől függetlenül, ha bruttó 4 nap van egy római, vagy párizsi városnézésre, akkor eszembe se jut autóba ülni, hanem akkor irány a repülő.

Ha viszont valaki 14 napra megy Görögországba (a szárazföldi részre) nyaralni, akkor mindent egybevetve szerintem előnyösebb autóval menni.

Előzmény: geodo1 (7890)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.12 0 1 7890

Ez is egy régi vita, amire nincs igazán megoldás, mert ez nem is csak anyagi kérdés. Például én végig nem gyűrném a Balkánt egy észak-görög nyaralásért autóval, még ha olcsóbb, akkor sem. Déli szigetekre meg aztán végképp nem. Mást meg ez nem fáraszt, sőt szórakoztat.

Viszont, azért a matekod cizellálnám. :) SKG-ba a legjobb jegyár idén 7.5e volt-retúr, nem egy irány. Én idén szept. elejére 9-ért vettem, szintén retúr. 
Aztán, sokan vagyunk olyanok, akik nem szeretnek sok csomaggal utazni, hanem mindazt, amit úgy tennénk be a csomagba, hogy ki tudja, hátha egyszer jól jönne, azt mind otthon hagyjuk. :) Így nálunk a feladott poggyász díja sem jön hozzá.

2x120 euróért transzfert fizetni egyáltalán nem kell. Autót a reptéren érdemes már beszerezni, egyrészt mert olcsóbb, másrészt mert nincs fenti transzferköltség. Megint saját példa: öt napra 110 euró volt egy kocsi, úgy, h baj esetén nulla euró lett volna az én felelősségem (ha vállaltam volna önrészt, akkor meg csak 90 lett volna az ár).

Szóval, ez a mostani Chalkidiki utazási költsége 18 ezer forint és 110 euró volt, öt napra (és most abba bele sem megyek, h mivel van wizz credit cardom, így a jegyet pontokból fizettem, tehát effektív forintomba nem is került). Egy hétnél ez további negyven eurót jelentett volna még. Ez abszolút versenyképes az autós árral, főként, ha nem csak az üzemanyagot számolja az ember, hanem a futást is... Plusz, nem az én kocsimat koptatom, és ha beleveszem az időbe, h el kell menni a reptérre, h ott is kell várni a tranzitban, akkor is lényegesen gyorsabb és kényelmesebb.

Persze mondom, lehet ezt egyénenként is sokféleképpen matekozni; a lényeg, h bizony könnyen megesik, h megérheti még anyagilag is a repülős út.

Előzmény: Pierr_Kardán (7889)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.09.11 -1 1 7889

Értem én ezt a nagy repülőmániát, csak fel nem foghatom.

A legjobb esetben 1 főnek 1 irányba a repülőjegy BUD-ról SKG-ra 10 eFt, 4 x 2 10 az 80 eFt. A poggyász legjobb esetben 1 főnek 1 irányba 5 eFt, 4 x 2 x 5 az 40 eFt.

A transzfer 2 x 120 euró, az 240 x 300, vagyis 72 eFt. Ehhez jön a helyi kocsibérlés, ha mozogni is akartok, az is megvan vagy 100 euró.

Ez így együtt már 220 eFt. Ebből a pénzből már nemhogy oda-vissza megjárjátok négyen az utat egy kisfogyasztású dízel autóval, hanem már tudtok is venni egy kisfogyasztású dízel autót :-)

Előzmény: Okusaba (7888)
Okusaba Creative Commons License 2015.09.11 0 0 7888

Szia kikaku,

mi már kétszer is így mentünk Sartira repülővel.

4 fő, 4 bőrönd, a transzferszolgáltatást választottuk 120 euro/irány/autó.

Sithon travel, mikrobusszal jöttek értünk, teljesen korrektek voltak.

A távolsági busz lehetőségét gyorsan elvetettük, többszöri átszállás, hosszú menetidő, nekünk a kényelem megért ennyit.

Maga a repülőjegy nem drága, ha most megnézed az árakat, láthatod. Tavaly is hasonló áron vettük meg még szeptember elején idén júniusra. Figyeltem hogyan mozognak az árak, gyakorlatilag végig ennyi maradt.(kis mozgás persze volt) A bőröndök meg tudják drágítani az utat tavaly 4.500,- most 7.750,- irányonként/db.

Előzmény: kikaku (7884)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 7887

nem tudom mikor utaznál, még idén, vagy már jövő évre keresel. legjobb, ha megnézed az árakat. pl. itt:

http://rideanddrive.gr/

vagy

Előzmény: kikaku (7886)
kikaku Creative Commons License 2015.09.11 0 0 7886

Köszönöm! :) Gyor volt a válasz. ;)

Autóbérlés? Ha 2 hétre bérlem ki az nagyon drága szerinted? Lehet hülye kérdés.

Előzmény: geodo1 (7885)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 7885

- buszmenetrend a busztársaság oldalán:

http://www.ktel-chalkidikis.gr/index.php?act=viewCat&catId=1039

hogy ezt elérd, a reptéri, 78-as busszal kell elmenni a távolsági busz végállomásáig.

itt írnak árakról is, magyarul, igaz két éves, de nagyságrendi eltérés minden bizonnyal nincs:

http://sarti-info.hu/makedonia/tavolsagi-buszjarat-sarti-es-thessaloniki-kozott.php

- 9 ezer, feladott csomag nélkül, szept. elején.

- árak: boltban itthon plusz 10-15 %, gyros 2.50, tavernában egy átlagvacsora 20-25 eur két főre, frappé 1.50-2.50, napágyaknál 3. autóbérlést érdemes már a reptérre kérni, hiszen akkor nincsen transzferköltség sem. most szeptember elején 22 euró volt így egy kiskocsi, nullás önrészes biztosítással együtt.

Előzmény: kikaku (7884)
kikaku Creative Commons License 2015.09.11 0 0 7884

Sziasztok!

Kérdéseim a következők lennének:

Repülővel szeretnék menni Thessalonikibe, onnan pedig Sartiba. Kérem akinek van tapasztalata, az írja meg nekem, hogyan érdemes menni. (Busz, taxi, transfer?) Mennyibe jön ki  Thasaloniki-Sarti oda vissza? Ft/Euro

Budapest-Thessaloniki repülőjegy nektek oda vissza mennyibe került?

(Ja amúgy ennyien utaznánk: 2 felnőtt és 2 tizenegy-év alatti gyerek.)

Továbbá most milyen árak vannak Sartin? (Éttermek, Élelmiszerek, Autó bérlés stb.)

Én már sok helyen nézegettem de nem tudok eligazodni. Segítenétek, tanácsolnátok?

Üdvözlettel!

Katrincs Creative Commons License 2015.08.25 0 0 7883

Köszi :) Szeretünk utazni,így ki fogjuk bírni :)

Előzmény: Okusaba (7882)
Okusaba Creative Commons License 2015.08.25 0 0 7882

"Őszinte részvétem" ami a buszos utazást illeti :)

Mi utolsó két évben már repülővel mentünk, előtte autóval, busszal pedig valamikor az őskorban.

Túl hosszú, túl kényelmetlen stb. Ahogy "öregszünk" rosszabbul tűrjük a megpróbáltatásokat. :)

Előzmény: Katrincs (7881)
Katrincs Creative Commons License 2015.08.25 0 0 7881

Busszal utazunk,de a csomaggal kapcsolatban már minden infót megkaptunk. A cipőt meg majd,úgy is látjuk,úgy hogy most már ez miatt nem aggódok. :)

Előzmény: Okusaba (7880)
Okusaba Creative Commons License 2015.08.25 0 0 7880

Mivel utaztok? Busz esetén a csomag mérete is kérdés lehet.

A narancsparton jártam már, nekünk nem kellett cipő, igaz, nem is másztuk meg a sziklákat :)

A hajókázásról nincs személyes tapasztalatom, az nem az én világom, a gyerekemék ott se hiányolták a cipőt. De majd tájékozódsz Sartin is és meglátod.

Előzmény: Katrincs (7879)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!