Alapvető probléma: Te az ottani helyzetedből indulsz ki, ami egészen más minden szempontból. Nekik pedig itt vannak gondjaik---valósak hellyel- közzel. Itt a legtöbb helyen van kerítés, az ötlet járható---egybaj van vele: el kellene fogadtatni a macskatartóval......Neked nincs keritésed, nincs gondod sem (egészen más a hozzáállás, fejlettebb az állattartás): neked nem kell ilyen "szögesdrót". Amiket írsz lényegében igazak...csak itt még pro és kontra sajnos éretlen a helyzet. Szépen kérem: akinek nem inge, ne öltözzön!!!!!!! Megértem őket (részben) hiszen a homokozóban a macskakaka tényleg nem egészséges---bár én ebben az esetben a gyerek miatt letakarnám--ami legalább csökkenti a bajt! Ötlet (ne öljetek!): ha a szomszéddal nem lehet beszélni: ugyanez talán járható a bejutás akadályozására is. Gallyakból kivitelezve nem drága, és nem kell túl sűrűn javitgatni, 24 órázni....
ez nem kitalalt dolog,aki kepes egy a telken atjaro macskabol ekkora ugyet csinalni,annak a kovetkezo baja a haza elott biciklizo gyerek lesz...Tapasztalat....
Valoban vannak ilyen ontorvenyu emberek,de neha eleg,ha emberukre talalnak,rogton visszavesznek a nagy hangjukbol....
Nekem is van ilyen szomszedom,tudom,mirol beszelek..Igaz a szomszed viszonylag uj,elso talalkozasra kozolte velunk az O szabalyait..Lassan kezdi megtanulni a MI szabalyainkat
Csúszi! Nagyfesz. vezeték! Nem kisfesz. vill. pásztor. Nem apró énekes madarak, hanem szig. védett ragadozók, gólyák.Néhány más. Sajnos ritkán élik túl. Tudomásom szerint. Mindamellet nagy baj, hogy az áramszolg. sz...rik a vezetékek, oszlopok szigetelésére!
Ez az "a" megoldás járhatónak tűnik. Ha sikerül résmentesen megoldani. Nem tudom hogy gyakorlatban hogyan "jön be", de tényleg jónak tűnik, és a fészekoduk védelmére tényleg bevált. Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe : )?
Hm. . .emlekszel - ontorvenyu vagyok en is, nehezen birom elviselni, ha valaki szamoker tolem olyant amire nem tettem fel az eletemet - es sok van ilyen. Ne hidd, hogy ebbol az "elharcos" dolgbol kovetkeztetni tudsz arra, mi is nem csinalok, amit szerinted kellene. Maradjunk ennel a topiknal - itt legyen ennyi eleg.
Sajnalatos amit a baratodrol irtal - es ez barhol barkivel elofordulhat, semmi sem allando. Johet javulas, johet lecsuszas barhol!
Viszont - ha valamit meg lehet tenni, bun nem megtenni. Az meg itt most a macskas kerdes. Hogyan szabalyozzuk a kedvenceinket. Igaz, valamennyi penz segit rajta, hogy tudjon az ember vallalni par joszagot, es gondoskodjon roluk. Itt lehet beszelni macskakrol, verseny agarakrol, versenylovakrol es meg sokrol. . .kinek mire futja, kinek mihez van erzeke. . .szivesen vallalnek tobbet, kutyat is, lovat is - de hat azt nem tudnam ebben a hazban elrendezni - no es nagyobb fizetes is kellene hozza.
Hát, megnézném hogyan ápolod a szomszédi viszonyt egy olyan "igazi" cigánycsaláddal. Nekem volt olyan barátom, akit terrrorizáltak keményen, úgyhogy mivel én valóban humanista vagyok, azt kívánom neked, sose legyenek ilyen szomszédaid mert ezekkel bizony semmire se mennél. Mielőtt még azzal jössz, hogy miért költözött oda, nos, ő ott lakott gyermekkora óta, egy kedves kis falu volt egészen addig, amíg ez a banda meg nem érkezett. Nemhogy ápolni nem lehetett velük semmit, elég volt ha rájuk nézett valaki, már ezért képesek voltak összeverni.
Nagy a baj akkor, amikor elkényelmesedett emberek úgy alkotnak véleményt, hogy fogalmuk sincs a világról.
Te például itt a macskás topikban élhercosa vagy az emberibb életnek, és az állatok jogainak. Ez szép. De vajon tobzódsz-e ennyit egyik Tibet topikban, ahol mondjuk konkrétan ártatlan embereket gyilkolásznak halomra, nem pedig macskákat akarnak slaggal locsolgatni? Csak érdeklődöm, semmi több.
Éppúgy gyomnövénynek számít, éppúgy zavar mindenkit, akinek ápolt kertje (termése) van.
No akkor ismét, látom nehéz. Az ápolt kertben gyom, egyéb helyen nem. Én is ezt mondtam, csak még mindíg nem érted sajnos. Pedig még példát is hoztam, hármat is (tudod, búzatáblában a rozs gyom, rozstáblában nem az, a martilapu a kertedben gyom, máshol gyógynövény). Közegfüggő, semmi más. Olyan nincs, hogy valami mindenképpen gyom. A macska az én kertemben kártevő, nálad kisbaba. Eccerű. Még mindíg.
soksoksoksok helyen mar elobbre vannak mint a szeneslapattal agyonutni, megmergezni a "folosleget
Ne viccelj. A fejlett nyugati államok, melynek (még) élén áll meseország, elsők között irtotta ki az állatokat és a természetet maga alól. De vezet a légszennyezéstől kezdve, még számtalan természetpustító tevékenységben. Hogy az atomrobbantások okozta felfoghatatlan természeti károkról ne is beszéljünk, persze ebben még mások is követték őket sajnos. Nem vall túlzottan tág látókörre, ha ilyen paraméterek mellett "előbbre tartásról, emberibb életről" beszélsz. Ott csak azért van emberibb élet jelenleg, mert más országokat leigáznak. Nézd meg a NASA felvételeit a Szikláshegység környékéről, vagy Alaszkáról. Rémisztő. A megapoliszok miatt kisebb országnyi területeken irtották ki a fákat, nözényzetet, ezzel együtt számos fajt űztek el, vagy pusztítottak ki. Miről beszélünk? Tényleg egy macska a legfontosabb problémád amikor állatvédelemről beszélünk?
Maskent ekkora butasagot nem irtal volna - csak kellett egy kis emlitese a macskairtasnak, minden ertelem nelkul - hogy ne karsodjon a baratsagunk . . .
Inkább értelmezz! Én azt írtam, hogy minden csak bizonyos helyen, bizonyos környezetben számít kártevőnek és gyomnak. A parlagfű az USA-ból behurcolt növény, nálunk nem volt honos, így ebben a környezetben gyom. Mi itt a problémád? Én is erről beszéltem.
Azert hozom peldanak - mert a jo szomszedsagot apolni kell. . .nem eleg elvarni dolgokat, hogy majd a masik tesz erte valamit. Hosszu lenne a lista itt, meg el is ternenk erosen a topik temajatol. . .
Peldaul irhatnek rolad. . .de nem ismertlek, igaz? Mondjuk teged ez nem akadalyoz meg - ismered az eletemet rendesen :))!
PL ha kimegyek a tohoz vagy a fuggoagyhoz, nem kell aggodnom, hogy leskelodik a kerites felett a szomszedasszony :)).
Mindíg csak te, te, te. Mintha a világ belőled, és a te szomszédaidból állna. Pedig emlékszem, évekkel ezelőtt mekkora balhé volt abból, hogy az USA-ban egy svájci családra rárobbantotta a hatóságot egy gonosz szomszéd. Méghozzá aljas módon, a gyerekeket vádolta meg fajtalankodással csak azért, mert a kb. 7éves kisfiú segített pisilni a 3éves kistestvérének. No, meseországban ezért a 7éves kisfiút láncraverve vitték börtönbe, iszonyat nagy nemzetközi balhé lett belőle. Végül persze kiderült, hogy a szomszéd volt gonosz, egy rohadék. Hogy a kisgyerek min ment keresztül meseországodban, azt inkább ne firtassuk, de valószínűleg téged nem is érdekelne, mert nem macskáról van szó.
Ha neked nincs olyan szerencséd, hogy jó szomszédaid vannak, akkor izgulhatnál naponta, hogy most miért fog feljelenteni egy unatkozó gonosz szomszéd.
De ugye mivel te csak saját kis szűk környezetedet ismered a világból, ez számodra megegyezik a világgal.
64 millio hazimacska el az USA-ban. . . sok municio kellene ahhoz. . .no meg a 64 millionak vannak ertelmes gazdaik is - akik ilyent nem tartananak olyan jo otletnek mint te.
Ha nem teszed, akkor megteszik ok - es neked szamlaznak
Lesz ez még így macskákkal is. Elég egy kis hiszti valamilyen macskás ügyben a TV-ben, és a TV társadalom droidjai már követelik is a macskák kilövését.
"hogy egy csillámporos csodaországból jött, pacsi marcizó macskababással kínlódjak, ebben biztos lehetsz"
Oszinten - te az orszagban elsz, a nyelvben, minden nap az vesz korul. Annak ellenere ezt a modnatot olyan szepen osszeszedted, hogy akar en is tehettem volna :))!
Hát nézd, ha nem cirkuszolnál annyit amitől jobban szórakozom mint egy kabaréban, és sem éreznék késztetést arra, hogy egy csillámporos csodaországból jött, pacsi marcizó macskababással kínlódjak, ebben biztos lehetsz. :-)
Jobban felfogom mint gondolnad. Nem eleg, hogy a "bacon" es a "lajtos" begyuruzik. . .masnank is utat kellene adni.
Ha nincs pelda ra, es hidd el, nincs egyedul a hely ebben ahol elek - soksoksoksok helyen mar elobbre vannak mint a szeneslapattal agyonutni, megmergezni a "folosleget".
Csak a magyar ne fogna fel? Csak a magyar ne lenne kepes emberhez meltobban elni? Mert az embereg egyik fokmeroje, hogyan viselkedik a gyerekeivel, oregjeivel, allataival, kornyezetevel az ember.
Olyan kepet festetek itt magatokrol a macska ellenesseggel (oszinten, nem tesz egy oltest sem az en eletemben, az en szokasaimban, mi a te vagy a hozzad hasonlok velemenye a macska tartasi szokasaimrol).
Miert irok ide? Mert nem csak te olvasod a topikot. Mert adok neked arra alkalmat, hogy kifejtsd mit is csinalsz, es akkor masok hamarabb eszreveszik, hogy hogyan NEM szabad. . .negativ peldabol is lehet tanulni.
Tudod mit? nAGyvonalu leszek - nem is kell valaszoljal. .. hagyom, hogy megorizd az arcodat.
Én ezt nagyon jól felfogtam, csakhogy te itt nem magad miatt mantrázol már napok óta, hanem am block mindenkire értendően. Ha neked nincs gondod a macskáidból a szomszédokkal az egy nagyon jó dolog, mi is örvendünk vala. Már csak azt kéne megértened, hogy ettől még másnak lehetnek problémái, vagy lehet rengeteg macska a környéken ami elen valahogy védekeznie kell. Neked ez a megértés hiányzik de alapjaiban, mert képtelen vagy felfogni, hogy a te kis szűk környezeted nem a egész világ.