Keresés

Részletes keresés

k i s t e s o Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6261
Tényleg! Voltál? Kérünk beszámolót az eseményről!
Előzmény: Szorgos (6186)
k i s t e s o Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6260
Itt! :))
Előzmény: milka01 (6183)
k i s t e s o Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6259
Az a kocsma még megvan... Mintha láttam volna egy hónapja...
Előzmény: milka01 (6179)
k i s t e s o Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6258

Itt milyen komplexum is épül?

Előzmény: Palotasziget (6177)
k i s t e s o Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6257

Sziasztok!

Látom megindult az élet! Üdv a barátaimnak!! Pussz-pussz... :))

Megyek sorba a hozzászólásokkal!

kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6256

Kedves milka01! (toredelmesen es ismet bevallom, a masik nikked kedvesebb volt szamomra)

Leirtam a velemenyem, amit Te "kirohanasnak" "'harci adaleknak" veszel, azt en a cselekvokepessegem teljes tudataban irtam....

Leirtad Te is a Tiedet. Amire most en is leirom a viszontvelemenyem... Ha megengeded.

Majd ket honapot vartam, hogy hatha lesz a topikbol valami, de csak egy gyonyoruszep, rozsaszin puki (a finomlelkuek kedveert) volt az egesz.

Mikozben nagyjabol harman, konnyesre sirtatok a szemeiteket, hogy hol vannak azok, akik ebbol nemigazan kernek...

Napersze, abban tokeletesen igazad van, hogy ne csak tudomanyos komolysagu eszmefuttatasrol szoljon a topik, perszehogy belefer a hulyules, a lazasag is.

Nade konyorgom, ha mar semmirol sem szol?!

Bizonyara bennem a hiba, de mar elegem van, a joreggelt-joestet-itt a reggeli (egy kis animalt giffel diszitve) egyugyu topikokbol, ahol ha barmi masrol esik szo, az mar szentsegtoresnek szamit. Nulla tolerancia, nulla vitakeszseg, nulla igenyesseg.

Bevallom, nagyon vagyom ra, hogy egy Ujpestrol szolo topik, tenyleg Ujpestrol szoljon. A lazasagon, a hulyesegen kivul, csak legalabb egy kicsit Ujpestrol...

Nem vetted eszre? Nincs velemenyetek! Illetve van: "ugysem tudunk semmit csinalni, tehat igy jo, ahogy van..."

(es habnak a tortara, beraktok nehany egyugyu animgif-et, meg harom szepjoreggelt...)

Szerinted, ez igy jo? Ez egy regionalis! kozossegi forum? Igy kell mukodnie? Szerinted?

Mi mar leultunk egy asztalhoz, beszelgettunk mindenfelerol, Ujpestrol, a hulyesegrol, meg komoly dolgokrol vitatkoztunk is, de ennek ellenere szeretetben valtunk el.

Nem lehetne ezt ugyanigy, mondjuk az Ujpestrol szolo, szabad forumban is?

Nagyjabol ez a velemenyem. Mig nem gyoztok meg az ellenkezojerol, addig ne vegyetek zokon, hogy a semmitmondashoz nem koptatom a billentyut... mint ahogy ebben a majd ket honapban sem koptattam... :)

Bizonyara mar tapasztaltatok, rohadtul fafeju vagyok, tehat nehezen meggyozheto...:))

"Írhatok ha kell  Újpest helytörténetéről, (hidd el otthon vagyok a témában) de nem biztos hogy ez másokat is érdekel....vagy protezsálhatom az Újpesti Galéria  új kiállítását, mert a festőművész közeli, jó ismerősöm...."

Egyaltalan nem ijesztettel meg! Johet a galeria, johet a helytortenet, en teljes mertekben vevo vagyok ra...:))

Előzmény: milka01 (6255)
milka01 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6255

Üdvözletem Mindenkinek!

Dezső! Igazán örülök, hogy újra itt vagy...,éppen eleget hiányoltalak  már Téged is !

Nem igazán értem azonban a kirohanásodat, ezt a "kritikus" Dejót, "harciadalékot ebédeltél" ?

Anno mi a Dejóval (azért DEjó, mert jó volt vele is és Dejó nénivel is) annyit  "ökörködtünk",  bohóckodtunk, ha kellett vitatkoztunk is....de azért megértettük egymást  !!...Szóval miért baj, ha a hosszú ideig álló topikot, még ha "gagyival" is, de életben akartuk tartani...Miért baj, ha én kaptam egy kedves gesztust a szülinapomra , Te is kaptál anno  hasonló dolgokat....vagy küldtél is.

Te írtad: (2145) ........"itt mindennek helye van ami nem OFF.  ....úgymint a négykervédésnek,kissrácfeelingnek, valamint az állatszomszédoknak...." stb...

Én szívesen beszállok a filozófáló, helyzetelemző vagy problémafeltáró témákba is..., remélem azért még "veszem a lapot" és van véleményem amit netán még meg is tudok fogalmazni....de annak sem látom értelmét ha állandóan csak "pattogunk" és kesergünk olyan dolgokon amin mi a kisemberek változtatni nem tudunk. Persze nem árt azért ha a problémákról, gondokról beszélünk és beszélgetünk.....

Írhatok ha kell  Újpest helytörténetéről, (hidd el otthon vagyok a témában) de nem biztos hogy ez másokat is érdekel....vagy protezsálhatom az Újpesti Galéria  új kiállítását, mert a festőművész közeli, jó ismerősöm...., de akit érdekel úgyis megnézi.

Ezt a topikot újra fel kellene lendíteni  !....és kell hozzá sok kedves topiktárs, jó és mindenkit  érintő és érdeklő témák,...humor, lazaság...vidámság...és még sorolhatnám.

Hajrá újpestiek ! Ja ! és jó estét ! :)   :)  :)

Előzmény: kdezsoe (6235)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6254

"Azzal lesz a gond, ha megint visszalóg az autósforgalom a Görgey útra"

A Gorgey uton, katasztrofalis a kozlekedes. Ami a megallokba beallo villamosok korul tortenik, az egyenesen verlazito!

Eletveszelyes lelepni a villamosrol, mert sokan fittyet hanyva a KRESZ szabalyaira, a megalloban probalnak nyomulni a villamos mellett, valamint az uttest kozepere helyezett villamossinen halado villamosok elozesere vonatkozo egyeb szabalyt is rengetegen felrugjak.

Mivel az ablakombol nemcsak odalatok, hanem odahallok is, gyakran hallom a megalloba beallo villamos csongeteset, amivel a villamosvezeto "dorgalja meg" a megalloban mellette elhalado autost.

Meg az a szerencse, hogy gyakran hallom, azt a rovid szirenahangot is, amivel a rendorok szolitjak fel megallasra a szabalytalankodo orultet. (mast nem tudok rajuk mondani)

Előzmény: chexum (6252)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6253

"Mi lesz majd ezután, ha jó is lesz az út?"

Mi lenne, megy majd mindenki ezerrel... :((

Ami persze tapasztalhato a felujitott Leiningen, vagy a Nador utcan is.

Viszont! Mar lattam traffipaxot, a Nador utcaban, tehat (akar ezert is) csak ovatosan!

Talan, a legsulyosabb szaguldozast, a szomszed kerulet frissen felujitott Eotvos utcajan lattam, (ahol az eddigi allapottol elteroen) szinten lett terelovonal is felfestve, ami szinte "huzza" a gyorshajtokat. Az amugyis rossz multu keresztezodesekben, barmikor bekovetkezhet a tragedia.

Ugyanugy, pl. a Leiningen utcan is lattam mar motorost (becslesem szerint) 120-140-nel menni...

Sajnos, a jol jarhatosag is rejt veszelyeket, ilyenkor kellene az illetekeseknek nagyobb figyelmet forditani ezeknek az utszakaszoknak a rendori ellenorzesere.

Előzmény: chexum (6252)
chexum Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6252
Én igazából most a villamos leállitását érzem igazán felróhatónak, erre tényleg nincs mentség, hogy az autósok "átszokásának" idejére időzitik. Az egyetlen pozitivum, hogy az utkaparást kifelé nem reggel kezdték, reggel egyedül az Gyöngyösi út sarkán, az aluljáró Újpest felé vezető szakaszán volt egy sávra szűkités...

Az is pozitiv (rendkivüli előrelátásra utal), hogy egy váltót épitettek be hétvégén (hétvégén ezért nem volt villamos) a városháza elé, hogy ott tudjon fordulni (vagy hogyismondják, visszafogni) a villamos. Ezt nagyon ritkán teszik meg, szóval ez tényleg meglepően jó hir. Azzal lesz a gond, ha megint visszalóg az autósforgalom a Görgey útra, és megint megakasztja a villamosokat, és ugyanott leszünk, mint szeptember elején.

Amúgy tényleg rettenetesen nézett ki a Pozsonyi út (néhány generációs foltozások), de igazából nem volt gond vele, nagyon-nagyon nehéz úgy átmenni autóval az aluljárón, hogy mire újra "felér" az ember, ne menjen legalább 55-tel. Ennyivel meg úgyse kéne :) Mi lesz majd ezután, ha jó is lesz az út?
Előzmény: kdezsoe (6241)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6251
Nahatakkor, gyiii Paripa! :))
Előzmény: Palotasziget (6250)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6250
(de jo lenne, ha RLT neha erre jarna...) :)

Nem ártana, akárcsak Te! :-)

Na, mennem kell.
Ki kell vezetnem a drótparipámat az istállójából, mert már türelmetlenül várja, hogy meglovagoljam! :-D
Előzmény: kdezsoe (6248)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6249
Érthető! Főleg a képek alapján.
Sokszor én is elnézem nálunk a 147-es busz megállójában a hetekig teletömött szemetest. :-(
Előzmény: kdezsoe (6247)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6248

En sem tudok tobbet, annyit olvastam, hogy nemsokara nekifognak a vasuti hid felujitasanak, (es lezarasanak) valoszinunek tartom, hogy azzal egyidoben zajlanak majd, a kornyezeti munkak is...

Az allamigazgatasi eljaras allapotarol, nincs semmi infom.

(de jo lenne, ha RLT neha erre jarna...)  :)

Előzmény: Palotasziget (6246)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6247

Keszitettem ket kepet, (nem Ujpesten, hanem a szomszedos keruletben) ebbol is latszik, hogy az erintetteket megtalalta az elkepzeles, de a teljes (es korrekt) kivitelezes, mar ismet azokon mulna, aki az elkepzelest az erintetteknek felkinaltak...

(hu, de bonyolult voltam!) :))

(mar elkuldtem a kepeket, az erintett polgarmesternek...)

Előzmény: Palotasziget (6244)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6246
Más.
Tudsz valamit az ártéri résszel kapcsolatosan?
A múltkor jártam az összekötőn, akkor láttam, hogy szedik ki a kivágott fák gyökereit, ami pár napra rá abba is maradt, mert elkezdett áradni a Duna.
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6245

Igen, a MAV, a BKV ma agonizal, igencsak halalkozeli allapotban van, pedig a peremvarosi es az aglomeracios kozlekedes minosege, egy nagyvarost teljes mertekben lezulleszthet, vagy az egekbe emelhet. Sajnos mi most az elozo verziot eljuk eppen... :((

Mondhatnank, hogy fejetol buzlik a hal, de ez az altalanos rohadas, nem csak azon mulik, hanem sajnos rajtunk is, de leginkabb azon, hogy epp mit ontenek a fejunkbe, illetve mit hagyunk, hogy ontsenek. Perpillanat a helyzet az, hogy sokaknak tokmindegy, hogy mit ontenek... :(

Előzmény: Palotasziget (6242)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6244
Szerintem, ha csak annyit tennenek meg, hogy az autos kozlekedes teljes elszamolhatosagat, (parkolasi dij, uzemanyag, amortizacio elszamolasa) valamilyen mertekben korlatoznak, maris tobben valasztananak mas kozlekedesi format.

Addig viszont, amíg a cég költségeinek elszámolhatósága révén ez akármelyik politikusnak is érdeke fűződik ugye, addig ne is várjunk ilyet! :-((
(de ez nem tartozik ide, mert gyorsan kiröpítik a szűrömet)
Előzmény: kdezsoe (6243)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6243

El sem hinned, milyen sokan szimpatizalnak, az alternativ kozlekedesi formakkal, csakhat az allamnak ez (az uzemanyagon levo haszon, jelentos allamerdek) egyaltalan nem erdeke.

Szerintem, ha csak annyit tennenek meg, hogy az autos kozlekedes teljes elszamolhatosagat, (parkolasi dij, uzemanyag, amortizacio elszamolasa) valamilyen mertekben korlatoznak, maris tobben valasztananak mas kozlekedesi format.

Előzmény: Palotasziget (6240)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6242
Az első mondataidban leírtakra már én én is régebben rájöttem. Csak ha muszáj bemennem a városba nagyobb méretű dologért, akkor használom a kocsit. Szinte már csak a nagybevásárlások alkalmával jön ki szegény Holovácz a beállóból, de akkor is a városból kifelé halad vele az ember!
Az viszont tény, -sokszor a szomszéd kerületbe édesanyámhoz busszal átutazáshoz is- lassan 40-45 percbe kerül! Kérdem akkor én, hol itt az alternatíva?
Nem tudom, a hírverésekben nem nagyon hiszek. Mekkora kellene legyen az, hogy valami megmozduljon a társadalomban?
Előzmény: kdezsoe (6241)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6241

Az autosok azert tanulnak am a karukon...

En a belvarosba egyaltalan nem megyek be hetkoznap autoval.

Az autot a varoskozpont korul szoktam hagyni, ha a belvarosban van dolgom, onnan Metroval...

A varoskozpont korul viszont, a Vaci uti anomaliak masod-harmadnapjan, mar alig lehetett parkolohelyet talalni.

Erdekes modon, a Gorgey-n is naprol-napra rovidebb lett reggelente a sor...

Ez azt jelenti, hogy nem a varos fele utazok szama lett kevesebb, hanem inkabb mas modjat valasztottak a bejutasnak.

Mukodne ez, hidd el, csak ki kellene probalni, (egy kis hirveressel koritve) legalabb egy alkalommal.

Meg azt is eltudom kepzelni, hogy sokan jonnenek ra, hogy letezik az auton kivul, mas kozlekedesi forma is...

Termeszetesen, van akinek tetszik-nemtetszik, be kell mennie autoval a belvarosba, de a mindennapi idegbaj, azert joval kisebb lenne.

Előzmény: Palotasziget (6240)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6240
Nincs az az elvetemult autos, aki (nehany napos szivas utan) ne latna be, hogy Dunakeszirol, vagy Vacrol, hamarabb er be a belvarosba, mint auton.

Úgy gondolom, amíg a céges autóban mereszti, uram bocsá', a cég által fizetett üzemanyagot fogyasztva a hátsóját a dugóban, ill. mobilon intézi közben az ügyeit és egy árva rendőr sem kopog be az ablakon, hogy : Jó napot kívánok, 10 000 Ft. lesz a produkciója!, addig erre is sokat kék várni! :-((
Előzmény: kdezsoe (6238)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6239
Szia, Palotasziget! :)
Előzmény: Palotasziget (6237)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6238

Tul szep alom lenne...

Pl a MAV es a BKV ilyenkor megegyezne es azt mondana, beteszunk meg reggel ket-harom vonatot es azt BKV berlettel is egy honapig igenybe lehetne venni.

Nincs az az elvetemult autos, aki (nehany napos szivas utan) ne latna be, hogy Dunakeszirol, vagy Vacrol, hamarabb er be a belvarosba, mint auton.

Előzmény: Palotasziget (6233)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6237
Nini!
Egy kdezsoe! :-)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6236

Sokszor probaltam mar az ilyen es ehhez hasonlo felujitasok logikajat megfejteni, de mindig csak oda lyukadok ki, hogy szivatnak...

Ketsegtelen, hogy az eszaki hid megepitese kapcsan, orult modon megno majd Ujpest forgalma, ezekre a munkakra MOST van szukseg, de az ev (meg a szezonalis munkak ideje sem) nem egy honapbol all. Egyszeruen azt kellene a donteshozonak tudomasul venni, hogy azok az emberek juttattak donteshozo helyzetbe, akik az iroaszala tuloldalan elnek, probalnak elni, akiket most epp jol megszivat.

Előzmény: chexum (6227)
kdezsoe Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6235

Hmmmm... Olvasva az utobbi nehany hozzaszolast, (hosszu ideje nem olvastam itt hasonlot) ismet belegondoltam, milyen szep is lenne, ha ez a topik Ujpestrol, az Ujpestiek gondjairol es oromeirol szolna es nem pl. a mar szaz topikba berakott, futyijen habotvero poenrol, meg az altalaban, a tarsasagi topikokat jellemzo es bosegesen elaraszto gagyirol, ami ugy terjed at minden mas topikba, mint a pestis. :(

Ja! es jo napot! :)

Champace Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6234
Nincs mit :)
Előzmény: Palotasziget (6232)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6233
Az autósok tudnak kerülni, a buszok, meg hát mennek ahogy bírnak. A munkálatok után meg lkehet száguldani.:)

Pont ez a gond, hogy előbb említett utaknak az egyidejű felbontásával olyan dugót gerjesztettek, hogy mindenféle menekülést lehetetlenné tettek! Miért nem tudták szépen sorjában elvégezni ezeknek a felújítását?
S mivel nincs külön buszsáv ezeken az utakon, a tömegközlekedés is katasztrofális állapotba került. ( Csendben megjegyzem, hogy azért a kétsávos úton nonszensz is lenne egyet a buszoknak fenntartani, pláne útfelújítás alkalmából az esetleg éppen egyetlen járhatót kinevezni annak)

Igaz, hogy néha eltünt a dzsungába, de pár méterrel odébb kinőtt. Ja és egy hatalmas betontömb is vot keresztben rajta. Biztos figyelmeztetésként, hogy hamarosan elfogy az út. :)

Gondolom a 104-es buszról láthattad és a készülő Megyeri hídhoz vezet az említett szakasz. :-) Állítólag lesz rajta kerékpárút :-) (sáv? :-() is!
Előzmény: Szorgos (6230)
Palotasziget Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6232
Kösz a képeket Champace! :-)
Előzmény: Champace (6228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!