Sziasztok!
Nemrég kezdtemel foglalkozni a játékkal és lenne egy kérdésem. Játék közben a mind a 4 oldalon fekete csík szűkiti a látható teret. Olyan mintha szélesvásznú filmet néznék. Ez minden esetben így van, vagy beállítás kérdése? Egyébként a progi teljesen okésan fut, de csak 640x480-as felbontást használok, mert nagyon régi a monitorom. Videókártya: inno, mx400-as.
Előre is kösz!
"Vagy lehessen egy harckocsinak vagy support teherautónak földsáncot csinálni mondjuk mérnök/utász kollega nyomna egyet a térképen azt 5-10 perc alatt kinőne a földből egy méter magas 4-5 méter hosszú sánc.Vagy amig épülne addig utász csávó nem csinálhatna semmi mást:D"
ez most is megoldható, sőt az invasion 1944-ben lesz is. Aminek 1 hét múlva kijön a demója.
Télleg akkor álmodozzunk!
Ötletparádé indít:
vad leszek előre szólok!!! :))
Engem nagyon zavart hogy a terepet nem lehet formálni.
Itt most nem sim city módra gondolok, hanem hogy a kézigránát igenis vágjon egy 2-3 méter széles 1 méter mély kúpot a földbe, a satchel pedig egy 5-6 méter széles, 2 méter mélyet.
Ezt fedezéknek is lehetne használni jól.
Vagy lehessen egy harckocsinak vagy support teherautónak földsáncot csinálni mondjuk mérnök/utász kollega nyomna egyet a térképen azt 5-10 perc alatt kinőne a földből egy méter magas 4-5 méter hosszú sánc.Vagy amig épülne addig utász csávó nem csinálhatna semmi mást:D
Ezek a dolgok állatira élethűvé tennék az állóharcos taktikákat, és egy város megtámadása nem abból állna hogy az aknákat keresve betankozunk a kerítésen át, hanem az ott levő parancsnok (vagy mission szerkesztője) faszán csináltathatna lövészárkot/teknőt, egyéb védműveket, stb..
Képzejétek el a jelenetet: Tank kapaszkodik fel egy méter magas sáncra, a sofőr semmit nem lát, a kopasz aki eddig a gödörben sasolt meg alányomja a satchelt...ááááá
A Vietcong-al az a bajom, hogy nagyon egysikú, és nagyon kicsi a játéktér a legtöbb esetben. A hangulatával nincs bajom, az ultra cool, ami viszont zavar, az a "célzós" nézet, ami használhatattlan és unreális (az OFP megoldása legalább reális és használható volt), a bekorlátolt játéktér, és a lineáris játékmenet.
A terepmegvalósítással egyetértek, irtó jó poén lenne télen a befagyott folyón átkelni, ősszel sárban küszködni, stb...
Sőt, ha végre az időjárás kihatna a játékmotorra is, az még jobb lenne, pl. komoly esőben az IR-rakéták (pl. Maverick, Stinger) használhatattlanok, viharban a helikopterekkel küzdeni kellene hogy a levegőben maradjanak, a sárban, jégen megcsúsznánk, a köd a domborzati és hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakulna ki és szívódna fel, stb...
Ha pedig esetleg az OFP2-ben még egyel feljebb léphetnénk a parancsnoki létrán, és nem csak egy szakaszt (12 ember), hanem legalább egy századot (min. 4x12 ember + parancsnoki egység) irányíthatnánk, akkor végképpen megalázkodnék a BIS elött.
Mégeccer: az alább említett helyre bemásolod a fileokat, lefuttatod az install.bat-ot, és így az EREDETI képeket cseréli ki.
Utána dynamic-os parancsikont nem buzerálod hanem ugyanúgy használod mint eddig:))
A másik megoldás amit Ice írt, a dynamicba teszed be az új hisky cuccot és így eccerre indul a hangmoddal.Itt sem piszkálod a dynamicos parancsikont (így megmarad az eredeti állapot)
:))
igen ez megvolt. csak amin próbáltam OFP azon nem volt fennt a dynamic sound. És ennél az új égbolt-nál is módosítani kellett a parancs ikont. ezért kérdeztem hogy, hogyan lehet megcsinálni hogy egy parancsikon indítsa a dynamic sound-ot ill. ezt az égboltot.
A bin, newdata könyvtárakat és az install.bat-ot másold be a res mappába.
legyen 400 mega hely legalább a meghajtón, mert install.bat-ot indítva kicsomagolja a gyári fileokat egy temp mappába, felülíratja a hisky textúrákkal, és utána visszacsomagolja őket.
Saját felelősségedre csináld mert ha megszakad valamiért (áramszünet,elfogy a hely a vinyón) akkor reinstall OFP :)))
ellenérv: az ofp eredeti része megtörtént esetekre építkezik... egy esetleges folytatása a hidegháborúnak. Ebből az következik, hogy az ofp2 akár lehetne egy esetleges folytatása a vietnámi háborúnak is...
Őszintén megmondom engem nem zavarna az sem. Azonban azért nem tartom ezt túl értelmes lépésnek, mivel a vietcong után nem hiszem, hogy érdemes lenne ezt kiadni. Nehéz lenne azt a nyomást túlszárnyalni, ami ott rád zúg... :) (Nem a sok liter vízre gondoltam.) :D
én továbbra is reménykedek legalább egy igazán közép-európai hadszintér kiadásában, folyókkal, tavakkal, vízmosásos partszakasszal, virágokkal, gombákkal, őzekkel... :) Remélem lesznek rendesen évszakok, és ha beállítom, hogy szept. 11-én játszok, akkor szépen sárgult levelek fogadnak, kopaszodó fákkal... Majd ha eltolom az időt november 16-ra, akkor egy-két hófoltot találok, dagonyát... a szélén befagyott patakot, ami már épphogy csak csörgedezik. Lábukat melegítő varjakat a villanypóznán... stb-stb-stb... :)
Ja és ha ilyen lesz, akkor még érdemes is lesz e miatt venni egy XP4500+-t és egy ATi R12000-et... :)))
Bár DX9 rulz időszak van, ezzel már bőven lehet szép tájakat csinálni.