Jenő eléggé a háttérbe szorult már szerencsére, én sem sokszor botlottam a közvetítéseibe. Pedig emlékszem, Rióban még minden aranyesélyes számot maga alá halmozott, egyértelműen ő volt a vezető kommentátor. Azóta jócskán csökkent a befolyása, sok vállalhatatlan megnyilvánulása volt, EB-re, vb-re sem küldik. Szerintem már csak azért tartják, mert évközben a rengeteg biszem-baszom NB1-es foci miatt kell a mennyiség kommentátor fronton is.
Én büszke vagyok magamra, hogy lehoztam úgy az olimpiát, hogy Knézyből körülbelül 30-40 percnyit hallottam összesen, azt is csak a férfi országúti biciklinél - valahogy ott egyébként nem is irritált, lehet a régi Touros élmények, vagy valahogy ahhoz a sporthoz, ahol ki kell tölteni az időt sokkal jobban passzol ez a negédeskedő jófejeskedő stílus. És bár én nem értek a biciklihez, mintha ahhoz jobban is értene. Persze lehet, hogy a bicikli fanok ugyanúgy fej fogva hallgatják, mert ott sem ért hozzá, csak nekem ez nem derül ki.
Hátha nem nyilvánvaló, de most megy a bronzmeccs, érdemes belenézni, domináltak a szerbek, volt +17 is, de szépen lassan jönnek vissza a németek, amióta Schröder ül - a többiek mintha picit jobban akarnák ma.
Nagyjából látszik, miért tudtak vezetni és miért adták le az előnyt. A negyedik negyedre védekezett igazán jól USA, de még így is voltak helyzetek, csak mintha picit tele lett volna a nadrág a végére :(
A szerbek zseniálisak voltak, erőn felül játszottak. Lehet, hogy jobban is akarták a győzelmet- lásd Bogdanovics arca a meccs végén. Az amerikaiak szórakozgattak, aztán majdnem ráfáztak. A 4.negyedben oda kellett tenni magukat 100 százalékban. A végén látszott rajtuk, hogy fontos volt Nekik is a győzelem.
Tényleg, az volt a 4.faultja. E fölött el is siklottam. Azt néztem annál az oldalbedobásnál, hogy mindenki Curry triplára védekezett -ezt mondjuk megértem a pályafutása és a tegnapi teljesítménye alapján is- és Booker ezért maradt teljesen tisztán! Jó figura volt. Mondjuk könnyű dolga van Steve Kerrnek ilyen dobókkal :)
Gondolom az elmúlt 30 évben a csapatodban megforduló "nagyarcú" amerikai játékosokat sem szeretted igazán. Ráadásul szerintem nincs még egy csapat itthon az Albán kívül, amelyben annyi amerikai játékos fordult volna meg, mint nálatok.
Én örülök annak, hogy a magyar emberek által kedvelt két ország válogatottja mérkőzik egymással az olimpiai döntőben.:) Én már nagyon várom.:)
Szerintem Pesics hibázott abban a szituban, a negyedik faultja után le kellett volna ültetnie 2 percet szusszanni Jokicsot, nem merte meglépni. Ha ott cserél, akkor talán az a Booker tripla sincs rögtön a bedobás után, az elég nagy védekezési hiba volt.
A szerbek 3 negyeden át extrát játszottak, az amcsik meg végig ugyanazon a magas sebességen daráltak, a végére így jött ki nekik a matek.
Én alapból nem szeretem a nagyarcú NBA-t,ezáltal a válogatottjukat sem. NBA alapszakaszt nem is nézek,a válogatottjukat is ma néztem először. Mindezen előzmények ellenére,azt el kell ismerni,hogy nagyon tudnak kosarazni,és ha szorul a hurok,akkor védekezni is tudnak/hajlandók. Az utolsó negyedben nem nagyon engedtek semmit a szerbeknek. Mondjuk azt nem értettem soha,hogy hogyan dobhat egy ember ennyi triplát,mégha az Curry is. Talán a nagy előnynél gyorsabb iramot diktálva támadás an,védekezésben pedig répázó csereembereket alkalmazva meg lehetett volna a ritmusukat törni,meg nem Jokicra játszani a triplát. Innentől nézem a döntő elejét,aztán ha úgy alakul akkor elkapcsolom.
Jaja… azzal vették át a vezetést! Tényleg nagyon izgalmas volt. Én a már említett Dobric tripla mellett azt éreztem még kulcsnak, amikor +11-nél kihagyta Jokic az üres triplát, a túloldalon meg Durant tripla, plusz dobás utáni fault és Booker tripla. +14 helyett lett csak +5
Alapvetően nem tudom azt mondani, hogy ne lenne igazad. Én azon gondolkodtam, hogy lehet azért van a végjátékban fent Micic, mert Ő higgadt tud maradni, míg Avramovicról ez nem mondható el :)
Te írtad, vagy valaki más(?) az olimpia előtti esélylatolgatásban, hogy az amcsik végre többnyire védekezni is tudó játékosokat hoznak. Ehhez képest ez az 54 pont azért elég meredek.
Épp elég sokszor volt és van igazam úgy, hogy általában elég határozottan fogalmazok.
Nagyon szívesen tévednék ebben most ;)
Azt mondjuk továbbra is tartom, hogy minél kevesbé Micic szabja a játékot, annál jobbak a szerbek. Jobbak akkor is, ha Bogi a ballhandler és akkor is, ha Jokicon át folyik a labda. Remélem a második félidőben Micic tol egy /15-öt és akkor megbocsátok neki :)
A franciákat alulbecséltem (mondjuk az edző alaposan belenyúlt a felkészülési meccseken látott rotációba, főleg azzal, hogy Gobertet lényegében pályára sem teszi a kieséses szakaszban, így Yabusele személyében egy potens támadó magas van Wemby mellett) és nagyon helyes a már ilyen szintén nem használható De Colo is kiszorult.
Na, hátha a szerbeket is alulbecsültem és akkor lesz egy jó kosaras estém :)