A kozeli kepen az egyenetlen levelfelszin olyan, minta takacsatka szivogatta volna, bar attol nem szoktak kipusztulni a novenyek. Es akkor le tudsz torolni voroses-barnas porszeru felrakodast.
A gyokerek is nagyon halottnak tunnek. Nem kapott sok vizet? Gyokerrothadas is elviszi oket gyorsan.
Nekem akkor halt meg az egyik orchideam(eddig az egyetlen vesztesegem, szerencsere) mikor leesett es kiesett a cserepbol. Ezzel nem tortent ilyesmi?
Tapozod oket? Nem tul eros a tap?
Ha kiesik a kozepe az olyan, minta tőrothadasa lenne. De azt irtad nem kerulhet oda viz.
Szerintem vedd ki a keramiabol, legyen csak az atlatszo muanyagban, aminek az oldalat tobb helyen lukaszd ki, hogy szellozzon (gyokerre vigyazz). Probald alulrol ontozni es mindig csak reggel ontozd. Ha tapozod akkor higits a tapkoncentracion.
Esetleg ultesd friss kozegbe. Altalaban ezt tanacsolni szoktak, de en azota mindig felek ettol, miota az az egy orchidea elpusztult, ami leeseskor kiesett a kozegbol, hiaba tettem vissza azonnal.
Manocska, a sivatagi biztos viragzik ha sok napot kap, lehetőleg a szabadban. Ha meleg lesz, egész írása es jönnek a virágok.
a Hibiki, tényleg nagyon szep halas Den. hybrid, az anyja D. Bracteosum, az apja D. Laevifolium, óriási siker noveny, folyamatosan virágozhat, akar tobb hónapig /3/ is tart a virágzás. Jol fejlődik es virag nélkül is mutatós.
igenyei a Cattleyaehoz hasonló, de tobb jo minőségű /eső/ öntözö vizet igényel. /hőmérséklet es páratartalom függvényében/
illatos, nyáron a szabadba tartását meghálálja. Nagy fény igénye, hőmérséklet mérsékelt, vagy meleg.
tragyazas, tavasztól őszig havonta de csak 1/4 adag.
takacs takarásban fogékony, muszály védekezni.
itt küldök egy jobb fotót, mint az enyém, az internetről másoltam.
csak az ültetőközegre megy víz arra figyelek, az atkára nem tudok mit mondani, azt tudom, h kb 1 hónapig tele volt a lakás ilyen pici fekete muslinca szerű dögökkel a lakás
Sziasztok! Töltöttem fel 3 képet az előbb, de nem tudtam ezt leírni. 14-15 orchideám van de 2 már sajnos tönkrement. Elsárgultak az alsó levelei, majd a gyökere is tönkre ment végül kiesett a közepe. Szerintetek mi bajuk lehet/ lehetett?
Manocska, szepek es egeszsegesek A növényeid. Nehany Nobile nekem Is bimbozik, kettő viragzik, de csak ket-ket csokor van az öreg elviragzott bulbakon. Igaz ezek oriasi viragok.
igen a hatterben Sivatagi rozsak vannak. Nehany bimbos, vagy viragzik, de gyenge teli viragok.
a masodik kepen egy Dendrobium Hibiki van, ez a D. Sulivenzere hasonlit.
Manocska, szep Nagy viragu a Mobiled. Nekem is kezdenek nyilni, egy feher mar felig kinyilva, sokkal aprobb viragai vannak. Masik ketto is nyilik, megtrefaltak, csak egy-egy csokor van rajtuk, azomban kétszer akkorák, mint a fehér.
A cymbik nagy kedvenceim,bár idáig nem volt nekem,most sikerült minit beszereznem,remélem sikerül virításra bírnom majd, a színét nem tudom mert elvirítva vettem.
A másik nagy kedvencem a cattleya és a Dendrobium nobile.
Manocska, koszonom. Azt hiszem, hogy a Cymbik normál növények, bár levelük rövidebbek es keskenyebbek mint a nagyoke. A viragok normal meretuek. A Cymbikhez nincs szerencsem, volt ket ev-ig egy illatos Mini sárga, tavasszal kb., 15 viragszarral, gyönyörűen virágzott. Atultettem NEGY fele, egy se maradt meg.
KELLEMES UNNEPEKET ES SIKERES VIRAGOS UJ EVET KIVANOK MINDEN FORUMOZONAK!
Koszonom. Osszessegeben elégedett vagyok, majd minden nvenyem bimbos, vagy viragzik. kivételt képeznek a Catasetumok, csak kettő virágzik,Ráadásul egyformák, a többi lassan nyugalomba vonul. Az egyiket bimbosan mar feltettem, a másik az utóbbi megosztáson van.
Nagyon várom mar a nappalok hosszabbodasat, mar csak egy het! Udv. Geo.
Koszi a valaszt, sajnos a ferjem ravilagitott egy komoly problemara, vagyis hogy mi lesz vele ha el egyunk nyaralni? Szoval azt hiszem, nem johet. Senkire nem tudnam rabizni.
nekem 3 van, ebből 2 rendszeresen virágzik, azokat az oázisban vettem, a harmadik külföldről van.
nálam az ablakban lógnak télen és kint az erkélyen nyáron. sok fényt szeretnek. be szoktam áztatni a gyökerüket 10-15 percre naponta, nyáron meg spriccelem is őket, én így tartom.