Keresés

Részletes keresés

Leslee Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1097
En is hallottam, es szerintem a legszebb volt, amit Mikirol az elmult napokban mondtak. Azert ha osszeszedik magukat tudnak nagyon szep gondolatokat felsorakoztatni. Akkor meg miert nem tettek meg eddig? Ha valakinak megvan, masolja be ide!
Előzmény: Dugó (1087)
nemo_d Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1096
Halálos intelem

Fehér Miklós halálának a híre álmában érte az országot

Az még megadatott, hogy Simon Tiborért napokon át imádkozzon, reszkessen, szurkoljon az ország. Igaz, mindhiába. De talán egy kicsivel jobbak, nemesebbek lettünk, legalább a remény napjaiban. Fehér Miklós halálának a híre álmában érte az országot, hogy aztán a híradások döbbenetes képsoraira ébredjen.
Simon Tibi halálakor ferencvárosi és újpesti csoportok tettek békefogadalmat.
Igaz, bántóan rövid távra.
Mégis megmozdítva bennünk a harmonikus együttélés reményét.
Fehér Miki mögött nem álltak durva erők. A lénye, az egyénisége csak frázisszerű ellentéteknek engedett utat. Az egyik oldalon álltak azok, akik válogatás nélkül szidnak, gúnyolnak minden egyes magyar labdarúgót a sportág általános eredménytelensége miatt, a másik oldalon pedig azok, mégpedig sokan, akik kedvelték, és a jövő nagy futballistáját látták benne. Azok, akik kapásból lepocskondiázták egy-egy színtelenebb produkciója miatt, illetve azok, akik hosszú távon bizalmat szavaztak neki a lelkükben. Azok, akiknek csak tárgy az ember, és a címlapra tett haláltusa-fotóval még a végső szörnyűségtől is profitot remélnek, és azok a - remélem - milliók, akik szerda délután a győri temetőben, vagy az ország bármely pontján, a szívükben mély fájdalommal hajtottak fejet egy kedves, udvarias, mosolygós - és nagyon tehetséges fiatalember emléke előtt.
Minden halál intelem a túlélőknek. Mindegyik elsősorban arra figyelmeztet, hogy a mindennapok harcai közepette is tiszteljük, becsüljük embertársunkat, ismerjük el értékeit még akkor is, ha netán valamely utca vagy barikád másik oldalán áll. Mert csakis ezáltal tudjuk élhetőbbé tenni a saját életünket is.
Mint a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke arra kérem a kollégáimat, hogy ők is járuljanak hozzá a tisztességesebb, a mértékletesebb, az értékközpontú közbeszéd kialakulásához.
Mert a halál arra int: becsüljük meg egymást jobban, s ne folyton csak egy-egy sírhalom mellett töprengjünk el az emberségről. Utólag és szemlesütve.
Szekeres István

Ziggy Stardust Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1095
Amennyiben a Blikk és a Mai Nap "újságírói" tagjai a MÚOSZ-nak, akkor etikai eljárást kellene ellenük indítani, ugyanis egyértelmű, hogy nmgszegték a MÚOSZ Etikai Kódexét!!!

"3. §

A. Az újságírónak tiszteletben kell tartania az ember személyiségi jogait és méltóságát. Ne állítson valótlanságot, ne használjon a jó hírnév, becsület csorbítására alkalmas sértő kifejezéseket. A kifejezés sértő jellegét a közölt tényekkel és a műfaji sajátosságokkal összefüggésben kell mérlegelni.
B. Etikai vétséget követ el, aki figyelmen kívül hagyja a bűncselekmény vagy egyéb esetek áldozatainak, az áldozatok hozzátartozóinak személyiségi jogait, érzelmeit és a kegyeletre tekintet nélkül mutatja be a történteket.

10. §
1. A kódexben szereplő magatartási szabályok megsértése esetén az etikai bizottság a szabályzata szerint lefolytatott eljárással etikai vétséget állapíthat meg. (...)"

http://www.muosz.hu/cgi-bin/index.php?dir=muosz&file=etikai

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1094
Lassan valóba illene egy banner ide.
Aki tud valami szépen csinálni az linkelje be.Az enyémek megvannak talomban..(meg lentebb már belinkelve)
winemaster Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1093
Wisinger elmondta hogy soha nem látott mennyiségü tiltakozó levelet, mailt kaptak valamit lépniük kellett. / ez egy közlemény ami 0 következménnyel jár/ Én inkább a jóérzésü embereknek köszönném, és az adatvédelmi biztosnak hogy példásan tette a sajnos kevés konkrét jogi lehetöséggel járó munkáját.
Előzmény: Törölt nick (1091)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1092
SZVSZ van valami köd a távolban.
DE ERRŐL MAJD KÉSŐBB!
Előzmény: Dark Future (1090)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1091
Wisinger és Halák úr:Köszönjük a jóérzésű és normális emberek nevében,de nyugodtan kimondhatták volna név szerint a blikk szennylap és pallagi nevét is akik minden eddiginél mélyebbre süllyedve lapjuk példányszámának emeléséért meggyalázták egy fiatalon elhunyt kiváló sportoló emlékét.Mindenki tévedhet de pallagi ezt sem ismerte el hanem cinikusan kitart képtelen állításai mellett.Kívánom neki,hogy menjen tönkre a lapja,őmaga pedig jusson koldusbotra.
Előzmény: The Sceptic (1080)
Dark Future Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1090
Hmmm... Lehet, hogy nem illik ide, de tegnap óta motoszkál a fejemben valami.

A boncolás tudtommal nem állapított meg semmi érdemlegeset. A halál beállta után négy nappal már temetnek. A koporsót a portugálok hozták, magyar korboncnok nem látta a testet. A klubelnök gondolkodik a lemondáson...

Rakocsgatom itt egymás mellé a mozaikokat, de valahogy nem áll össze a kép. Furcsa...

Persze az is lehet, hogy hülyeségeket beszélek. Nem akarok senkit megsérteni, megbántani. Magam nem is igazán foglalkozom labdarúgással, Mikit is csak névről ismerem. Csak "hangosan" gondolkodom.

Mondom még egyszer: bocsánat; ha nem idevaló a hozzászólásom, ki is vetethetitek a moderátorral.

Norbipapa Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1089
Nem tudok szabadulni ettől az érzéstől. Amikor az ember csak van, de mégsincs itt. Ír összefüggéstelenül, meg nézi a képeket. Egyszer talán azt a videót is meg fogom tudni nézni végig. Valamikor. A Benfica honlapja méltó módon emlékezik a temetés napján is. Fehér Miklós. 1979-MINDÖRÖKKÉ.
nemo_d Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1088
Pont ezt akartam írni.
Ez tényleg szép volt tőlük.
Előzmény: Dugó (1087)
Dugó Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1087
Szép volt a telesport beszéde az imént.
nemo_d Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1086
Fehér Miki édesapja nehezen dolgozza fel a történteket.
A gyász közben két apró vigaszt talált id. Fehér Miklós: tudja, hogy fiát nagyon szerették Portugáliában és látta, hogy gyermeke mosolyogva búcsúzott.

- Mikor beszélt utoljára Mikivel?
- A vasárnapi meccs előtt, telefonon. Boldog és elszánt volt, tudta, hogy szerephez juthat aznap este. A foci volt az élete, gyermekkora óta arra készült, hogy nagy futballista váljon belőle. Éppen ezért megviselte, hogy az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséget kapott. Nem keseredett el, hanem sokkal nagyobb elszántsággal hajtott. Amikor karácsonykor itthon volt négy napig, akkor a grillcsirkeevés helyett minden áldott nap három órán át futott, erősített. Vasárnap érezte, hogy megérte keményen dolgozni, tudta, hogy újra bizonyíthat. Még mielőtt valaki azt gondolná, a kemény munka nem felelős a történtekért. Életerős fiatalember volt, aki sosem ivott, nem szedett gyógyszereket.
- Mi volt az első gondolata?
- Egy nagyon jó barátunk hívott fel a tragikus éjjelen, a nevét nem szeretném említeni. Elmondta, hogy mi történt, de megkért minket, hogy ne aggódjunk, Mikinek valószínűleg stabilizálják az állapotát. Fél órán belül jött a második, immár végzetes hívás... Nem kívánom senkinek az érzést!
- Ezek szerint a sajtóval megjelentekkel szemben mégsem élőben látták a tragédiát?
- Nem, magát az eseményt csak hétfőn délelőtt, a lisszaboni repülőtér várótermében láttam. Hirtelen az jutott eszembe, lehetséges, hogy az utolsó mosolya már nem volt tudatos. Utána mentünk be a kórházba, ahol részletesen elmondták az éjjeli történéseket. Az újraélesztéshez a legerősebb gyógyszereket használták, sajnos eredménytelenül.
- A portugál fővárosban hogyan fogadták önöket?
- Mindig az volt a bánatunk, hogy Magyarországon nem becsülik meg eléggé Mikit. Most kimentem Portugáliába, és rájöttem, hogy ott nagyon, de nagyon szerették a fiamat. Odakint teljesen más közeg veszi körül a futballt és ez a szurkolói magatartásban is megnyilvánul. A stadion felé vezető úton tízezrek álltak, zászlókkal, mezekkel emlékeztek rá. Itthon el nem tudja senki sem képzelni, mennyire szerették Mikit. Találkoztam az ottani sportminiszterrel, a klubelnökkel, mindannyian részvétüket nyilvánították. Olyan pozitív dolgokat hallottam Mikiről, amelyekről sohasem mesélt nekünk. Mindig is szerény volt, talán ezért is szerették nagyon. Itt szeretném megköszönni Balla János nagykövetnek a segítséget. Ő is sokat tett azért, hogy még egyszer láthassam a fiamat.
- Mármint a koporsóban?
- Igen... Sohasem fogom elfelejteni. Félig-meddig még mosolygott, és ez méltó hozzá. Rengeteget mosolygott, és ez a kép marad meg bennünk is.
- Nem került túl hamar a koporsóba? Talán többet is meg lehetett volna tudni a halál pontos okáról...
- És remélem, hogy meg is fogunk minden tudni. Várjuk a szövettani vizsgálatok eredményét, talán azok segítenek. Minden létező fórumot fel fogok használni, hogy megtudjam: mi történt valójában?
- Hogyan tovább?
- Nagyon nehéz idő vár ránk. Tegnap este, amikor hazaértünk rögtön a Fehér Barátba siettem. Az étteremnek két hónapja vagyok a tulajdonosa, azóta pedig teljesen a fiam ereklyéivel díszítettem fel. Rengeteg kép, újságcikk emlékeztet rá, valamint az összes klub meze ott lóg a falon, ahol valaha játszott. Megpróbálom ott megtalálni saját vigaszomat, de nagyon nehezen megy. Nézegetem a címlapok képeit, a filmkockákat, így tartom a kapcsolatot Mikivel.
A fiamnak még tervei voltak, nősülni akart, Adrienn éppen a tragikus vasárnapon keresett magának menyasszonyi ruhát Budapesten. Közel 31 éves koráig külföldön akart játszani, utána tervezte azt, hogy hazatér. Számára a sport volt az első, a fociért élt, és a fociért halt meg.
(lapincs)

Zoli68 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1085
Isten Veled Fehér Miki!
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1084
A magyar focit nem követem figyelemmel már jóideje amióta válságban van, ezért a tragédiáig nem is tudtam róla, hogy vannak nemzetközi színvonalon futballozó magyar játékosok is.
A világbajnokságokat azért néztem, mert ott minőségi focit láthattunk.
Ezentúl is nézni fogom és a magyar csapat mellett a portugáloknak fogok szurkolni.
Nem irigyeltem sosem semelyik népet, de a Portugálokat most picit irigylem a mentalitásukért.
Magyar mellett egy picit Portugál is lennék/vagyok.

Verhovay Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1083
"Úgy tüntethet ellenük az ember, hogy nem veszi meg a szarukat, nem olvassa a honlapjukat. Tudtok jobbat? "

Erről van szó.
Valahogy el kéne érni, hogy a magyar futballrajongók, szurkolók bojkottálják ezeket az újságoknak nem nevezhető nyomdaipari termékeket.
Amit művelnek, az hullarablás.
Hiénák.
Szégyen.
Tisztességes újságíró, egyáltalán, tisztességes ember csak undorodhat tőlük.

Fehér Miki, legyen Neked könnyű a föld!

Előzmény: Törölt nick (860)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1082
Én eddig a portugál emberek tulajdonságairól nem sok mindent tudtam, de le a kalappal előttük.
A nyáron elmegyek ebbe az országba, megnézem.
Mi magyarok blikkel, rtlklubbal,stb. "büszkélkedhetünk".
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1081
Rendben!
Előzmény: redtrain (1072)
The Sceptic Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1080
Nyilatkozat

A MÚOSZ elnökének és Etikai Bizottsága elnökének, dr. Halák Lászlónak a nyilatkozata.

Lisszabonban tragikus körülmények között meghalt Fehér Miklós 24 éves magyar válogatott futballista.
Ismét van olyan újság, amely a kegyeletet az elhunyt személyiségét semmibe véve megrendülésünket megzavarva olyan fotót közölt Fehér Miklósról, amely címlap sztorivá süllyeszti a tragikus eseményt.

Természetes, hogy a tragédiáról hírt adnak lapjaink, ismertetik a történteket.
Nem természetes azonban, hogy az elhunytra, hozzátartozóira, tisztelőire tekintet nélkül olyan képet közöl az újság, amelyet tilt az újságíró szervezetek Közös Etikai Alapelve, tilt az emberiesség, a jó ízlés.

A MÚOSZ már több ízben elítélte hasonló események kapcsán a jelenséget, tiltakozó nyilatkozatot adott ki.

Ismételten felhívjuk a sajtóban dolgozó kollégák figyelmét az újságírói etika, a jó ízlés követelményeire, és elvárjuk, hogy személyes tragédiákat megengedhetetlenül ábrázoló fotókat ne közöljenek lapjukban.

Budapest, 2004. január 27.

A kiadmány hiteléül:

Wisinger István
elnök

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1079
Bozóky úr:szégyellném magam az ön helyében egy ilyen "búcsúbeszéd" után,felolvasott egy hírt,ennyi volt az ön búcsúbeszéde...szégyellje magát.
Sport1 TV:a közvetítés kritikán aluli volt,önök megkoronázták a magyar média szégyenletes teljesítményét.
Előzmény: Leslee (1076)
EdgE Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1078
Nem tudom reklámozta-e már valaki előttem,hogy a eurosport.com-on a football rovatban szintén megemlékeznek Fehérről! Csináltak egy kis fórum részt, ahova lehet üzenetet írni!
Szép gesztus, nézzétek meg. Írtak oda a világ minden részéről!
despota2000 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1077
Már át is lépték a 2000-t!
Előzmény: Leslee (1076)
Leslee Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1076
Feher Miki mar valhol a Mennyben jarhat... Es biztosan orul, hogy latja mennyire szerettek itt lenn a Foldon es milyen sokan elkisertek utolso utjara.
A mai Abola cimu portugal ujsag cimlapjan - tobbek kozott- egy Sporting es egy Benfica szurkolo borul egymas nyakaba. Hihetetlen Mikiert mit tesznek a portugalok, mennyire egyseesen viselkednek.
Nezegetem a temetes kepeit... Azert joparan levehettek volna a sapkajukat Miki ravatala elott, nem irok neveket, meg lehet nezni...
A Sport1 kozvetitese olyan lett amilyen, legalabb egyedulikent vallaltak a kozvetitest.
Ej, Bozoky ur! Szanalmasan gyenge es semmitmondo volt a bucsubeszede. Egy nagy nulla!!! Nem kedvelem, de le a kalappal Gyurcsany elott, hogy fejbol mondta a beszedet es szivhezszolo volt.
Az elobb neztem meg a www.peticio.hu oldalt, es mar csak 6(!) alairas kellett a 2000-hez.
Latod Miki mennyien szerettunk itt a Foldon?
Nyugodj bekeben, Isten vigyazzon Rad!
woodpaul Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1075
Igazad van a Sport1-el kapcsolatban, kicsit elhamarkodottan írtam az előbb. Bennük legalább a szándék megvolt!

Bozóky beszéde alatt az volt az érdekes, hogy a tolmács hangjában sokkal nagyobb megrendülést lehetett érezni. A Benfica elnök előtt le a kalappal! Ezentúl mindig szurkolni fogok Miki volt csapatának sikeréért!

Isten nyugosztaljon, Miki!

Előzmény: Edward the Great (1074)
Edward the Great Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1074
Szerintem a Sport1-et szidni felesleges,a technika ördöge közbeszólt,meg az időjárás sem volt valami kegyes,itt a Dunántúlon például eléggé rossz idő van,hóvihar stb.

Arról meg nem tehetnek hogy a Bozóky egy ekkora 0.Komolyan mondom hogy égett a pofám és remélem a fordítóban volt annyi hogy nem szó szerint fordította portugálra és próbált vmi érzést belecsempészni.
A Benfica elnökének a mondanivalója nagyon szép volt és megható.

Kcsita Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1073
Döbbenetes volt számomra, és sose fogjuk elfejteni Mikit. Hihettelen, hogy vasárnap este történt vele...

Vigyázz Magadra! Én sose foglak elfejteni téged, ahogy Zsiborás Gabit, Knézy Jenőt, Molnár Danit... mert egy meghatározó személyiség voltál.

Isten veled Miki!...

redtrain Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1072
Aki jön a Főnixbe hétvégén,az hozzon magával egy szál gyertyát,adózzunk ezzel Miki emlékének.

Remélem az UEFA Brugge-ben engedélyez 1 perc gyászszünetet.

Előzmény: Törölt nick (1063)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1071
Nyugodj békében Miki!

SPORT1 nek köszönet, a szándék a fontos, nem a végeredmény.

Greeneagle Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1070

Nyugodj békében, Miki, legyen Neked könnyű a föld.

GE.Fradi

redtrain Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1069
Még mindig nem hiszem el,hogy ez történt Mikivel.
Nagyon,de nagyon fáj!

Isten Veled Miki,nyugodj békében!

Dugó Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1068
Mindenesetre annyit még hozzátennék, hogy amit a riporter felolvasott levelet, az nagyon szép volt!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!