Az amerikai bevételek jóvoltából az év egyik sikerfilmje lett a Twisters, amelyet Lee Isaac Chung rendezett.
Ő csinálta A mandalóri 3. évadának 3. epizódját is, ami emlékezetem szerint nagyon kilógott a sorból. Nem azért mert annyira jó volt, hanem azért, mert nagyon más, mint a többi. Mondjuk onnan a Star Wars-filmek Imane Khelifje ugrik be, aki azóta szintén befutni látszik.
Eddig azokkal a sorozatokkal volt a legkevesebb gond, amelyet a műfajban járatos A-kategóriás mozirendezők készítettek. A mandalórit Jon Favreau és az Andort Tony Gilroy hozta tető alá. Valószínűleg a Boba Fett is jobb lett volna, ha Robert Rodriguez szabad kezet kap (ami egyenlő a magas korhatárbesorolással).
Jon Watts elismert és neves alkotó a Pókember-filmek jóvoltából, vagyis van esély a minőségi munkára.
Abban is újdonság lesz a Skeleton Crew, hogy ez az első SW-produkció, ahol a főszerepet játszó színész a fő húzónév (a Kenobi-sorozat nem sorolható ide, mert McGregort örökölte a Disney és ugyanez a helyzet Forddal is). Már régen meg kellett volna mindezt lépni és Jude Law jó választás lehet. Hátha jobban működik a történet egy karizmatikus színészegyéniséggel.
Azt is díjazom, hogy várhatóan elszakadnak a Skywalker-Erő-kiválasztott-Sith-vonaltól. Itt már nehéz újat mondani és ha valaki kísérletezni mer, akkor rendre rajongói őrjöngés a válasz. Ha pedig nem kísérletezik, akkor meg olyan f*stalicska születik, mint az Ahsoka-sorozat.
Azt viszont nem tudom értelmezni, hogy egyeseknek miért baj az, ha gyerekek állnak a középpontban. Ezzel az erővel a Terminátor 2-től kezdve A bolygó neve: Halálon át az Indul a bakterházig kultikus filmek sorát lehetne pocskondiázni, mert hogy ezekben is vannak gyerekhősök.
Százszor inkább ők, mint egy ötvenéves leszbikus néger atléta, aki egy vuki társaságában b*ssza a rezet valahol a peremvidéken.
Ez viszont igaz. Az epizódok is 43-45 percesek lesznek, ami egy fokkal jobb a mostani sorik félórás részeinél.
Állítólag sok matte paint és praktikus effekt készült, kevés CG, ez is lehet plusz pont.
Viszont ami nekem új volt ebből a videóból, hogy akkor Jude Law egy jedit alakít mint a gyerekek megmentője? Ha igen, akkor azért lehetnek itt érdekes kalandok.
Ez se egy túl pozitív jelenség, hogy youtuberek tucatjai kapaszkodnak az Acolyte gyalázás kétes dicsőségébe... Nem az mondom, hogy nem kell a kritika, de amikor a huszadik ugyanolyan túljátszós fröcsögést látom, akkor inkább elkapcsolok.
Nekem nagyon nem Star Wars, inkább élőszereplős Dumbó feeling.
Egyébként ahogy rákerestem az ortolan szóra, kidobta a keleti sármány madárfaj képeit. :) Oké hogy mindig voltak földi hangzású szavak, de legalább egy kicsit változtatnának rajta...
Valószínűleg úgyis belenézek a Skeleton Crew-be. Nekem anno a Lost in Space film és utána a sori is tetszett. Csak hát azon kívül, hogy SW díszlet, miért lesz ez SW történet? Ilyen szempontból jobban tetszik az Ahsoka és még a Mandalorian is, mert benne vagyunk az SW közepében, a történetében még ha nem is minden epizódban. Persze nem kizárható, hogy Jude Law-ról vagy másról is kiderül, hogy köze van az SW eseményeihez vagy csak sodródnak az űrben, meglátjuk.
„A DCP kópiákról futó játszások során digitálisan felújított 4K verziók kerülnek a nézők szeme elé, ebből adódóan mindegyik alkotás esetében a legfrissebb hivatalos, a Disney és a Lucasfilm által jóváhagyott változatai lesznek műsoron […]. A MOM-ban a szinkronos és a feliratos változatokat is vetítik – az eredeti trilógiához 3-3 magyar hangos változat készült, az őszi maraton során ezek közül is az 1997-es változatot vetítik majd, mivel ez az egyetlen, ami már a felújított mozikhoz való”
Ekkora kamu szöveget! Ha nagyon akarnák, lehetne adni a legelső, esetleg a második THX-es szinkronokkal is az őstrilógiát, manapság már röhögve betehetőek a dialógok, az 5.1-es térhangzásba, pláne ha még meg vannak a nyers hangfelvételek, a szinkront illetően.... Csak egyszerűen lusták rá és ez szégyen is, köszönhetően Lucasnak is, ahogyan hozzáállt az eredeti verziókhoz, de a Disney se lesz különb, úgy néz ki.
Ha, már a Macskafogó-t képesek voltak 4K-ban felújítani, (meg sok mást is) a filmarchívumnál, akkor a SW-filmekkel mi a helyzet? Meg kéne hogy még legyenek, a MOKÉP-es kópiák, meg az MTV-s, is legalább 16mm-en. SD-ben, még akár 1colos (videó)tekercsekről is simán vetíthetnék (ha nincs más kéznél), ha akarná a köztv.