Én most készülök a gépemre (gyerek elaludt), de még nem tudom, hogy 50 vagy 75 percre. Viszont 35-öt nem hiszem, hogy tudnék kocogni, pláne nem egyfolytában.
Mindegy, most ennek is megvan az előnye: közben nézhetem a forma1-et, majd esetleg a meccset. :-P
Vizesedni nem jo, de nem hiszem, hogy tul sok embernek szuksege van vizhajto teakra ahhoz, hogy ezt elkerulje. Amugy a zsirsejtek valoban sok vizet raktaroznak, de ha kiszaradnak, betokosodnak, akkor nem fer hozzajuk a szervezet es nehezebben bonthatok le, azt hiszem ezert ajanlja minden fogyokura a sok folyadekot (persze viz vagy edesitetlen tea formajaban).
Nem egészen! Vizesedni egyébként sem szabad, mert az érrendszernek, szívnek sem jó. Egyébként meg amennyire tudom, épp a zsírsejtek kötik meg a vizet.
Különben természetes (ciklikus - elvileg) folyamat a szervezetben, hogy néha több vizet raktároz, máskor meg üríti.
Fogyókúránál meg eleve egy idő után próbál raktározni mindent, így az is természetes, hogy lelassul a fogyás és esetleg (ha minden nap méred) akár eggyel többet is mutathat a mérleg.
Különben gratulálok a -5-höz a 23évesfiúnak illetve Zahra-nak a 11-12-höz. Ügyesek vagytok! (Zahra, tényleg jó névválasztás. :-) )
Igazából kis mértékben nem baj, csak megzavarja a mérési eredményeii pontosságát. Sok só és sok pangó víz a szervezetben már nem lenne egészséges, az magas vérnyomáshoz és vesebajhoz vezethet.
Előfordul, h néha többet mutat a mérleg, mint előtte. A tudományos hátterét ne kérdezd. De tény, h nem kell minden nap ráállni a mérlegre! Mert néha elveszi az ember kedvét... :)
Nem tud valaki egy olyan diétát, ami legalább 175 szénhidrát és csak max 1500kcal.
Ez 6-szori étkezésben elosztva.
23 éves fiú igyál több folyadékot, esetleg kamilla teát, csalánteát az jó kis vízhajtó. Gyümölcsöt meg egyél több epret, mert az is vízhajtó. Nincs benne sok kalória meg szénhidrát.
Zahra nem voltál dózsakertben vagy Szőlősőn epret szedni? Nem tudod érett?
en ma futottam, az izuletekrol nem tudok, de jol esett :)
23evesfiu, sztem az edzesterv sprintekkel stb. akkor kell, ha az ember mint sporttevekenyseget uzi a futast, mert ugy lehet fejlodni a legjobban, merthogy valtozatosan terheled az izmaidat. en pl mezei futkarozo vagyok ezzel szemben, "ma is mozogjunk valamit" jeligere. szerintem ha csak az a celod, hogy mozogj a fogyokura melle, akkor ne kinozd magad, szep kenyelmesen, egyenletes utemben futva is egetsz zsirt (ld elozo hozzaszolas).
Zahra: multkor lattam a nevedet egy azonosithatatlan italt tartalmazo uvegen, kivancsi lettem: mit jelent?
Én nem futok (még mindig :-((( ), de a férjem az "elliptikusozásra" is azt mondta, hogy változtassak az időtartamon, mert a szervezet megszokja az állandóan ugyanolyan terhelést és kevésbé lesz hatékony. (És a futóedzés-tervét hozta fel példának.)
A sprint szvsz (amennyire járatos lettem a dologban) inkább a gyorsuláshoz kell.
A futás intenzitása egy bizonyos zsírégető pulzusszám-tartományon belül legyen, akkor éred el az általad kívánt hatást. Ehhez tényleg nézz át az Alakformálás topikba, ott többször rendesen kivesézték a dolgot, jobban is értenek hozzá, mint én. (De lehet, hogy ezzel H.G.-t is idecsaljuk újra. ;-) Ő jobban el is tudja magyarázni.)
Ja, és szerintem rá fogsz jönni arra, ha már látszik. (Ruhák is "súghatnak", de a környezeted is jelezni fogja valszleg. Kinál mennyi látványos, az eredeti alkattól, súlytól,... függ.)
Én úgy tudom, h a kocogás a legjobb zsírégető.(mármint a futásnál)
Hogy hány kiló után látszik? Hát, nem tudom, ez attól függ, ki milyen magas, és hány kiló. Minél kevesebb a fölösleged, annál hamarabb látszik a fogyás, gondolom. Mivel én 163 cm vagyok, és ötvenvalahány kiló(változó), így rajtam két kiló is látszik. Egyébként a nagdrágodon, meg az öveden egyből látni fogod, ha van eredmény! Az a tuti mérce!:)
Nem értek a futáshoz, szerintem tönkreteszi az izületeket, így nem is szeretnék futni, de evvel nem azt akarom mondani, hogy Te ne tedd. Fuss, ha az esik jól:) Bizonyára lesznek itt olyanok is, akik ezt szakértő szintem tudják Neked elmagyarázni. S ha mégsem, akkor menj át az ALAKFORMÁLÁS topicba, ott vannak hozzáértők:)
Bocs, h beleszólok! Én 2,7 km-t szoktam futni, ugyanazon az útvonalon, mert másfelé nem is nagyon lehetne. Uncsi, de más gond nincs vele szerintem. Ha bírod, fuss minden nap, de heti egy pihenőnap legyen. De a minden másnap is jó. A -4 kg-hoz gratulálok, csak így tovább! :)
Jotanacs: a reteseket es a sutodeket fejetsd el. ha ehes vagy reggel, egyel egy kis korpas/teljes kiorlesu/graham/rozsos bizbaszt egy kefirrel vagy zabpelyhet reszelt almaval (mar irtam a masikban is).
Ez melyik kontinens? Mert itt Budán a szememet is csak akkora résre tudom kinyitni a szakadó esőtől + szélrohamoktól, hogy rá ne lépjek egy pingvinre :/