Keresés

Részletes keresés

harpokratesz Creative Commons License 2003.02.13 0 0 952
Egy kicsit felmelegszik a kazetta, de az miért baj? Pana 632-es jó, Kb. 60 ezer most. JVC hatfejest szintén dicsérik, meg még a Thomsont is. Küllemre a Pana vezet.
Előzmény: banzai101 (949)
Traubi Creative Commons License 2003.02.13 0 0 951
Egy régebbi Panáról(422) tudok nyilatkozni: évek óta hibátlan.
blg Creative Commons License 2003.02.13 0 0 950
én a Pana 632-essel meg vagyok elégedve, eddig hibátlan. a kazit nem nagyon szoktam fogdosni, mert mindig ugyanazt használom (felvesz-megnéz-rávesz-megnéz- stb üzemmódban), szóval a melegedésről nem tudok mit mondani
banzai101 Creative Commons License 2003.02.13 0 0 949
Sziasztok,
videot vennek par napon belul legfeljebb brutto 80e-ert. Milyet erdemes venni? Panasonic NV-FJ632EE-t? Egyik kollegam azt mondta, neki Panasonicja van (ujabb, olcsobb fajta), de nincs megelegedve vele. Pl. nagyon felmelegszik a videokazetta. Nalam szoba jott meg: JVC, AIWA.
5-letek? Koszi elore is. - Peter
gyoz_tesh Creative Commons License 2003.02.07 0 0 948
Akinél kábelhálózat van, az kerülje az ilyen videókat. :))
De komolyan, tényleg oda kell figyelni, bár a legtöbb videó mindkét szabványt ismeri.
Előzmény: blg (947)
blg Creative Commons License 2003.02.07 0 0 947
igen, amikor kiválasztottam a videómat, gyanús volt, hogy a Thomsonokban (általánosságban) nincs A2
Előzmény: gyoz_tesh (946)
gyoz_tesh Creative Commons License 2003.02.07 0 0 946
Thomson.

Műholdas adásokat nézek, (UPCD) így nekem nem fontos az A2, a hazaiak meg mind a Nicam szabványt használják.

Előzmény: blg (945)
blg Creative Commons License 2003.02.07 0 0 945
eddig azt hittem, a nicam lefelé kompatibilis az A2-vel, de ezek szerint nem... milyen márkájú a videó? (nálam 3 nicam- és 17 A2-sztereó adó van, szóval nekem kell a videómba az A2 :-)
Előzmény: gyoz_tesh (944)
gyoz_tesh Creative Commons License 2003.02.07 0 0 944
Az A2 és a Nicam két külön szabvány, ahogy blg mondja.
A videóm pl. csak a Nicamot ismeri, de ez nekem elég is.
Ez a kétnyelvű dolog érdekes egyébként, bár én nem sok értelmét látom... talán nyelvtanulásnál jól jöhet.
Előzmény: Alelnök Úr (942)
blg Creative Commons License 2003.02.07 0 0 943
nem, az A2 a korábban elterjedt sztereó szabvány, Németországban (asszem) még azt használják. Láttam is már Intersparban olyan tv-t(asszem Funai volt), amely gondolom elsősorban német piacra készült, és csak A2 sztereó! az egyszeri user meg megveszi a sztereó tv-t, és csodálkozik, hogy a nicam sztereó RTL Klub-ot miért csak monóban hallja...
Előzmény: Alelnök Úr (942)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.02.07 0 0 942
Hát az A2 az nem a kétnyelvű kisérôhang lehetôsége? WHERE AVAILABLE... Nemtom
blg Creative Commons License 2003.02.06 0 0 941
ezt hogy érted???

az A2 egy régebbi sztereó hangrendszer, a NICAM meg egy újabb (digitális?) sztereó hangrendszer, nem?

Előzmény: Alelnök Úr (940)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.02.06 0 0 940
Nemde ez az a bizonyos A2 NICAM?
Előzmény: blg (939)
blg Creative Commons License 2003.02.06 0 0 939
igen, szerintem ez a duál hang
Előzmény: gyoz_tesh (938)
gyoz_tesh Creative Commons License 2003.02.06 0 0 938
Szlovák csatornáknál megfigyeltem, hogy némelyik adásnál az egyik hangcsatornán a szinkronizált hang jön, a másikon az eredeti. Ez lenne a duál hang??
Nálam ilyenkor 'sáv1' meg 'sáv2' -t jelez ki, de nekem nem Panám van.
Előzmény: blg (934)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.02.06 0 0 937
Ó, hát ki kíváncsi manapság ilyn idegesítô adatokra, minthogy mennyi szalag fogy? Csak elaprózza az ember figyelmét, aztán nem tudja meg, ki a rossz fiú.
Szerintem a REW és FF is felesleges, a kazi elfogytával bôven elég ha visszatekecseli, nemigaz?

Panás kérdés: Foggggalmam nincs, mi az, nálam nincs semmilyen kábeles adás!

harpokratesz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 936
Nyugaton már nem vesznek videolejátszót és néhány év múlva gyártani sem fogják. Át kell térni a DVD-re, ami remélhetőleg egyre olcsóbb lesz majd. Ez a jövő.
harpokratesz Creative Commons License 2003.02.06 0 0 935
Akkor JVC hatfejest vegyél, az kb. ennyibe kerül, ebben az árkategóriában ez a legjobb (ezt sokaktól hallottam), csak sajna nem írja ki a kijelzőn, hogy mennyi idő ment le a filmből, de egyébként nagyon jó (már a mostaniak közül). Karácsony előtt úgy vették, mint a cukrot. Az Auchan-ban most is olcsóbb, kb. 44 e ft.
Előzmény: szellszabi (933)
blg Creative Commons License 2003.02.06 0 0 934
Alelnök Úr, vagy akinek még sztereó Panája van!

nekem 632-es van. a kábelszolgáltató most állítgatta a csatornákat, az Eurosport is más helyre került, és az OSD-n, az adó neve mellett (ott, ahol a sztereó adóknál a STEREO felirat szokott lenni), nála az M1/M2 felirat jelenik meg (korábban nem írt oda semmit, tehát monó volt). a használati szerint ez kétnyelvű/nicam duálhangos adás, de nem ír róla bővebben. Ez mit jelent? azt hittem, hogy majd az audio gombbal tudok váltani a magyar és az angol kommentár között, de nem, nem változik a nyelv...

szellszabi Creative Commons License 2003.02.06 0 0 933
Értem, és köszönöm a hozzászólásokat. Szívem vágya egy DVD recorder, de annyit még nem adok érte, mint amennyibe kerül. Nekem ugyanis csak TV-ből felvenni, ill. egy-két homevideót másolni kellene a videó, másra nem, és 50-nél többet erre nem szánok.
Előzmény: Alelnök Úr (932)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.02.05 0 0 932
Minden videómechanika egy darab 1.5 mm vastag préselt és perforált vaslemezbôl áll, amire még szemetebb vékony lemezdarabkákat csavaroznak, meg műanyag kacatokat dugdosnak a lukaiba. Errôl már rengeteget írtunk itt.
IGEN, MINDEN videó FOS!
Tíz éve nem készült öntött alumínium mechanika alaplap.
Pontosan olyanok a videók, mint a Suzuki Swift. És teljesen független az ártól!!! A legszemetebb teszkós 20 ezres gagyiban ugyanaz a mechanika van, ami a típus csúcsmodelljében!!!
SEMMIRE ne számíts, akkor nem csalódsz!
Emeric Creative Commons License 2003.02.05 0 0 931
Szerintem nem azok. NV-FJ622 van nekem is, nem kaptam még le a tetejét de túl könnyű a gép szerintem, hogy az legyen.
Előzmény: szellszabi (930)
szellszabi Creative Commons License 2003.02.05 0 0 930
Videóvásárlás előtt állok, és azt hallottam több ismerőseimtől (akik között szervízes is van),
hogy az új videók - legyen az bármilyen árkategória, vagy márka - nem kaphatók fém, csak
műanyag mechanikával. Ehhez képest a

http://www.signaldiscont.hu/video.htm

címen a Panasonic videók között vannak
fém mechanikával ellátott típusok, legalábbis a leírás szerint. Akkor ezek nem teljesen fém
mechanikások, vagy csak elírás történt?

Degeczi Creative Commons License 2003.01.30 0 0 929
biztos igazad van, de eleg egyedul lehetsz ezzel: a legtobbunknek boven megfelel a DVD minosege, az egyeb elonyokrol (valaszthato hang, folirat, kozvetlen eleres, ...) mar nem is beszelve

nomeghat SVHS kazettakra mit/honnan veszel fol?
- az analog tovabbitasu (foldi, v analog muholdas) csatornakon ritkan akad olyan amit erdmes lenne, de ha epp megis, az sem tokeletes: meg jonak mondhato vetel mellett is eleg zajos a kep
- a digitalis tovabbitas pedig sajnos jellemzoen sokkal durvabb tomoritessel megy, mint a DVD, pl HBO-ra mar csak a vacak minosege miatt se fizetek elo

Előzmény: Asszem (928)
Asszem Creative Commons License 2003.01.30 0 0 928
"Én ma már nem vennék S-VHS videót. Egyszerűen azért, mert még zajcsökkentôvel sincs pariban a komolyabb digitális formátumokkal (DVD, SVCD). Vegyetek inkább egy asztali DVD recordert pár DVD+RW/DVD-RW lemezzel, az MM-ben most 180 egy ilyen kütyü, és nem rossz. "

Én, mint VR-1600-as SVHS tulaj, messze nem értek egyet, pedig van DVD-m is. A DVD egy számomra nézhetetlen minőségű anyag. Eddig életemben egyszer láttam elfogadható (sőt kifejezetten nézhető) minőséget DVD-n, de sajnos az nem film volt, hanem a mellé adott lemezen lévő verkfilm. Mivel a DVD kapacitása iszonyú pici, nagyon erősen tömörítve van. Hasonló minőségben, mint egy SVHS, kb fél óra fér egy lemezre, az is csak sztereo hanggal.
Namost egy átlag lemezen van 100 perc film, meg két 5.1-es hang, meg sok egyéb hülyeség. (a felirat nem oszt-szoroz.) A film keményen adatvesztésesen kerül rögzítésre, hogy ráférjen. Ez főként a színmélységen, és a gyors mozgásokon bosszulja meg magát.
A lejátszókra van bízva, hogy milyen trükkökkel prószálják meg kitalálni, hogy a nem létező képpontok helyére mit rakjanak. (konyhanyelven megfogalmazva)
Amíg egy lemezre nem fér minimum 40 GByte, addig hatalmas kompromisszum a minőség rovására, a közvetlen, gyors elérés, és a minőségromlás nélküli használat oltárán.

Az SVHS ET-t pedig kéretik elfelejteni, a régebben már álltalam részletezett okok miatt.

harpokratesz Creative Commons License 2003.01.30 0 0 927
Kösz a választ. Akkor a UPC-nak szóljak, ők megtudják csinálni ? Végül is az ő kábelük.
Degeczi Creative Commons License 2003.01.30 0 0 926
gondolom foldhurok
azt a legegyszerubben az antennakabelbe sorosan kotott kondikkal lehet megszuntetni, de az upc sem rossz otlet, valoban: nemsokara (az eu-ban) mar a kabeltarsasag feladata lesz az elofizetok galvanikus levalasztasa vmi tisztesseges modon, es egy masik forumon mar irta vki, h neki meg is csinaltak
Előzmény: harpokratesz (925)
harpokratesz Creative Commons License 2003.01.30 0 0 925
SOS segítséget kérek !
Karácsonyra kaptam egy Panasonic NV-FJ 632-es videólejátszót. Nagyon jó a képe és küllemre is szép. A problémám a következő:
Egy régi SONY TV-ém van, azzal lett összekötve, majd berogramozva a csatornák, de ha a UPC által bekötött koaxiális bemeneti kábelt (ami a Tv-be van dugva)a videóba dugom, vagyis összekötöm a TV-vel, akkor elég rossz a kép (erősen remeg és olyan hálóssá válik). Ha a beállított videocsatornán nézem a TV-csatornákat, akkor ugyanilyen rossz a TV képe. Amennyiben csak a video bemeneti kábelt dugom a TV-be, úgy a kép tökéletes. A videó jó, a TV szintén. Annyit sikerült kideríteni, hogy ha a TV kábelét csak hozzáérintem a video bemetéhez, akkor jó a kép, amennyiben bedugom, már rossz.
Mi lehet a probléma és mit lehet tenni ? Lehet, hogy csak érintkezési probléma, vagy a jeladás nem tökéletes ? Találkozott már valaki ilyen problémával ? Kinek szóljak, a UPC-nek vagy a Pan szerviznek ?
blg Creative Commons License 2003.01.23 0 0 924
jó, nem volt még bajom vele
Előzmény: Vanek (923)
Vanek Creative Commons License 2003.01.23 0 0 923
Na és milyen a 632-es?
Én baromira nem akarok videót, de a zasszony meg nagyon akar és ha mégis beadom a derekamat, akkor ez tűnik a befutó típusnak.
Előzmény: blg (922)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!