Egy kicsit felmelegszik a kazetta, de az miért baj? Pana 632-es jó, Kb. 60 ezer most. JVC hatfejest szintén dicsérik, meg még a Thomsont is. Küllemre a Pana vezet.
én a Pana 632-essel meg vagyok elégedve, eddig hibátlan. a kazit nem nagyon szoktam fogdosni, mert mindig ugyanazt használom (felvesz-megnéz-rávesz-megnéz- stb üzemmódban), szóval a melegedésről nem tudok mit mondani
Sziasztok,
videot vennek par napon belul legfeljebb brutto 80e-ert. Milyet erdemes venni? Panasonic NV-FJ632EE-t? Egyik kollegam azt mondta, neki Panasonicja van (ujabb, olcsobb fajta), de nincs megelegedve vele. Pl. nagyon felmelegszik a videokazetta. Nalam szoba jott meg: JVC, AIWA.
5-letek? Koszi elore is. - Peter
eddig azt hittem, a nicam lefelé kompatibilis az A2-vel, de ezek szerint nem... milyen márkájú a videó? (nálam 3 nicam- és 17 A2-sztereó adó van, szóval nekem kell a videómba az A2 :-)
Az A2 és a Nicam két külön szabvány, ahogy blg mondja.
A videóm pl. csak a Nicamot ismeri, de ez nekem elég is.
Ez a kétnyelvű dolog érdekes egyébként, bár én nem sok értelmét látom... talán nyelvtanulásnál jól jöhet.
nem, az A2 a korábban elterjedt sztereó szabvány, Németországban (asszem) még azt használják. Láttam is már Intersparban olyan tv-t(asszem Funai volt), amely gondolom elsősorban német piacra készült, és csak A2 sztereó! az egyszeri user meg megveszi a sztereó tv-t, és csodálkozik, hogy a nicam sztereó RTL Klub-ot miért csak monóban hallja...
Szlovák csatornáknál megfigyeltem, hogy némelyik adásnál az egyik hangcsatornán a szinkronizált hang jön, a másikon az eredeti. Ez lenne a duál hang??
Nálam ilyenkor 'sáv1' meg 'sáv2' -t jelez ki, de nekem nem Panám van.
Ó, hát ki kíváncsi manapság ilyn idegesítô adatokra, minthogy mennyi szalag fogy? Csak elaprózza az ember figyelmét, aztán nem tudja meg, ki a rossz fiú.
Szerintem a REW és FF is felesleges, a kazi elfogytával bôven elég ha visszatekecseli, nemigaz?
Panás kérdés: Foggggalmam nincs, mi az, nálam nincs semmilyen kábeles adás!
Nyugaton már nem vesznek videolejátszót és néhány év múlva gyártani sem fogják. Át kell térni a DVD-re, ami remélhetőleg egyre olcsóbb lesz majd. Ez a jövő.
Akkor JVC hatfejest vegyél, az kb. ennyibe kerül, ebben az árkategóriában ez a legjobb (ezt sokaktól hallottam), csak sajna nem írja ki a kijelzőn, hogy mennyi idő ment le a filmből, de egyébként nagyon jó (már a mostaniak közül). Karácsony előtt úgy vették, mint a cukrot. Az Auchan-ban most is olcsóbb, kb. 44 e ft.
nekem 632-es van. a kábelszolgáltató most állítgatta a csatornákat, az Eurosport is más helyre került, és az OSD-n, az adó neve mellett (ott, ahol a sztereó adóknál a STEREO felirat szokott lenni), nála az M1/M2 felirat jelenik meg (korábban nem írt oda semmit, tehát monó volt). a használati szerint ez kétnyelvű/nicam duálhangos adás, de nem ír róla bővebben. Ez mit jelent? azt hittem, hogy majd az audio gombbal tudok váltani a magyar és az angol kommentár között, de nem, nem változik a nyelv...
Értem, és köszönöm a hozzászólásokat. Szívem vágya egy DVD recorder, de annyit még nem adok érte, mint amennyibe kerül. Nekem ugyanis csak TV-ből felvenni, ill. egy-két homevideót másolni kellene a videó, másra nem, és 50-nél többet erre nem szánok.
Minden videómechanika egy darab 1.5 mm vastag préselt és perforált vaslemezbôl áll, amire még szemetebb vékony lemezdarabkákat csavaroznak, meg műanyag kacatokat dugdosnak a lukaiba. Errôl már rengeteget írtunk itt.
IGEN, MINDEN videó FOS!
Tíz éve nem készült öntött alumínium mechanika alaplap.
Pontosan olyanok a videók, mint a Suzuki Swift. És teljesen független az ártól!!! A legszemetebb teszkós 20 ezres gagyiban ugyanaz a mechanika van, ami a típus csúcsmodelljében!!!
SEMMIRE ne számíts, akkor nem csalódsz!
Videóvásárlás előtt állok, és azt hallottam több ismerőseimtől (akik között szervízes is van),
hogy az új videók - legyen az bármilyen árkategória, vagy márka - nem kaphatók fém, csak
műanyag mechanikával. Ehhez képest a
http://www.signaldiscont.hu/video.htm
címen a Panasonic videók között vannak
fém mechanikával ellátott típusok, legalábbis a leírás szerint. Akkor ezek nem teljesen fém
mechanikások, vagy csak elírás történt?
biztos igazad van, de eleg egyedul lehetsz ezzel: a legtobbunknek boven megfelel a DVD minosege, az egyeb elonyokrol (valaszthato hang, folirat, kozvetlen eleres, ...) mar nem is beszelve
nomeghat SVHS kazettakra mit/honnan veszel fol?
- az analog tovabbitasu (foldi, v analog muholdas) csatornakon ritkan akad olyan amit erdmes lenne, de ha epp megis, az sem tokeletes: meg jonak mondhato vetel mellett is eleg zajos a kep
- a digitalis tovabbitas pedig sajnos jellemzoen sokkal durvabb tomoritessel megy, mint a DVD, pl HBO-ra mar csak a vacak minosege miatt se fizetek elo
"Én ma már nem vennék S-VHS videót. Egyszerűen azért, mert még zajcsökkentôvel sincs pariban a komolyabb digitális formátumokkal (DVD, SVCD). Vegyetek inkább egy asztali DVD recordert pár DVD+RW/DVD-RW lemezzel, az MM-ben most 180 egy ilyen kütyü, és nem rossz. "
Én, mint VR-1600-as SVHS tulaj, messze nem értek egyet, pedig van DVD-m is. A DVD egy számomra nézhetetlen minőségű anyag. Eddig életemben egyszer láttam elfogadható (sőt kifejezetten nézhető) minőséget DVD-n, de sajnos az nem film volt, hanem a mellé adott lemezen lévő verkfilm. Mivel a DVD kapacitása iszonyú pici, nagyon erősen tömörítve van. Hasonló minőségben, mint egy SVHS, kb fél óra fér egy lemezre, az is csak sztereo hanggal.
Namost egy átlag lemezen van 100 perc film, meg két 5.1-es hang, meg sok egyéb hülyeség. (a felirat nem oszt-szoroz.) A film keményen adatvesztésesen kerül rögzítésre, hogy ráférjen. Ez főként a színmélységen, és a gyors mozgásokon bosszulja meg magát.
A lejátszókra van bízva, hogy milyen trükkökkel prószálják meg kitalálni, hogy a nem létező képpontok helyére mit rakjanak. (konyhanyelven megfogalmazva)
Amíg egy lemezre nem fér minimum 40 GByte, addig hatalmas kompromisszum a minőség rovására, a közvetlen, gyors elérés, és a minőségromlás nélküli használat oltárán.
Az SVHS ET-t pedig kéretik elfelejteni, a régebben már álltalam részletezett okok miatt.
gondolom foldhurok
azt a legegyszerubben az antennakabelbe sorosan kotott kondikkal lehet megszuntetni, de az upc sem rossz otlet, valoban: nemsokara (az eu-ban) mar a kabeltarsasag feladata lesz az elofizetok galvanikus levalasztasa vmi tisztesseges modon, es egy masik forumon mar irta vki, h neki meg is csinaltak
SOS segítséget kérek !
Karácsonyra kaptam egy Panasonic NV-FJ 632-es videólejátszót. Nagyon jó a képe és küllemre is szép. A problémám a következő:
Egy régi SONY TV-ém van, azzal lett összekötve, majd berogramozva a csatornák, de ha a UPC által bekötött koaxiális bemeneti kábelt (ami a Tv-be van dugva)a videóba dugom, vagyis összekötöm a TV-vel, akkor elég rossz a kép (erősen remeg és olyan hálóssá válik). Ha a beállított videocsatornán nézem a TV-csatornákat, akkor ugyanilyen rossz a TV képe. Amennyiben csak a video bemeneti kábelt dugom a TV-be, úgy a kép tökéletes. A videó jó, a TV szintén. Annyit sikerült kideríteni, hogy ha a TV kábelét csak hozzáérintem a video bemetéhez, akkor jó a kép, amennyiben bedugom, már rossz.
Mi lehet a probléma és mit lehet tenni ? Lehet, hogy csak érintkezési probléma, vagy a jeladás nem tökéletes ? Találkozott már valaki ilyen problémával ? Kinek szóljak, a UPC-nek vagy a Pan szerviznek ?