Keresés

Részletes keresés

_chillout_ Creative Commons License 2021.03.28 0 0 66930

Az alvadási faktoraim tökéletesek, de hajlamos vagyok vérzésre, én sem értem, nem logikus :-D

A lábam szinte tökéletesen van, pont tegnap jutott eszünkbe a férjemmel, már 6 éve, hogy elkezdődött a kálvária. Már csak az extrém magassarkú cipőkben panaszkodik a fájós lábfejem, ezeket elsősorban ülőcipőnek használom :-DD

Előzmény: syssy48 (66929)
syssy48 Creative Commons License 2021.03.27 0 0 66929

Akkor te ugyanúgy vérzékeny vagy, mint a férjem. Nem lehet nála fogat huzatni az utóbbi időben és a stent műtétet is elhalasztották emiatt. Akkor viszont vigyáznod kell, nehogy stroke-ot kapj. Te szegény, nincs neked is elég bajod? Lábad? Rég nem írtál róla. 

Előzmény: _chillout_ (66928)
_chillout_ Creative Commons License 2021.03.26 0 0 66928

Nálam egy vérömleny okozta a méhszájamnál, ami a műtét után alakult ki. Ez vérzett volna kifelé, ha tudott volna, de mivel a vérömleny elzárta az útját, nem tudott. Elkezdett tágulni a méhszájam és ettől szülési fájdalmaim lettek, miközben a méhem megtelt vérrel ami a petevezetőkön át a hasamba folyt. Mikor bevitt a me tő, már két ujjnyira nyitva volt a méhszájam, és a sokk miatt sorra lapultak el a vénáim.

Én sok műtétem után bevéreztem (a mandulaműtétem után is vissza kellett vinni a műtőbe), lehet alkati oka is nálam, de okozhatja a méhszáj hegesedése is a gyógyuláskor. Annak, hogy újra előforduljon, szinte nulla az esélye. Nagyon sajnálom, hogy így pórul jártál, de mostmár minden jó lesz!

Előzmény: syssy48 (66927)
syssy48 Creative Commons License 2021.03.25 0 0 66927

De ez mitől van? És azóta semmi gond?

Előzmény: _chillout_ (66925)
syssy48 Creative Commons License 2021.03.25 0 0 66926

Hát ez nem semmi. Ez tényleg nem vicc. Hétfőn próbáld meg alaposan kikérdezni őket, hogy mire számíthatsz még. Ebből még nagyobb baj is lehetett volna. Írd majd meg. Remélem most már semmi sem lesz. 

Előzmény: virágszív (66924)
_chillout_ Creative Commons License 2021.03.25 0 0 66925

Hú, direkt nem akartalak ezzel ijesztgetni, nálam is előjött ez a komplikáció, de nagyon hamar, egy héttel a műtét után. Ugyanez történt, csak engem első körben hazazavartak a sürgőssegiről (Pünkösd hétfő volt), ejjel már a mentő vitt vissza sokkban, meg is műtöttek azonnal.

Előzmény: virágszív (66922)
virágszív Creative Commons License 2021.03.25 0 0 66924

Sajnos nem tudom. Állítólag van ritkán ilyen szövődmény és pont ennek elkerülésére csöveztek be az előző műtétnél is. Akkor 6 nap volt, most 10 napig szánták nekem ezt a "csöves" sorsot. De amikor majd hétfőn kiveszik, most rá fogok kérdezni, hogy mit tehetek annak érdekében, hogy mégegyszer ez ne fordulhasson elő, mert elég necces volt. A januári műtét óta nem menstruáltam, és ugyan már februárban is voltak tüneteim, de azt hittem felfáztam, és antibiotikumot szedtem, az meg elnyomta a dolgot. /Ezt el sem mertem mondani, mert így utólag nagyon hülye voltam.../ Aztán most megintt megjött volna, csak most már nagyon nagy fájdalmaim voltak. A méhem nagyobb is lett, és pangott benne a cucc, gondolom már attól volt hőemelkedésem. A műtét napján még nagy nehezen be mentem dolgozni is, mert azt hittem valami bél bajom van, mert fájt és görcsölt nekem már mindenem a hasamba, csak a kolleginák mondták, hogy higgyem el, nőgyógyászhoz kell visszamennem. És akkor ott már küldtek is a sürgősségire, azok meg este fél 9-re összerittyentettek egy műtéti tímet nekem és már aludtam is... Mikor felébredtem, akkor mondták, hogy sajnos be is kellett csövezniük megint. Mostantól bármim fáj, azonnal megyek az orvoshoz, mert most ezt megjártam rendesen, és meg is ilyesztett. Vége az elbagatellizálásnak, mert csúnyábban is járhattam volna. 

Előzmény: syssy48 (66923)
syssy48 Creative Commons License 2021.03.25 0 0 66923

Ó, te szegény. Pedig már azt reméltem, el is felejtetted. Azt már tudod, miért történt? Mi okozta? 

Előzmény: virágszív (66922)
virágszív Creative Commons License 2021.03.25 0 0 66922

Sziasztok! 

Kedves GeriSoft! 

Nagyon sajnálom apukádat. Szörnyű lehet így elveszteni. 😔 Remélem anyukád minél hamarabb meggyógyul, és tudtam, hogy a szociális rendszerünk romokban van, de azért ez tragikus...

Nem zavarogtam volna itt, de ha már itt vagyok, írok pár sort rólam is. Engem múlt hét csütörtökön éjjel újra megműtöttek sürgősséggel. Elzáródott a méhszájam vagy méhnyakam (Isten tudja mim...), ment fel a lázam, piszokul görcsöltem,mintha szülnék, és hát elaltattak, kinyitották, megint becsöveztek, újra itthon nyűglődhetek... 

Ilyen az én szerencsém. 

Mindenkinek a legjobbakat kívánom.

GeriSoft07 Creative Commons License 2021.03.24 0 8 66921

választotta a f@..om. Igen, az első fidesz kormányra szavaztam, és utána kicsit jajjgattam hogy jöttek a szocik, de utána felébredtem, és már a második orbán kormánynál tudtam, itt a vég kezdete. De ez nem idevaló, nem akarom, hogy rossz érzések kerülgessenek egyes még mindig fideszhívő betegtársunkat. Van erre poltopik. Itt zárjuk le :)

Előzmény: Törölt nick (66920)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.24 -1 6 66920

Ez van, ha egy eszelős diktátort választgatunk meg újra és újra - hibbant jegybankelnökkel, holdkóros fősámán járvány közepén csontvázat legózó emmi-miniszterrel, saját nagyságával betelni nem tudó, kelet-buzi külügyminiszterkével, CSOk-ozó igazságügyi ingatlanfejlesztő 37-et dekázó primadonnával, volt tv-s cicamicával dubajozó vagyonkezelővel. Satöbbi.

HUN jobban teljesít! Halottakban, értékét rohamosan vesztő, vc-papír HUF-ban biztosan

(utóbbi érméi Dunába ugró öngyilkosoknak nehezék gyanánt 1xűen ideálisak, ha már értékük 0)

EÜ közben omlik össze - önkéntesek toborzása, ugye.

Na hajrá Orbanisztán, majd lesz valami!

Előzmény: GeriSoft07 (66908)
eta61 Creative Commons License 2021.03.23 0 1 66919

Részvétem

Előzmény: GeriSoft07 (66912)
japipapi Creative Commons License 2021.03.23 -1 2 66918

Részvét Geri...... 

Előzmény: GeriSoft07 (66912)
Cukimaci Creative Commons License 2021.03.22 0 0 66917

Anyukának aki 76 éves korában derült ki az emlődaganata, radikális műtét majd 6 db kemoterápiát kapott, amitől nagyon legyengült. Az utolsó után lett nagyon rossz a vérképe, első nap egyből két adag Accofilt kapott, utána még napi egyet talán két napig. Semmire nem panaszkodott, sőt sokkal jobban érezte magát utána. A napokban betöltötte a 79 évet!Remélem nálatok sem lesz semmi gond. 

Előzmény: ConcreteSt (66916)
ConcreteSt Creative Commons License 2021.03.22 0 0 66916

Köszönöm.  Más gond amit okozott? Nagyon félünk hogy a kemo mellett mi lehet még..

Előzmény: Cukimaci (66915)
Cukimaci Creative Commons License 2021.03.21 0 0 66915

Anyukám is kapta, neki semmiféle csontfájdalma nem volt. 

Előzmény: ConcreteSt (66910)
syssy48 Creative Commons License 2021.03.21 0 1 66914

Nagyon nagyon sajnálom! Anyukád hogy van most?

Előzmény: GeriSoft07 (66905)
mirtelo Creative Commons License 2021.03.21 0 1 66913

Őszinte részvétem

😢😢

GeriSoft07 Creative Commons License 2021.03.21 0 2 66912

Csak hogy mire számíthat az ember: 180ezres nagyváros. NINCS senki aki kimegy ápolóként egy magára maradt kovidoshoz. Majd ha negatív. Baptisták, Máltaiak, reformátusok szeretetszolgálatai is már kilőve, összes magán ápoló, egy jött volna, ma hajnali fél négykor írt, családi megbetegedés miatt nem tud jönni. Ma kezdett volna. Önkormi, bárki, "nem tehetünk semmit, nincs ember erre"

Majd megoldom akkor én, lesz ami lesz. Kellő védekezéssel. 

Igérem nem offolok tovább, vigyázzatok magatokra!

Párom szuperül van. Ez a legeslegfontosabb!

futrinko Creative Commons License 2021.03.20 0 2 66911

Részvétem édesapád miatt!

Elgondolkodtató, hogy mennyire vigyáztak magukra a szüleid, és mégis elkapták a vírust.

Hol fertőződhettek meg?

Nem jártak nagy bevásárló központokba.

Előfordulhat, hogy a panelházban ahol sokan járkálnak a közös helységekben, bejárat, postaláda, folyosók, szeméttároló, lift???

Csak azért jutott eszembe, mert ezekre lehet, hogy nem is figyelnek oda annyira az emberek és nem annyira óvatosak.

ConcreteSt Creative Commons License 2021.03.20 0 0 66910

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy akinek Accofil injekciót kell adni kemo után, mikor és milyen mellekhatast tapasztalt?

Feleségemnek kell adnom és amit a neten találtam csak annyi hogy sokan éreznek erős csont fájdalmat..

_chillout_ Creative Commons License 2021.03.20 0 1 66909

Borzasztóan sajnálom, Geri, elképesztő állapotok lehetnek az eü-ben, ha ennyire nincs kapacitás :-(

Édesapádnak könnyű utat, édesanyádnak sok erőt és gyors jobbulást, nektek pedig kitartást kívánok ebben az idegtépő helyzetben!

GeriSoft07 Creative Commons License 2021.03.20 0 0 66908

Regisztrált oltásra: nem került sorra. Annak ellenére hogy "idős, krónikus beteg", cukor, szív, szem, stb. Nem járt sehova egyik lezárás alatt sem, a kisbolton és a ház alatti patikán kívül (szeged, panelház, aljában patika, szemben kisbolt)

Csütörtökön mondták lehet csak megfázott. Péntek du rosszabbul lett, teszt kérve. Szombaton mentő, nem jön ki. Ügyelet: hétvégén nincs teszt, ha olyan beteg, beviszik a kórházba, kivizsgálják, ha nem kovid hazamehet (ekkor már az lesz úgyis, ott elkapja). Vasárnap az összes hétvégi maszek háznál kovid tesztest hívtuk, fel se vették, mint ahogy 15-e hétfőn sem. ünnep az nem fér bele a nonstop és a 0-24 és a hétvégén is kategóriákba. Kedden teszt megkérve újra, már a konyhába kimenve is légszomja volt. Szerdán, a 69. születésnapján délután végre letesztelték, pozitív, elküldte a leleteket a dokinak, reggelre igértek receptet. Ugye ez már a 8. nap lett volna kb a tünetektől, tehát már eleve elég késő a favi-hoz. Reggelre elaludt. Neki már könnyebb, mi a tehetetlen dühtől kattanunk meg. Ez a híres "mindenkit ellátunk" és nem hagyunk az út szélén.

Egyszerűen nincs kapacitás, se a mentőknek, se az orvosoknak, se a kórházaknak. Nem őket hibáztatom, nyilván nem a pizzára vártak és azért nem jöttek. 

Csak halkan kérdem, ha úgyis pozitív teszt után jár ingyen a favi, akkor miért nem ad egyből a mentős kezdő 8 szemet? Úgyis ezt fogja a háziorvos is felírni, és ha van is a patikában, akkor megkapja, de az első 12 órára meglenne. Miért kell húzni az időt még?

Csak halkan kérdem, tényleg. Ha a kovid miatt nincs boncolás, miért kell nekem most arra várjak, hogy antsz engedély legyen a boncolás nélküli hamvasztáshoz? Tudtátok hogy ilyen esetben (vészhelyzeti protokoll) nincs hagyatéki tárgyalás! Időpontot sem lehet kitűzni. Anyám ott fog maradni akár hónapokra egy zárolt számlával, amit akkor szabadít fel a bank, ha megvan a tárgyalás végzés. Közjegyzőt, ügyvédet kerestem, mind azt mondta, ez így van, nincs rá megoldás. Amint a kijelölt közjegyző elindítja az eljárást, zárolják a számlát, vagyonát, mondjuk a kis nyugdíjmegtakarításon kívül semmi nincs. Ezt nem érdemli anyám sem. 

Előzmény: Boszorka (66906)
forgoszel Creative Commons License 2021.03.19 0 1 66907

Ó Geri, igazán sajnálom!

Boszorka Creative Commons License 2021.03.19 -1 1 66906

Őszinte részvétem. Nem értem az embereket. Ez egy vírus nem az ebola! Az igaz, hogy kiszámíthatatlan.:-(

Mi már be vagyunk oltva, mert annyira öregek vagyunk, de azért egész idő alatt próbáltunk normálisan élni, már amennyire mostanában lehet normális életről beszélni. Szerencsénk volt nem kaptuk meg.

Fiad rajza, nagyon kedves és szép.

GeriSoft07 Creative Commons License 2021.03.19 0 1 66905

Sziasztok

Bár azért jelentkeznék, hogy nálunk továbbra is minden rendben, sajnos nem tudok örülni semminek.

Édesapám 6 nap tesztre várakozás után a 69. születésnapján (17-én) délután megkapta a tesztjét, pozitív lett koronavírusra. Elküldte a háziorvosnak, hogy reggelre legyen recept a felhőben a favipiravirra, de reggelre végleg elaludt. Édesanyám maradt otthon több mozgásszervi és szellemi betegséggel, pozitív tesztje meglett ma. 200km-re lakunk, és senki nem mehet oda, ápolót se találunk, az mentősök szerint nem komolyak a tünetei, nem vitték be. Maradjon otthon és szedje a gyógyszert. Barátok és helyi rokonok visznek az ajtó elé gyógyszert és ételt és nem mennek be.

Ilyen szinten hagynak magára embereket. Tilos bemenni, ha nincs oltásod életveszélyes is, és ápolók sincsenek, már mindent végighívtunk, baptisták, máltaiak, önkormányzat, magán ápolók. Egyszerűen felfoghatatlan. Olyan szinten nem számított rosszra, hogy nem hagyta meg anyukámnak, hova hogy kell belépni, mik a kódok, netbank, telefon, bármi. Még délután lement a láza, gondolta a nehezén túl van.

Vigyázzatok ezzel a szarral, nem tudhatjátok, hol kapjátok el. Apuskám nem ment a kisbolton és a ház aljában lévő patikán kívül sehova hetek óta. Otthonról dolgozott a régi munkahelyének nyugdíj mellett az utolsó napokig.

Ha megengeditek, itt egy kép, amit a fiam rajzolt, ahogy a Papa lejön angyalként a felhőkből.

Moncsi1982 Creative Commons License 2021.03.19 0 0 66904

Sziasztok!

Nagyon régen írtam ide édesapám ügyében, de azóta is maradtam itt olvasni benneteket. Most viszont segítséget szeretnék kérni.

A helyzet az, hogy ő gégerákos. Kétszer műtötték. Most újra kialakult nála. Diónagyságú. Áttét tudomásom szerint nincs. 64 éves, vékony volt eddig is, de mivel nem tud enni, így most kb 10 kilót lefogyott. Ma ismét elvitte a mentő (2 héten belül ez a 3.eset), és az orrán keresztül levezettek egy szondát, amin keresztül táplálni kell, de egyedül él. Én is több 100 km-re tőle. Kemot sosem akarta elfogadni, gyanítom most se akarná, és talán ki sem bírná.

Őszintén, szerintetek így készüljünk fel a legrosszabbra?

syssy48 Creative Commons License 2021.03.18 0 0 66903

Ne szomoríts! Ez a kettő is elég volt:) Szerencsére nincsenek tünetei. Kapott egy nagyon jó gyógyszert, a Vesomni-t, nagyon bevált. Abszolut semmi panasza nincs. Évekig a prosztatára fogták, mire kiderült, hogy ugyan az sem tökéletes, de nem az okozta a tüneteket. Ez a gyógyszer most mindkettőre jó. Kopp-kopp balkézzel alulról felfelé:DDDDD

Előzmény: forgoszel (66900)
forgoszel Creative Commons License 2021.03.18 0 0 66902

Igen, kaptam. T1-es!

Előzmény: Falckman (66901)
Falckman Creative Commons License 2021.03.18 0 0 66901

De te végülis kaptál olyan öblögetős kemo kezelést, ha jól olvastam ugye ? A tied hányas volt ? T1, T2 T3  ?

Előzmény: forgoszel (66899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!