Hali, ha esetleg valakinek szüksége lenne rá, akkor összeállítottam zenei (főleg LossLess) anyagok írásához egy codec-pakkot a nerohoz. Innen lehet leszedni: http://avlossless.extra.hu/letoltes.html (lefelé kell görgetni egy picit). Remélem segít valakinek. Legyetek jók és szép kövérek. Kivéve a lányok!
Szerintem TE sehogy, hacsak nincs sok pénzed (azaz licenszelsz egyet az ismertebbek közül). De olyan másolásvédelem nemigen van, amit ne lehetne valahogy megkerülni, szóval pénzkidobásnak tünik.
SurCode DVD Pro DTS Encoder converts your 5.1 Surround Sound files to DTS format, for use in DVD Video or for making Surround Sound audio CDs. With over 60 audio equipment manufacturers now licensed to produce DTS decoders, DTS has become a standard for Surround Sound in home theater systems. This makes it possible to offer your audience DTS-quality sound on your DVD-Video products.
SurCode DVD Professional can also encode 5.1 Surround for audio CDs, just like SurCode CD Professional.
Jó napot, urak! Ismeri valaki az alábbi alapanyagot? Jó? Igazából nyomtatható felületű CD-t szeretnék venni, jó minőségűt. Canon IP5200-am van. Megköszönnék minden választ.
Hello! Már egy másik topicba írtam, de azért itt is felteszem a kérdésem: miért nem tudok 10X-nél gyorsabban CD-t írni. A gépeim adatátvitelével nincs gond, a Firmware a legújabb(mikor ezt írom, már nem biztos). LG GSA4163b, Samsung SW252F, plusz egy Gericom Hummer belső DVD írója. A lemezek 24x-en írhatóak, de csak 10X-el képes írni az írók, amik elvileg 32 illetve 24X-en írnak újra.
Á, nem vészes, csak rá kell jönni vagy van egy csomó helyen leírás. :) De ha nem érdekel annyira, akkor esetleg AutoGK, igaz az is VirtualDubMod-dal csinálja, meg elsősorban DVD rippelésre való, de van benne XviD codec meg könnyű beállítani a célparamétereket.
ok. köszi megnéztem. közöm nincs a programhoz. tul sok paraméterezés van benne. nem tudsz egy olyan progit mondani, amelyiknek megadod hogy 720 megára tömöritse le a cuccot, és ő megcsinálja az általa legjobbnak tűnő kodekekkel, stb?
Az a 7-es Nero bug-ja. Nem tudom, hogy kijavították-e már a legújabb verzsönben, mert nekem pl. el se indul a telepítés egy ideje. De szűz XP-n se, setupx.exe full proc. használattal és Nero termékbeállítás címszóval fut, de nem történik semmi. Ilyenkor mi van? :(
90min MULTIDISC This unusual amount of storage capacity is made possible by the combination of the two known methods used so far to raise the capacity. It involves first moving the tracks closer together, as is done with 80 minutes blanks. But here the track pitch change is slightly out of current specification. Second kind of approach is the so-called method of 'overburning' which uses the full capacity of the media beyond the given specifications, giving you an additional 2 to 4 minutes. Both methods used together will give you blanks of exceptional length, which still have to be 'overburned'. This is due to the fact that in the ATIP (Absolute Time In Pre-groove) of the blank such as 80 minute media a maximum recording length of 79:59 minutes is specified - regardless of what actual capacity the blank has. The recording software will read and use the information about the media from this ATIP. If it tells the software that there are only 80 minutes available the only way to use the real capacity is 'overburning' which was until now used in cases where one wanted to squeeze a little more information onto a 74 minute blank. CD-R 90 ATIP cannot be specified like 89:59.74 because for interpreting of minutes are 7 bits available only. Minutes are in hexadecimal code. Let's have an example. For 89 minutes, 89 hex a binary is 1000 1000. We need 8 bits for such a hex number. But as stated before there are 7 bits only. It causes the most significant bit MSB will be truncated and the binary is look like 000 1001. It means 9 hex, 9 minutes and ATIP time is 9:59. As the ATIP is so short a using method "overburning" is necessary. These two facts should be kept in mind in case you want to use the new 90-minute media. Working with both CD-Rs of more than 650 MB and the 'overburning' method require a compatible recorder as well as the right recording software. In terms of software we recommend NERO BURNING ROM from Ahead Software. Also is possible to use CEQUADRAT WINONCD version 3.6 or 3.7 and CDRWIN from GOLDEN HAWK Technology. In case you want to use recording software of other manufacturers we recommend that you contact their support for more information...
Lenne egy nagy kérdésem több száz Cd-ét meg írtam már. De sajna a gépem valami oknál fogva nem ísmeri fel íráskor a 90 perces Cd-t csak 80 percesnek.Mit lehet tenni hogy ne állandoan tulírásal keljen írni cd-t.
Ja és milyenujjab tipusú kobbo írot ajánlatok meg vásárlásra?
Végül sikerült megírnom a CD-t, ami most már presztízskérdés volt, mivel sok CD-t megírtam már ezzel az íróval és ezzel a programmal, de nem nagyon szoktam átlépni a 700 MB-ot vagy a 80 percet. Szóval zavart, hogy 2 MB miatt baszakodik a Nero. Az általam használt Nero ugyebár más verziójú (5.5), mint amit Ti leírtatok, ezért a felépítése is más. A beállításokat átállítottam (túlírás engedélyezése, 81-82 perc, stb.), de nem vettem észre, hogy a CD-re írandó film kiválasztása után is van még egy menüsor, ami különbözik a másiktól, és itt is ki kell jelölni a DAO módot. Az első próbálkozásaimnál ezt nem tettem meg, ezért fordulhatott elő, hogy az írásnál esélyt sem adott arra, hogy újra betegyem a CD-t, csak annyit mondott, hogy nincs elég hely, és csak a "Mégse" gombra lehetett rámenni. Ezzel a módszerrel viszont megkérdezte, hogy túlírja-e, így sikerült megírni a CD-t. Papp Zoli tanácsait követve kilőttem minden más háttérben futó programot, talán ez is segített. De azért felírom magamnak a Potika által ajálnott honlapcímet is, hátha egyszer kell majd az újabb verzió is.
És még egy kérdés: ha audio CD-t írok, és azt tapasztalom, hogy a hi-fi akadozva, a számok között ugrálva játsza le, az azért van, mert 16-os vagy 12-es sebességel írtam? Ez is túl gyors lenne? Azért furcsa ez, mert régebben írtam CD-t 52-szeres sebességgel is, és azokat szépen lejátszotta ugyanaz a hifi. Vagy lehet a hifi, az író, a CD, vagy esetleg az mp3-mak hibája?
(A választ egyébként sejtem: a lehető legkisebb sebességgel kell írni és ne fusson semmilyen más program a háttérben...)
"Kizárólag a 700 MB -os lemezekre áll ez a leírás!!
Nekem az 5.5.10.15 verzió van de ennek jónak kell lennie a korábbi vagy az újabb verziókhoz is. Ez fontos! Ha túlírást végzel lehetõleg semmi mást ne csinálj a gépen (nekem alapból tiltva van a képernyõ védõ) kapcsold ki a képernyõvédõt és a víruskeresõt is addig amíg a túlírást végzed. Indítsd el a Nero-t :)) A fájl menü részben a beállításokra klikk. A különleges beállítások fülre klikk majd tegyél pipát a túlírás engedélyezésére az általános fülön belül sárga jelnek adjál 81 percet piros jelnek 81:50 percet alkalmaz, okézd le. A szerkesztés menüben a többmenetes fülre klikk és válaszd az egy menetes írást. Majd az írás fülön válaszd az egymenetes DAO módot (van író amelyik az egymenetes DAO/96 szereti) és az íród legkisebb sebességét válaszd!! Ha ezek megvannak okézd le. Majd az ikon soron klikkelj a Nero Expresszre. Klikk a következõ gombra (jobbra lent van alul) a felbukkanó ablakban állítsd be a legkisebb sebességre az írási módot és ha esetleg bevan jelölve a "késõbbi fájl hozzáadási lehetõség" vedd ki a pipát. Klikk az írásra és valószínûleg balhézni fog a progi hogy tönkre megy minden de ezzel ne foglalkozz hanem küld meg okéval. Ha elindul az írás akkor nyert ügyed van ha nem akkor bugos a progi :) és lökd vissza a lemezt elkell indulnia az írásnak.
Túlírni pedig márkás cd-t írj ne Tesco gazdaságos baromságot vagy az Europarkban "Galaxy" néven árult csodát amibõl 10 db 1150 Ft azt hiszem. Ezek jók mezei adatok tárolására ami nem gond ha elveszik (rothadás). Nekem LG íróm van ami pl. nem igazán szereti a Philips lemezeket. Mások is panaszkodtak már hasonlóan rontott lemezekre és biza nagyon sok Philips lemez "rothad" vagyis egy idõ után olvashatatlan lesz a lemez. 100 évig jó lesz blablabla...... francokat. Úgy látszik ferdeszemû író csak a ferdeszemû lemezt szereti TDK-t :) mert nekem azzal nincs bajom de mindenki válasszon olyant ami neki megfelel de túlírni ne vacakot vegyen."
Az asztalik igazából csak 1 GB méretig tudják játszani a fájlokat, ha három filmed van a DVD-n, feltételezem, hogy össze vannak fűzve a 2 CD-s DivX-ek.
Üdv. Az a gondom hogy 1 dvd lemezre felirok 3 divx-es filmet, asztali dvd -n nézem megy az első film a vége elött gondol eggyet és átugrik a második film elejére azt kezdi el játszani. Pc-n minden ok film végét itt kell megnéznem. köszi
Milyen Nerot hasznalsz ? Ha jol emlexem, volt olyan verzio, ahol szolt, hogy nincs eleg hely, es kidobta a lemezt. Ezutan vissza kellett lokni, aztan megirta. Persze az is lehet, hogy az irod nem tamogatja. Milyen irod van ? Egeszen pontosan mekkora az a fajl ?
Megbróbáltam, de nem sikerült. Engedélyeztem a CD túlírást egymenetes módban, de az írás megkezdse előtt most is jön a figyelmeztetés, hogy nincs elég hely, aztán kidobja a CD-z... Nem értem... Pedig ez a 702 MB tényleg nem tűnik túl soknak. Van még egyéb ötlet?