Keresés

Részletes keresés

Desert Rat Creative Commons License 2022.07.29 0 3 34

A mindenes szerverem egy kis notebook amit a lányom dobott ki mert szétment a billenytyűje. Én még leszereltem róla a képernyőt is és egy dobozba építettem. Atom procis és nagyon keveset fogyaszt,a tárolója egy 120G-ás SSD és Win7. Ugyan lehet kapni a kínaiaktól mégkisebb fogyasztású de sokkal csorsabb pici gépeket, de annyi pénzt nem szántam rá. Ezen meg fut egy Apache webserver, egy FTP /SFTP server,  egy hMailServer  az emailozáshoz, a Skype helyet meg egy FRN szerver amin dumálni tudunk. Már egyfolytában teker kb 3 éve és egyre jobb ahogy reszelgetem.

Szakirodalom:

https://httpd.apache.org

https://www.hmailserver.com

https://www.freeradionetwork.eu   https://freeradionetwork.de

Ezek ingyenes szoftverek, csak fel kell rakni a vasra és mennek.

Előzmény: Bölcs Árnyék (21)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -1 1 33

diasporafoundation.org -> Creative Commons Nevezd meg! 3.0 Unported licensz alatt van.

Tehát ez egy jogi személy, aki közöségi hálózatott üzemel, és perlekedésnek részese lehet . Ha jól vettem ki számtalan szervere van, amit podnak nevez, és ezekhez a podokhoz megint csak kliensként csatlakozol, csak épen van egy @neved . 

Nálam viszont te vagy a saját jogi alanyod, se nekem se másoknak nem tartozol elszámolással, csak az államnak .

Előzmény: 3r141592 (32)
3r141592 Creative Commons License 2022.07.29 0 2 32

Nem igazán értelek mi van cenzúrázva, amit linkeltem az egy open source alkalmazás (https://github.com/diaspora/diaspora ) aminek kb az célja az amit te szeretnél, ezt felteheted saját szerveredre ha akarod, és azt publikálhatsz rajta mit akarsz. Mellesleg programot nem szokás csak tartalmat cenzúrázni és programból van elég megosztva csak válogatni kell ami neked megfelelő, meg érteni hozzá.

Előzmény: Bölcs Árnyék (31)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -1 1 31

De ez cenzúrázva van . Ha tiltott tartalmat töltesz fel, akkor kitiltanak róla . Ellenben a saját szervereden azt tárolsz amit csak akarsz . 

Amíg te valami tartalom megosztásról beszélsz, én ellenben program megosztásról beszélek, ami rögvest működik is . 

Előzmény: 3r141592 (30)
3r141592 Creative Commons License 2022.07.29 0 2 30

A PHP egy programozási nyelv, ez max arra jó, hogy megírd mondjuk a wordpress amiben aztán publikálhatod a saját tartalmad. Akkor már inkább a https://diasporafoundation.org/ hasznosabb.

Előzmény: Bölcs Árnyék (26)
seymour_ Creative Commons License 2022.07.29 0 1 29

Jaaa, érteem....Ok.....

Előzmény: Bölcs Árnyék (28)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -3 0 28

Hogy ott legyek a Twitter, a Facebook és a YouTube temetésén ...

Előzmény: seymour_ (27)
seymour_ Creative Commons License 2022.07.29 0 3 27

"Ezen kívül van egy csomó szolgáltató is, akik adnak szervert és minimális tárhelyet ingyenesen vagy nagyon olcsón:"

Öööö, akkor minek kellesz te?

Előzmény: Bölcs Árnyék (21)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -2 0 26

Online is letölthető az eredeti ingyenes PHP program .

Előzmény: 3r141592 (24)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -1 1 25

Én az Avast-ot használom és semmi gondom nincs . 

Rendszeresen kell futtatni a tisztogató gombokat hozzá .

Előzmény: 3r141592 (23)
3r141592 Creative Commons License 2022.07.29 0 1 24

Aztán elég csak formatálni a fő HDD -ét, és újra tölteni az infót .

Ehhez viszont menteni kellene, ma ez sem nevezhető népszokásnak :)

Előzmény: Bölcs Árnyék (22)
3r141592 Creative Commons License 2022.07.29 0 2 23

Amig a WIFi-n a default jelszót nem képesek lecserélni, vagy a rég elavult fw megfrissíteni, addig ez reménytelen. Ez nem megy next next finish módon, mert az lelső hacker felnyomja és máris zombiként üzemel , ezen semmilyen vírusíró nem segít csak a folyanatos karbantartás és megfelelő beállítás.

Előzmény: Bölcs Árnyék (22)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -1 0 22

de a gyakorlatban nem hiszem, hogy egy átlag család képes  lenne ezt úgy üzemeltetni, hogy ne legyen tele mindenféle kártékony kóddal

Antivírus programokat gyártó cégek már a jelenben is fejlettek ! 

Aztán elég csak formatálni a fő HDD -ét, és újra tölteni az infót .

Előzmény: 3r141592 (20)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -1 0 21

Nem. Miért nem?

Ha van otthon egy folyamatosan futó gép (router, raspberry, vagy akármilyen számítógép), akkor arra simán fel tudsz húzni egy webszervert. Ezen kívül van egy csomó szolgáltató is, akik adnak szervert és minimális tárhelyet ingyenesen vagy nagyon olcsón: [link]

Kiket fogsz kiszolgálni?

Más webszerveres magyar családokat . 

Előzmény: seymour_ (19)
3r141592 Creative Commons License 2022.07.29 0 1 20

Elvben nem lenne rossz ha minden féle felhő szolgáltatások helyet saját kis néhányszor 10W gépre tenni a dolgokat, igy kevésbé turkálnának a magánéletünkben különböző szolgáltatók (goolge, facebook stb), és az állami fürkészek , de a gyakorlatban nem hiszem, hogy egy átlag család képes  lenne ezt úgy üzemeltetni, hogy ne legyen tele mindenféle kártékony kóddal :(

seymour_ Creative Commons License 2022.07.29 -1 0 19

"ha ellenben e Windows webszervert telepíted fel, akkor szerverként használhatod az internetet . "

Nem. Miért nem? Kiket fogsz kiszolgálni? Az otthoni gépeidet? A külső gépek hogyan fogják megtalálni a te gépedet? És itt most abba is hagyom, mert ez nagyon hosszú lenne :DDDDDD

Előzmény: Bölcs Árnyék (14)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -3 0 18

Mellé lőttél !

Értek hozzá, de itt másvalaki trollkodik ...

Előzmény: seymour_ (17)
seymour_ Creative Commons License 2022.07.29 -1 0 17

Húúúúú....Nagy a setítség. Te figyu, remélem valami hálózati szakember vagy aki trollkodik...:DDDDDD

Előzmény: Bölcs Árnyék (14)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -4 0 16

És ez miért lenne jó?

Be lehetne dönteni vele a Twitter, a Facebook és a YouTube balliberális cenzúrázott egyeduralmát !

Előzmény: SchiSa (10)
King_of_Giants Creative Commons License 2022.07.29 0 3 15

Én Peltier elemet használok télen nyáron

Előzmény: Bölcs Árnyék (5)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -3 0 14

Feltelepíted a webservert és akkor lesz internet?

Ha feltelepíted a Google  Chrome böngészőt, akkor kliensként használhatod az internetet, ha ellenben e Windows webszervert telepíted fel, akkor szerverként használhatod az internetet . 

Kliensként csak mások műveit nézegetheted, webszerverként már másoknak készíthetsz műveket !

Előzmény: seymour_ (12)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 0 0 13

Online lehet ingyen sört rendelni, csak a kiszállításáért kell fizetni .

Előzmény: ardos (11)
seymour_ Creative Commons License 2022.07.29 0 2 12

Huh, ez most kicsit erős volt így estére. Feltelepíted a webservert és akkor lesz internet? Nem egészen így megy a dolog, de nyitogassad még az okos topikjaidat. Persze feltételezem, hogy a számítógépes hálózatok témakör nálad annyiból áll, hogy valami madzaggal összekötsz két gépet, szó szerint.

Előzmény: Bölcs Árnyék (8)
ardos Creative Commons License 2022.07.29 -1 0 11

és az ingyen sört ki fogja felszolgálni?

SchiSa Creative Commons License 2022.07.29 0 1 10

És ez miért lenne jó?

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 0 0 9

Kérlek linkeld be a weboldalát !

Előzmény: seymour_ (7)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -2 0 8

A meglévő Windows -hoz ingyen tölthető le, a Linuxot nem ismerem annyira . 

Install a Web Server on Windows 7 - Internet Information Server (IIS)

https://www.youtube.com/watch?v=dC84NQqjYEc 4.18 perc

kapcsold be hozzá a magyar feliratozást

Előzmény: Maketheworldabetterplace (4)
seymour_ Creative Commons License 2022.07.29 0 4 7

Namost én meg azt javasolnám, hogy van nekem egy remek jó kis szoftverem, ami még véletlenül sem vírus, AZT telepítse fel mindenki a gépére, és akkor lesz belőle webszerver, meg amit akarunk. A processzorkihasználtságot meg ne nézzék, az áramszámlát se (főleg mostanság), mert az a program NEM bányászik kriptót.

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -1 0 6

majd utána nézek

Előzmény: Desert Rat (2)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2022.07.29 -4 0 5

Télen a számítógép hője hozzájárul a lakásod fűtéséhez, nyáron a számítógép ventilátora pedig hűti a szobádat .

Előzmény: King_of_Giants (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!