A holland-portugál és a szerb-szlovén függvényében az is érdekes, hogy ezúttal is két wild cardot osztanak ki (mondjuk ezt totál hülyeségnek tartom, hogy ilyen létezik egyáltalán). Csak hát ugye ázsiában a délkoreai, japán kettős pont lemaradt a vb kvalifikációról, így nem lenne meglepő, ha az egyik helyet velük töltenék fel (szerintem inkább a japánokkal). Az USA csapata automatikusan kapott egy-egy helyet a 25-ös és a 27-es vb-re, és az sem lenne meglepő ha nem kvalifikálnák magukat, ők kapnák meg a maradék egy helyet beugróként.
Bár szerintem a szlovénok kiesés esetén is jó eséllyel indulnának. Illetve hát lehet még meglepetés, mondjuk egy német kiesés is bezavarhat.
Szerintem van annyi jó játékosunk (pl Bánhidi, Lékai, Szita, Máthé), hogy a 8-ba jutást ki lehet minden világversenyen tűzni célnak. Tudom, hogy van máshol is ennyi jó játékos, de azért az 5-10. legerősebb csapatok nem jobbak nálunk, vagy nem sokkal. Persze ehhez kell kapus is majd...
Mikler totál betlijével is végig egálban voltunk Izlanddal.
Kérdés mi lesz középtávon a terv a válogatottban. Ugye az előző két világversenyen a hazai eb-re való felkészülésről volt szó, aminek hatalmas lebőgés lett a vége.
A mostani vb ha jól tudom már a párizsi olimpiai selejtezőre biztosít besorolást, tehát elvileg a top8-ban kéne végezni, mint legutóbb.
A NEKA-n nem lesz semmiféle nagytakarítás szerintem. Marad mindenki, csak azt mondják majd, hogy látva a nemzetközi trendeket másféle képzés szerint dolgoznak ezentúl. Kérnek 5-10 év türelmet, és addig is pár milliárdot évente.
Jön majd Tamás fiam?:-)) Kell neki majd a hely, mert most már a politika is játja, hogy NEKA csak szemfényvesztés volt, megbukott. Ott is megindul a nagytakarítás.
Érdekes kérdés a VB selejtezőre, ki lesz a kapitány? Nagy Lacit biztosan hátrébb rakják.....Gulyást szerintem leváltják, Chema egyedül nem fogja vállalni, de akkor ki?
Nekem nem úgy tűnt, hogy a dánok annyira megszenvedtek volna a tovabbjutaser. Konkrét meccseken tudták pihentetni a sztarjaikat, a vírus is talán őket érintette legkevésbé, és amúgy is nekik van a legbovebb keretuk (más kérdés, hogy Jacobsen nem az a sokat cserelgetos edző).
A franciáknak azer kijutott a szivasbol, de a 4 középdöntős meccsukbol 3 tükör sima volt.
Szerencsénk volt a sorsolásnál, de a biztonság kedvéért 20 000 néző helyett, én csak húszat engednék a csarnokba, nehogy nyomást helyezzenek a fiúkra...