Keresés

Részletes keresés

Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.11.02 0 0 23

Aki odabasz az nem képes együttérzésre?

Én amúgy emiatt se akarok gyerekgyártani, me fájna ha nekem kell nevelni, odavágni a megfelelő időben .

Előzmény: dongchongxiacao (21)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.11.02 0 0 22

A Biblia szerint csak férfiak között van übermensch, nők között egy sincs.

endike mutatta az igehelyet mely erről szól

Amit az én lelkem folyton keresett, és nem találtam. Ezer közül egy embert találtam; de asszonyt mind ezekben nem találtam.

Préd 7,28

Előzmény: dongchongxiacao (20)
dongchongxiacao Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 21

nem mondom meg merre vannak, mert nem kell, hogy odamenjél. ebben a világban kéne ilyet teremteni.

a gondolkodáshoz is az odabaszok hormon kell, vagy az együttérző és beleérző képpeség?

Előzmény: Elvin_Atombender (18)
dongchongxiacao Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 20

közben hirtelen leesett, hogy mit jelent a szenthármasság. azt, hogy egy férfi önmagában kevés, három féle tulajdonságnak kell meglenni benne ahhoz, hogy férfiként tökéletes legyen: apának kell lennie, jónak (szent lélek) és apja fiának is kell lennie, vagyis úgy kell felnőnie, hogy van mellette apa. egyébként örökre egy féllábú Y marad a kétlábon álló X-szel szemben. 

a nő ezzel szemben mindig is tökéletes volt, kár erről beszélni. alapból szent és angyal, nem kellenek külön tényezőknek és bolygóknak összeállniuk, hogy száz évente egy teknősbékányi szent férfi megjelenhessen a földön. 

pk1 Creative Commons License 2021.11.02 0 0 19

"Ha dinót kell ölni vacsorára"

Eh, jó nekem a trilobita is...

Előzmény: Elvin_Atombender (18)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.11.02 0 0 18

Elég utópisztikus fantasy amit írsz... merre vannak ezek a társadalmak?

Amúgy szerintem elég sajátosan értelmezed az "evolúciót". A férfiben több a tesztoszteron, ezért alkatilag életképesebb, mint a nő. Ha dinót kell ölni vacsorára akkor a nő elvérzett.

Ha annyira le akarnám sarkítani, mint te, akkor azt mondanám a nők szándékosan gyártottak magukban hülye hormonháztartást, hogy jácchassák a hülye Hófehérkét akit csak a szőke herceg menthet meg a döghaláltól,mérgezéstől.

Előzmény: dongchongxiacao (17)
dongchongxiacao Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 17

lényeg, hogy mindenáron el akarták nyomni a nőket. de mi olyan félelmetes bennük, hogy az összes férfinek kollektívan össze kellett fognia, hogy elnyomják a nőket. pedig vannak társadalmak, ahol a férfiakat kiskutyaként tartják a nők, azok szabadidejükben bandázva szaladgálnak a faluban és a környéken, senki semmit nem vár el tőlük, mert tudják, hogy nem lehet. néha kilöknek itt-ott egy tál kaját eléjük, de nem tartoznak egy családhoz sem, még akkor sem, ha besegítettek a szaporodásba.

a közösség minden ügyesbajos dolgát a nők irányítják, ők szervezik a gazdaságot és nevelik a gyerekeket, úgy él mindenki, mint a paradicsomban. a nők és férfiak is boldogak.  

Előzmény: Elvin_Atombender (16)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.11.02 0 0 16

én nem félek, most egy egyetemista csajra utazok. Lehet nem lesz belőle semmi, de leszarom.

Szerintem a nők számára azért nem volt elérhető az oktatás, mer a nőknek nem voltak jogai. Szavazni se volt joguk.

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81ltal%C3%A1nos_v%C3%A1laszt%C3%B3jog

Előzmény: dongchongxiacao (14)
pk1 Creative Commons License 2021.11.02 0 0 15

Mária nem is biztos, hogy létezett, de hogy amhórec volt, az tuti.  :p

Előzmény: Elvin_Atombender (13)
dongchongxiacao Creative Commons License 2021.11.02 -1 1 14

eleve a férfiak félnek a művelt nőtől, nem véletlen tiltották az oktatást sok helyen a nők számára. akkor most te vagy nem vagy átlag ffi, vagy nem vagy tisztában az érdekeiddel. 

egyébként meg ha a szent szellemnek jó volt (aki hangsúlyoznám, ezek szerint megint nem valószínű, hogy nő lenne) a tanulatlan Mária, akkor neked mi bajod vele?

Előzmény: Elvin_Atombender (13)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.11.02 0 0 13

Én azt írtam, hogy Mária buta, iskolázatlan szar. A Szellem nem feltétlen buta, lehet a tesztoszteron hajtotta és már megbánta azóta

Előzmény: pk1 (11)
dongchongxiacao Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 12

én soha nem vallottam ezt a hülyeséget. nem értem hogy keveredtem bele. 

Előzmény: pk1 (10)
pk1 Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 11

Ahelyett, hogy Livia Drusillával (a kor Jill Bidene) csinálta volna a bizniszt. Buta szellem!

Előzmény: Elvin_Atombender (8)
pk1 Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 10

A lelkiismereti szabadság nevében nyugodtan véld "vérforralónak" ezt a dolgot. És most? Új vallás alapítása? Régi lerombolása?

Előzmény: dongchongxiacao (-)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.11.01 0 1 9

Én nincsen , mer nem én írtam a Bibliát. Oda kell beadni sérelmet Szent Péteréknek hogy mivanmá

Előzmény: dongchongxiacao (-)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.11.01 0 1 8

De van, mert a Szent Szellem szexelt egy buta nővel

Előzmény: polária (0)
ábmrus Creative Commons License 2021.11.01 0 1 7

Szerintem van a büntető, haragvó isten, meg a szerető, segítő, gondoskodó Isten aki nem egy sajátos hím család, hanem anya gyermek és apa Isten család. Ez volt az eredeti keresztény vallás alapja. Kb. 2000 évvel ezelőtt a szerető, gondoskodó Istent összegyúrták a haragvó, büntető istennel,... add neg a kufárnak ami a kufáré, csiszárnak meg ami a csiszáré,... A másvallású, szerető istenhívőket a valódi keresztényeket még az 1600as években is irtották.

Ukielo Creative Commons License 2021.11.01 0 1 6

most megmagyarazzatok, hogy az atya es a fiu valojaban nem is a himnemuseget hansulyozza? aha, ertem. ha lattam volna egy filmet, akkor tudnam, hogy az atya no. es semkikepp nem ferfi. a nagy budos francokat. 

Alfaföldi Creative Commons License 2021.11.01 -1 0 5

Aki látta a "Viskó" c. filmet, vagy olvasta a regényt, abban nincs már meg az a kép, hogy az Atya ténylegesen hímnemű lenne. Ilyen kérdést csupán a kereszténység lényegét marginálisan ismerők tennének fel. De őket sem lehet elítélni emiatt, mert van lehetőség további ismeretszerzésre.

(Például, ha elnéz egy Alfa kurzusra.)

Előzmény: Ukielo (2)
CiniKuss Creative Commons License 2021.11.01 -1 0 4

Talán tanulmányozni kellene a 2000 évvel ezelőtti ábrahámi nép kultúráját, és akkor kiderülne, hogy miért ezekkel ez elnevezésekkel honosodott meg a szentháromság három személye, melyek szétválaszthatatlanok, s egyek úgy, hogy csupán egyetlen, s nem több Isten van. Az Atya és a Fiú kapcsolata azon a társadalmon (az akkori nézetek szerint) belül egyébként nagyon lényeges a megváltástan Bonaventura-féle értelmezésében. Azidőtájt az volt a lehetséges legnagyobb vétek egy apával szemben, hogy megölik a fiát, s az mindenképp bosszúért kiáltott. S míg az Anzelm féle megváltástan - sokak szerint - egy elfogadhatatlan, és horrorisztikus jelenségként írja le a kereszthalált, ahol az Atya hagyta, hogy meghaljon a Fia valamiféle kiengesztelési váltságért, addig a Bonaventura féle egészen más magyarázatot ad a szerető Istenről, akit nem szükséges kiengesztelni, mert annyira szeret minket embereket. Azokat az embereket akiknek szabad akaratot adott, és - ugyan rendkívüli fájdalommal figyeli, hogy épp megölik Fiát - de nem hajlandó bosszút állni a tettért, hanem épp hogy kiengesztelni akar MINKET(!), mutatván, hogy ennyire szeret, és minden bűnünket hajlandó megbocsájtani. Aki ezt helyesen felfogja, hogy ő még önmagánál is jobban szeret minket, az felfogja az Isten valódi irgalmát, és azt, hogy az akkori téves nézet ellenére, Ő nem egy bosszúálló Isten.

Később valóban hiányolni kezdték - tévesen értelmezve a neveket - az anyát, és nem véletlen, hogy mellette kialakult a Mária kultusz.

Ugyanakkor nem tudni, miért kellene a 2000 évvel ezelőtti korban egy ezredévek múltáni kor - valójában eltorzult - felfogásáról tudniuk, és ahhoz igazítani a neveket, hogy "ha majd akkor..." alapon továbbra is érthető legyen az egész. Ez egy gőgös felfogás lenne a részünkről, és mint tudjuk: minden bűnnek az alapja az emberi gőg.

A topik témája - köszönhetően a mai kor szemléletbéli mérgezésének - egy célt tévesztett gondolat. És mint ismerjük, a héber nyelvben a "célt tévesztett nyílvessző" jelentésű szót arra a fogalomra használják, hogy: bűn.

Előzmény: Ukielo (2)
Ukielo Creative Commons License 2021.11.01 0 0 3

ha a ffi, a ffi és a valami alkotja az egyet, akkor a nő biztosan azon kívül van. hacsak a szentlélek nem a nő. csak akkor azt miért nem jelzik nem szerint, mint ahogy a fiúkat. eleve rengeteg diszkrimináció alapja lehet a nőkkel szemben. 

Előzmény: polária (1)
Ukielo Creative Commons License 2021.11.01 0 0 2

nagyon örülök, hogy te így gondolod. de én akkor is így érzem. ha egyszer direkt a hím minőséget nevezik meg. mert mondhatták volna, ha az anya a lány és a szentlélek nevében. 

Előzmény: polária (1)
polária Creative Commons License 2021.11.01 -1 0 1

Hogy ez a HÁROM ami lényege szerint EGY mit jelent ténylegesen azt nem tudjuk a teologusok talán majd egyszer megfejtik de hogy NEM a nők lebecsülése az tuti

polária Creative Commons License 2021.11.01 -1 0 0

Atya . Fiu .Szent Szellem

Ennek SEMMI köze a nő férfi témához :)))

dongchongxiacao Creative Commons License 2021.11.01 -2 1 topiknyitó

Afelől érdeklődöm, hogy a férfiak nincsenek lelkiismereti válságban, hogy az anyukájuk kimaradt a felsorolásból? Csak mert ha a gyakorlatot nézzük, akkor a legtöbbet az anyjuk teszi értük, az anyai minőség felmagasztalása szerintem sokkal előrevalóbb, mint a férfié. De ha esetleg ezt mások máshogy vélik, az mégiscsak vérlázító, hogy az egész szentségből kimaradt. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!