Keresés

Részletes keresés

pk1 Creative Commons License 2021.06.03 -1 0 36

"utána egész életében Orbán legalsó csicskája legyen"

Látom, bízol a rendszer tartósságában. Helyes. A Párt nem felejti el a hűséges megnyilvánulásokat.

:o)

Előzmény: seymour_ (30)
seymour_ Creative Commons License 2021.06.03 0 1 35

"J0gászból Dunát kéne rekeszteni..."

Cöcö! Fenyegeted a főnökeidet? :DDDDD

Előzmény: martinaxe7 (1)
mmormota Creative Commons License 2021.06.03 -2 1 34

Teljesen elment a józan eszed. Miért pont Orbán kedvéért kellene fizikusnak vagy mérnöknek menni? Ha meg tudod csinálni, jobb és tartalmasabb életet élhetsz, többet kereshetsz, világot láthatsz. Orbánnal vagy nélküle, ennek semmi köze egymáshoz.

A sík buta emberek siránkoznak, hogy ezt se lehet meg azt se lehet meg semmit se lehet, mert orbán. Egy francot. 

Előzmény: seymour_ (30)
mmormota Creative Commons License 2021.06.03 -1 1 33

Sajnos minden tanár keveset keres, így a tehetségesek szívesebben keresnek más lehetőséget. Ezen sürgősen változtatni kell.

Előzmény: pici mici a pók (27)
kilógó lóláb Creative Commons License 2021.06.03 0 2 32

Jajj, geszthi, ne legyél már szánalmasabb mint általában... Nem én készítem a honlapot, kínára szűrve a 3-dik. Írj nekik, hogy szerinted Hongkong is kína... :P

Egyébként: https://hu.wikipedia.org/wiki/Hongkong 

A kínaitól eltérő, sajátos jogrendszere van – Alaptörvénynek (Basic Law) nevezett alkotmánnyal –, saját pénzneme és bevándorlási törvényei, továbbá saját közúti forgalmi szabályai (továbbra is a bal oldalon vezetnek). Csak a honvédelmi és diplomáciai ügyekben kötődik szorosan a Kínai Népköztársasághoz.

Előzmény: pici mici a pók (26)
seymour_ Creative Commons License 2021.06.03 -1 1 31

Egyébként ezek a kínai meg Soros egyetemek tényleg nem egyetemek. A Miskolci, Debreceni, Szegedi Egyetemek azok egyetemek. Az ELTE az egyetem. A BME az egyetem. Az, hogy most Józsi éppen alapított egy "egyetemet", ahol ki tudja milyen papírt adnak/nyomtatnak az tényleg csak az "egyetemet" mint fogalmat degradálja és ezt használják ki a bunkó, cinikus fidesztrollok. Nekik meg lett mondva, hogy prolifétiskedni kell, a nép jó lesz vécépucolónak, hogy kiszolgálja a külföldi diákot, a lóvét meg zsebeli be a főnök. Ez a Fidesz programja, kár, hogy működik.

seymour_ Creative Commons License 2021.06.03 -2 1 30

Rohadék mocsok (*nagylevegő*) bankárokrendőrökorvosokápolókügyvédekközgazdászokbölcsésztanárokkönyvtárosok. Jó, tudom, kihagytam még egy rakat szakmát. Az a baj, hogy nem elég fideszes az ország tehát le kell váltani a népet. Viccet félretéve: senki nem fog végigszenvedni egy természettudományos szakot (szakpárt), hogy utána egész életében Orbán legalsó csicskája legyen 0 pénzért. Ha pedig nincs természettudományos képzés, akkor nincs orvos. Ha pedig orvos nincs, akkor több nyugger hal meg. Ha pedig azok meghalnak, akkor ki fog a Fideszre szavazni? Baj van, more!

midnight coder Creative Commons License 2021.06.03 -2 2 29

Azért annyira ez sem jó. Egyrészt, magának a kutyaütõnek nem. Mert hogy elcsesz az életébõl 5 évet és lesz egy papírja amivel kitörölheti a hátsóját. A végeredmény egy zöldséges vagy virágkötõ, vagy bármi aki egész életében azon fog rágódni, hogy diplomásként ilyen alantas munkát kell végeznie. Másrészt, ha ez idõ alatt kitanulna profi szinten valami értelmes szakmát, azzal többre menne mint a tingli-tangli diplomájával amit aztán soha nem fog használni.

Plusz, az ilyen lesz aztán majomidomár a csapatépítõ tréningeken, szervez kommunikációs tréninget és egy rakás más idõhúzó marhaságot amivel a cégek égetik el a dolgozóik idejét.

Előzmény: mmormota (22)
King_of_Giants Creative Commons License 2021.06.03 -2 0 28

Amit a sebész levág, az le van vágva. Idáig igaz, csak a sebész sokszor próbál javitani is, minek következtében megmagyarázhatatlan romlás áll be a szervezetben

Előzmény: Manic Miner (3)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.03 -3 0 27

Érdekes kérdés.

Azt nem állítanám hogy alapból tehetségtelenebbek, de hogy az átlag magyar diákok közül a lustább (*) megy oda az inkább ok lehet.  Ugyanis, mit gondolsz miért nincs Kémia szakos mint a cikkben írták. Meg tanári szakon se, pedig ott meg a fizetés se indok mert egy kemai tanár ugyanannyit keres mint egy irodalom, történelem szakos tanar.

(*) ugy értve többet kell hozza tanulni, nem úgy hogy semmit se akar tanulni

Előzmény: mmormota (25)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.03 -3 0 26

Oh nézd mar a SUNYI trükközőt! 

Szóval ha nem teszik hogy a Fudan meg Kinaban sincs dobogós helyen, akkor Hong Kongot szépen kihagyjuk hogy az nem Kína!  Vigyázz mert a kommunista part nagyon mérges lesz :0)

Következő sunyi húzásod mi lesz?

Nincs magyar egyetem az első 500-ban?  Akkor nézzük úgy hogy országonként minden egyetemet egynek veszünk és akkor húrra mar biztos hogy van magyar egyetem a legjobb 192-ben (bar lehet neked ez magas).

Előzmény: kilógó lóláb (23)
mmormota Creative Commons License 2021.06.03 -2 2 25

Az persze érdekes kérdés, hogy a társadalomtudomány azért alacsony színvonalú és használhatatlan, mert a kevésbé tehetségesek gyűjtőhelye, vagy eleve reménytelen jól csinálni.

kilógó lóláb Creative Commons License 2021.06.03 -1 2 24

Így se jön ki a matek...

Előzmény: pici mici a pók (18)
kilógó lóláb Creative Commons License 2021.06.03 -1 2 23

Mert már szelektálni sem tudsz:

Előzmény: pici mici a pók (17)
mmormota Creative Commons License 2021.06.03 -2 3 22

Ha ez a helyzet, az még a kisebb baj. Ha azok mennek könyvtár-büfére, akikből egyébként se lenne használható mérnök, akkor nem vesznek el tehetségek, csak a kutyaütők tanulnak hülyeségeket. 

Előzmény: pici mici a pók (20)
mmormota Creative Commons License 2021.06.03 -1 2 21

Hajlandó lenne mondjuk az MIT itt komplett, több ezres hallgatói létszámú egyetemet létrehozni? 

A "csak" 34. szerintem nagyon jó, a mi egyetemeink nagyon messze vannak ettől. Ami az első 10-ben van, az persze még jobb, kérdés, hogy van-e közte, amely hajlamos új egyetemet alapítani. 

Előzmény: pici mici a pók (17)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.03 -4 2 20

Furcsa, hogy a humán szakok népszerűbbek

Nem furcsa.

Humán szak könnyebb, nem kell annyit alkotni  hozza es kivagyiságra hogy én felsőfokú végzett vagyok megfelel, lenezni a kétkezi munkást akinek nincs.

Orban is ezt teszi, hisz mai napig villog azzal, hogy NYAMVADT 1/3 evet tanult Oxfodban, tehát o világlátott, művelt "entellektüel"

Előzmény: mmormota (19)
mmormota Creative Commons License 2021.06.03 -3 3 19

Furcsa, hogy a humán szakok népszerűbbek. Egy mérnök könnyen talál állást, és háromszor annyit keres, mint egy szociológus. 

Előzmény: pici mici a pók (-)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.03 -2 1 18

ezt is szamold bele!

https://index.hu/belfold/2021/05/27/belfodl-fudan-egyetem-kozgazdaszok-nyilatkozat-ervek-az-egyetem-ellen/

a betelepülő egyetem működtetése 2023 és 2027 között 100 milliárd forintba kerülne, és ezenfelül évi 15,5 milliárd veszteséget kellene megtéríteni

Előzmény: kilógó lóláb (14)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.03 -3 1 17

Pont a harmadik helyen van a kínai egyetemek közt. 

hat pont nem!

https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2021

1-10   5 Amerikai, 4 angol, 1 svájci. Ezek nem kellenek az Orbán rezsimnak...

• ...
  •  
  • 15     Tsinghua University
  • ...
  •  
  • 22     The University of Hong Kong
  • 23     Peking University
  • ...
  •  
  • 27     The Hong Kong University of Science and Technology
  • ...
  •  
  • 34     Fudan
AeNau Creative Commons License 2021.06.03 -3 3 16

"Nem tudtam, hogy 5x322 az 450... :P"

Majd ha te is szociológiát végzel akkor annyi lesz!

Különben is a matematika csak a fehér felsőbbrendűség kifejeződése (meg sárga, meg arab, meg indiai - szóval minden ami nem fekete és nem liberális)

pk1 Creative Commons License 2021.06.03 -1 1 15

- Pincér! Főtt tojást rendeltem, de ez nyers!

- Főtt volt az, de nyersre tetszett szuggerálni, kedves vendég!

(És ez minden reklamációnál elsüthető védekezés.) 

Előzmény: pici mici a pók (12)
kilógó lóláb Creative Commons License 2021.06.03 -1 4 14

Pont a harmadik helyen van a kínai egyetemek közt. 

meg mi adunk 5x annyit mint a teljes magyar felsőoktatásra egy évben.

https://hvg.hu/gazdasag/20200703_koltsegvetes_2021_parlament_valsag

• A felsőoktatás működési kiadásaira 319 helyett 322 milliárd forintot adnak, a felsőoktatás speciális feladatai nevű sort 2,8 milliárd forinttal növelték.

Nem tudtam, hogy 5x322 az 450... :P

Előzmény: pici mici a pók (8)
AeNau Creative Commons License 2021.06.03 -2 3 13

Hazudsz...

A helyi ufó magazinról van szó, amit a cikk után bedarált a kínai kormányzat.

Inkább a sajtószabadságért kellene aggódnod. Itt blikk, ufó magzin, horoszkóp (havi lap, ami neked is jár) szabadon közölhetik marhaságaikat, kínában meg bezárják őket...

Előzmény: pici mici a pók (12)
pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.03 -4 1 12

Ebbe az országba azok nem jönnek hanem csak az ilyen biológusok.

Egy kínai kormánylap szerint szuggerálással a főtt tojásból nyers tojást lehet csinálni

Előzmény: Manic Miner (9)
bakibabi Creative Commons License 2021.06.03 0 1 11

Mindig fontos az "Important note" rész:

AeNau Creative Commons License 2021.06.03 -2 1 10

No látod ez egyébként az egyetem feladata lenne.  Mármint a neves egyetemekkel történő oktatási kapcsolat bővítése....

Manic Miner Creative Commons License 2021.06.03 -2 0 9

be kell telepíteni sok kínai fizikatanárt

pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.03 -4 1 8

másik topikban írtam, hogy az is sokat elmond az országról hogy az MIT egy összesen 34 fos doktoranduszi képzéssel van jelen az országban.

de a Fudanra - ami még az első 3 Kínai egyetem között sincs - meg mi adunk 5x annyit mint a teljes magyar felsőoktatásra egy évben.

Hat ilyen nepnek nem is kell kémia, fizika tanár, mert minek

Előzmény: martinaxe7 (1)
pk1 Creative Commons License 2021.06.03 -1 1 7

Régen elég volt egy varázsló törzsenként. Az nem vált be?

Előzmény: hobby 66 (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!