Teljesen elment a józan eszed. Miért pont Orbán kedvéért kellene fizikusnak vagy mérnöknek menni? Ha meg tudod csinálni, jobb és tartalmasabb életet élhetsz, többet kereshetsz, világot láthatsz. Orbánnal vagy nélküle, ennek semmi köze egymáshoz.
A sík buta emberek siránkoznak, hogy ezt se lehet meg azt se lehet meg semmit se lehet, mert orbán. Egy francot.
Jajj, geszthi, ne legyél már szánalmasabb mint általában... Nem én készítem a honlapot, kínára szűrve a 3-dik. Írj nekik, hogy szerinted Hongkong is kína... :P
A kínaitól eltérő, sajátos jogrendszere van Alaptörvénynek (Basic Law) nevezett alkotmánnyal , saját pénzneme és bevándorlási törvényei, továbbá saját közúti forgalmi szabályai (továbbra is a bal oldalon vezetnek). Csak a honvédelmi és diplomáciai ügyekben kötődik szorosan a Kínai Népköztársasághoz.
Egyébként ezek a kínai meg Soros egyetemek tényleg nem egyetemek. A Miskolci, Debreceni, Szegedi Egyetemek azok egyetemek. Az ELTE az egyetem. A BME az egyetem. Az, hogy most Józsi éppen alapított egy "egyetemet", ahol ki tudja milyen papírt adnak/nyomtatnak az tényleg csak az "egyetemet" mint fogalmat degradálja és ezt használják ki a bunkó, cinikus fidesztrollok. Nekik meg lett mondva, hogy prolifétiskedni kell, a nép jó lesz vécépucolónak, hogy kiszolgálja a külföldi diákot, a lóvét meg zsebeli be a főnök. Ez a Fidesz programja, kár, hogy működik.
Rohadék mocsok (*nagylevegő*) bankárokrendőrökorvosokápolókügyvédekközgazdászokbölcsésztanárokkönyvtárosok. Jó, tudom, kihagytam még egy rakat szakmát. Az a baj, hogy nem elég fideszes az ország tehát le kell váltani a népet. Viccet félretéve: senki nem fog végigszenvedni egy természettudományos szakot (szakpárt), hogy utána egész életében Orbán legalsó csicskája legyen 0 pénzért. Ha pedig nincs természettudományos képzés, akkor nincs orvos. Ha pedig orvos nincs, akkor több nyugger hal meg. Ha pedig azok meghalnak, akkor ki fog a Fideszre szavazni? Baj van, more!
Azért annyira ez sem jó. Egyrészt, magának a kutyaütõnek nem. Mert hogy elcsesz az életébõl 5 évet és lesz egy papírja amivel kitörölheti a hátsóját. A végeredmény egy zöldséges vagy virágkötõ, vagy bármi aki egész életében azon fog rágódni, hogy diplomásként ilyen alantas munkát kell végeznie. Másrészt, ha ez idõ alatt kitanulna profi szinten valami értelmes szakmát, azzal többre menne mint a tingli-tangli diplomájával amit aztán soha nem fog használni.
Plusz, az ilyen lesz aztán majomidomár a csapatépítõ tréningeken, szervez kommunikációs tréninget és egy rakás más idõhúzó marhaságot amivel a cégek égetik el a dolgozóik idejét.
Amit a sebész levág, az le van vágva. Idáig igaz, csak a sebész sokszor próbál javitani is, minek következtében megmagyarázhatatlan romlás áll be a szervezetben
Azt nem állítanám hogy alapból tehetségtelenebbek, de hogy az átlag magyar diákok közül a lustább (*) megy oda az inkább ok lehet. Ugyanis, mit gondolsz miért nincs Kémia szakos mint a cikkben írták. Meg tanári szakon se, pedig ott meg a fizetés se indok mert egy kemai tanár ugyanannyit keres mint egy irodalom, történelem szakos tanar.
(*) ugy értve többet kell hozza tanulni, nem úgy hogy semmit se akar tanulni
Szóval ha nem teszik hogy a Fudan meg Kinaban sincs dobogós helyen, akkor Hong Kongot szépen kihagyjuk hogy az nem Kína! Vigyázz mert a kommunista part nagyon mérges lesz :0)
Következő sunyi húzásod mi lesz?
Nincs magyar egyetem az első 500-ban? Akkor nézzük úgy hogy országonként minden egyetemet egynek veszünk és akkor húrra mar biztos hogy van magyar egyetem a legjobb 192-ben (bar lehet neked ez magas).
Az persze érdekes kérdés, hogy a társadalomtudomány azért alacsony színvonalú és használhatatlan, mert a kevésbé tehetségesek gyűjtőhelye, vagy eleve reménytelen jól csinálni.
Ha ez a helyzet, az még a kisebb baj. Ha azok mennek könyvtár-büfére, akikből egyébként se lenne használható mérnök, akkor nem vesznek el tehetségek, csak a kutyaütők tanulnak hülyeségeket.
Hajlandó lenne mondjuk az MIT itt komplett, több ezres hallgatói létszámú egyetemet létrehozni?
A "csak" 34. szerintem nagyon jó, a mi egyetemeink nagyon messze vannak ettől. Ami az első 10-ben van, az persze még jobb, kérdés, hogy van-e közte, amely hajlamos új egyetemet alapítani.
A felsőoktatás működési kiadásaira 319 helyett 322 milliárd forintot adnak, a felsőoktatás speciális feladatai nevű sort 2,8 milliárd forinttal növelték.
A helyi ufó magazinról van szó, amit a cikk után bedarált a kínai kormányzat.
Inkább a sajtószabadságért kellene aggódnod. Itt blikk, ufó magzin, horoszkóp (havi lap, ami neked is jár) szabadon közölhetik marhaságaikat, kínában meg bezárják őket...