Az Egyesült Államok likvidálta az iráni kémfőnököt, Kászim Szulejmánit, akit ugyan Washington lényegében már tavaly tavasszal terroristának minősített, de a meggyilkolása mégis erős és váratlan lépés Donald Trumptól. Olyan, mintha Teherán megölette volna a CIA vezetőjét. Szulejmáni ráadásul több volt, mint kémfőnök. Afféle láthatatlan külügyminiszterként döntő szerepet játszott Irán közel-keleti politikájában.
Ehhez nekem nincs technikai tudasom, es nem is tudom ellenorizni. De az vilagos, hogy ha nincs a haborus fenyegettseg miatti feszultseg, akkor az a szerencsetlen katona nem nyomja meg azt a gombot. Olvastam tegnap ( ha megtalalom ujra, linkelem) hogy radioosszekottetesben volt a rendszer mas elemeivel (nem pedig foldi telefonvonalas osszekottetesben), kert tisztazast, es nem kapott idoben valaszt. Rettenetes lelki teher lehet. Ugyhogy a technikai reszletektol eltekintve az amerikai felet hibaztatom, mert nelkuluk nem fordult volna elo a helyzet, ahol a szerencsetlen katonanak dontenie kellett.
Akinek haborus helyzetben, (mikor az osszefogas az elso helyre kerult a tuleles erdekeben,) az elso dolga, hogy instabilizalja a belso helyzetet, az egy kib@szott idiota. Lehet hotiszta a lelke, aranybol a szive, de a kokuszdioja utodott.
Nekem ezzel csak annyi bajom van, hogy ennyi erővel, az érvelés alapján, mindenki hülye és ostoba vagy valaki másnak a kottájából játszik, aki demonstrálni mer valami ellen.
Orosz szakértők állítják...mely orosz szakértők, ugyanazok akik azt állították, összhangban az iráni rezsimmel, hogy biztosan nem raketa találta el a gépet?
Anomalies were observed on Irans radar system, probably due to a cyber attack.
Persze, ilyent bárki tud írni, ha megkérjük kód munkatársat legyárt egy nap 30-t vagy többet.-;)
Paul Craig Roberts irt tegnap, udito jozansag a ferditesek tengereben:
Az irani tunteteseket Washington iranyitja
Nehez eldonteni, melyik az ostobabb, a tunteto irani diakok, vagy az irani kormany. Az irani kormany, hasonloan az oroszokehoz es a kinaiakhoz, megengedi az olyan NGO-k mukodeset Iranban, amiket ellensegeik, Washington es a britek finansziroznak. Az ertelmetlen, tenylegesen ostoba irani diakok penzt, batoritast, szervezest, erot a protestalashoz kapnak a kulfoldrol penzelt NGO-ktol.
Ostobasagukat illusztralja, hogy allitolag azt skandaljak, hogy nem Amerika az ellenseguk - az orszag, ami bombazassal fenyegeti oket - hanem az irani kormany. Elkepeszto, hogy Irak, Libia es Sziria utan az irani diakok a sajat orszagukban is hasonlo pusztitasra es kaoszra vagynak. Minek tamogat a kormany olyan egyetemet, ami ennyire hulye diakokat produkal? Sose olvastam semmilyen magyarazatot arra, hogy a Washington rezsimcsere listajan levo orszagok miert hagyjak Wahingtonnak, hogy otodik hadoszlopot finanszirozzanak az orszagukban. Iran, Oroszorszag, Kina demokratikus voltukat probaljak bizonyitani azzal, hogy megengedik a hazaarulast?
Tudomasom szerint nincsenek Iran, Kina, vagy Oroszorszag altal finanszirozott, rezsimcseret celzo NGOk az USA-ban, Britanniaban Nemetorszagban, Franciaorszagban, vagy Washington barmelyik masik vazallus allamaban. Amerikaban az elnok meg csak nem is talalkozhat az orosz elnokkel anelkul, hogy ne vadolnak meg Amerika elarulasaval. Elkepzelhetetlen a lehetoseg, hogy oroszok penzelte NGOk szervezzenek tunteteseket es bujtogassanak rezsimcserere.
Hogy Iranban, Oroszorszagban es Kinaban ez lehetseges, megkerdojelezi a kormanyaik hozzaerteset.
Szivességböl elmagyarázom. Jót, tesz a magyaromnak.
Az USA alkotmány (Constitition) alapján 3-as hatalom elosztás van.
Törvényhozás. (Congress)
Bíróság. (Judicary)
Végrehajtó. (President)
A Tövényhozásnak 2 része van a Hépviselöház (jelenleg Demokrata többséggel) és a Szenátus (jelenleg Repunlikánus többsggel).
Az impechement a Ház kizárólagos joga, de semmi gyakorlati jelentösége nincs (kásd Clinton) addig amíg a Szenátus a "trónfosztást " 2/3-al meg nem szavazza.
Jelenleg a Ház megszavazta az impeachmentet, de a Szpíker (Pelosi) még nem küldte át az ügyet a Szenátusnak. (Itt tartunk.) Ha átküldi a Szenátus lefolytat(hat) egy (bíróság szerü!!!) tárgyalást.
Hogy megfosszák az elnököt a hatalomtól ahhoz kell a 2/3-ad.
Valszeg gugli fordító förmedvényén izzad gerincfolyadékot a 2 agysejtje. Fölöslegesen fárad pappancs, mégha kivételesen értlmezhető fordítást is kap, akkor sem lesz halovány fingja se hogy miről beszél gowdy, mivel egyrészt fingja sincs az amcsi politikáról, másrészt túl buta az egészhez. Csak tetszik ahogy ugrik ha füttyent az ember. :)
Én nem tudom, csak nézek ki a fejemből. Mi , prolik nem értünk ilyen bonyolult dolgokhoz. Most akkor az usa képviselőháza - csupa rezervátumi proli - úgy gondolja, hogy Trump alkalmas elnöknek?
"..itt a proli világban ha valakit elmozdítanak, akkor az bizony nem alkalmas a feladat ellátására."
Persze, a proli világában a politkusok őszintén, érdek nélkül ítélkeznek és nyilatkoznak egymásról. Ezzel most köntörfalzás nélkül kijelentetted magadról milyen szinten vagy. Szép vót pappancs :)