Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2019.11.07 -1 0 38

Az a baj, hogy magadból indulsz ki. Te biztos a tipikus geci ballibes vagy, aki minimális hatalmat szerezve már fingatnád a másikat és elszednéd tőle amije van.

A saját geciségedből indulsz ki és rögtön vádaskozdsz.

Előzmény: seymour_ (31)
nyman Creative Commons License 2019.11.07 0 1 37

Amikor a komcsik voltak hatalmom, akkor minden évben volt adóellenőrzésem.

Most van plecsnim is, hogy jólfizető adós.

Egyébként meg a cégem jövőre eladó lesz, mert kicsit elfáradtam, mást tervezek csinálni. Érdekel? Mérnöki tevékenység, építőipar. Jövőre már 10 éves lesz. Az üzleti partnereket is átadom. Bár itt szerintem a személy fontosabb, mint a cég.

nyman Creative Commons License 2019.11.07 0 0 36

Keversz valakivel.

Semmi bennfentesség nincs, piacról élek.

Előzmény: seymour_ (26)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.11.07 -1 0 35

öregem, te kezelésre szorulsz...! Vállon felül. :-D

ásítósmacska Creative Commons License 2019.11.07 -1 0 34

csodálom, hogy lajos még nem támadt rá (vállalkozóként), hogy bennfentességgel gyanúsítja.. :-DDD

Előzmény: Kagylóssy Béla (29)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.11.07 -1 0 33

:))

Előzmény: Kagylóssy Béla (25)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.11.07 -1 0 32

No de te nem is vagy nyócelemis biorobot!

Előzmény: nyman (24)
seymour_ Creative Commons License 2019.11.07 -1 1 31

"Milyen bennfentesség kell ahhoz, hogy legyen az embernek mondjuk egy festékboltja, szerelőműhelye vagy könyvelőirodája?"

Sok. A piac fel van osztva. A régiekkel szemben nem rúgsz labdába, pláne most, amikor minden be van kötve a Fideszhez. Bármikor bárki rád nézhet, hogy "de szép kis üzleted van itt, milyen kár lenne, ha történne vele valami", aztán jöhet ellenőrzések tömkelege. Tipikus fideszkomcsi módszerek.

Előzmény: Kagylóssy Béla (29)
San Marino Creative Commons License 2019.11.07 -1 0 30

Egy orbáni szegényország ahol mára mindenki angol használt bálásruhábol öltözködik:

https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/hatalmas-biznisz-a-hasznalt-ruha-ahol-szukseg-van-ra-oda-jut-a-legkevesebb.1083061.html

Dr Systole Creative Commons License 2019.11.07 0 0 28
San Marino Creative Commons License 2019.11.07 -2 0 27

Az egykori europai nyomortelep románia mára lealázza orbán putriföldjét, és ezt nem birja megemészteni az agyhalott birkanyáj.

Előzmény: seymour_ (17)
seymour_ Creative Commons License 2019.11.07 0 2 26

Ja, hát bennfentes lehúzós fityiszes vállalkozóként könnyű. Az ilyenek szokták verni a mellüket, hogy "mennyi embernek adok munkát", közben meg zsigerelik kifele meg szívatják az alkalmazottaikat ahol csak lehet, mindezt a kapitalizmusra hivatkozva. Ha meg szorul a hurok, akkor lelépnek. Kétszínű banda!

Előzmény: nyman (23)
nyman Creative Commons License 2019.11.07 0 1 24

hát 180-ért én se mennék el :)

Előzmény: ásítósmacska (20)
nyman Creative Commons License 2019.11.07 -2 2 23

Én 2009-ben jöttem haza. Egy évig nem dolgoztam itthon, mert éppen "karrier breaket" tartottam. 

Ott volt, hogy visszamegyek külföldre, de végül egy csomó jó irányú változás volt, maradtam itthon.

Most, hogy jönnek vissza komcsik a hatalomba, lehet vége a jó világnak.

Persze biztos, hogy mondják majd többen, hogy jobb is, hogy elmegyek, de az elmúlt években azért csak adóban fizettem itthon évente 5 és 10 M forint nagyságrendet. Mondjuk, ha a komcsik lettek volna hatalmon, akkor ez inkább a 10-15 közé esett volna. Az is benne volt anno, hogy folyton nyomták a prést a szocik. 

Előtte meg még a 90-es években Bokros Laja motivált, hogy menjek, mert nekem túl drága lett volna Magyarországon egyetemre járni.

Én nem beszélek se rá, se le senkit. hogy most menjen v. maradjon, mindenki döntse el maga az egyéni szempontjai szerint. Jelen pillanatban azért Mo-on is könnyű havi hétjegyü jövedelemre szert tenni munkavállalóként.

Előzmény: kispete95 (-)
Drótvágó Creative Commons License 2019.11.07 -3 0 22

Az a magyar aki szereti hazáját és a szabadságot, és gyűlöli a diktatúrát, megveti  az Orbán-Erdogán-Putyin féle diktátorokat, az jöjjön haza, és itthon dolgozzon és küzdjön a magyarokért, a Köztársaságért!

ásítósmacska Creative Commons License 2019.11.07 -2 0 20

... meg akik azzal kifogásgyároznak, hogy "nem éri meg" elmenni mondjuk 180 nettóért...  Meg hogy nem bírja a monotonitást, nem bírja a szabadban történő munkát, napallergiája van, stb. stb.

Inkább otthon veri a brét 22.8K segélyért... :-s

Előzmény: nyman (19)
nyman Creative Commons License 2019.11.07 -1 0 19

Ezért sem szoktam érteni azt, hogy vannak akik nyavíkolnak, hogy nincs munka

Előzmény: San Marino (9)
baculum Creative Commons License 2019.11.07 0 0 18

Egyszerűen nem kalkulál például a :-)... mentális betegségekkel. :-)

Előzmény: Dr Systole (16)
seymour_ Creative Commons License 2019.11.07 0 1 17

Gondolom még nagyobb. Mondjuk, hogy már ti is bezzegromániáztok, azért ez jelent valamit. Egyébként erre a bezzegromániára térjünk vissza majd úgy 6-8 év múlva, amikor már náluk is lesz euró, nálunk meg még mindig nem. Egyébként pedig Románia nem máról holnapra lesz élhetőbb ország, mint Orbánisztán, viszont egyre több számuk jobb a mieinknél. Meg egyébként is, rohadt fideszes anyukátokat, hogy már Romániához hasonlítgatjuk magunkat, már a szlovákok meg a horvátok is állva hagynak minket, minden téren, nem csak fociban. Mi lesz a következő? Albánia? Koszovó? Bosznia?

Előzmény: Kagylóssy Béla (12)
Dr Systole Creative Commons License 2019.11.07 0 0 16

(hát, az elsőt amit találtam bekopiztam, el sem olvastam de szép színes :-)

Előzmény: baculum (11)
San Marino Creative Commons License 2019.11.07 -1 0 14
Dr Systole Creative Commons License 2019.11.07 0 1 13

Gondolom az emberek sokfélék, ami egyiknek tetszik az a másiknak nem, így aztán elég bonyolultan összetett a helyzet. Például mediterrán tengerparton élni az egyféle motiváció, ami csakis mediterrán tengerparton érhető el.  Magyar társadalomban való éléshez pedig a legalkalmasabb Magyarország. 

Előzmény: hídmérleg (10)
baculum Creative Commons License 2019.11.07 0 0 11

Ez nem teljesen az eredeti maszlag :-).

Előzmény: Dr Systole (6)
hídmérleg Creative Commons License 2019.11.07 0 0 10

Ezek közül melyik nem érhető el itthon? Szerintem ezek a szükségletek itthon is teljesülhetnek, sőt, a legtöbb közülük itthon jobban elérhető, mint egy másik országban, idegen környezetben.

Előzmény: Dr Systole (6)
San Marino Creative Commons License 2019.11.07 -2 0 9

Továbbra is brutális méretű a kivándorlás, igy évente 50 000 -rel nö a betöltetlen állások száma:

https://szakszervezetek.hu/hirek/20317-evente-50-ezerrel-tobb-dolgozo-hianyzik-a-magyar-gazdasagbol

pipppen. Creative Commons License 2019.11.07 0 3 7

ki kell egészítened a nem rossz fizetésed egy kis bértopicolással? :P

Dr Systole Creative Commons License 2019.11.07 0 0 6

Abraham Masslow is törte a fejét mindenfélén:

Előzmény: baculum (5)
baculum Creative Commons License 2019.11.07 0 0 5

Darwin szerint pedig, hogy túléljünk. :-)

Előzmény: Dr Systole (4)
Dr Systole Creative Commons License 2019.11.07 0 1 4

Pont azért gratuláltam neki!   Tamási Áron szerint is  azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.

Előzmény: hídmérleg (3)
hídmérleg Creative Commons License 2019.11.07 -2 0 3

Már hazajött, ahogy én olvasom. Itthon tényleg a legjobb. Főleg annak, aki szereti otthon érezni magát valahol.

Előzmény: Dr Systole (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!