Az előbb egy pár másodpercre elment az áram az egész lakásban . Se tévé , se világítás . Kivéve a számítógép áram ellátást . Pedig a tévé ugyanabból a konnektorból kap áramot , mint a sz.gép . Aztán saját magától visszajött minden , ami előbb kimúlt . Hogy lehet ez , ha ugyanonnan kapja a tévé , mint a sz,gép ?
Én eddig elástam . Most töltöm , mert megfenyegettek , hogy kivágnak a rendszerből . Mit kell csinálni vele , ha feltöltött ? Zyebben fogom hordani , vagy táskában . Itthon meg az íróasztalon lesz .
Esetleg próbáld meg először egy másik lyukba dugni apó tv-boxát, ha akkor se kap áramot, akkor még mindig lehet, hogy csak a kábel rossz. Én kipróbálnám az én tv-boxom kábelével apóét, ha működik, akkor a kábel volt rossz, ha nem, akkor kell a szolgáltatónak hoznia újat.
Ezt úgy csinálnám a helyedben, hogy először is lefotóznám apó tv-boxát, hogy mi hova van bedugva rajta. Aztán mindkét kábelt kihúznám (a tápkábelt, és az ethernetkábelt is (olyan a vége, mint egy szélesebb telefonkábelcsatlakozó). Aztán apó tv-boxával odaállnék az enyém mellé, ott is lefotóznám, hogy mi hova volt bedugva, és átdugnám a megfelelő lyukakba. Gondolom, egyformák. Ha apó tv-boxa ezután se működne, akkor ezt mondanám annak a Vandának, hogy nem kap áramot a tv-box.
Elvileg ha mindent megjelölsz és pont ugyanoda dugsz vissza, akkor nem rontod el a sajátodat. De ha kicsit is bizonytalan vagy magadban, akkor inkább mondd meg a Vandának, hogy küldjön ki valakit, mert nem kap áramot a tv-box.
Van olyan is, nekünk egy időbe a kábeltévé drótján mindig kivágta a tévét. Betettünk elé egy spéci hosszabbítót. De más is elromolhat, maga a doboz is és a kábel is, ami oda vezet, sőt valamelyik nagyobb doboz csatlakozója is.
Azt kéne mondani Vandának, hogy nem kap áramot a készülék. Nincs valami személyes ügyfélszolgálat, ahova be tudnál menni?
Elméletileg igen, de kihúzni mindig tutibb, mert ami mozog, az elromolhat, majd dos papi is megmondja. Ha kihúzod, akkor rosszul kiépített rendszer, és átverős kínai hosszabbítók okozta meglepetéseket is kihúzhatod a lehetőségek közül.
Csak a boxból és csak a táp dugóját. Várni 15-20 másodpercet és visszadugni.
Ilyenkor újracsatlakozik a kábeltévés hálózathoz és ha nem csatlakozási problémája volt akkor újratelepíti magát.
Tessék azt is megtanulni hogy a kábeltévé bejövő vezetéke egy elosztóra megy, amiből egy jelkábel megy a netes/wifis egységre, a másik közvetlenül, antennadugóval a médiaboxra, de mehetne közvetlenül a tévé antennabemenetére is. Ezzel lehet a tévét saját magát beprogramozni, de kábeltévé esetén ez felesleges. A tévé monitorként a médiaboxról veszi az adást HDMI csatlakozással, interaktív módon. Ezért van a boxon az a régi tipusú internetes vezetékes csatlakozó, aminek a másik vége az internetes doboz négy internet-kimenetének az egyikébe van dugva.
Én megpróbáltam a legérthetőbben elmondani a műszakilag kevésbé járatosoknak Anyóca...
Ha a valakinek még ez is kínaiul van, arról nem tehetek. :))))
Szerintem nem . A boxból kell minden madzagot kihúzni . Legalábbis én azt csináltam . Ha ott nem jó valami , hiába áramtalanítasz , ha egyébként meg semmi gond az áramszolgáltatással .
Ez olyan, mint az első gyereknél, amit mondott a nőgyógyász: ha mindennap ölben cipeled a gyereket, akkor megerősödsz és el fogod bírni nagyobb korában is. :)
Analfabétáknak nem alapvető .... kifejezetten ötletesnek hittem magam .:-D
Amióta az eszemet tudom (első 5-6 évet leszámítva) , mindig számítógépes környezetben dolgoztam . Mégis hülye maradtam , mert rühellem . Mindig , minden újítást rásóztam a beosztottra : csináld te ... gyorsabb és ügyesebb vagy . Aztán így maradtam .:-(
Most meg a Saci macskosz jelez valami nemtommit' , mert szokásától eltérően dörgölőzik/hízeleg , nyargalászik utánam . Nem szokott ilyet , ez a Mici dolga . Lehet valami időjárási feneség készül ... ezek képesek előre érezni .
Ez annyira alapvető ezeknél a műszaki meg informatikai ketyeréknél, hogy az IT-Crowdban direkte geg is épült rá. Amikor az IT-s fiúk felvették a telefont, mindig azt mondták az ügyvédnek: Megpróbálta már kikapcsolni és bekapcsolni? :D
Sőőőőőt ! Direkt kérlek , hogy dumálj csak bele , mert én tökhülye' vagyok minden műszaki dologhoz . Assetom' ez a kihuzgálás is honnan jött a fejembe .
Papi ! A kerek világon semmi , semmit nem csinált a képernyőn , simán csak fekete volt , egy betű , vagy ikon nélkül . Amikor visszadugdostam , akkor sem , de láttam , hogy a boxon rögvest helyreállt a netes kijelző , a képernyőn meg homokóra , és jött a kép .
A tévirányítót még nem cseréltettem ki , kézzel kapcsoltam ki-be a tévét . Most meg nem merem kipróbálni , mert ha megint bedöglik , kiugrom az ablakon .:-)
Eszemben sincs szólni a Vodafonnak . Nézzék csak meg a boxot , mert nem normális , hogy két hetente , de néha hetente többször is frissítést kell küldjenek rá azért , hogy működjön az adás . Elég rendes pénzt fizetek , és pontosan .
Alapvető dolog hogy amikor egy kábeltévés médiabox ledermed és nem fogadja a jeleket vagy teljesen leáll, akkor a tápdugót ki kell húzni belőle és egy fél perc múlva visszadugni. Ilyenkor újratelepíti magát, türelmesen ki kell várni hogy miket ír ki és kérdez amíg megjön a kép.
Akartam ezt neked tegnap megírni, de mondom nem pofázom bele ha már szervízt is hívtál. Megkockáztatom hogy a távirányítód sem volt rossz amit lecseréltettél. Viszont ha már beindult a beltéri akkor illene értesíteni őket hogy ne jöjjenek ki hiába.
Igen ... a hálóban is van egy kis laposom . De ! Este minden madzagot kihuzgáltam a tv boxból , mert annyit kapcsolgattam ki-be , hogy már magam sem tudtam be van-e kapcsolva a tévé vagy nincs , a box meg ugye nem működött .... Aztán 1-2 óra múlva szépen visszadugdostam mindent , és láss csodát ! ...működött . Kíváncsi vagyok majd ma is fog-e . Valami érintkezési hiba lehet .
Viszont : 26 fokra ébredtem , éjjel volt kis égi háború , és egy tisztességes eső . Most Dél felől borongás látszik , de már melegszik ...