1 975 000 milliárd forint az (280 Ft/dollár árfolyammal számolva) 7053 milliárd dollár.
A leggazdagabb ember vagyona ma körülbelül 130 milliárd dollár. Ez azt jelenti, hogy a topiknyitó szerint nagyjából az első 53 leggazdagabb ember a világon magyar. (7053/130=53 fő átlagos vagyonra szétosztva)
volt egy kimoderált hsz-em, abból csak egy picit idézek be, nehogy megint kikúrjanak:
A törölt hozzászólás dátuma: 2019-08-03 11:59:13
A törölt hozzászólás szövege:
....
nemezis, 4perc, meg te!
2000 milliárd forintról van szó kerekítve(ha ebe is beleköt vmelyik idióta ... ) magyarul 2 billió = 2/3 manyp
azért törölték, mert azt írtam rólatok, hogy pöcsök vagytok.
elnézést kérek, nem pöcsök vagytok.
szóval a magyar cím tényleg gáz, szégyellem is, hogy eddig nem vettem észre,de ti nem igazán azt vitattátok, hiszen dolcsiban is megkaptátok az összeget, közel 9 milliárd.
az angol szöveggel semmi baj.
én automatice lefordítottam értelmezhető, és ami a legnagyobb baj, hihető összegre.
az marad, hogy ekkora lopás nektek teljesen oké, elfogadható.
kicsit rábíznám a kínai elvtársaira orbánt, hogy az ottani törvények szerint szankcionálják a pasit.
!
upsz, most vettem észre, hogy ebe, de az igazából ebbe, mert érzésem szerint nektek nem árt elmagyarázni.
Szerintem nem a nullákon van a hangsúly, bár aki simán benyalja a csuti gázszerelő gyarapodását, annak kedves egészségére, kellemes karácsonyt, osztjónapot!
Azt azért tudhatná a cikkiro hogy az angol nyelvteruleten hasznalt billo az a magyar milliárdnak felel meg, és helyesen 1975 milliárd ellopásárol kéne hogy szoljon a cikk.
elhinni vagy nem hinni lehet, de szólj már az elvtársaidnak, hogy szintaktikailag rendeben van az eredeti cikk, meg a fordítás is, mert kicsit kevesek ahhoz, hogy fölfogják.
én simán elhiszem, mert nálunk "törvényesített" a lopás.