Keresés

Részletes keresés

szenyor Lakatos Creative Commons License 2018.10.06 0 1 200

Ez teljesen rendben van, te így vagy programozva :-)

Előzmény: lxt (196)
díplómáss Creative Commons License 2018.10.06 -2 1 199

vajon ez már új bulvárviktori marketing fogás lehet, hogy trianon "a túlzott méretűre nőtt kisebbség" miatt lett? :)

Előzmény: Mégis minden stimmel (198)
Mégis minden stimmel Creative Commons License 2018.10.06 -1 1 198

tulzott méreture hagyott kisebbségek létrejotte miatt.....

Nem azok miatt...

Ha valóban érdekel, olvasd el:

http://pozitivvisszacsatolas.blogspot.com/2014/10/mi-baj-magyarokkal.html

Előzmény: Grinthe (197)
Grinthe Creative Commons License 2018.10.06 -1 0 197

Mindent osszevetve végulis sok teruletet vesztettunk a tulzott méreture hagyott kisebbségek létrejotte miatt.....

Előzmény: Mégis minden stimmel (195)
lxt Creative Commons License 2018.10.06 -1 1 196

Én, én, én magyar vagyok.

Ennek vannak hátrányai, vannak előnyei.

Külhonban, néha a hátrányait is érzékelhetném.

Itthon, néha a hátrányait is érzékelem.

De hogy az előnyeiről is essék szó: annyira jól érzem magam Magyarországon magyarként, hogy pld. el sem tudom magam képzelni lengyelként bárhol, vagy akárcsak lengyelként, a Lengyelek országába(n). Hát nem örvendetes?:-)

A valahova, valaki(k)hez tartozás érzése (a lehet épp ezért vélten) valakiknél miért nem arról a tőről fakad, ahol ők gyökereznek; az(oka)t legfeljebb minősíteni tudnám, aminek viszont semmi értelme.

Magyarnak, németnek, lengyelnek lenni, nem lehet(ne) problémája magyarnak, németnek, lengyelnek, legfeljebb, ha nem az akar(na) lenni, aki. Na ez, nem a magyarok, németek, lengyelek problémája; hanem a senkiké. Még jó, hogy senkit se minősítettem.:-)

(Értem én, hogy gáz, de jól esett.)

Mégis minden stimmel Creative Commons License 2018.10.06 -1 3 195

Kevéssé ismert, ám fontos dokumentum Dr. Szádeczky Lajos rektori székfoglaló beszéde a kolozsvári Magyar Királyi Ferencz József Tudományegyetem 1910-es tanévnyitó ünnepségén.

Frappáns és korhű összegzése az utolsó békeévek hangulatának és a magyar kultúra szerepének a Kárpát medencében.

Arról beszél, hogy a magyarság milyen eredményesen integrálta a legutolsó időkig a bevándorlókat, hogyan kerültek ki a "legnagyobb magyarok" éppen közülük. Hogy e népek múltjának "mássága" nem akadályozta meg őket hogy szinte kivétel nélkül beolvadjanak a magyar nemzetbe és egyenrangú, hasznos és nélkülözhetetlen tagjai legyenek annak.

Megemlíti hogy a történelemben kevés nemzet engedte meg magának hogy idegeneknek olyan jogokat adjon mint a magyarok a jövevényeknek.

Az aradi vértanúk nevei közül kevesebb mint a fele hangzik magyarosan.  Jó részük alig beszélt magarul...Mégis a mindannyian a magyar szabadságért haltak meg.

Elég kinyitni a telefonkönyvet : tele van Német(h)-ekkel, Horvát(h)-okkal, Olláhokkal, Tótokkal, Oroszokkal, Rácokkal, Törökökkel, aztán hozzá lehet adni az -er végű meg -ecky, -ski, -evics, -ova, -bec, meg kitudja milyen végű, tipikusan nem magyar hangzású neveket. Látjuk hogy nevüket megtartva "igazi" magyarrá váltak.

Mégis... A trianonnnal foglalkozók egy része - a "másik oldal" - mindezt figyelmen kívül hagyva csak a magyar politika hibáit hangoztatja Trianon igazolásaként.

A fent említett mű nagyon szépen illusztrálja azt hogy a történelem túlnyomó részében a Kárpát medence népei egmással békességben és megértésben éltek különböző nyelveken beszélve, más-más kultúrával MAGYARKÉNT !!!.

http://mek.oszk.hu/06700/06745/06745.pdf

F1 Hierro Creative Commons License 2018.10.06 -1 1 194

Nem.

Előzmény: Traubi (165)
eward Creative Commons License 2018.10.06 -2 2 193

Tudod kisöreg nálam Bayernak nem mellék, hanem föhatása van.

Útálom mint a...tudod mit. Pökhendi , hazug, nagyképü.

Előzmény: King_of_Giants (189)
eward Creative Commons License 2018.10.06 -2 0 192

is

Előzmény: eward (191)
eward Creative Commons License 2018.10.06 -2 1 191

Vajon magyarok-e az unokák, dédunokák, ükunokák?

Ezért us baromság Orbán kinyilatkoztatása.

Előzmény: levendulacipó (186)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 -2 1 190

Ki gondolná, hogy az államadósság jelenlegi mértéke is meghatározhatja a magyarság minőségét:)))

András aki jár 1,5 órája
0 0 46868

Minden igaz magyar reménykedhet, hogy ez volt a csúcs és innen kezdve tényleg csökkenni fog.

King_of_Giants Creative Commons License 2018.10.06 -2 1 189

"Most viszont csak Bayert olvas"

Gyógyszer mellékhatásokrol?

Előzmény: eward (166)
medve talp Creative Commons License 2018.10.06 -3 2 188

ne is lenne ez abszurdisztán ha meg ez is adakozóbb volt mint a melldöngető magyar vezetés utána...

Haynau vénségére magyar hazafi lett

https://index.hu/tudomany/tortenelem/2015/03/24/a_remuralmarol_ismert_haynau_vensegere_magyar_hazafi_lett/

• Magyarul káromkodott

Azt gondolhatnánk, hogy Haynau még rosszabbul járt volna, ha Magyarországon egy pillanatra is őrség nélkül mer mutatkozni, ehhez képest az idősödő főtiszt éppen itt, Szabolcs vármegyében vásárolt magának 700 holdas birtokot, ahol magányosan élt, a háztartást egy elesett bajtársának két lánya vezette – volt is miről pletykálni a környéken. A véreskezű gyilkos még magyarul is megtanult egy kicsit, főleg néhány cifrább káromkodást, a fűszeres magyar konyhát és a jó tokaji borokat különösen szerette.

Az elmagyarosodott generális Jókai Az új földesúr című regényében is feltűnik. Az író az Utóhangban egy mai szemmel igen meglepő történetet is megoszt róla. „Egy este Haynau tábornagy (a nyugalmazott) magyar ruhában, széles szalagú darutollas túri süveggel a fején, a legkizárólagosabb magyar urak társaságában jelent meg”, de ennél is cifrább, hogy ezek után a következő kijelentést tette – persze németül: „Mi, magyarok, nem hagyjuk jogainkat elorozni!”

A Haynauról alkotott képet tovább árnyalhatja az is, hogy még 1849 decemberében tette közhírré: tetemes összeggel, 321 879 forinttal alapítványt hoz létre, amelynek kamataiból az éppen véget ért háború rokkantjai segélyben részesüljenek. És nem ám csak a császári oldalon harcolók, az összeget felerészben kellett a császári királyi haderő és a magyar honvédség veteránjai között szétosztani. Az egykori hősöket oly nagy becsben tartó magyar állam később mindössze öt krajcárban állapította meg a szabadságharc volt katonáinak napi segélyét.

Előzmény: MrJones512 (185)
levendulacipó Creative Commons License 2018.10.06 -1 3 187

nekem nem fáj !

akkor nem vagyok magyar ?

Nem.

Előzmény: Törölt nick (174)
levendulacipó Creative Commons License 2018.10.06 -1 3 186

A magyar hazáért haltak hősi halált.

Isten nyugosztalja haló poraikat.

Magyarország és a magyarok magyar hősei lesznek ők, amíg világ a világ, amíg egy hazafi magyar is él ezen a sárgolyón.

Ámen.

Előzmény: MrJones512 (185)
MrJones512 Creative Commons License 2018.10.06 0 2 185

Aulich Lajos / Ludwig Aulich (56) – Pozsonyi német polgárcsalád sarja, magyarul nem tudott. Kötél.

Damjanich János / Јован Дамјанић (Jovan Damjanić) (45) - Határőrvidéki szerb katonacsalád fia, felnőttként tanult meg magyarul. Kötél.

Dessewffy Arisztid (47) - Felvidéki magyar nemesi család fia. Golyó és lőpor.

Kiss Ernő / Էռնո Քեշիշյան (Erno Keshishian) (50) - Örmény kereskedő família sarja. Golyó és lőpor.

Knezic Károly / Karlo Knezić (41) – Apja varasdi horvát katonatiszt, édesanyja magyar. Kötél.

Láhner György / Georg Lahner (54) - Felvidéki német polgárcsalád fia, a magyart törve beszélte. Kötél.

Lázár Vilmos / Վիլմոշ Ղազարյան (Vilmos Ghazaryan) (32) - Nagybecskereki örmény-magyar kereskedőcsalád fia. Golyó és lőpor.

gróf Leiningen-Westerburg Károly/ Karl August Graf zu Leiningen-Westerburg (30) - Hesseni német arisztokrata, magyarul nem tudott. Kötél.

Nagysándor József / Josef von Nagy-Sandor (45) - Édesapja nagyváradi magyar, édesanyja német. Kötél.

Poeltenberg Ernő lovag / Ernst Poelt Ritter von Poeltenberg (41) - Egy lovagi rangra emelt gazdag bécsi jogász fia, magyarul keveset tudott. Kötél.

Schweidel József / Joseph Schweidel (53) - Zombori német tisztviselőcsalád sarja, felnőttként tanult meg magyarul. Golyó és lőpor.

Török Ignác (54) - Gödöllői kisbirtokos nemesi család fia. Kötél.

gróf Vécsey Károly (46) - Édesapja magyar gróf, édesanyja osztrák főrend, felnőttként tanult meg magyarul. Kötél.

És a további négy elfeledett vértanú:

báró Ormay Norbert / Baron Norbert Auffenberg (36) – Morvaországi német arisztokrata, 1848-ban vett fel magyar családnevet. Kötél.

Kazinczy Lajos (29) – Kazinczy Ferenc legfiatalabb fia. Golyó és lőpor.

Hauk Lajos / Ludwig Hauk (51) – Bécsi osztrák származású katonatiszt, magyarul nem tudott. Kötél.

Lenkey János (42) – Gömöri köznemesi család fia. A börtönben megőrült, őrei kínzásaiba halt bele.

Grinthe Creative Commons License 2018.10.06 -1 0 183

Egész biztos lehetsz benne hogy nem.Most màr ezen nem szukséges ràgodnod.Tudod.

medve talp Creative Commons License 2018.10.06 -3 1 182

nem erre Bayer Zsolt szövege a jellemző!

Az aki amiatt sír ami 

1. mar 100 éve történt es egyetlen magyar sem halt meg miatta (mielőtt zsidozni jonnek az essyk hogy de 70 eve...)
  2. SAJÁT HIBÁNK és bűnünk volt, - amit persze állandóan kimagyarázunk hogy de nem is mi kezdtük el az I VH-t a sógorokkal, de ha igen akkor is semmi közünk hozza, meg különben is csak az 1849-te levero sogorok ellen harcoltunk volna, a koszos szerbek helyett?
  3. es a nagy magyar hős joslatat (lásd Kossuth Kasszandra Lajos) letojta ez ügyben, de utána meg jaj hogy történhetett ilyen dumát nyom 100 évig
  4. Az elvesztett területen mar kisebbségben volt a magyarság

na az pont az amiről bayer szövege szolt alább

Előzmény: Mr. L. Q. (173)
özuli bemdyna Creative Commons License 2018.10.06 -1 2 181

Magyar az, aki fél attól, hogy csak egy megye lesz egy Európai Egyesült Államokban.

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 -2 2 180

Az eredeti idézet pontosan fogalmaz, és választ ad a kérdésedre:))

„Magyar az, akinek fáj Trianon – a többi csak állampolgár!”

özuli bemdyna Creative Commons License 2018.10.06 -1 4 179

Kiss Ernő

(1799-1849) örmény honvéd altábornagy
"Istenem, az újkor ifjúsága egész ember lesz-e? Árpádok dicső szentjei virrasszatok a magyar ifjúság felett, hogy Krisztusé legyen a szívük és a hazáé az életük."

özuli bemdyna Creative Commons License 2018.10.06 0 2 178

Aulich Lajos

(1793-1849) német honvéd tábornok
"Szolgáltam, szolgáltam, mindig csak szolgáltam. És halálommal is szolgálni fogok. Forrón szeretett magyar népem és hazám, tudom megértik azt a szolgálatot."

The Lazy SwordFish Creative Commons License 2018.10.06 -8 3 177

https://hirtv.hu/hirtvkulfold/megis-felelossegre-vonhatjak-ukrajnaban-a-kettos-allampolgarsagokat-2469198

Hamarosan feltesszük ezt a kérdést, hogy kik állnak a magyarok oldalán és kik azok akik csak beszélik
ezt a nyelvet és a választ nem lehet majd megkerülni.

ooloo Creative Commons License 2018.10.06 -1 2 176

Karinthy Frigyes: Levél kisfiamnak – Trianon emléknapjára

Mr. L. Q. Creative Commons License 2018.10.06 -1 2 175

Eszed sincs, balliberális. 

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 -3 0 174

nekem nem fáj !

akkor nem vagyok magyar ?

Mr. L. Q. Creative Commons License 2018.10.06 0 2 173

"Magyar az, akinek fáj Trianon."

Elfelejtettem, hogy melyik nagy emberünktől származik az idézet, de nagyon pontos, nagyon találó. 

forgione1 Creative Commons License 2018.10.06 -1 1 172

Tudom, tabu, nem szabad erről topikot nyitni itt.

A magát függetlenek nevező indexen? :-)

Előzmény: díplómáss (-)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2018.10.06 -6 2 171

Szvsz inkább hazaáruló gk:((((((

Előzmény: atoll11 (167)
eward Creative Commons License 2018.10.06 -3 1 170

A fiatal demokraták, meg pókhasú, impotensek.

Előzmény: atoll11 (167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!