Itt a lehetőség, hogy a sok politikai guru megméresse magát !
Mi lesz a szavazás eredménye?
Hány százalék szavazza meg ? (itthonról kik?)
Mennyi ellene és mennyi tartózkodó?
Netalántán elhalasztják?
"Ahogy meglátta az ECHO stábját már ment is a biztonsági őrökért"
Nem ment.
"a Klubrádiónak nyilatkozott Cseres Katalin, az Amszterdami Egyetem európai jogi tanszékének docense, aki szerint egyáltalán nem igaz, hogy Sargentini kidobatta volna a tévéseket, nekik azért kellett távozniuk, mert az egyetem kommunikációs és sajtóirodájától nem volt engedélyük a forgatásra."
Szargentini csak hazudni tud! Ahogy meglátta az ECHO stábját már ment is a biztonsági őrökért, honnan tudta, hogy milyen papírjuk hiányzott? Ja olyan, ami nincs is....azt könnyű követelni!
Miért nem cáfolta a nagykövet állításait? Ja, mert nem tudja. Inkább durcásan nem válaszol, mint egy hülye gyerek.
A kormánysajtó ezután azt is állította, hogy a holland képviselő nem volt hajlandó válaszolni Kocsis András hágai magyar nagykövet kérdésére az előadás után. Az internetre most felkerült az előadásról készített felvétel, amit a 24.hu vett észre, és ebből kiderül, hogy Sargentininek nem is tett fel kérdést a nagykövet, csak elmondta, hogy hazudik, félrevezet, csal.
Az előadása tele volt hazugságokkal és félrevezetéssel, és tényszerűen hamis kijelentésekkel, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy az Európai Parlamentnek saját szabályait kellett megszegnie, hogy elfogadja ezt a döntést, miközben az előadás a jogállamiság fontosságáról szólt.
Utóbbival a nagykövet arra utalt, hogy a tartózkodásokat nem számolták bele a szavazatokba a Sargentini-jelentés elfogadásakor. Emiatt a Fidesz már előre csalásról beszélt, pedig régóta ez az EP-ben a gyakorlat. (Erről bővebben itt írtunk.)
Sargentini ezután elutasította, hogy vitába szálljon a magyar kormány képviselőjével. "Korábban elmondtam, és újra elmondom, hogy egy ideje eldöntöttem, hogy nem bocsátkozom közvetlen vitába a magyar kormánnyal, mutatom, hogy miért" – mondta, majd kivetítette az őt Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő és Soros György mellett ábrázoló kormányzati propagandaplakátot.
Ez a magyar kormány hivatalos kampánya a magyar újságokban és tévékben. A szóvivőjük folyamatosan dobálja rám a sarat Magyarországon, mostanában már az országon kívül is. 2018 tavaszán, amikor a magyar külügyminiszter felszólalt az Európai Parlamentben, mert lehetővé tettük neki, tíz percen belül tízszer mondta el, hogy hazudozó vagyok. Akkor közöltem a magyar kormánnyal, hogy komoly bocsánatkérést követelek. Ez nem történt meg, és mivel közszereplő vagyok és demokrata, ön itt lehet, én pedig megtehetem, hogy ne bocsátkozzak vitába, köszönöm.
Milyen ismerőseid, rokonaid, volt osztálytársaid vannak, akik sem a TV-t, sem az internetet, de még az újságokat sem ismerik, hogy személyesen tőled kérnek tájékoztatást a világ eseményeiről.??
Kettős mérce alkalmazásával vádolta meg a nyugat-európai vezetőket Viorica Dancila román miniszterelnök, kifogásolva a korrupciót és a kormányellenes tüntetők elleni hatósági fellépést ért bírálatokat. Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Románia kormányfője hétfőn adott interjút a Politiconak.
A kormányfő szerint számos törésvonal van a nyugati és a keleti EU-tagállamok között, melyek csak szélesedtek az elmúlt években, ez pedig nehezebbé tette a közöttük való konszenzust.„Senki sem javasolja, hogy készüljön jelentés az Európai Parlamentben Franciaországról” – nyilatkozta Dancila, utalva a sárgamellényes tüntetések során kialakult erőszakos zavargásokra.
Pusztán arra céloztam, hogy mivel a libtardok terjesztik ezt, álságos duma arról hadoválniuk, hogy az EU parlament kétharmados többséggel szavazta meg a jelentést.