Nem kell mindjárt kilépni az EU-ból, hanem csak még egy ideig kibírni, mert már kezdődnek a megmozdulások, pl. Németországban. Lassan Európa felébred is leállítja a migránsokat. Senki sem akarja őket, főleg nem Kelet-Európa, ahol egy átlagnyugdíj 40 ledolgozott év után a fele annak, amit a migránsok kapnak. Terrmészetesen lehet egyesíteni, lehet eltörölni a nemzetállamokat, de ehhez az kell, hogy az egész EU-ban minden juttatás azonos szinten legyen. Meg lehet szüntetni Kelet-Európát, ha mindenki fizetése és nyugdíja ugyanakkora lenne, mint nyugaton, akkor a nép nem Orbánra fog szavazni.
Én se nem ellenzem, se nem támogatom Mo távozását, viszont féllábbal megpróbálok maradni, kizárólag a saját illetve családi érdekeim miatt. Ezért is látnék kedvezőnek egy virtuális EU országot (pl: Brussel D.C.), ahová mindazok állampolgárságot kaphatnának akik személyesen nem akarják elhagyni az EU-t, de túl bonyolult és hosszú lenne valamilyen más EU tagállam állampolgárságát megszerezve maradni. Ez amolyan win-win szituáció lenne, azoknak is teljesül a vágya akik egy EU-n kívüli országban akarnak élni és azoké is akik EU polgárok (is) akarnak maradni ... azt tudomásul véve, hogy Mo-on természetesen az történik amit a választók többsége szeretne.
A "kutya kontra macska" pszichológiát tekintve igazad van, bár én azért a kutyákat is kedvelem. Persze a kutya az egy macskánál minimum kétszer nagyobb állat és nem valami degenerálttá tenyésztett fajta, mint pl. a pitbull terrier.
Az EU-tagságot tekintve meg tökéletesen lényegtelennek tartom, hogy Uruguayba vagy az USA-ba milyen feltételek mellett lehet utazni. 2019-ben meglátjuk, hogy érdemes-e maradni vagy távozzunk angolosan.
Nem igazán, mégpedig pszichológiai okból. A kutya az hűséges de rabszolga és én nem bírok rabszolgák mellett élni. A macska az önálló szabad lény, sokkal jobban szeretem őket mint a a kutyákat vagy akár az embereket úgy általában, de azt nem ha idegen macskák üríteni jönnek. Kifogás után kapnak egy kis mosdatást, aztán kerülik az udvaromat - a szomszéd sem panaszkodhat mi van a macskájával.
Most ezt a gondolatot összekötöm az EU-val :-DDD
Kutyafaszát nem ér egy ország ha oda vagy láncolva - persze izlés kérdése, de én elég sokat éltem a vasfüggöny mögött, max túlélni lehet és jókora Stockholm szindrómával még kedvelni is (az értelmiség előtt két út áll - az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan). Viszont annak is volt egy hatalmas előny a mostanihoz képest, minden másnál könnyebb volt bevándorolni az UK-ba, Kanadába, Ausztráliába, USA-ba ... persze ha már a vasfüggönyön túl volt valaki, ami azért akkor is csak elszánás és bátorság kérdése volt azzal, hogy végleges döntés börtön terhe mellett.
Most itt az EU, lehet menni azon belül bárhová, persze sokkal nehezebb Kanadába, Ausztráliába és az USA-ba. De sokkal könnyebb Ausztriába, Olaszországba ... stb, stb.
Namost ha Magyarország esetleg kilép az EU-ból, akkor ugyan maradhat könnyű kimenni Mo-ról, de százszor nehezebb lesz bemenni minden más helyre. Például Uruguayba is ahová EU állampolgárként van jogunk menni, vagy Tahitire.
Személy szerint macska vagyok és nem húséges kutya, nem sokat számít, hogy hol milyen körülmények vannak ha el lehet onnan menni és van hová, ahová be is engednek. Ezt veszélyezteti vagy legalábbis korlátozza az EU elhagyása.
Ezért szeretem jobban a szabad macskákat mint a rabszolga kutyákat, ami persze nem akadályoz meg abban, hogy kifogjam őket.
(mottó: Mi a különbség a pedofil és a pedagógus kozott? A pedofil szereti a gyerekeket.)
Én most éppen macskafogót tervezek, tekintve, hogy hozzám járnak üríteni. Az első verzió ugyanolyan mint az egérfogó csak sokkal nagyobb, a második nagyfeszültséggel működik mint a szúnyog elleni, a harmadik pedig egy automata ketrec ami élve fogja ki. A családom hölgytagjai szentimentális okoból ragaszkodtak a ketreces megoldáshoz. Utóbbit tudom ajánlani balliberálisok kifogására is, jó csali kérdése az egész.
Annyira tudtam, hogy csak ennyit fogsz megérteni a mondandómból. Az valahogy lepergett rólad, miszerint a te gondolkodásod (mármint, ami a hozzászólásaid alapján kiderül) leginkább azokra a cigányokra emlékeztet, akik beilleszkedés és munka helyett, inkább a falubeliek kirablásából élnek, és amikor számon kérik őket, akkor még nekik áll feljebb, aztán jól belerúgnak még a kirablottakba.
Hozzátenném, számomra az egész fideszes mentalitás erre hajaz.
Lenézni minden más népet? Akik gyengébbek, azokat letaposni, akik erősebbek, annak az öklünket rázni, akik elfoglalnak, annak a seggét nyalni?
Lenézni azokat, akik nem tudnak úgy csalni, és lopni, mint te?
Én még hiszem, hogy ez nem a magyarság. De már egyre fogy a hitem. Mert az ilyen ordítozós álmagyarok, mint te, folyamatosan azt bizonygatják, hogy így kell gondolkodnia és viselkednie egy magyarnak.
De tudod kik beszélnek, és viselkednek így? A legalja cigányok, akik nem beilleszkedni akarnak, hanem élősködni a nép nyakán.